icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

estterka
18. aug 2010

@janica81 no lebo mne lekarka vravela,ze to nie je dobre,ze mam viac jest(ako keby som nejedla dost) a hlavne vecer.ked mne nebyva zle,len som unavena a strasne vela spim-vravela,ze aj to je z toho..tak fakt dufam,ze sa kvoly tomu malej nic nestane 😕

brulka
18. aug 2010

ahojte !!!! my mame uz po porode. 9-teho augusta - presne mesiac pred termin - 36 tt - mi robili cisarsky kvoli vysokemu tlaku. malicka je drobcek ale je zdravucka a to je hlavne !!!! startovne miery 2480gr a 46cm 🙂 dari sa nam obom dobre 😉 . od nedele sme doma a mame za sebou uz aj poradnu pediatra - ten bol absolutne spokojny.

sa tesim strasne moc, je zo mna najstastnejsi clovek na svete. stale chodim pozerat do postielky a mam pocit ze je to len krasny sen - ja tomu nemozem uverit 😵 😵 😵 😵 . aj manzel lieta v oblakoch 😉 je to neopisatelne kraaaaasny pocit!!!!

gumimaci
18. aug 2010

@brulka gratulujem 🙂

marika17
18. aug 2010

@brulka gratulujem nech ste zdravučke
🙂

andelik8
18. aug 2010

@brulka gratulujem a zavidim 😅 uz aj ja chcem... 😀 😀 😀

klaudia85
18. aug 2010

@andelik8 fuha, ty už 39... Wow. No práveže mne vraveli meno Tekeliová.... Aj taká dr. tam robí?

janica81
18. aug 2010

@brulka jej gratulujemm.... a závidím zároveň...veľa zdravia hlavne 🙂

klaudia85
18. aug 2010

@brulka gratulujem 🙂) už nech sa aj my môžme vytešovať 🙂 Držkajte sa.

andelik8
18. aug 2010

@klaudia85 tam sa ich strieda pocas tyzdna viac, takze urcite je to mozne 😉
39 som podla PM, podla UTZ mozno trochu neskor

gladiola
18. aug 2010

@brulka: blahozelam, tesime sa, drzte sa! aj ja ceeeeeeeeeeem

kveta
18. aug 2010

@brulka Gratuľujem a závidím.. Užívajte si každú minútu... 😵

liliana82
18. aug 2010

@brulka gratulujem k malinkej 😀 , hlavne zdravie a v dobrom závidím 😀
už by sme aj my chceli však 😵

lunana
18. aug 2010

@brulka gratulujem 🙂 už nech to máme aj my za sebou a môžeme sa vytešovať

danulka3
18. aug 2010

@brulka blahoželám k bábätku

krtica11
18. aug 2010

brulka gratulujem a ako väčšina ti zavidim 🙂 že už maš po tom.

vejinka
18. aug 2010

@brulka srdecne gratulujem k malinkej hlavne vela zdravicka a mliecka prajem 😉
no my budeme asi riadny macko..kedze v pondelok mi povedali ze ma cez 2,5 kila 😅

brulka
18. aug 2010

baby dakujeme 😉 . no lietame v oblakoch a sa tesime ze je to za nami. hoci jednoduche to ani nahodou nebolo a strachu som mala viac nez dost. prijali po kontrole v beznej poradni ze ten tlak sa mojmu lekarovi uz nepacil. a mal teda dobry nos lebo uz vecer som ho mala horsi a na druhy den v nemocnici katastrofalny. cely vikend do mna liali infuzie s liekmi na tlak ale uz nic nezaberalo a tlak len stupal stupal. bala som sa o malicku strasne strasne moc. na UTZ si mysleli ze ma tak 2800 ale nakoniec ked ju vybrali mala len tych 2480. UTZ je len odhad vahy moze to korelovat aj pol kila hore dole. a bala som sa ze aka bude predsa len v 36-tom tyzdni sa mi to zdalo este skoro. dufala som ze mi tlak vydrzi aspon do 37-meho tt. ale primar povedal ze sa uz cakat nebude ze je to nebezpecne pre malu i pre mna a slo sa do toho. oznamili mi to pri ranajkach ze mam polozit ten rozok spat na tacku ze poobede idem na cisar. som skoro odpadla taka sprava uf. no ale dopadlo to dobre to je hlavne. cisar bol v spinalke cize umrtvena od pasu nadol - no pre mna to nebolo nic moc ale zatala som sa je to tak lepsie pre babatko. celkovu anastezu neodporucali. ale poviem vam cudny pocit a hlavne ten strach kym ju vybrali ci je zdrava a ok. podavaju si nad tebou krvave nastroje ach jaj radsej nespominat. ale anesteziologicka bola strasne zlata bavila sa so mnou cely cas vsetko komentovala. ked mi doniesli malicku ukazat na vsetko zle som zabudla. tak to bolo aj zo zotavenim. prve dva dni bolesti ako hrom, nespala som ani sekundu - ale ked doniesli dcerku zrazu som necitila nic len lasku a stastie k malickej. a na treti den to zacalo by lepsie. na stvrty den som sa uz o dcerku starala sama ako ine mamicky, sice bolesti boli ale teraz tu uz beham ako lasica 😉 a to je len tyzden od porodu. uz aj brusak by som tusim zvladla. jedine co mi robi problem je chodenie zacne ma palit prava strana a uz si musim sadnut divne to je.

nuz ale suma sumarum ani cisar nie je taky hrozny hlavny je vysledok a ten je taky krasny ze clovek na bolest zabudne velmi rychlo. baby prajem vam aby ste mali pohodove porody - pokial sa bude dat radsej prirodzene, lebo vam poviem ten rozdiel medzi mamickami po normalnom porode a cisarskom je enormny. mamicka po prirodzenom porode uz druhy den beha ako na metle kdezto po cisarovi sa plahocis este zopar dni ako zbity psik. takze hlavne dobre lahke a bezproblemove porody a krasne zdrave babatka. je to uzasne !!!!!!!!!! drzim vam vsetkym palce !!!!!!!!!!!!!!! 😵 😵 😵 😵

lucinka83
18. aug 2010

@brulka az som mala zimomriavky, ked som si to precitala, to musi byt nadherne stastie mat uz doma zdrave babatko! Kojenie sa rozbehlo? drzime palceky!!!

medyna
18. aug 2010

@brulka blahozelam 🙂))

ellisabet
18. aug 2010

@brulka aj ja sa pripájam ku gratulácií a v kútiku duše ti tak tíško závidím, joj, už by som ho tak rada mala v náručí a nie brušku.

ellisabet
18. aug 2010

@brulka krasne si to popisala, ja mám pre istotu tlak nizky, tieto posledne dni mala boli hlava a najlepšie mi je ked ležim a maly sa nejak začať neskutočne vela hýbať, takmer celu noc tam dačo stvaral a aj dnes cez den to bolo dost časte, zajtra idem na USG, tak dufam, že všetko bude ok. Doteraz sa pohol len sem tam, je to take zvláštne, čim viac sa to blíži, tým viac sa človek pozoruje a aj tie obavy rastu.

brulka
18. aug 2010

baby klud 🙂 no ostatne spolupacientky co so mnou lezali na izbe mali dobre porody, vratili sa vysmiate stastne a ze to nie je nic hrozne - epidural vraj cisty zazrak . tak sa nicoho nebojte uz to mate tiez zapar. ako ja by som radsej rodila az v septembri ale co uz hlavne ze to dobre dopadlo. drzim vam vsetkym hrozne moc palce !!!!

@lucinka83 ja bohuzial kojit nemozem :( kvoli liekom ktore musim brat. ale mliecko sa mi spustilo aj napriek vsetkym opatreniam ako lieky proti laktacii, prsia som mala obviazane obvazom a na treti den slo mlieko zo mna ako z vodovodu. ale uz sa to konecne stoplo. paradoxne by som bola isto super dojka. niektore mamicky tam boli nestastne ze im mliecko prislo neskor menej a vidis ja som rozdavat mohla 😔 😔 😔

brulka
18. aug 2010

@ellisabet nuz tak to sa maly tiez pripravuje na den D. uz mu je tam tesno tak si robi priestor 😀

lucinka83
18. aug 2010

@brulka to mi je luto s tym kojenim :( lekar Ti zakazal kvoli liekom? ked ich doberies skus sa spojit s nejakou dobrou laktacnou poradkynou, mozno by sa mliecko znovu rozbehlo, ked tak super tieklo,alebo by si mohla zatial odsavat nech sa nezastavi a ked doberies lieky budes kojit

danulka3
18. aug 2010

@ellisabet Tak také obavy mám aj ja ,najprv sa málo hýbe,mám strach,že sa niečo deje,potom ide z bruška vyskočiť,až sa čudujem,kde berie toľko energie,čo sa tam mrví skoro celý deň.
@brulka Ja by som tiež nezastavovala mliečko,ak nebudeš jesť lieky trvalo,tak by som odsávala,mliečko vylievala,lebo neviem,či keď ho zastavíš,či to pôjde ešte rozbehnúť.
Ináč ti úprimne závidím,že už to máš za sebou,ja sa cítim,akoby som bola tehotná už rok,tieto posledné dni sú,ako čakanie na zázrak,ráno vymýšľame s mm,čo budeme robkať,aby sme zabili ďalší deň.Dnes sme napríklad prehrabali všetky fotky v počítači a dali si niektoré vyvolať,zabili sme s tým pol dňa 😀

Zajtra idem na poradňu.Normálne sa teším,dúfam,že sa už niečo deje,zdá sa mi ,že mi spadlo bruško,aj mm si všimol,že už nemám prsia položené na brušku ako predtým 😀 😀 😀

hobit
18. aug 2010

@brulka gratulujem aj ja 🙂

lenkama
18. aug 2010

@klaudia85 Ahoj,no asi si mala iné číslo,mne ho našla doktorka v zozname telefonnych čísiel,takže asi preto ma aj tolko prepájali,kým sa našiel doktor,ktorý má ešte volné termíny,neviem,a možno si mala šťastie 🙂 a ku komu budeš chodiť,nevieš?No možno neskôr budú pýtať aj tie kultivácie,možno si len zavoláš o ne,však uvidíš,zrejme to má každý doktor inak,čo treba doniesť na poradňu.

lenkama
18. aug 2010

@brulka jej,tak aj ja sa pripájam ku gratulácii,a malinkej prajem vela,vela vela zdravíčka a maminke skoré zotavenie 🙂

klaudia85
19. aug 2010

@lenkama ja ku Tekeliovej, neviem, to meno vôbec nepoznám, tak uvdime. Dnes som bola na vysetrení kvôli kultivácii a predsa si mám pre tie výsledky prísť, takže si ich vezmem tak či tak... Ale začínam panikárčiť.

Inak, dúfam je v poriadku Lucia20, včera tu tusím ani nebola .

hobit
19. aug 2010

baby, vyhlasujem anketu....epiduralka - ano ci nie? ak ano, preco? ak nie, preco?