icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

terezkami
23. aug 2010

@kveta dakujem velmi pekne. len neviem ci to budu v nemocnici vyzadovat. zajtra si to zistim. pekny den

andullinka
23. aug 2010

@klaudia85 Ja som isla do nemocnice prvy krat v 37tt a hned ma poslali aj na ultrazvuk, ten co je povinny v tehu knizke v 36tt a min. tyzden som bola na kontrole a porodnik chcel znovu vidiet ultrazvuk. Takze urcite povedz buduci tyzden ze si este neabsolvovala ten ultrazvuk v 36tt, oni ta hned poslu. Ale myslim ze kazdy tyzden ho nerobia. Bola som ale uz 2x na monitore v nemocnici. Tebe uz CTG monitor robili?

klaudia85
23. aug 2010

@andullinka to som si nevšimla, že aj v 36tt by sa mal uzv robiť, veď ja im to aj tak spomeniem, nech to sledujú, tak som zvedavá. A na monitor ma objednali prvý krát v 37tt. A ako to prebieha na tom monitore? Podľa toho by zistili, kebyže je malé zle vyživované?

hobit
23. aug 2010

@lucia20 juj veru, vsetko dobre, drzte sa

hobit
23. aug 2010

@klaudia85 presne toto bol aj moj problem, ale nakoniec som ju tam nejako napchala 🙂

andelik8
23. aug 2010

@klaudia85 na monitore sleduju iba cinnost srdiecka miminka a stahy maternice. Neviem ci by zistili aj zle vyzivovanie... jedine asi ak by sa to nejako prejavilo na srdecnej cinnosti 😕
a inac mne tiez robili posledny UTZ v 30tt, v 36 uz nie

andullinka
23. aug 2010

@klaudia85 no v tehu knizke mas kolonku na ultrazvuk v 36tt, takze by sa mal asi robit. Ci je babo spravne vyzivovane ti zistia pri kontrole prietokov, tie kontroluju ultrazvukom. No a ten CTG monitor zas sleduje srdcove ozvy babatka a tiez tvoje pripadne kontrakcie. Snad som to spravne pochopila 😉 Na monitore ti daju cez brusko take 2 pasy s pristrojmi podobnymi EKG a lezis tam 30 min.

krtica11
23. aug 2010

čaute ja idem v stredu na poradnu tak som zvedava.Pri každej kontrole mi robi sono zo spodu lebo sa mi skracuje krčok ale na normalnom ultrazvuku som nebola tak dufam že ma ešte pošle chcela by som vedieť aspon približne velkosť a vahu drobca a či je všetko ok.S tym spanim tu mame viacere problemy ja v noci ako tak spim ale uložiť sa večer to je hotova drina.Tiež mam popichavanie dole ale to mi asi tlači maly už je to veru drina 🙂 ale myslim že mi to bruško potom bude aj chybať.

gumimaci
23. aug 2010

@klaudia85 ja som mala posledne uzv tusim v 32tt, a ratam s tym, ze uz dalsie nebude. na monitor som tiez bola prvy x v 37tt.

klaudia85
23. aug 2010

@andelik8
@andullinka ďakujem, dobré vedieť, čo ma čaká a neminie 🙂 A na ambulancii na poradni majú uzv, alebo ma naň pošlú inam? Andelik tebe uzv robili? Dúfam mne áno, veď ma švihne od strachu.

@krtica11 ja mám teda pocit, že mne moc chýbať brucho nebude 🙂

klaudia85
23. aug 2010

Bola som v tom, že je zvykom robiť uzv na poradni... Teda aspoň dr. Jandová tak hovorila. Ale tak snáď si nevezmú na svedomie pupočník, veď na to sa vykašlať nemôžu... Dúfam...
@gumimaci

andelik8
23. aug 2010

@klaudia85 mne na Kramaroch UTZ nerobili.. len monitor zakazdym. Ale asi ak by sa im tam nieco nepozdavalo, tak by ma poslali aj na UTZ. Moja dokina ho v ambulancii nema, neviem ako je to u inych

gumimaci
23. aug 2010

@klaudia85 na ambulanciach je UZV myslim, ze iba jeden, ale myslim, ze neni nejak kvalitny, lebo ked treba poslu na ultrazvuk na osme poschodie.

andullinka
23. aug 2010

@andelik8 tak ako sa citis par dni pred porodom?

lunana
23. aug 2010

Mne ešte nerobili ani prietoky, ani UTZ mi nerobili od 20tt, v utorok mám poradňu, tak to hádam dobehneme 🙂

gumimaci
23. aug 2010

@lunana no ale to si teda davaju nacas... 😒

andelik8
23. aug 2010

@andullinka no co ti poviem... uz by som to najradsej mala za sebou... kludne aj dnes 😀

andullinka
23. aug 2010

@andelik8 tak to sme dve 😉 Tiez by som sa nenahnevala keby to prislo uz dnes. V piatok mi dr. na ultrazvuku povedal ze babo je uz dost velke, uz sa moze narodit. Inak od dnes je znamenie panna, takze sme uz levikov nestihli 😉

gladiola
23. aug 2010

@andulinka @andelki8: no co, prekrizime nohy na 30 dni a budeme mat Vahy, chachachaaa

lunana
23. aug 2010

@gumimaci mne sa to tiež zdá neskoro, ale spolieham sa na to, že doktor vie čo robí 😒

kika9449
23. aug 2010

ahoj kočky 😎 , dnes poobede mám mať výsledky moču a kultivácie,tak na mňa myslite 😒 ....

liliana82
23. aug 2010

ahojte, ja by som sa moooc potešila dátumu 6.9, kedže vtedy máme s drahým 5 výročie 😀
tie bolesti mám už niekoľko dní každú noc, bolia ma kríže, dosť ma pichá v podbrušku, tlak na mechúr taký, že mám pocit, že malý vypadne,a sem tam ma poriadne pichne v konečníku..je to zábavné 😝
My sme boli v sobotu doobeda v Ružinove na monitore, lebo drahý stresoval, že sa malý málo hýbe, tak sme išli, ležala som na porodnej sále..no nebolo mi všetko jedno 😉 ale malý je ok, len sa nehýbal ani tam, a keď sme vyšli z nemocky, tak mi išlo brucho vybuchnúť, jak kopal...si z nás robí srandu už teraz.. 😉
chcem sa vás opýtať, kedy vám merali bábo naposledy, ja som ho videla naposledy v 33tt, a odvtedy nič...dokina mi v sobotu povedala, že netreba, čo si nemyslím, kedže teraz sa má najviac pozorovať, či nie je moc veľký, alebo naopak málo živený.. 😒

stvura
Odpoveď bola odstránená
liliana82
23. aug 2010

@stvura ďakujem , len ja idem tento týždeň do 38tt, v stredu do poradne, ale moja dr nemá v ambulancii UZV, takže mi ho merať opäť nebudú.. ☹
všmila som si tu na MK, že práve na tom poslednom meraní určujú presnejší termín, niektorým tehuľkám posunuli tremín aj o 2 týždne

stvura
Odpoveď bola odstránená
klaudia85
23. aug 2010

Ale ak si meriam brucho a zväčšuje sa, asi bude malé dobre živené, nie?

klaudia85
23. aug 2010

@kika9449 no držím palce, myslíme na teba 🙂 Ja sa výsledkov dočkám až vo štvrtok.

@liliana82 Aj podľa mňa by ku koncu mali babätká viac sledovať. No čo narobíme.

liliana82
23. aug 2010

@stvura ja to mám trošku iné, ja chodím od začiatku tehu k dr, u ktorej budem aj rodiť, takže ona nie je klasická gynekologička s ambulanciou, na každej poradni mi kuknú moč, zmerajú tlak, takým malým prístrojom zistí činnosť srdiečka malého, pozrie či sa neotváram a koniec, na uzv som chodila do inej ambulancie,kde som sa musela objednať aj týždeň dopredu, a teraz tu moja dr 2týždne nebola, takže som veeeľmi zvedavá, či sa niečo nezmenilo, ale ako som už písala v sobotu keď som bola v nemocke, mi povedala, že mi ho merať nikto nebude... 😒

stvura
Odpoveď bola odstránená
liliana82
23. aug 2010

@stvura mne robili tie prietoky naposledy v 33tt, tak asi budem neodbytnejšia a v stredu budem dr žiadať, nech ma pošle na uzv a keď nie, tak sa objednám mimo nej...nechcem stresovať , ale chcem mať istotu 🙂