icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

anetaadam
23. aug 2010

Tak po dnešnej poradni otvorena na 4 prsty krčok skráteny na 1 cm, 😲 uvidíme do kedy vydžíme

klaudia85
23. aug 2010

@anetaadam No pekne, ty to už tiež môžeš asi čakať každú chvíľku. 🙂

lucia20
23. aug 2010

ahoj babulky, tak sa hlasim z nemocnice. uz sme presli hadam vsetkymi moznymi vysetreniami.... klasika, krv, tlak, vysetrenie zo spodu, velka vizita, "predstavenie" sa lekarom, internista, monitor.... este nas caka jeden monitor, potom uzv, klystir , priprava na sekciu. no tesim sa....

stale uvazujem do akej narkozy sa dat..... neviem sa rozhodnut...

boze baby som tu pol dna aj s cestou a uz by som sla domov...

klaudia85
23. aug 2010

Luci, tak to ti nezávidím...ale nejak to vydrž.. a kedy má byť tá sekcia? Zajtra?
@lucia20

andelik8
23. aug 2010

@lucia20 tiez sa ti vobec necudujem, ale nejako to vydrzis, uvidis 😉
rozmyslas ci celkovu alebo spinal? ja by som asi brala spinal, ale neviem, nerozmyslala som nad tym doteraz

gladiola
23. aug 2010

@lucia20: drzime vam palce!!!

gladiola
23. aug 2010

my mame tretie vyrocie svadby 31. augusta, takze tiez uvidime 😉

andelik8
23. aug 2010

ja mam neterku narodenu 29.8. tak jedine co by som nechcela aby to bolo v ten isty den... mala by som pocit, ze sa obe musia o svoje narodeniny delit... 😅

lucia20
23. aug 2010

ja som rozmyslala nad celkovou alebo spinalkou... aj by som chcela vidiet malu, ale zaroven by som si vedela predstavit, ze to "caro" cisarskeho prespim...

gumimaci
23. aug 2010

@lucia20 Ahoj, drzim vsetky prsty nech to dobre dopadne, zajtra to je naplanovane??? To ti dali na vyber medzi celkovou anesteziou, alebo spinalku? ja by som asi brala tu spinalku... po tom vsetkom s cim ste si presli by som malu chcela vidiet co najskor 😔

gladiola
23. aug 2010

@lucia20: z celkovej sa aj tazsie prebera

anetaadam
23. aug 2010

@lucia20 Ja som tiež dneska rozmýšľala,že ak by nahodou cisarsky kvoli vysokým trombocytom tak určite spinál

lenkama
23. aug 2010

@klaudia85 Ahoj,tak som dnes bola na prvej poradni v nemocnici na Kramároch,jaj veru som si aj odsedela hodinu aj pol,kým ma konečne zavolali dnu,v stredu idem na uzv,chceli ma objednať tam v nemocnici,ale som povedala,že mám už dátum aj hodinu na Záhradníckej v Gyn-Fiv,tak mi len kázali doniesť výsledky,čo tam popíše doktor,no a na piatok ma už objednali na CTG-to je monitor,že,aj tam niečo vyšetrujú? 🙂

anetaadam
23. aug 2010

Koľko vážia vaše detičky?My dneska 36/5tt 2821gramov

lenkama
23. aug 2010

@lucia20 Ahoj,tak držím palce aj ja,nech to máš rýchlo za sebou,a čo tak skoro v nemocnici,už sa malinké hlásilo na svet?Inak aj ja som mala včera večer 2x akési divné bolesti,aj v aute mi 4x stuhlo bruško,po chvíli sa uvolnilo,a doma to bolo dosť divoké,akési tlaky pod bruškom aj na konečník,tuhá bolesť ☹ ,som nemohla ani sedieť,ani ležať,len som pochodila po byte a nejak to ustúpilo,a potom zas to isté,no to som už nohy vyložila a lahla na gauč,len to malinké strašne kopalo,robilo akési divne premety,že tak zle ležím,no ale pomohlo to klop,klop,až na to,že mi stuhli kríže,som sa ledva posadila,kruci ☹ a dnes som sa na to pýtala aj doktora,či je to normálne mať 4x tuhé bruško a také tuhé tlačenie tam dolu,no že pokial to nie je častejšie,tak to môže byť,stuhne a uvolní sa,ale ak by bolo niečo iné,tak ani nerozmýšlať a prísť aj skôr,tak uvidíme,snáď bude dnes lepšie.

lucia20
23. aug 2010

@gumimaci no ved to, to si vravim aj ja..... kto vie kedy ju potom najblizsie uvidim..... to je asi jediny moj schopny argument preco spinal... hej, tu ti daju na vyber. niekedy sa inak neda, tak ti urcia. je tu napr. baba s epilepsiou co ide tiez cisarskym. no ta nemoze ist do uplnej...

@lenkama na ctg, ti daju iba ake pasy na brucho. jeden sleduje cinnost maternice a druhy tep dietatka...
no vidim, ze vy mate tiez doma veselo... malinka sa nehlasi nasvet, ale ona musi ist skor, kvoli tomu teratomu.

danulka3
23. aug 2010

@lunana no tak to je ozaj divné,aspoň ten ultrazvuk ti mali spraviť v 30tt. Ja som už bola 3x na monitore,ale mne zas nerobili tie prietoky.To je strašné s tými našimi doktormi,ako to flákajú. 😠

danulka3
23. aug 2010

@lenkama Ja mám takéto tlak y a sťahy a tvrdnutie už aspoň 3 týždne dosť často,stačí,že niečo porobím,alebo dlhšie chodím.Ale snáď to už do toho piatku vydržím.
@lucia20 Tak mňa všetky tieto procedúry čakajú v piatok a potom uvidím,čo budú so mnou robiť.Ty aspoň vieš,že to budeš mať zajtra za sebou.Ináč,ja si neviem akosi ten cisársky so spinálkou predstaviť.Veď to musíš cítiť,že sa ti tam vŕtajú,i keď bolesť nie,ale aj tam to všetko okolo počuť. To by sme si mali dať poradiť od niekoho,čo rodil aj pod celkovou aj so spinálkou.

lucia20
23. aug 2010

@danulka3 ides cisarskym??? vraj je to citit ako ti hybu crevami a podobne. ale ten pocit, ze malu neuvidim a nebude uz ani v brusku je strasny.... prevazzuje nad strachom...

lenkama
23. aug 2010

@lucia20 jaj tak,no už som v obraze,a veru ano,už to máme tieto dva posledné mesiace doma veselo,tlaky,tuhnutie,divná bolesť,a ešte keď ležím,tak malinké začne protestovať,že sa nehýbem,občas vidím kolienko,taký hrb sa mi spravi z bruška 🙂 ,občas nožky štuchnú pod rebrá 🙂 ....no veru,ani spať nemôžem,musím chodiť,kým sa nejak upokojí,aj muž mi povedal,že či zas idem chodiť po izbe,že naštartuje auto a pojdeme sa voziť,aby zaspalo 😀 .No tak teda držím palce,nech sa všetko podarí,nech to máš rýchlo za sebou 🙂

danulka3
23. aug 2010

@anetaadam tak to je pekná váha,ja viem iba z 35tt:2330g

A tie prietoky sa robili pri ultrazvuku? neviete akú to má skratku,možno my to aj robili,ale ja o tom neviem.

danulka3
23. aug 2010

@lucia20 Veď to práve neviem,či idem cisársky,ale som objednaná na príjem týždeň pred termínom a potom vraj rozhodnú,nič konkrétne mi nepovedali,takže som v takej neistote,neviem na čo sa mám psychicky pripraviť.Dcéru som mala cisárskym pred 11 rokmi,tak som vraj ako prvorodička po tridsiatke a po cisárskom,tak kôli tomu .Ale myslí,že keby mi chceli vyvolávať,tak ma neobjednajú týždeň pred termínom.Ja som už z toho pako.

lenkama
23. aug 2010

@danulka3 ja mám zas tak pri cestovaní,alebo zlom sedení,pri námahe to tvrdnutie,neviem,zas keď musím variť a stáť na nohách,strašne mi opuchnú,ani ich necítim,normálne ako meravé keby boli,a bolia no musím len dokončiť varenie a už len ležanie mi pomôže,no ale snáď to už nejak vydržíme,že 🙂

lucia20
23. aug 2010

@lenkama no u nas to bolo velmi podobne. ja uz mam popravde toho bruska dost. docela sa tesim az budem schopna pohybu. aj ked som rada, ze je v brusku, lebo viem ze tam je v bezpeci, ale uz stacilo. toto tretie tehu je najhorsie zo vsetkych. s tym stvrtym si dam asi hooooooodne velku pauzu. aspon pat rokov. :D

lucia20
23. aug 2010

@danulka3 prietoky su oznacene a vacsinou zacinaju 0,.... vacsinou je to od 0,71-0.89 kukni do papierov. robi sa to pri uzv.

@danulka3 no veruze nezavidim ti. ja som sa dnes modlila, aby sekciu robili zajtra a nieco sa uz dialo a nemusela som tu pozerat do stropu ako debil..... to cakanie je najhorise....

silvia87
23. aug 2010

ahojky ja mam termin 13.septembra som v 38tt budem rodit v ruzinove je tu niekto kto ma taky isty termin?

lenkama
23. aug 2010

@lucia20 no aj ja som sa dnes u doktora v kabinke ledvaj ohla a odviazala si pracku na sandaloch,tak mi opuchli nohy,kým som tam tak dlho sedela a čakala,a ešte malá miestnosť,som sa nemohla k tým sandalom poriadne ohnúť,tlak som mala v hlave,bruško velké,no ani tak ani tak nešli sandále rozopnúť,ale už som ich potom nejak dostala dolu,tak bolo fajn,asi najlepšie budú cvičky,len nastoknúť a je to 😀 No,aj mne sa tak vidí,že toto tretie tehu je také iné,viac mám tuhnutie,tlaky,bolesti...ale už potom bude fajn,budeme sa tešiť z malinkého človiečika 🙂

lucia20
23. aug 2010

@lenkama tak to hej. myslim, ze pre kazdu je rebusom ako si vyzut boty. ja som tak dnes nacvicovala na velkej vizite pred siedmymi lekarmi. nevedela som si tie blbe nohavicky vyzliect. nebolo sa coho chytit. :D

anetaadam
23. aug 2010

@lenkama Tak to potvrdím aj ja,že toto 3 tehu je najťažšie 😔

lunana
23. aug 2010

@danulka3 no uvidím čo zajtra, mali by ma poslať na tie prietoky a neviem či mi budú robiť monitor alebo čo, normálne som z toho nervózna, že mi nerobia také vyšetrenia ktoré treba 😒
A inak ako sa robia tie prietoky? Na čo sa mám pripraviť?