♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
caute...tak ja mam za sebou prvu poradnu na Antolskej, na porod to zatial nevyzera tak neviem co s tymi krizami budem robit...a na opuchnute nohy vraj treba zvysit prisun bielkovin, to ste uz poculi?
inak na andelik som aj ja rano myslela, ci to uz nahodou nema za sebou...
@klaudia85 tak ja sa teda hlasim ze este nerodime som po poradni, dufam ze poslednej, lebo o tyzden je sviatok tak moja dokina neordinuje a ze vraj ak dovtedy neporodim, mam dojst az buduci piatok... no to nech si vyhodi z hlavy, dovtedy ja nebudem kazdu noc knucat od bolesti pri pretacani
inak ze sme ok, zatial sa neotvaram, ale ze krcok je uz skrateny, tak vraj mam trosku zvysit pohybovu aktivitu a mohlo by sa to urychlit... hm, tak to fakt uz neviem co robit, lebo sa mi zda ze sa vobec nesetrim... no ale dnes teda povysavam byt a vytriem podlahy, ked to nepomoze prejdem sa na vecer so psom poriadne a ked ani to, tak este tutumutu s mm a potom to vzdavam
Caute. Ja pisem na konika prvykrat. Uz som si to tu ale milionkrat citala - napriklad som sa dozvedela, ze na hemoroidy zabera Detralex - moj gyndos ani nevedel co to je. ☹
Ja mam "dramaticky" termin - 11.spetember. Rodim v Ruzinove a minuly stvrtok som bola prvykrat u mojej porodnicky a ta sa na mna "rucne" pozrela a povedala, ze porod vidi tak do konca tohto tyzdna. :-O
Zajtra mam zase poradnu, tak dufam, ze uz sa dokina na mna pozrie aj na UZV (aby som aspon vedela kolko maly vazi - v 34tt mal 2222g). Tam to totiz funguje tak bizarne, ze UZV maju v nejakej sale a funguje iba doobeda.
Ale vidim, ze andelikovi sa to krati, tak drzim palce!
Baby s tým otáčaním sme na tom asi všetky rovnako, ja sa tiež budím zakaždým keď sa otáčam v posteli, keď konečne nájdem polohu, ktorá mi vyhovuje, tak sa mi chce na wc a zase nič zo spánku 😀 keď náhodou dlhšie spím v jednej polohe, tak idem zomrieť, ako ma bolia bedrové kĺby.
Inak včera som bola na poradni, zatiaľ všetko v poriadku, otvorená som na špičku prsta, takže pôrod nehrozí ešte ☹ škoda, chcela by som mať malinkú už pri sebe....
Bola som na matrike. pred par dnami tu bola debata, o tom ako to kde chodi, ak niesu rodicia zosobaseny. takze u nas je postup nasledujuci... Stacia nam nase OP, prideme na matriku v mieste bydliska jedneho z rodicov, a tam podpiseme suhlas s otcovstvom. Meno sa zapisovat nebude. Len ten suhlas s otcovstvom, budem potrebovat do porodnice a otecko bude moct ist zapisat meno aj priezviso sam na matricny urad v BA, pod ktory nemocnica patri, potom uz budu treba aj nase rodne listy a samozrejme meno, ktore malemu dame pri narodeni. poplatky sa neplatia ziadne. 🙂
je tu niekto kto bude robit s epiduralkou?ja som si ju zaplatila,dufam ze aspon niak pomoze,mate stim niektora z vas skusenosti?
Ja už tiež chcem porodiť,lebo teraz ku konci mam samé problémy 😖 ,vysoke trombocyty až moc-pichám si Fraxiparín do bruška 😢 ,malá tlači na ľavú obličku a zadržiava sa mi tam tekutina,krvný obraz tiež nič moc,ale jedna potecha otvorená od pondelka na 4 prsty 😀
S tym otacanim v posteli sa pridavam - je to hroza. Ked aj najdem polohu, maly zacne kopat, alebo sa vrtiet, pripadne v poslednych tyzdnoch dost stikuta.
Inac ja som na kurze dostala tiez par tipov ako "vyvolat" porod. Klasika su tie schody, potom este styk s tym, ze partner "to" necha vo vas, pretoze prave spermie su tie spustace a potom este vraj kontrakcie vyvola aj trenie bradaviek. Sama som este nic z toho neskusala - pockam si na zajtrajsiu poradnu - podla toho kolko maly vazi a tak. A este mi bolo vrele odporucane pit caj z ostruziny malinovej - tak na tom ficim uz par dni. 😉
@danulka3 tak u mna to hadam az take zle nebude, mna tie krize zrejme hlavne kvoli vahe trapia 🙂
@katrin31 no neviem, je to tvoja vec...ja by som sa len bala,ci ta zrastena kost nemoze byt nejakou prekazkou alebo co...
Som sa pobavila na tych schodoch, mne by vyjst na osme v panelaku trvalo hadam aj dva dni 😀 😀 😀
ináč ja som bola dnes na tých predoperačných vyšetreniach,takže ak máte plánovanú sekciu,tak za lokálnu anestéziu sa neplatí.Dosť ma na to prehovárala,ale môžu byť potom bolesti hlavy,stuhnutie krku a tak isto ležať 12 hodín po zákroku,nesadať, nedvíhať sa.Jediná výhoda je tá,že hneď uvidím dieťatko.Takže som na vážkach a môžem si to rozmyslieť do zákroku.Potom poviem,ako to chcem.Takže mám "dylému" a neviem sa rozhodnúť.
ahojte, mozem sa k vam pridat aj ja? 🙂 ja mam termin podla posledneho menzesu 30.9., ale podla ultrazvuku 20.9., takze uvidime, kedy sa nas malicky rozhodne prist na svet 😀 inak mam uplne idealne tehotenstvo..odzaciatku som nemala ziadne nevolnosti ani tazkosti..ani som nevedela, ze som tehotna..az teraz posledny tyzden sa mi trosku tazsie dycha..asi mi maly tlaci na branicu..a mam stale palenie zahy, inak ziadne bolesti, nic..az mam niekedy strach, ci je vsetko O.K
@danulka3 neviem,ci si pozerala, dnes bola v relacii na STV jedna anesteziologicka a rozpravala o epiduralke a spinalke...vravela aj o tych bolestiach hlavy,ale ze sa to lieci ked sa vyskytnu.. a ze sa tie bolesti mozu vyskytnut aj pri epiduralke,ked sa 'podari' prepichnut az do priestoru kde sa picha spinal. Tym ma od epiduralu dost odradila, ale keby som isla na cisarsky,zrejme spinal, uz len preto,ze hned uvidim babatko...
Este hovorila,ze za spinalku sa neplati, ci uz je to planovane alebo nie, iba za epidural...

Priberáte ešte stále tento posledný mesiac? Niekde píšu, že niektoré dokonca schudnú.
@anetaadam
@gladiola to už máte riadne veľké detičky... Aj ja som už zvedavá. Snáď sa to budúci týždeň tiež konečne dozviem.