icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

panki
26. aug 2010

@gladiola no veď od toho sa to všetko odvíja: keď ťa šupnú na 10. nebudeš s mimčom - potom hrozí nerozkojenie. ale sestričky sú tam celkom v pohode. ale neviem aké sú na 9 😒 šitia? toho sa ja moc nebojím, ževraj moja doktorka je v tom majster 🙂

gladiola
26. aug 2010

@panki: len nech mi vydrzi epina, inak citam si temu Maminy, ktore rodili v Ruzinove, zacala som pre par tyzdnami na strane 200 a uz len 10, jes jes, a v idi, ze aj Ty si tam daco popisala, je to dobre, tie vsetky nazory, vacsina je pozitivnych a najvacsia sranda su tie hadky, totalka sa sulam 😉

panki
26. aug 2010

@gladiola je to celkom dobrá téma - stále sa tam hádajú tie isté 🙂 ja som sa tam vždy na niečo pýtala lebo zážitky ešte nemám 😉 ale niektoré to opisujú úplne hrôzostrašne, že? podľa mňa to nebude taká divočina 😝 ale že sestričky budú mrchy to sa bojím aj ja

anetaadam
26. aug 2010

@panki Ked sestrička na teba z ostra tak aj ty na nu,neboj sa určite presadit svoje 😉

gladiola
26. aug 2010

@panki: ja si nejako nemyslim, ze mozu byt sestricky uplne bitches, ja neviem, ja som dost nemtava, tak sa budem dost pytat a otravovat a snaaaad mi pomozu

brulka
26. aug 2010

@lucialen neboj zvladnes aj 4-kilove ked bude treba. a mozno vobec nebude taky obrovsky. vraj deticky uplne ku koncu tehotenstva spomalia priberacie tempo - tak ziadne strachy.

kamoska, stihla, vyska cca 168 porodila dve deti 4-kilove v rakusku bez epiduralky. zvladla to v pohode. ako moja mama vzdy vravela mala zaba sa velkej vody neboji 😀 😀 😀 . alebo boji ale zvladne to 😵 😵 😵

estterka
26. aug 2010

@elixia musela skor,lebo sa mi spravila rana na plodovom vaku,teda mi zacala odtekat voda-ale nie zo spodu,ako zvykne,ale niekde zhora..zevraj sa to obcas zvykne zahojit-moja spolubyvajuca tak isla domov po par dnoch,ale mne tiekla od soboty do pondelka a v pondelok mi zacali vyvolavat porod a za 10 hodin ho vysokymi davkami oxitocinu nevyvolali..resp.kontrakcie som mala super aj vsetko(epidural,necitila som,ale vraveli-je to cisty zazrak)ale neotvorila som sa ani milimeter viac za celu tu dobu,takze sekcia..

elixia
26. aug 2010

@estterka no teda, tak ste to mali 'vesele',ale hlavne ze vsetko dobre dopadlo.. To ako zistili ze ti tecie voda, na utz? Si to neviem velmi predstavit...

estterka
26. aug 2010

@elixia no nie,pretoze na ult videli iba to,ze mala ma vody dost..tak postupne zo mna tieklo,ja som si nebola ista ci je to voda alebo vytok v sobotu,v nemocnici si tiez neboli najprv isty,tak som mala taku "latkovu vlozku"cely cas a podla toho to sledovali a v pondelok ked ma vysetrovala lekarka,tak uz si bola ista,ze voda odteka a mala musela von,lebo hrozila infekcia-mi pichali cely cas antibiotika pre istotu.ale tiez som nevedla,ze moze prasknut aj inde ako zdola..a nevedela som ani,ze s epiduralom sa da v pohode chybat,dokonca chodit..no,ale prislo to cele tak necakane.

elixia
26. aug 2010

@estterka tak o tomto som fakt este ani nepocula, chvalabohu ze ti to vcas zistili.. Hej, epidural je aj taky,ze sa mozes pohybovat,ale nie vsade to robia, u nas napr. nie, takze aj ked sme boli na predporodnom kurze, tuto kapitolu preskocila, ze zbytocne,lebo to nerobia....Epiduralom ti iba tlmia bolest, pri spinalnej anesteze ti znecitlivie dolna cast tela, takze uz vela nenachodis 😀

hobit
26. aug 2010

@gumimaci my mame oranzovy, ale teraz mi bolo poradene, ze aj nejaky Mikeš je dobry...nepoznas?
@estterka malinka je krasnucka 🙂

gumimaci
26. aug 2010

@hobit Nepoznam, tych druhov je velmi vela. Nam sa zverlit osvedcil, tak ho urcite menit nebudeme. kym ho budu vyrabat 😉

danulka3
27. aug 2010

Ahojte,ja sa s vami lúčim,dnes odchádzam do nemocky.Mám obavy,ale hlavne sa teším,že budem mať konečne pri sebe Jakubka.Držím vám všetkým palce,nech to máte aj vy čo najskôr za sebou 🙂

gumimaci
27. aug 2010

@danulka3 drzim palce a daj co najskor info 🙂

anetaadam
27. aug 2010

@danulka3 Hlavne nech to dobre dopadne,držím palce 🙂

zabkaevka
27. aug 2010

Ahoj kočky 🙂 Chcem opýtať!! ako zistím že mi odtiekla plodová voda?? totiž večer som bola cikať, a dosť dlho som cikala a tak asi 7 sekúnd akoby to nebolo cikanie, ale len zo mňa išlo. No možno to bolo cikanie, len som to slabo cítila, neviem.... . možno si nahováram, a jasné že mi nemohla takto odtiecť plodová voda, to asi potom ešte by mala odtiecť ďalšia, ak by to náááhodou bolo toto. Všaaak ?? stresujem trochu. A potom po odtečení plodovej vody sa dostavia kotrakcie?? juuj ešte tak málo vieeem. Maličká sa pekne hýbe, aj v noci som cítila pohyby.

hobit
27. aug 2010

@danulka3 juj, drztim aj ja vsetky prsty 😉

aneta4
27. aug 2010

@zabkaevka Moja ja som mala včera pocit podobný..len u mna to bolo troška iné.ospršila som sa,sedim pred telkou...a zrazu jak keby niečo vlhke medzi nohami.cikat sa mi nechcelo,na vytok sa mi to nepodobala.tak som čakala..ale od vtedy nič.a teraz tiež stale rozmýšlam.ale toho by vytieklo asi viac,nemyslite?

klaudia85
27. aug 2010

@danulka3 Držím palce!!!

elixia
27. aug 2010

@danulka3 vsetko dobre, nech sa obaja vratite domov zdravi 🙂

hobit
27. aug 2010

mna tak bolia krize a cela panva, ze keby som v tejto sekunde mohla ist rodit, nevaham ani sekundu

gladiola
27. aug 2010

@danulka3: drzim palce

gladiola
27. aug 2010

@zabkaevka @aneta4: aj ja dlhsie cikam, co mi je tiez dost podozrive, lebo dva mesiace som cikala, ze "cik" a bolo, ale pokial nemam kontrakcie, pohoda, ci?

aneta4
27. aug 2010

@gladiola ja fakt neviem,bolesti menzesove mavam dlchšie...už asi druhy tt.doki povedal že všetko je v poriadku....to bolo v utorok..ale no musime čakat!

hobit
27. aug 2010

@hobit este mi porad, prosim ta ako skuseny chovatel...da sa vobec naucit aby niekam neliezol (napr. kuchynska linka, stol...)? ja som citala, ze ako trest sa moze pouzit napriklad voda z rozprasovaca do xichtiku, ale on si na to zvykol, takze uz sa len prikrci, zazmuri ocka a caka na sprsku 🙂

hobit
27. aug 2010

@gumimaci este mi porad, prosim ta ako skuseny chovatel...da sa vobec naucit aby niekam neliezol (napr. kuchynska linka, stol...)? ja som citala, ze ako trest sa moze pouzit napriklad voda z rozprasovaca do xichtiku, ale on si na to zvykol, takze uz sa len prikrci, zazmuri ocka a caka na sprsku

gladiola
27. aug 2010

@hobit: pytas sa sama seba? chichi

panki
27. aug 2010

menzesové bolesti mám aj ja už tiež cca 2 týždne a včera večer mi asi odišla hlienová zátka 😕 jeeejda keby to všetko aspoň bolo zariadené tak, že presne na deň by sme vedeli kedy pôjdeme - žiadne dohady či teraz alebo ešte to neni ono 😒

zabkaevka
27. aug 2010

@gladiola , @aneta4 : kočky ja vôbec neviem. ale asi áno, ak by to bola plodová voda, tak by sa dostavili aj kontrakcie, a bolesti. Ja dnes idem na svadbu, sestrinu, takže sa nechcem veľmi stresovať, no stále mi to vŕta v hlave. Ale možno fakt to bolo pri tom cikaní cikanie 🙂 len už je toho veľa, tak preto to bolo také zvláštne. A zbytočne stresujem. A asi aj vy 🙂

gladiola
27. aug 2010

@zabkaevka: sme ale riadne paranoidne

@panki: ahoj, no ja by som nedbala, keby mi nejaka krystalova gula povedala, kedy a ako budem rodit, to by bola bomba, co???