icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

aneta4
29. aug 2010

@liliana82 občas mavam aj ja.hlavne večer.ale mne teda pomôže vždy ta lyžička horčice.

liliana82
29. aug 2010

@aneta4 , aj mne donedávna pomohla, ale každým dňom to mám horšie, už teraz mi je hrozne, keď si spomeniem, že bude zase večer 😒
mám ju aj cez deň, ale to sa dá ešte prežiť, môj drahý sa smeje, že malý bude riadny vlasáčik 😕

gumimaci
29. aug 2010

@liliana82 ahoj, mam. hlavne v noci 🙄 a to uz sa mi zlepsilo, mam palenie zahy od zaciatku tehu. Niekey az take, ze sa bojim prehltnut ☹

gladiola
29. aug 2010

@liliana82: ja som mala palenie zahy pre dvoma mesiacmi, teraz len dvakrat tyzdenne, len vecer kym nezspim, nastastie

gladiola
29. aug 2010

@aneta4: takze to padnutie bruska citit a potom aj vidno? som sa bala, ze si to nevsimnem, ale mne este nic

zuzuz1
29. aug 2010

caute maminy... ako sa mame? uz je niektora v stave rozpadnutia? strasne dlho som tu nebola.... 😉

aneta4
29. aug 2010

@gladiola ja neviem moja...ja mám zas tie bolesti v intervaloch.....ešte chvilu počkám..ale neviem teda

gladiola
29. aug 2010

@aneta4: dakujem, drzim palce

gumimaci
29. aug 2010

@hobit hej kvety 🙂 ale ako kvapky, na nete sa da najst celkom dost clankov na tuto temu, ja kupujem casopis Moja Macka, tam som sa o tom vlastne docitala. Pozerala som aj Feliway, to je elektricky difuzer, stoji okolo 30€, da sa objednat cez net.

hobit
29. aug 2010

@gumimaci elektricky difuzer? to znie hrozostrasne...co to je?

gumimaci
29. aug 2010

@hobit 😀 😀 😀 neni to nic strasne...
http://vetshop.sk/feliway-difuzer–-tajomstvo-s...

lucia20
29. aug 2010

Ahojte mamulky, nehnevajte sa, ze sme z nasho "dennika" vypadli, ale vcera ma pustali domov, isli sme potom za tatiankou a vecer domov. takze som toho mala fakt dost.....

No vcera ked sme prisli na aro, tak tatianka sa svietila, lebo jej vyletela hore zltacka, mala antibiotika, bola velmi zahlienena, zrejme chytila nejaku infekciu, museli ju kazdu chvilu odsavat. bola velmi apaticka, nechcela si sama ani odkaslat,co bol najvacsi problem, kedze potrebovali aby ten hlien dostala sama zo seba von. Ukazovali nam aj ranku, ma to v tvare X, vraveli, ze v tom hornom "V-cku" ma fialovu kozu, co moze znamenat, ze tam sa neujme tkanivo, tak bude treba este jednu plastiku. konecnik sa im podarilo dat na miesto kde by aj realne mal byt, takze to je super. pod ranku jej zasili drenaznu rurku, ktora jej odvadza von z tela prebytocnu tekutinu, co sa vytvara v mieste kde vlastne bol ten teratom...

Dnes ked sme tam prisli, tak som ostala uplne v soku. malinka vyzerala uplne inak ako vcera. ja mam pocit, ze malinka robi milove kroky....

dnes uz bola okupkana, mala oblecenu nasu kosielku, zabalena v nasej deke, uz nemala ani sondu, ani tolko hadiciek...vyzerala ako obycajne babatko.

takze dnesny suhrn.

soplikov je menej, odsavaju ju uz len kazde cca tri hodinky, pila cajik, co jej velmi chutil, zltacka troksu klesla. len o nejakych desat cisel ale aj to je nieco. dnes jej zacnu davat mliecko. trosku sa jej zacervenala ranka na ritke, ale myslim, ze vramci hojenia, je to bezne. dnes uz na nas reagovala. ocka sice stale neotvorila, ale ked sme sa jej prihovarali, tka sa usmievala a na dotyk reagovala pohybom.

je velmi statocna a velmi bojuje.....

dnes som jej odniesla liter mliecka, vraj to bude mat aj na tyzden, davaju jej len 15ml. na zaciatok. teraz vecer budem volat a zistim ako sa ma....

Ozaj este som vam zabudla povedat. od 1.00hod. doteraz sme zatial odstriekali 1.5l mliecka /a to neprehanam, presne si to znacim/ a este nas caka dvakrat odstriekavanie do polnoci.... liter sme odniesli malinkej a pol litra sa uz mrazi

trosku mi poprehadzovalo fotky, neviem, preco.... ale tie kde ma pasku na ockach su zo vcera a tei s dekou su z dneska....

hobit
29. aug 2010

@gumimaci no dobre 😀 som si predstavile nejake elektricke soky 😀 .....idem k tv...

hobit
29. aug 2010

@lucia20 zlata babulka mala statocna 😉

gumimaci
29. aug 2010

@lucia20 Ahoj, super ze sa operacia podarila. o chvilu bude uplne ako ostatne deti 😵 Je velmi zlata 🙂

elixia
29. aug 2010

@lucia20 chvalabohu ze sa operacia podarila, chuda male, vytrpela si toho dost,ale je velmi statocna....toto uz nemoze dopadnut inak ako dobre, mala to urcite nemieni vzdat. Vsetko dobre, drzte sa 😉

kveta
29. aug 2010

@lucia20 Chvála Bohu.. Len tak ďalej... Držte sa...

lucia20
29. aug 2010

@elixia ja si teiz vravim, ze uz to bude len dobre. fakt keby si ju videla. ona tak strasne napreduje.... tie ostatne deticky na are su uplne ako bez duse. vidiet, ze su chorucke....ale malinka ked bola v tej deke, by si povedala, zejej absolutne nic nie je..

@kveta dakujeme.

kveta
29. aug 2010

Mimo tému: dostali ste už priznanie materskej od Sociálnej poisťovne? To chodí poštou domov alebo kam?

gladiola
29. aug 2010

@lucia20: mala je statocna, drzime palce!!

@kveta: ja som dala papier: ziadost o materske zaciatkom jula do prace a HR to poslalo hned do socky, oni mi tusim do tyzdna poslali list domov, ze ok, priznavame ti tolko a tolko, od 31.7. som na materskej

gumimaci
29. aug 2010

@kveta ja som davala v poraci papier na MD 1.8 a min. tyzden mi prislo postou oznamnie so socialky, ze mi u priznavaju. Jedine co mi moja ekonomka este dala, taky papier aby mi mi chodila materska na ucet, ktory som si vypisala a dala na podatelnu SP.

andelik8
29. aug 2010

@lucia20 Tatianka je nadherne babatko, ktore svojej maminke bude robit urcite veliku radost 🙂 tesim sa ze to vsetko dobre dopadlo

@kveta ja som na MD od 18.7., papiere som si tam zaniesla par tyzdnov predtym a rozhodnutie mi prislo zaciatkom augusta.

lucia20
29. aug 2010

@andelik8 dakujem... uz teraz robi. tym ako vemi bojuje....

ja som zvedava ako s materskou dopadneme my. dufam, ze uz v septembri mi ju vyplatia...

janica81
30. aug 2010

@lucia20 držíme veľmi palčeky... maličká je úžasná a určite to zvládne.... mliečko sa Ti pekne rozbehlo, držte sa a nech ste čoskoro doma 🙂 všetci komplet

ja idem dnes zaniest papiere do socialky...som zvedava co mi tam povedia a co bude nasledovat...mam totiž živnosť, ktorú nechcem prerušiť a s tým majú kopu problémov...asi budem niečo dostávať len 6 mesiacov, aj to asi minimum... ☹

katrin31
30. aug 2010

@lucia20 mala je nadherna a naozaj vobec nevidno ze by mala nejake problemy..keby som o tom nevedela tak si to ani nevsimnem na tych fotkach..drzime jej vsetci paste nech ju mate cim skor doma..

brulka
30. aug 2010

@lucia20 lucia to su fantasticke spraaaaavy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 😵 velmi velmi som na vas cely cas myslela a velmi sa tesim ze si napisala a uz aj my vieme ako sa melej dari. neboj to uz vsetko zvladnete. hlavne ze mate operaciu za sebou a sa to vsetko pekne podarilo. malicka je nadhernaaaaaaaaaaaaa babulka baculka co je tiez super lebo taka operacia malinke babatko oslabi tak ma aspon zasoby a kedze ty mas mliecka dost je to vsetko na najlepsej ceste. Gratlujeeeeeeeeeeeem !!!!!!!! 🙂 😉 😵 😀

hobit
30. aug 2010

@kveta mne to prislo postou asi 3 tyzdne potom ako som to tam doniesla, dala som to zaciatkom augusta, od 6.9. som na materskej...

panki
30. aug 2010

Mne papiere od materskej ešte tiež neprišly a idú mi s tým už pekne na nervy - celá Sociálna poisťovňa. Do roboty som to odniesla okolo 10.7. a na materskej som od 28.7. 😠

gladiola
30. aug 2010

@panki: ako brucho? este hore?

liliana82
30. aug 2010

@lucia20 tešíme sa s tebou 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
Maličká je nádherná, a keď toľko bojovala v brušku, toto už zvládne na 100%!!!! 😵 😵 😵

Vidím, že tu rozoberáte sociálku...ja som už v predchádzajúcich stránkach písala, že mne dodnes nevyplatili dobrovolnú PN, na ktorú mám nárok od apríla, riešia ma, či som som vôbec tehotná a to nehovorím o materskej, na tej som od 22.7 a žiadny papier ani peniaze neprišli,,, a v piatok som sa dozvedela, že stratili niekde moje papiere... 😠
A ešte mi bolo oznámené, že som si od februára, keď som nastúpila na PN nemusela platiť odvody...MILUJEM SP 😠 😠
Nakopať ich tam do 🤐 by bolo málo...