♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
baby,gratulujem vsetkym novym maminkam,nestiham dozadu citat kto kazdy uz to ma za sebou 😖
No a s tým oknom, mne kamoška podotýkala, že pod okno NESMIE ísť postieľka... Ja ešte totiž nie som presvedčená, kde bude, ale rozmýšľala som, či nie je nebezpečné mať ju pod oknom, ak má niekto staré okná, tam fučalo riadne, ale teraz je to fučanie minimálne. Akurát radiátor som nezvážila, ale veď to nebude až tak natlačené k radiátoru, keby náhodou 🙂
@panki to vazne? toto je teda sila 🙂 hehhe a ako sa dari? aka bola "prva noc" 🙂 my sme ju prezili dost hekticky ale dnes sme sa krasne vybuvali vsetci 🙂
kojenie je v poriadku? dufam ze ano a ze mas dost mliecka... inak ked vravis vedla na izbe to si bola na 906? a ktora? hehh som tak trochu mimo 🙂 je ten svet ale maly 🙂
@andelik8 jaj dakujem za gratulaciu...dufam ze coskoro sa uz budete z malinkej tesit doma... aky mate úristup sestriciek? je to v poriadku? dufam ze ano...a ako sa citis po sekcii?
dakujeme pekne 🙂 no je to riadny vlasac, vsetci to hovoria 🙂
@zuzuz1 citim sa lepsie ako som ocakavala. samozrejme prva noc bola hrozna, aj ten den potom este nic moc, ale ked som sa uz postavila na nohy tak v pohode. teraz sa mi este zle vstava z postele, ale chodim a zohybam sa uplne bez problemov. Este sa bojim kychnut a "naplno" zasmiat.
Sestricky su perfektne. ci uz na sestonedeli alebo novorodenecke, ani na jednu nemam jedineho kriveho slova. Robia co nam na ociach vidia a furt nas obskakuju 😀
@zuzuz1 hej na 906 pri dverách tá čo Vám vbehla do izby 🙂 s tými popraskanými červenými očami. Prežili sme celkom v pohode, aspoň trochu som sa vyspala - aj keď malá je dobrá akurát ja som nejaká úzkostlivá - len zamrkonce a už som na nohách 🙂 mliečka mám našťastie dosť - papáme pekne 🙂 a ty si mala takého chrústika malinkého? Inak aj naša malá mala iba 3180 g tiež som myslela že bude mať trochu viac.
ahojte.tak sa opäť po dlhom čase hlásim,gratuľujem všetkým novým maminkám,ani neviem,kto už porodil, a tým ktoré ešte neporodili,prajem, aby to mali čím skôr za sebou.
Chcem sa spýtať tých, čo už porodili,ako si poradili s kojením, ja mám už z pôrodnice dohryzené bradavky,nikto mi tam poriadne neukázal,ako mám prikladať a keď som doma volala laktačnej poradkyni,ktorá prišla hneď,ranky už boli.Tak sa teraz trápime s liečením bradaviek,vyskúšala som krém z DM drogérie ale moc nezabral.Teraz testujem bepanten,vyzerá to lepšie uvidíme. Neviete náhodou či sa ten bepanten má zmývať pred kojením?Nikde som to nenašla.
A ako často kojíte? Ja sa bojím,či dosť často a dlho.Kojím zhruba každé 2 až 3 hodiny,ale ťahá len 10-15 minút.Myslíte,že to stačí? v nemocnici som si ho mohla odvážiť a vedela som koľko spapal,ale teraz neviem.
@danulka3 gratulujem. Je to smutne, že ti v nemocnici neukazalia ko sprasvne dojčiť. Ja na kojenie používam tie klobučiky, a mastičku tiež tu z DM. Ja viem tak, že ten bepanten sa má zmývať. Ja kojim tak cca každe 2-3,5 hodiny, ako kedy a malý doteraz tahal aj 30-45minut, ale dnes v noci nejak len tak 10minut, potom pol hodku hodku zdriemol a opat. Neviem čo s nim bolo. A ako si nakoniec rodila? Ja som rodila nakoniec v spinalke.
@danulka3 podla mna staci aj 15minut, lebo v nemocnici si este nemala mlieko, len kolostrum. aj mne tahal maly prve dni aj hodinu v kuse, lebo kolostra je malo. no ale akonahle sa rozbehlo mlieko na treti den, tak mu to len tak tecie. ja mam vela mlieka,preto musim aj odstriekavat a viem, ze ked mam plne prso, a odstriekam vsetko, tak je toho aj 200ml. take male babo este tolko nevypije, on hadam ani polku z toho nevytiahne, ale je to ok, staci to zatial. takze bud v klude. ja som sa tiez bala, ze malo pije, ze nepribera, ale vcera som bola v poradni a tam ma teda riadne vyviedli z omylu, ked mi ho odvazili. za 10dni pribral 550g, co je velmi dobre
@ellisabet Aj ja gratuľujem tebe,kedy si rodila ty? Ja som rodila v celkovej narkóze.Mala som dilemu do poslednej chvíle,ale bavila som sa s viacerými sestričkami (aj so známou)a tie mi odporúčali celkovú a som rada,že som sa tak rozhodla,keď ma priviedli na sál a zbadalo som to tam,ako si to tam chystajú,chodia okolo,no proste to prostredie na mňa nevplývalo dobre,začala som sa normálne triasť od strachu a bola som rada,že ma uspali.Akurát mi začala tento týždeň mokvať tá rana,takže dávam obklady,nech to ide zo mňa preč.A ako si to prežívala ty?
Klobúčiky som použila aj ja, je to jednoduchšie,ale bála som sa,že sa Kubko po tom zle prisaje,tak som ich prestala používať,a tie prvé "ťahy "zatnem zuby a potom to už je v pohode. Bradavky liečim tým pantenolom,zdá sa, že sa mi to zlepšuje,len som nevedela,či sa to zmýva,jeden povie tak druhá inak.
@ladywitch26 Ja idem na poradňu až 6.10.tak neviem ako priberá.Ja mám tiež kopec mlieka,všetko už máme pokvapkané mliekom 😝 ,stačí,že sa nahnem a už to ide.Keď začnem kojiť mám ich riadne naliate a keď skončím(vždy kojím len z jedného),je ten prsník ako vyžmýkaný.Mňa len vyľakalo to,že niektoré baby koja aj trištvrte hodiny a my 10 minút.Ale potom zaspinká a je spokojný a nakakané máme v každej plienke.
@danulka3 ak mas vela mlieka, tak maly sa napapa aj za 10 minut. ja niekedy este pred kojenim trosku odsajem, aby sa drobec dostal aj k tomu zadnemu mliecku, lebo nevypapa vsetko. inak pokial ma zltu stolicu, tak je to ok, ak bude mat zelenu, tak zacni na zaciatku odsavat, lebo to znamena, ze papa len to predne a k tomu zadnemu, vyzivnejsiemu sa nedostane.
a tiez mam problem, ze je vsetko dookola mokre. ja krmim len poleziacky a maleho prikryjem bavlnenou plienkou, aby to nekvapkalo rovno nanho.
@danulka3 ja som zvolila tu spinalku. Ja ked prišla na salu, bolo tam všetko pripravené, akurat mi zmerali ešte tlak, potom ma pichli, bolo to v pohode, a hned mi začali aj trpnut nohy, potom sme 10minut čakali, aby mohli začať, zatial ma zakryli, pripli tie elektrody na ekg, a dali infuziu, za 2 minuty od rezu bol malý vonku, hned mi ukazali a potom mi odsali vodu, odobrali placentu a zašili, bolo to v pohode. Od rezu to trvalo všetko 25minut, od vpichu narkozy 35 minut, anesteziolog aj sestrička boli zlatý. Mne naštastie rana nemokva. Na 4 den ma pustili už aj domov. Len potom ako odoznievala narkoza to bolo dačo príšerne, ale už je to v celku v pohode. da sa to už zvládnuť. A ty ako?
Ahojte!
Ako často kojíte? Mne lekarka povedala, že nemám kojiť častejšie ako 2 hodiny, ale čo mam robiť, ked sa mi malý zobudi dakedy po hodine a plače?
@ellisabet Mne robili cisársky o 8.00 hodine,asi okolo 11.00 som sa zobudila, aspoň si myslím,že toľko bolo,hodinu som mala takú strašnú zimnicu,a potom to už bolo celkom fajn,dalo sa vydržať,akurát tá bolesť keď vytláčali krv,ale dalo sa to prežiť,trvalo to len chvíľku.Na druhý deň ma previezli z jisky na izbu,bola som na nadštandarde,boli tam zlaté sestričky,so všetkým mi pomáhali,najhoršie bolo vstať z postele.Teraz som už celkom v pohode,len keby mi ta rana nemokvala,ale našťastie to nebolí.
@ellisabet mne sa tiez zobudi tak, hlavne ked pri kojeni zaspi a spapa len malo. kasli na doktorku, ked je maly hladny, resp. smadny, tak ho nakrm.
@ladywitch26 dík za radu ,to o tej stolici som nevedela.Občas máva aj zelenú stolicu,dobre vedieť.A je to v poriadku,že v každej plienke? ho prebaľujem keď idem kojiť,takže asi každé 2 hodiny.nie je to často?
@danulka3 mne tiez dost casto kaka, to je v pohode. ked to ide dnu, tak to musi aj von 😉
Ahojte, tak sa hlásim z nemocnice, 10.9 o 10:10 sa nám narodil Ronin s mierami 4145 kg a 53 cm... 😀
Neviem, kde sa vzal taký obrík,ale je úžasný 😵
Vo štvrtok o 20 tej som sa hlásila na CP v Ružinove,poslali ma na 9te, musela som uhrať kontrakcie, kedže žiadne neboli 😅
Moja dokina totiž mala ísť v piatiok o 11stej preč, ako som už písala, tak to chcela posúriť,
dali ma na monitor, malý mi išiel rozkopať brucho, potom prišiel doktor, ktorý mal nočnú a urobil mi Hemiltona, a dali ma na izbu čakateliek..nespala som samozrejme...o 1dnej ma dali na monitor znovu, že malý má slabé ozvy, po hodine ležania som išla späť na izbu, o 4tej zase monitor a doki mi urobil opäť Hemiltona a ten zabral skoro okamžite, kontra hneď po 2min a dosť silné+čípok na vyprázdnenie, čo sa mi podarilo tak na 10%, kedže som už mala bolesti, takto som bola do 7:30. keď došla moja doki, šupli ma na stôl , došli pichnúť EPI,ale len malú dávku, pichli vodu, a potom len začali kontrakcie 😝 😝 😝
Epi už dávno vyprchla, kým mi došli dať ´dalšiu dávku a kým začala zaberať, tak prešla tak pol hodina plná neznesiteľných bolestí, o 9tej pustili za mnou drahého, a tak sme medzi kontrami kecali zo sestričkami, a srandovali 😕 o 10tej, keď som už myslela, že mi roztrhne konečník, zakričala rodíme a to boli fofry...
Za 2min som mala hore nohy, všade plno doktorov, všetci kmitali jak včeličky, a začala som tlačiť...to bola nepredstaviteľná bolesť a zároveň strašné očakávanie 😀
o 10:10 bol "malý" vonku, roztrhal ma tak, že som skoro prišla o maternicu, zošité mám celé vnútro+vonkajšok, zadok, vyliezla mi zlatá žila, ale keď mi dali Ronina na brucho, zabudla som aj na tú NAJhoršiu bolesť, placentu som už nevedela vytlačiť, tak mi ju doktorka vybrala ručne a zistila, že som mala 2!!
Sme sa pri šití smiali, že mal asi mať súrodenca a že je preto taký veľký, lebo ho zjedol 😀
Chcela som sa podeliť o tento nezabudnuteľný zážitok, , nebojte sa a hlavne myslite pozitívne, naozaj to pomáha, keď ste v kľudea dobre dýchate...
všetkým novým mamičkám aj ešte nastávajúcim želám plno mliečka, dobré detičky a veľa radosti s nimi..Teraz už viem, čo je to NEKONEČNE MILOVAŤ...
@danulka3 Ti vytláčali krv? Mne nie, ja som 24 hodin musela ležať, potom ma postavili, umyla som sa trochu v umývadle a obliekla košelu. Aj ja som mala zimnicu, ael potom to prešlo. A na 2 den som sa bola osprchovať a už mi vybrali aj kateter na moč, takže som musela už chodiť. al to vstavanie a lyhanie naspat do postele bolo strašne. Aj teraz to ešte nie je bohviečo, ale da sa. To najhoršie už mam za sebou. Ja som čítala, že ked iba kojiš, aj dieta, aj par dni nemusi mať stolicu, že je to v pohode
@ladywitch26 dik za radu
@liliana82 dve placenty? tak to preto je "drobec" taky velky, bol dobre ziveny 😀 gratulujem, viem, co je to tlacit take velke dieta, stanka mala 4170g. 😉
Nechápem podľa čoho tie deti rastú, keď mi ho doktor deň pred pôrodm meral, dokonca 2x po sebe , mi tipol váhu 3,7kila, a sekol sa skoro o 500gramov, takže ja na tieto merania neverím, a aj to sa divil, že kde ho mám pri relatívne malom brušku uloženého..ha keby vedel, že on mal nakoniec vyše 4kíl 🙂
Najviac sa zabávam keď sú návštevné hodiny. a deti sú vedľa seba.to malý vyzerá jak keby ho tam niekto nechal už mesiac po pôrode..kamoška keď ho zbadala, tak sa začala smiať, že jej malá mala 4kilá v 3mesiacoch 😀
a za necelé 2 dni pribral 25Ogramov, keď sa prisaje , mám pocit, že mi vyciciava mozog, tak ma to bolí... 😀
ale ten bepanthen skúšam aj ja...tak uvidíme, lebo ma tie bradavky bolia statočne a to sa včera narodil 😒

@katrin31 ma nadherne haro...krasny je cely.. 😉 gratulujeeeem