icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

krtica11
14. sep 2010

baby ako vam zavidim že už to väčšina mate za sebou.Mi sa mame prisť ukazať v piatok tak som zvedava .

zabkaevka
14. sep 2010

ahoj kočky, ešte aj ja som tu septembrová 🙂 dnes som akurát doobedu pociťovala kontrakcie, také pichanie v podbrušku, halvne na bokoch, a tak asi 6 krát za sebou, s prestávakami aj 10min. no odvtedy niiič, prešlo to. Pôrodníčka vravela, že to takto sa môže začínať, takže nabudúce sa už aj ozvať jej mám a ona povie či sa mám prísť ukázať alebo nie. Tak si držkajme prsty 🙂 ja sa tiež už veeeeeeeeeeeľmi tešíííííííííím na moju maličkú 🙂

medyna
14. sep 2010

ja mam prist ukazat sa v nedelu .... a zrejme tam uz ostanem, mam si doniest aj veci. Sa tesim, ale aj mam trosku strach ☹ Teda momentalne mam viac strach ako radost..... ☹

anetaadam
14. sep 2010

😀 @aneta4 Gratulujeme

lu
14. sep 2010

ahojte ja som tiez septembrova 🙂 vo stvrtok idem na poradnu tak som zvedava co sa dozviem, zatial mam len poslickov. viete ake velke mate babatka? mojho naposledy merali pred 3tyzd tak sa chcem spytat ako sme na tom, aby som vedela aspon priblizne co ma caka ... 😀

lola79
14. sep 2010

@lu mne 19.8. povedali, ze ma 2650g. V poslednom mesiaci vraj priberaju okolo 30g denne (samozrejme je to individualne). Takze ratam, ze ten moj ma okolo 3,4kg. Uvidim aky bude v tej vahe nakoniec rozdiel.

lu
14. sep 2010

@lola79 a ultrazvukom uz ti babetko nemerali? to sa pred porodom nerobi? 😒

krtica11
14. sep 2010

lu ked sme ležali v nemocnici 27.8. važil 2590g ale hovoria plu minus 400g

lu
14. sep 2010

tak to som fakt zvedava aky bude nakoniec velky 🙂

nika80
14. sep 2010

Mne deň pred pôrodom odhadli váhu na 2850g a v deň pôrodu iná doktorka okolo 3kg a nakoniec sa nám narodila dcéra, ktorá vážila len 2150g. Tak neviem, podľa čoho odhadujú váhu.

medyna
14. sep 2010

@lu mne v pondelok na poradni povedal doki, ze babatko ma takych 2500 g, ale ze ku mne to nie je nic zvlastne, kedze ja som tiez nizsia a bola som pred otehotenim velmi stihla. Som zvedava, kolko to bude v skutocnosti.

tatianuskaaaaa
14. sep 2010

Ahojte baby. Ja som v 37 tt a doki mi dnes povedal, ze som na jeden prst otvorena. Chcem sa spytat, ci je tu mamina co tiez bola otvorena a aj tak to vydrzala az do terminu alebo porodila skorej? A blahozelam vsetkym maminam co uz maju babatka pri sebe !! 🙂

lu
14. sep 2010

@tatianuskaaaaa ahoj s tym otvaranim je to dost individualne. mna hospitalizovali v 27tt ze sa otvaram a hrozi mi porod. este stale sme spolu a zatial sa nezda zeby sa maly chystal na svet skor 😀 a u teba aj keby, po 37tt uz je to v podstate jedno lebo babetko je dost velke a schopne, ale urcite sa setri a oddychuj ak sa da

andelik8
14. sep 2010

na ten odhad vahy by som sa vobec nespoliehala. Mne den pred porodom podla UTZ doktor povedal ze cca 3300g a mala nakoniec 4010. Dakovala som panubohu ze sa otocila nozickami a musela ist sekciou, take hoviadko keby som mala vytlacit... uf 😅

elixia
14. sep 2010

no my sme mali pred dvoma tyzdnami podla utz 3,5 kila...tak sa psychicky pripravujem uz teraz 😀

lu
14. sep 2010

no teda, to su ale cisla... asi sa zacnem bat 😉

lola79
14. sep 2010

@lu 19.8. mi to merali na ultrazvukom, ale odvtedy ziadny ultrazvuk. Uvidime, ci pojdem este na jeden.
@tatianuskaaaaa ja som na prst otvorena uz tri tyzdne. Teda na kazdej kontrole to mam v sprave. Vo stvrtok idem zas, tak uvidime, ci to ostava stale rovnake, alebo sa otvaram postupne.

hobit
14. sep 2010

ahojte...tak aj my sme uz konecne doma...porod nekonecna katastrofa ukoncena kliestami ☹ ..dufam, ze maly bude ok...nestiham asi docitat ten tyzden, kto mi zhrnie co sa dialo? 🙂

lola79
14. sep 2010

@hobit to je mi luto. Urcite bude v poriadku. A co sa stalo? Dlho to trvalo, alebo bolo velke babatko? A mala si epiduralku? Hlavne, ze ste doma. Prajem vela zdravia.

hobit
14. sep 2010

@andelik8 gratulujem, mala je krasna 🙂

hobit
14. sep 2010

@lola79 dlho to trvalo..od odtecenia vody 25 hodin, nemala som epiduralku...

petulka_
14. sep 2010

ja som bola pred tyzdnom otvorena na spicku prsta a dnes ked som bola na poradni, tak mi dr. povedal, ze uz som otvorena na volny prst, takze dufam, ze sa mi to pomalicky rozbieha 😀
nas malicky mal pred tyzdnom podla ultrazvuku 3000g, tak uvidime, ako to bude naozaj 🙂

estterka
14. sep 2010

@elixia no mala dostala na piaty den tachykardiu 220-230,tak ju preniesli hned.a na gran can nam zistili infekcie,tak antibiotika musela 10 dni brat ale uz je vsetko ok.
@aneta4 gratulujem 😉

a k tej vahe,kedze nasa mala v 36tt ked sa narodila 2910,tiez by bola macko keby vydrzi do terminu 😀

elixia
14. sep 2010

@hobit hlavne ze to dobre dopadlo, neboj, urcite bude v poriadku...

@estterka fuuha, no tak kto by take cakal,ze...clovek asi niekdy nie je dostatocne pripraveny na vsetky moznosti..stat sa moze naozaj vselico. Tak vela zdravicka malinkej, nech sa vam dari uz len dobre.

estterka
14. sep 2010

@elixia dakujeme,no je to tak,clovek nerata s tym,ze nieco zle dopadne..ale hlavne,ze je to uz za nami a sme v klude doma s malou..nechali ma dlho s odtekajucou vodou bez antibiotik,ale to uz teraz nezmenim..

hobit
15. sep 2010

@gumimaci gratulujem..aj Tobi sa narodil 8.9., len 6.55 rano 🙂

aneta4
15. sep 2010

dievčence tá vaha je fakt iba odhadom .......tak ja som mala ist .v sobotu na prijem...večer mi začalo bolenie bruška......ktore sa vystupnovalo do intervalov.pekne som predychavala...a hlavne každu kontrakciu prechodila.žiadne ležanie...jednoducho pohyb...a jemne roztiahnut nohy pri každej kontrakcie....fakt to pomaha.intervaly boli každych 8 miniut.povedali sme si s manželom ked budu 5 minutove ideme.asi po hodinke sme išli.bola som na 4 prsty.par krat sprcha.....fit lopta.....bolo 6 prstov.kontrakcie som predychavala a bolest preto nebola taka silna.niečo pichli na to aby sa mi zintenzivnili kontraqkcie a do hodinky bol malinky pri nás.mám pekny zažitok s porodu.všetko len to prijemne.a hlavne som sa nebala.....ale tešila.... 🙂 a ešte niečo asi dva tyždne som robila same rady.....ako sprcha,kupel,prechadzdy,umyvanie dlažky,sex.a nič.ked to ma prist to pride.a o to je to krajšie.

panki
15. sep 2010

Baby s Pezinka, prosím Vás kde nájdem ortopéda MUDr. Palka - ku ktorému nás poslali o 3týždne na nožičky? neviete či sa treba objednávať? @zuzuz1 Ty nevieš náhodou? mi pôjdeme asi približne rovnako keďže naše hviezdy sa narodili v ten istý deň 🙂

zuzuz1
15. sep 2010

no ved hej ale netusim este...ja sa potom spytam pediatricky... pozeram tu okres senec, pitas sa na pk ortopeda... odkial presne si?
ako ti prosperuje mala? nam sa prave cosi deje s pupcekom ... tak trochu krvacame, uz len cakam kedy odpadne...

zuzuz1
15. sep 2010

@panki no ved hej ale netusim este...ja sa potom spytam pediatricky... pozeram tu okres senec, pitas sa na pk ortopeda... odkial presne si?
ako ti prosperuje mala? nam sa prave cosi deje s pupcekom ... tak trochu krvacame, uz len cakam kedy odpadne...