icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

gumimaci
19. sep 2010

@leomami Ahoj, neboj tie UZV neni su presne. Je tu vela bab, co im povedali, ze budu mat velke babo a nakoniec nebolo tak velke 😉

dadka1581
19. sep 2010

@leomami ahojky no ja som v nemocnici uz treti deň mi vyvolávajú pôrod a nič neotváram sa mám syna a jeden potrat a trvá to rovnako ako pri prvom synovi ten sa narodil v 42 týždni..povedali mi že cisársky sa nerobí iba sa vyvoláva ale tiež neviem dokedy našťastie nemám ani bolesti pri prvom nabehli hneď a porodila som až na štvrtý deň..des a nič nenarobíš aspoň sa bábo sleduje a som kľudnejšia ale psychika je v ...a aj mne hovoria že bude niake väčšie bábo no držím palčeky napíš ako si dopadla..

leomami
19. sep 2010

@gumimaci ďakujem,viem ze sono nemusi byť tak presné...ale tak hadam niečo oblečie a nebudem musieť kupovať celú výbavu na novo😉

leomami
19. sep 2010

@dadka 1581,ahojky tak neviem,čo je lepšie...ja som obidvoch chalanov porodila po vyvolávačke...🙂 a tak to nie je bohvie čo! ☹aj ja som sa prvý deň vôbec neotvárala,dokonca sa smiali,že som len spala🙂ale na druhy deň do 20.00sa narodili,myslím aj prvý syn aj druhý...a to som mala potom kontrakcie jak hova..len som sa pri oboch neotvárala.držím palčeky,ale aspoň je bábo sledované😎

leomami
19. sep 2010

@dadka1581 inak tie Utz fakt nie su asi tak spolahlive..keď som čakala druhé,bola som na 3D,kde mi doki povedal,že to bude dievčatko(chcela som Lilianku)vraj dve dierky!🙂🙂🙂a teda aký šok,keď som porodila chalana☹ale som povedala,že videl dve dierky,ale nosné!

hobit
19. sep 2010

@vejinka ja som mala tiez zapchu pred porodom 🙂

petulka_
19. sep 2010

baby, aj ste pili, alebo pijete caj z ostruziny malinovej?a lanove semienka?dost som o tom citala na nete, ze to urychluje a ulahcuje porod, tak to teda skusam 🙂 ten caj pijem vyse tyzdna a lanove semienka asi treti den..potom vam dam vediet, ci to pomohlo..hlavne tie lanove semienka vraj maju pomoct, aby dieta lahko vyklzlo 😀

petulka_
19. sep 2010

@leomami to musel byt dobry sok 🙂 a teraz neviete, co to bude?alebo uz radsej tomu neverite? 😀

hobit
19. sep 2010

@petulka_ ja som pila malinikovy aj alchemilkovy caj a nepomohlo...o lanovych semiackach som nevedela, mozno tie by zabrali...potom daj vediet

leomami
19. sep 2010

@petulka tak to bol šok🙂hlavne tá ružová výbavička poctivo nachystaná do pôrodnice😎teraz som neabsolvovala žiadne 3D,4D radšej!a bábo sa nám schováva a otáča chrbtom😉😉takže som pre istotu "nastavená"na chlapca,to tak nejak cítim...a som aj rada,veď aspoň nemusia rodiť;)

leomami
19. sep 2010

@petulka a s tým čajom,neviem neskúšala som,ale mne zas niekto radil,že treba užívať nejaké homeopatiká...ale to asi tak dlhšie pred pôrodom🙂ale neboj,porodíme a ani nepomyslíme na nejaké čaje,keď budeme mať pri sebe naše bábätká🙂 🙂 🙂

petulka_
19. sep 2010

@leomami ja som strasne chcela dievcatko, aj som si myslela, ze je to dievcatko, volala som ho Sofia a potom, ked som na 3D uvidela toho pipika, tak som bola sokovana a moc som tomu neverila, ale ked uz nam to tolko krat potvrdili, ze je to na 100% chlapec, tak uz som sa s tym zmierila 😉 a tiez si hovorim, ze aspon bude mat lahsi zivot, ved chlapi to maju lahsie 😀

elixia
19. sep 2010

Ahojte,

@petulka ja pijem malinovnik aj akchemilku uz 2 tyzdne, Neviem ci pomaha, no aspon ten pocit, ze nieco robim...tiez aj hradzu poctivo masirujeme, uvidime, ci nejako pomoze.

@leomami mne v 36+4 povedali na utz ze ma 3,5 kila...takze sa tiez pripravujem na vacsie babo.
Sranda s tym pohlavim 😀 Tu mi na scane v 22t povedala,ze chlapec,ale hned ma aj upozornila,ze to mam brat s rezervou...

leomami
19. sep 2010

@petulka ale ako pozerám,bude to tvoje prvé bábo,tak si povedz,že SOFIA bude druháB-),len čo už ja mám dvoch a som povedala mužovi,že je to "posledný pokus"a ak môžem keď nebude SOFIA,ako sa bude volať?mne sa strašne zapáčilo MATHIAS🙂inak Sofia je krásne meno

petulka_
19. sep 2010

@leomami noo ved tym sa utesujem, ze je este len prve 😉 budeme mat Alexa 🙂 manzel chcel strasne chlapca, tak aspon jemu to vyslo 🙂 my by sme chceli 2 deti, ale keby nahodou bol 2. zasa chlapec, tak by sme asi tiez este skusili treti krat 😀 ale to je este dalekoo 🙂
Mathias je pekne meno, aj mne sa paci 🙂 a drzim ti palce, aby to do tretice bolo dievcatko 😉

leomami
19. sep 2010

@elixia tak to bude tiež macko,mne to v 37tt vychádzalo bábo veľkosťou na 38+6tt až 39tt.Len to mi nejak nešlo do hlavy,že teraz v termíne malo takú váhu 3940g,ale podla doktorov že neprenášam!Môj prvý syn mal 3850g a to som 2 týždne prenášala,ale oni to berú tak nejak čudne,že mala som veľké aj prvé dve...:-[jaj len nech to dobre dopadne.Ozaj aké asi majú byť prietoky?dík

elixia
19. sep 2010

@leomami ja to beriem s rezervou, ved ked si precitas dozadu.kolko babam vraveli,ze deticky maju a kolko potom v skutocnosti mali, tak skoro niekdy to nesedelo..aj cela tema tu o tom je myslim.
O prietokoch netusim, tu nic take nerobia...

leomami
19. sep 2010

@elixia ale veď jasné,treba to brať s rezervou!čítala som aj dozadu,veľa krát sa pomýlili😎

leomami
19. sep 2010

@petulka ďakujem aj ja tebe želám,aby to bola "baba"🙂a uvidíš,že možno si o týždeň napíšeme,ako nám pekne plačú tie naše princezničky😉😉😉

petulka_
19. sep 2010

@leomami radsej mi nezelaj babu, lebo to uz by ma fakt porazilo 😀 uz mam vsetko nachystane na chalana, vsetky veci chlapcenske 🙂 a viem na 99,9% ze to je chlapec, lebo som si davala robit aj DNA testy z krvi a vysiel mi chlapec, takze uz tam asi nie je ziadna sanca 😀 a ked som uz aj 3 krat videla toho jeho pipika, tak uz to nemoze byt baba 🙂
a nas mal 3000g v 36+5tt, tak uvidime aky bude naozaj..a tie prietoky tiez neviem..viem, ze mi to robili a mala som to v poriadku, ale viac o tom neviem 😒

leomami
19. sep 2010

@petulka jaaaaj tak to prepáč🙂🙂no hlavne nech sú nám zdravé,bábätká naše...sa normálne nevieme dočkať,ako keby prvé čakám🙂

petulka_
19. sep 2010

@leomami to je pravda, hlavne nech su zdrave a je jedno, ci to budu chlapci alebo dievcata 😉

nyuso2
19. sep 2010

Ahojte!
Chcem sa spytat,ze ked sme prisli domov s babatkom v piatok z nemocnice ci uz mozme na chvilocku ist s nou von?Dakujem za nazory!

dadka1581
19. sep 2010

@leomami tak tretí deň vyvolávačky a nič do večera že už nemám jesť vraj to zajtra od rána musí byť no neviem som otvorená na 2 až 2,5cm ale nič..baby ja som sa malinového aj ostruž. čaju dopila skúšala som všetko schody, okná ale nič..veľa záleží na každom organizme máme tu prvorodičky a bez problémov porodili do 4h 4kg chlapčeka je to individuálne..a ide to na bežiacom páse len ja tu budem ako inventár 🙂 držím všetkým palce a prajem rýchly pôrod..

andelik8
19. sep 2010

@nyuso2 no, na to je kopec roznych nazorov... niekto sa s tym nestve a ide hned von, niekto by nesiel ani po dvoch tyzdnoch este... ja som malu najskor dala dva dni spat k otvorenemu oknu, aby to nebolo velmi naraz a az vcera sme boli 1x otestovat kocik. aj to iba na chvilu... zbehla som si na referendum a do obchodu. asi tak hodinka a pol.

vejinka
19. sep 2010

@hobit tak dnes som sa od utorka konecne vytoto..to ti poviem ulava .. 😉 ale vecer by som to uz riesila cipkom...uz som sa fakt zle citila nielen ze nafuknuta ale uplne ale uplne zle 🙄

estterka
19. sep 2010

@nyuso2 podla mna netreba nejak extremne dlho cakat,cerstvy vzduch nemoze uskodit,predpokladam,ze kazda maminka si babatko oblecie podla pocasia a v uzavretej miestnosti sa ovela viac virusov a podobnych veci namnozi ako vonku..ja napriklad este nechcem aby k nam chodili navstevy,kedze mala sa narodila skor a bola v nemocnici prve dva tyzdne kvoly infekcii,tak vzdy ked sa niekto pyta,poviem,ze kedy sa budeme prechadzat a moze sa pridat a do kocika nakuknut 😀 ale tiez taka ko andelik pise,ak sa bojis,aby to nebol sok,k oknu najprv 😉

ladywitch26
19. sep 2010

@nyuso2 ja zijem v irsku a tu sa s tym nikto nestve. aj na treti den po porode chodia s detmi vonku, do obchodu na nakupy atd. podla mna treba babo zvykat na okolity svet hned od zaciatku. ved ani doma to nemas uplne sterilne, o nemocnici ani nevravim. bola som na izbe s babou, co bola v 31tt, mala bolesti, tak ju hospitalizovali, no a kaslala mi tam celu noc ako tuberak. na druhy den po porode som sla domov, ale tyzden som mala nadchu a skrabalo ma v hrdle, muz to iste, ale maly bol ok.a na 4ty den som s nim uz normalne sla vonku. sice len na pol hodinu, ale to bolo skor kvoli tomu,ze som ja nebola schopna dlhsie kracat, nie kvoli nemu. a celkovo ked ho dam do kocika vonku, tak mi lepsie spi. tak podla mna smelo vonku s babom, nech si buduje imunitu.

leomami
19. sep 2010

@dadka1581 jaaaj to ma mrzí,takto dlho to trvá!a to ja som pri oboch plakala,že celý deň nič a na druhý som vždy večer porodila.Musíš mať už pekné nervy,verím,že psychika je v...😢 ale možno sa ti to rozbehne dnes v noci!a počuj dávajú ti čípky,tabletky,injekcie alebo čo?mne vtedy pchali všetko a pomohol aj ten "HMAT"no asi preto mi teraz môj známi doki neodporúčal vyvolávať ešte,ale počkať☹ no ty si už 42tt.Držím palce!

dadka1581
19. sep 2010

@leomami dávajú mi čipok,inekciu aj kvapky no nič..ale bola tu sestrička že mi zajtra ráno dajú klistir a určite porodím no som zvedavá ako..ja som mala termín v piatok len malý je dosť veľký preto skôr a krvácala som..tak som zvedavá zajtra idem oddychovať..napíšem ako sme dopadli možno to budeš mať za sebou už aj ty držím palce..pápa