♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
@veve10 @hobit http://www.anjelikobchod.sk/product_info.php?pr... tu je link na antirefluxné vankúše
ani ja nebalim na siroko..
aj nas je diablik..v porodnici mi ho vsetky sestricky chvalili, aky je dobrucky, len papal a spinkal..a teraz kazdy vecer od 19 do polnoci byva hore a nechce spat, nic ho neboli, len sa chce nosit a pozerat..ked ho polozime, tak okamzite place 😒 a uz to robieva aj cez den ☹
@hobit no ved aj ja malú musím dávať iba na bok ale neviem či takú zoženieš. jedine nejak vypodložiť. no ale ja tiež neviem ako. Teraz mám malú v takej klasickej perinke škaredej 🙂 tak že jej to dám pod ručičky a zaviažem aby sa nezošmykla ale za mesiac keď sa mi nezmestí do perinky netuším ako ju dám spať. každý mi povie "musíte ju vypodložiť" ale ja neviem ako 😒
@panki @hobit - mne kazala dokina zdvihnut postielku az do 45st. uhla, tak sme pod nozicky podlozili velke konzervy s hraskom a knihy a pod matrac sme dali knihy, ale aj tak to stale nie je 45st. a ked tam dam teraz Nellku, tak sa smyka dole a neviem ako ju mam udrzat aspon v strede postielky(ked uz nie hore pri hlave kde to je najstrmsie) a mozno preto mi nechce spavat v postielke
@panki tak to sme na tom rovnako...najepsia je rehabilitacna teta, ta mi kaze polohovat ho stocenym uterakom alebo niecim ako maju babatka v inkubatoroch...no to by som ho musela priviazat, ved on sa uz hybe preboha, ona ho tam tak da na 30 sekund a mysisi, ze ja ho tak viem dat na noc...vtipna 🙂
@tothova5a to je tiez dobre...mohla by si natiahnut nejake povrazky a zavesit ju 😀
@petulka_ Peti presne to som mala v porodnici aj ja...lenze nas maly mal zltacku. Aj ked sme prisli domov, tak prve tyzdne stale spinkal a papal. Az som sa pediatricke stazovala, ze nam stale spinka a zaspava aj na prsku a ze je tazke ho nakojit. Tak zltacka nam presla a nastupil doslova teror. Cez den drobec spinka (aj ked ako kedy...teraz nam uz zacina aj plakavat) - vlastne vzdy ked sa zobudi tak place...ale potom ho nakojim a spinka. Lenze po tej 19-tej uz nespinka vobec. Mozno raz, dvakrat si zdriemne tak na 15 minut, ale inak je hore az do polnoci, pripadne az do jednej. Posledne dni nam velmi place aj po nocnom kojeni - co pred tym nerobil. Neda sa mu pomoct a mne je to strasne luto. Jednoducho strasne reve. Usudila som, ze ma reflux aj koliku. Uz som sa objednala aj na ultrazvuk na zistenie refluxu...na Kramaroch maju dost brutalne cakacie doby...ale co uz. Vsetci mi opakuju, ze to chce pevne nervy, ze to prejde. Lenze maly ma iba mesiac a pol...takze to bude trvat asi este nablizsie tri mesiace - minimalne - a to sa mi zda poriadne dlha doba.
@veve10 a prečo tak dlho čakáš na sono? to ideš na gastro? Lebo ja som dostala papier od mojej pediatričky, prišla som včera ráno na Kramáre, na registrácii ma poslali na č. dverí 13, odtial ma doktorka hned poslala na sono, za pol hodku som bola vybavená na sone s potvrdením refluxom, späť na č. 13 a hotovo. Nikde som sa neobjednávala. Ale doktori aj tak nijak nepomôžu, keby bolo na mne určite nejdem nikam lebo som sa nič nové nedozvedela. lenže naša pediatrička potrebuje byť krytá, raz mi malá prestala dýchať - ked som jej to povedala hned ma poslala na Kramáre.
@panki coze??? Tak to mne dala pediatricka papier na UZV - na to iste kde robia koksy. A tam mi povedali, ze mam prist az v novembri o 8 rano (maju vraj strasne plno) s tym, ze ho mam o pol 6 nakojit, potom si ho o 8 pozru a potom ho budem musiet opat nakojit tam a znovu ho pozru. Je to fakt o drzku a teba vybavili tak strasne rychlo? To nechapem. Zajtra im tam asi zavolam a trosku sa ich popytam, ze co to maju za zvlastne rezimy. 😠
Inac prave som malemu davala pred kojenim Nutriton a vobec mi ho nechcel jest, strasne vrestal a vypluval ho. Uz len ked zbadal lyzicku, tak spustil rev. Neviem co budem robit. Nechcem mu davat mlieko z flase. Ad 1 si ho budem musiet odsavat a to je lopotina a ja aj tak vzdy len malo odsajem a ad 2 ho tak naucim na flasu a uz mi potom nebude chciet prsnik. Gastrotuss je tiez o nicom, pretoze moj maly sa stihne pogrckat skor, nez mu ho stihnem dat. No..neviem, ako to budem riesit. Chudacik malinky...tak plakal.
@veve10 ja som sa po dnešnej porade s doktorkou rozhodla že nutriton nebudem ani kupovať zatiaľ - lebo sa bojím že ju bude zapekať a gastrotuss sa mi zatiaľ tiež moc nepozdáva, lebo 10-15 je aj pre nás veľa, ale ja jej potrebujem stiahnuť kyselinku a doktorka povedala že aj ked sa pogrcká hned po papaní gastrotuss mám dať aj tak lebo obsahuje štipku sody bikarbóny a tá sťahuje kyselinu. a nemám jej dat potom už zapíjať ničím ani MM ani vodou. Tak zajtra skúsim.
ako to prosim vas riesite s nocnym odgrgavanim? Moj maly si odgrcne len na pleci, v zvysenej polohe to nic nerobi a ked si ho dam na plece, tak sa zobudi a celkom dlho je potom hore. Ked mi pri kojeni v noci zaspinka, tak mi je ho luto budit ( a povedzme si pravdu, aj mne celkom vyhovuje, ze nemusim po kazdom kojeni hodinu pochodovat). Ale nechat ho neodgrgnuteho by sa asi nemalo, ze? Raz mi tak grckol aj zo spanku... Da sa to nechat ho odgrcnut aj bez zobudenia??? 🙄 🙄 🙄
Naša dnes grckala v noci a aj teraz ráno, ale poriadne. Som z toho na nervy už. A stále plače :(
@klaudia85 večer po okúpaní zaspala tak som ju dala na postel a ležala som pri nej, z ničoho nič vyfľusla dudel a začala metať ručičkami a lapať po dychu tak som ju rýchlo zobrala na ruky nadýchla sa a začala plakať.
naša grcká po každom papaní. a grcká tvoja aj kyselinku? z toho asi plače. moja mala včera plakala celý den ajnoc
@klaudia85 my sme si už na grckanie celkom zvykli,nosíme podbradník,aby sme nemuseli stále prezliekať a cez den je väčšinou v lehátku,je tak trochu do šikma.Cez deň mu dávam gastrutuss,a keď dám tak odgrcne len občas,ale nedávam po každom papaní.A ten plač,aj mi mávame také dni,že je stále na rukách,plače,a potom prídu dni,že je ako anjelik,napapá a spinká,takže dnes vydrž,zajtra bude lepšie 😉
aj my sme zase grckali.. ☹ teraz sme odsali sopliky mali sme ich dost a hadam uz zabuvame lebo dnes od pol 4 dako vystraja...
@medyna ahoj.....sme pekne odsali sopliky....to je super vec nemusim tahat ustami a pekne vysli vsetky fuuu a bolo ich dost 🙂
to bola noc...Tobi spal 7,5 hodiny, to je zatial rekord...uzasny pocit spat po 6tich tyzdnoch viac ako 4 hodiny vkuse 🙂
@hobit fuuu tak to pekne spinkal a si mu vecer daval UM ci MM?
@panki ach jaj, to v kuse v strehu treba pri bábätku byť, ja už sa bojím aj zaspať, aby sa niečo neprihodilo :( No tak podľa tvojho opisu sa jej asi tá kyselina tiež vracia, začne písklavo dýchať alebo tak chrčať a potom jej vyjde mliečko- také bublinkavé aj :(
Nech to už máme za sebou...
@danulka3 no dúfam bude aj lepšie, lebo ma picne z toho. A to má naše necelé tri týždne a pripadá mi to ako večnosť.

@gumimaci ja som rodila na Antolskej...
@veve10 aj my mame asi reflux a tie podlozky by ma tiez zaujimali, ja davam zaatial pod maleho len vankus
@klaudia85 ani ja nebalim, vraj si potom nevedia dobre poprdkat a s tym my mame problem...aj my sme presli premenou z anjelika na certa 🙂