icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

gladiola
20. okt 2010

ja vecer prikrmim Nutrilonom, nastastia nasa Lili place fakt len vtedy ked je hladna, my sme spali dnes zase 7,5 hodinky a po kojeni este tri, tak sa tesim, ani ja ju nedavam odgrgnut, nema zatial problemy s grckanim, tak ked zaspi vecer pri krmeni, tak sa ide rovno do postielky

danulka3
20. okt 2010

@klaudia85 Nám práve že ten čas strašne rýchlo beží,mi už budeme mať na budúci týždeň 2 mesiace.Ja sa tiež o neho veľmi bojím,stále ho pozorujem,skúšam či nie je teplý a podobne,je to dobre na nervy,aj svokra mi povedala,že ho moc pozorujem.Prvé tri mesiace sú vraj najhoršie,tak už nám ostáva len jeden.

danulka3
20. okt 2010

Ja som dávala malého v noci odgrgnúť,kôli tomu,že stále grcká,ale vždy sa prebral,tak skúšam ho hneď po napapaní uložiť,ale ešte ho pozorujem,či sa nevrtí a negrcká,horšie je,že mne zaspí len na chrbátiku,nemôžem ho polohovať,tak sa bojím,ak by vygrcol,aby sa nezačal dusiť ☹ Máme aj monitor dychu,ale to si neviem predstaviť,čo by som robila,keby už nedýchal.

danulka3
20. okt 2010

@gladiola Tak to ti krásne spinká,nám spal najviac 5 hodín,ale to tiež len vtedy,keď som mu dala večer Bebu,ale potom sa už budí každé 2 hodiny.

anetaadam
20. okt 2010

Ked sa babätko nemože nadychnuť stlačte noštek,kridla nosa a ono začne plakať a tým sa ja nadýchne...prvá pomoc

estterka
20. okt 2010

@danulka3 ahoj..no boli sme u sukromnej lekarky s tou herniou a vraj sa s tym nic nerobi,zevraj s tym nikdy nie su komplikacie a do 2-3 rokoch ak by sa to same nenapravilo,tak sa operuje,ale zevraj vacsinou sa to upravy.a nemame to ani zatlacat,ani prelepovat,zevraj to je zastarale a uz sa to nerobi..

musim vam povedat,hannah prespala takmer 9 hodin v noci..najedla a spi zas..normalne nechapem..ona spinka velmi pekne,ale zvykla sa budit este raz v noci a dnes to vynechala-len moje prsia na to nie su zvyknute,naliate boli poriadne rano 😀

danulka3
20. okt 2010

Ďakujem,si ma upokojila,aj ja som počula,že sa už neprelepuje.Budem to len pozorovať a plač tomu nemôže uškodiť? Lebo hlavne vtedy mu vybieha von.
Čo by som ja dala za to keby mi tak prespal noc,ale nevadí snáď sa dočkám,dovtedy budem zatierať kruhy pod očami make-upom 😀

panki
20. okt 2010

@gladiola a potom ti ráno zase papá MM normálne? ja som už tiež uvažovala že skúsim dať malej antirefluxný nutrilon na noc, ale keď každý vrátane doktorky na mňa pozerá ako keby som si chcela zabiť vlastné dieťa a pritom jej chcem len pomôcť aby sa jej lepšie spinkalo. Ja mám potom výčitky že vôbec uvažujem nad tým dať je UM. A pri tom my sme boli prikrmovaný skoro všetci lebo pri menšej kríze bolo hneď "slabé" mlieko a šup ho na noc sunár. a tu sme, ale vtedy bolo všetko inak 😒

ellisabet
20. okt 2010

@lola79 ja ho v noci nenecham odgrgnut, len ked vidim že tuho zaspal, lebo potom ho musim aj hodku uspavat. vzduch vedia aj nejak inak si oni vykompenzovať. Ked ho aj nedam odgrgnut, negrcka mi.

ellisabet
20. okt 2010

@gladiola joj, tak to ti teda zavidim, nas nespal dlhšie ako 4 hodky, a aj po sme prišli domov z kočikovania.

ellisabet
20. okt 2010

@danulka3 my sme s tým spanim na tom rovnako, asi to bude robiť ten porodu 😀

ellisabet
20. okt 2010

@veve10 ja maleho dokrmujem sem tam Nutrilon hypoalergenným, aj mu davam feniklový čajik z flašky, ale musim zaklopať, že pri kojeni nemám problem. Ja som sa na to pýtala lekárky, ona mi povedala, že je to individualne, že niektore deti už nechcu potom prsnik.

gladiola
20. okt 2010

@panki: ja mam rano prsia uuuupnle naliate

gladiola
20. okt 2010

@panki: ked ti decko reve a tebe to trha srce ser na rady inych a daj nutrilon

hobit
20. okt 2010

@sjusiquatro my sa len kojime, nedavame umelinky 🙂

sjusiquatro
20. okt 2010

@gladiola dieta nie decko....

hobit
20. okt 2010

@estterka nam sa stalo dnes v noci to iste, som zvedava ci sa to bude aj opakovat alebo to bol nejaky vynimocny jav 🙂
prave sme prisli z poradne...zvladli sme prvu cestu mhd 🙂...mame 4 kg a 55 cm, grckanie vraj nemame riesit kym to nejde z neho prudom, ale postielku sme aj tak radsej podlozili do sikma...a nabuduce nam budu brat krv, dufam, ze ho pritom nebudem musiet drzat, lebo to neviem ci by som zvladla...mame este stale trochu zltkasty nadych, e tu esteniekto taky?

gladiola
20. okt 2010

@sjusiquatro: joj, sorry

sjusiquatro
20. okt 2010

@hobit ahoj neboj aj my mame taky zltkastý nadych...najmä na bielkach to vidno ale doktorka vravela ze z tvaricky a ociek to ako posledne odchadza...

hobit
20. okt 2010

@sjusiquatro hej, to viem, len neviem dokedy to ma zmiznut, uz sa mi to zda nejako dlho

sjusiquatro
20. okt 2010

ved aj mne... 🙂 🙂

estterka
20. okt 2010

@danulka3 podla mna mu neuskodi plac..lebo nasa neplace,ale sa natahuje strasne a lekarka to aj videla,aj som jej povedala,ze z toho to ma asi a nic,usmievala sa.ako by si chcela docielit,ze ti dieta nebude plakat?

danulka3
20. okt 2010

@estterka veď to sa nedá,ale doktor nám kázal,aby moc neplakal,tiež som si pomyslela svoje,že to mám ako docieliť,niekedy to bez plaču nejde

estterka
20. okt 2010

@hobit podla mna to bol vynimocny jav u nas..jednorazovka 😀
@danulka3 uvidime,nechame tomu volny priebeh,budeme pozorovat a urcite to budu mat onedlho v poriadku..ja som to zevraj tiez mala ked som bola vo veku nasej malej a som tu 😉

anetaadam
20. okt 2010

@hobit aj my máme 4kg ale 51,5cm 😀

gumimaci
20. okt 2010

@anetaadam tak to je Nelka gulicka, nas Ondrik mal 52cm ked sa narodil 🙂 a to mal 3,5kg

anetaadam
20. okt 2010

ani nevypada na guličku,ale pribera pekne 🙂 no a inak aj my sme mali v pláne Ondrejka ak by bol náhodou chlapček 😉
@gumimaci

gumimaci
20. okt 2010

Takto nam spia nase 2 zlaticka 😵
Kocur je stale tazsi a vacsi jak babo 😅 😀

veve10
20. okt 2010

@katrin31 trosku sme uz skusali aj to katrin. Cez den sme ho nechali spat len menej...ale mala som dojem, ze to velmi nezabralo a tak som si povedala, ze nech sa chudacik vyspi aspon cez den. Dnes som bola u dokiny s tym, ze maly je uz skoro tyzden vyhadzany. Povedala, ze to nie je az take zle a ze nech si dam dietku a skusim zmenit praci prasok. Inac Nutriton na grckanie uz davat nebudem. Maly dostal srajdu hned po prvom raze ako som mu to dala a spustilo mu to aj silnejsiu koliku - strasne mi reval. Teraz opat skusam Gastrotuss...uvidime. Malemu to dost vybieha hore, chudacik, zlosti sa z toho uz na prsniku a aj potom. Chvilku je kludny a odrazu ocervenie a spusti strasne rev. Najhorsie je, ze ten blby reflux trva strasne dlho - mizne az okolo 4 az 6 mesiaca.
Vy vazne davate takym drobcom fenyklovy caj? To sa moze? A pomaha to na reflux?

anetaadam
20. okt 2010

Nelinka