♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
lu okolo 3 týždna tiez tak dako podobne papal papal a potom plakal som nevedala ci je este hladny ci mu slabo islo mliecko ci co...potom som si odsavala aby som vedela kolko spapal a potom som zacala zase normalne kojit a uz v pohode napapa sa 10 min potom ho dam grgnut a potom este popapa ...skus znenit polohu mozno to pomoze ...lepsie sa prisaje
Na budúci týždeň ideme na poradňu a ideme sa už aj očkovať.Ide ešte niekto? Už teraz mám obavy,ako to bude znášať
@danulka3 a netecie mu vela? ja som tiez rozmyslala, v com je problem, tiez to zacalo az po mesiaci, taketo problemy, dovtedy krasne kludne papal. tak som kontaktovala annag, laktacnu poradkynu a vies v com moze byt problem? mas vela mlieka, jemu to strieka do pusy a on sa tym dusi. ja si pred krmenim vzdy trochu odsajem, nech mu to uz potom netecie tak rychlo a papa mi kludne. a nie som jedina, uz viacere takto pisali, ze sa zrazu drobci zlostia. a tiez vsetko tak po mesiaci. neviem, asi sa tvorba mliecka po tom mesiaci konecne rozbehne,zrazu je ho viac, ale babo este nie je zvyknute na taky rychly tok, tak sa zlosti.
@ladywitch26 Ja by som skôr povedala,že on už je zvyknutý na taký rýchly tok,lebo zo začiatku pekne ťahá,alebo skôr mu to samo tečie a potom,keď už treba aj potiahnuť,tak sa zlostí
@danulka3 neviem, mne tiez tahal pekne tie 2-3minuty, ale potom sa pusti este viacej mlieka ako na zaciatku a on sa uz dusil. ked sa vtedy odtiahnes, nestrieka alebo netecie to mlieko? ja bud musim odsat, alebo ked sa odtiahne jaciaci, tak mu dam zatial cumlik do pusy a rychlo povytlacam do plienky, kym to zasa netecie pomalsie a potom ho uz normalne dokrmim.
@ladywitch26 niekedy tečie a strieka,ale vtedy sa nezlostí,až keď netečie a treba mu ťahať,asi si zvykol,že mu to ide samo
@ladywitch26 Ak to bude trvať dlhšie,určite jej napíšem
A na to očkovanie ide ešte niekto????
@danulka3 ja mam ist zajtra s malym na ockovanie, ale rozhodla som sa,ze nejdem. pockam par mesiacov, nutit ma nemozu.
Ja idem na budúcu stredu,odkladať nejdem,aspoň to budeme mať za sebou.
aj mi ideme na prvé ,zatiaľ sme boli len na tbc.Medzi 3 a 4 mesiacom? Jakubko bude mať 2 mesiace v sobotu.
@danulka3 hej tak mi povedala doktorka, lebo som sa pýtala kedy môžem dať malej nastreliť naušnice a povedala mi že až po prvom očkovaní-čo je medzi 3 a 4 mesiacom - to je vlastne aj tetanovka. A aj všade v knižkách aj na očkovacej kartičke je že medzi 3a4 mesiacom. preto sa pýtam že proti čomu sa idete očkovať
@panki u nas nastreľujú náušnice v pôrodnici, tak nechápem prečo ti povedali že až po prvom očkovaní 😒
@sjusiquatro @ladywitch26 no to vam kočky nezavidim s tym pristrihovanim uzdičky. Som šťastna, že mu to urobili hned... nechapem ked si napisala, že na plastike a objednať... čo si myslia, že deti s tymto počkaju, ako v šóre v pekárni??? 😠
@michaelabj no tu skoro vobec zeny nekoja, tak doktori absolutne nemaju ziadne skusenosti s tym, ze to moze mamicku boliet a dietatku vadit, ked ma prirastenu uzdicku. tak si s tym hlavu nelamu, beru to ako nejaku kozmeticku vadu,co moze neskor sposobovat problem s recou. ale akurat som volala s laktacnou poradkynou, co je medzinarodna la leche league tu v irsku, tak ze jeden detsky lekar to robi, ze sa k nemu mozme objednat a spravi to na pockanie. ma mi zistit a poslat kontakt v priebehu dna nanho. takze hadam do stvrtku to uz budeme mat. je sice 2hodiny autom od nas, ale mame to po ceste na ambasadu. tam sa musime kvoli slov.rodnemu listu trepat, tak to jednou cestou vybavime.
majú vaše deti ešte známky toho novorodeneckého akne? môj malý ma stále tvár ako rašpľa...
a najnovšie máme seboroickú dermatitídu na hlave a v obočí a myslím že to súvisí aj s tými pupáčikami na tvári.
Predpísali nám salicylovú masť, ale nechcem len tak dávať malému hocčo na tvár a hlavu...
Máte to niekto?
@michaelabj no jasne... aj my to estee mame...to chce cas...nicim nenatieram...len vecer oplachnem hippermanganom...to musi vsetko prejst
@michaelabj no tak to ti este dobre predpisali,my sme rovno kortikoidy dostali tu od lekara..na zapareninu pod krkom a tiez na tvar...nakoniec som zapareninu vyliecila bepantholom a na tvar davam len moje mlieko a pomaha..
@michaelabj aj my to este mame, tiez na to skusam davat mliecko...
ja MM nemám ☹
Ja ho natieram (celé telo) po kúpaní bambuckým maslom.
To mi poradila moja švagrinka - ona je skvelá "babka korenárka" ako ju my voláme :D.
Jej dcéra má atopický ekzém od malička, tak vyskúšala množstvo vecí, kým zistila čo je dobré a čo nie - tak beriem teraz všetky rady od nej 🙂 aby som sa tomu vyhla
a inak si myslím, že aj to MM čo dávate pomôže vlastne len asi zvonku (pre náš mamičkovský dobrý pocit)... zvnútra v tele je to stále a stále to potom ide von, že?
@michaelabj aj naša to má ešte trošku, ale už sa to zlepšuje, každým dňom má líčka menej vyhádzané a nemá ich už ani také drsné 🙂
@michaelabj ak máte seboreu v jemnom štádiu, stačí aj olivový olej - poriadne natrieť, vmasírovať do pokožky hlavy a obocia, nechať pôsobiť dve-tri hodinky a potom jemnou kefkou (co pouzivas na cesanie po kupani) kruzivymi pohybmi vycasat, najlepsie pred kupanim a potom vo vanicke este docistit a umyt. ak to mate uz horsie, tzn. uz su vytvorene zltohnede supinky, je potrebne pouzit tu salicylovu mast, rovnakym sposobom ako olej.
my tiez este mame to akne, ale uz to pomaly prechadza, len mu ostavaju draplave licka, take akoby podkozn vyrazky ma :P

@sjusiquatro ahoj chcem sa spytat ako u vas vzerala ta kriza. moj maly ma teraz problemy sa prisat a stale je nervozny. akoby nevedel sat poriadne a potom je velmi nervozny. nevies mi poradit? pri kojeni stale bojujeme, ☹