♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
@stvura my mame dnes 6 týzdnov a pondelok na poradni sme mali 5660g...
@sjusiquatro pozeram, že vy ste mali tiež pekne štartovacie miery 😉 a David je riadny valibuk 🙂
Baby ktoré kojíte jedávate potraviny zo sáčku? teda myslím napr. polievky, alebo omáčky a tak...
no ahojte
dnes vecer malickej asi prvykrat idem spravit Nutrilon.... cely den ked je vacsinou hore tak mi vytaha cicky uplne... sice spi v noci...ale podla mna za den nepotiahne tolko co ma.... proste nie som mliekaren..aj ked bojujem a vsetko cez den robim aby mliecka bolo...Neli je velka a odla mna jej nestacii...v noci sa mi mliecko spravi...ked lezim...ale cez de musim coto aj spravit...tak si trosku pomozeme
@lunana ja uz skoro nic nejem..lebo malicka sa skruca...a boli ju brusko tak jem velmi preriedene veci... a keby som aspon schudla 🙂
@lunana ja jedávam iba domáce jedlo, aj to iba "vyberané" 😀 , dávam si tiež pozor na to čo zjem, aby malinká nemala problémy...
@janica81 moja Nelka tiež cez deň často papá, na pocit mám prázdne prsia, ale určite to tak nieje.....vždy sa pekne napapá, iba ju častejšie prikladám...a v noci je mliečka samozrejme viac, to aj dlhšie spinká...ja by som hneď neprikrmovala, predsa, z fľašky je to ľahšie, ale potom môže začať odmietať prsko...a čím menej ju priložíš, tým menej mliečka budeš mať.....držím palce 😉
@stvura v sobotu máme 2 mesiace,takže začíname tretí,tak možno preto nám povedala,že budeme očkovať.Náš mal pred 2 týždňami 4950g,tak som zvedavá,koľko budeme mať za týždeň na poradni,lebo dosť grcká.
Ozaj baby,ako sa vám darí bojovať s refluxom,teda tie,ktorých detičky ho majú.Mne sa zdalo,že nám to už prechádza,ale mýlila som sa.Grckáme aj niekoľko krát po kojení,už viem,že keď vypľuje cumlík a začne sa usmievať,bude grckať.MM povedal,že ho už poznám ako vlastné boty. 😀 Som zvedavá,koľko pribral,keď toľko vygrcká. Musíme aj častejšie kojiť,keďže polovičku z toho čo spapá,vygrcká,aspoň mne sa zdá.
baby sa tiez skusam po troche jest zo vsetkeho...ale hrozne mi chyba ovocie...to som jedla na kila v tehotenstve...
kojenie je super...chcem dlho pokracovat...ale nie som typpicka mliekaren a fakt je toho mlicka menej...ani nepriberame tak ako tu kazdy skoro pisal kilo za mesiac....
ešte sa vás idem spýtať,dávate bábätka na bruško? Náš Jakubko pekne zdvíha hlavičku,ale má ju otočenú len na jednu stranu(ľavú),ani za pána si ju neotočí na pravú,prihováram sa mu ,hrkocem hračkami a nič.On je točí hore,asi si myslí,že si ju otočí o 360 stupňov 😲 Keď leží na chrbátiku,tak ju otáča do obidvoch strán.
@lunana ja si toto všímam asi posledný týždeň,predtým tiež otočil,ale čítala som,že to môže byť aj tým,že keď ju nosím,alebo dávam odgrgnúť,tak vždy na tú istú stranu a on si už zvykol si vždy rovnako uložiť hlavičku na moje pleco,tak teraz skúsim dávať na druhú stranu,ale pre mňa je to strašne neprirodzené,normálne ho na tej strane neviem riadne držať,no musím si zvyknúť
baby pomoc, uz 3 hodiny mi mala v kuse place ☹ tusim idem s nou 😔
žienky moje ak Vam detičky často grcakju tak to maju určite reflux a j my ho mame koli nemu sme ani vela nepribrali za prvý mesiac ale boli sme na sone bruška a potvrdilo sa reflux a odvtedy si davame do mliečka zahusťovadlo Nutriton a vdaka nemu sme prestali grckať a pribrali sme za týžden 250g čo sme pred tým pribrali za mesiac
@fubinka my sme prvý mesiac pribrali 1 kg,som zvedavá koľko to bude na budúci týždeň,lebo my dosť grckáme. My máme kúpený gastrotuss,ale zatiaľ som mu to nedávala často,ale dnes dosť grckal,tak zajtra sa budem snažiť dávať pravidelnejšie.Na to sono ťa poslala pediatrička? Ten nutriton sa ako podáva. Nezapeká po ňom?
my sme dnes boli na poradni a nas maly tiez pekne pribral..ked sa narodil mal 3570g a teraz ma 3tyzdne a 4dni a vazi 4760g..a to ho len kojim 🙂 ale vobec nie je tucny..ani baculaty..len licka ma baculate, ale je strasne dlhy 🙂 uz mi zo vsetkeho vyrastol 😀
Tak to moje trdielko cez deň nič moc nepospalo a teraz spí od šiestej do siedmej,prebalili sme,nakojili a spí znova. 😲
Som zvedavá,aká bude noc.
Aj mna doktorka poslala kôli refluxu na Kramáre, aj keď som vedela že mi nepomôžu - musela som ísť. Tiež nám potvrdili reflux, ale naša malá má tichý reflux. Keď má dobrý deň negrcká aj 24 hodín, a inak cca 2x za celý deň a len trošku. Ale po každom papaní keď ju zdvihnem odrgrnút to v nej žblnkoce a plače. A vôbec nemôže ležať na chrbte, lebo hned sa začne dusiť - už sme ju raz skoro kriesili ☹ čo by som dala za to keby "iba" vracala 😒
Ahojte 🙂 my chvaabohu negrckame...sem tam nas boli brusko.... dnes som po kupani...kojila...polhodinku a potom som jej dala 1 x nutrilon.... no skoro flasu zjedla....60 ml stiahla, len tak zahucalo.... no som zvedava...asi to takto vecer zavediem....cely den budem kojit, ale naozaj vecer na poriadne jedenie uz neostava.... ☹
Ahojte 🙂 my chvaabohu negrckame...sem tam nas boli brusko.... dnes som po kupani...kojila...polhodinku a potom som jej dala 1 x nutrilon.... no skoro flasu zjedla....60 ml stiahla, len tak zahucalo.... no som zvedava...asi to takto vecer zavediem....cely den budem kojit, ale naozaj vecer na poriadne jedenie uz neostava.... ☹

@stvura :D neodpadavaj
moj maly ma 5 týždňov a včera na poradni mal 4820g - takže v 3m budeme mať možno tiež 7 kg 🙂
No ale ked sa ti narodi dieťa čo ma už pri narodení 4100 či 3900 ako moji chlapi a nekojíš a sú len na umelom mlieku tak potom to tak bohužiaľ vyzerá, že majú tých kíl viac...
Ale starší má teraz takmer 7 rokov a je štíhlučky, vysoký - no problem ;)) takže nestresujem