icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

dadka22
2. dec 2010

@lunana no, to je veru super pomoc 😒

lunana
2. dec 2010

@gumimaci no presne, však ona sa ponúkla, to ja som tá zlá, čo to neakceptuje 😀

@dadka22 to veru je 🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
lunana
2. dec 2010

@stvura no ja za svokrou moc často nechodím s tým, že aby dala na malú pozor, lebo ona potom rada vykrikuje, že niekomu pomohla a tak....tak radšej sa zaobídem bez nej 😒

stvura
Odpoveď bola odstránená
lunana
2. dec 2010

@stvura ja už ten posledný rok dúfam nejak zvládnem, malá je zlatá niekedy sa dá pri nej, len zase niekedy som ja dosť lenivá a to je veľmi zle :-/ ale takto keď príde mamina, tak aspoň ma donúti 😉

janica81
2. dec 2010

Ahojte maminky

dlho som tu nebola, lebo sa nám zase darilo, prvý sneh (teda prvá kalamita) narobila v našom okrese riadnu galibu, potrhalo elektrické vedenie, boli sme bez energie 38 hodín, proste radosť, okrem toho, že nám spadla nafukovacia tenisová hala, mali sme starosti tri dni ju odhrabať a postaviť, museli sme s maličkou odísť na noc k svokre, kedze sa nedalo ani kurit, po prichode v stredu domov som zistila, ze mi elektricky skrat čo bol, spalil nabijacku a vyradil tak notebook..cakala som na novu do dnes poobedia, hned som si Vas zapla...

ako sa mate?? este Vas docitam, zatial nestiham... ale vidim, ze chlapci su riadny silaci, ako sa pekne setci drzia
Nasa Nela, sa takto krasne dviha len ked je na mne, ked je na gauci, tak hlavou vrta do podlozky ako krtko, na rukach sa drzi uz vyborne, no na gauci ani za svet... priberame riadne, uz mame 5800gr, nato ze som stresovala na zaciatku ze pomaly...sme to riadne rozbehli...vecicky nosime 68 lebo vsetko nám je male hlavne na dlzku.... v utorok ideme do poradne...caka nas ockovanie uz teraz sa bojim....ocko, teda kutik sme zda sa vyliecili, uz nehnisa..pravidelne sme masirovali a kvapkali...hadam sa prepalchu kanalikov vyhneme...inak je malicka uzasna..vobec nehneva

zajtra pride aupair ,,stara mama" a ja bezim sup sup kadeco povybavovat 🙂 lebo za tyzden sa mi teda toho nazbieralo....

dnes malicka spala von 4 hodiny v kociku.... dnu ked sme sa rozmrazili bola ako redkovka 🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
janica81
2. dec 2010

@stvura nooo neboj urcite uz budete mat aspon 4kg 🙂

no auiparka si musi zobrat dovolenku...ale ona rada ked moze byt s prvym vnucatkom a nosit ju pol dna na rukach...niekedy ma ide svihnut... 🙂
nasa spinka takto dobre len vonku..dnu len nejake polhodinove spanky...ale neplace tak nevadi 🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
janica81
2. dec 2010

Maminky???

Vy co kojite....ake jete ovocie??? mam strasny deficit sladkeho....hroznu chut... a ked nemam ovocie vyjedam len cokolady...a to nie je bohvieco... ☹ tak si musim nieco kupit co si dam v pripade chuti an sladke... 🙂

danabel
2. dec 2010

@stanka02 som ti nestihla odpísať skôr, baby calm sú podľa mňa na akútne stavy, keď bolí bruško a nevie sa vykakať a bio gaia ako probiotikum na vytváranie zdravej flóry v tráviacom trakte, skôr na dlhodobejšie užívanie a výsledok nevidno hneď. Tak dúfam, že vám budú zaberať už vždy, keď bude treba 🙂

danabel
2. dec 2010

@janica81 ja jem jablká, hrušky, banány

dadka22
2. dec 2010

my sme tiež boli dnes vonku a akosi sme si narušili režim.... drobček sa vydrichmal jedna radosť, ale akosi nám dnes chýba jedno jedenie.... takže teraz večer sme jedli o pol siedmej a o ôsmej už spinkal.... som zvedavá kedy vstane, ináč zvykneme jesť o tej ôsmej, o deviatej už spíme a budíme sa až nadránom o 3-4- tej, no nevadí nejako bude..

janica81
2. dec 2010

@danabel nebojis sa hrusky??? tie predsa naduvaju 🙂

hobit
2. dec 2010

@dadka22 my mame presne taky isty rezim 🙂
@janica81 ja jem iba jablka, banany mi nechutia a ostatne sa bojim...ale sladke furt nieco musim mat, cokoladku, keksicky k cajiku, katastrofa, ja sa normalne bojim, ze co som nepribrala v tehotenstve, to priberiem pri kojeni 😀

janica81
2. dec 2010

@hobit no presne tak....ja mam hroznu chut na sladke...ako zavislak...na narodky som dostala kopu cokolad a pomaly jednu zjem denne hroza ☹ aj ja sa bojim jest ine ovocie...

stanka02
2. dec 2010

@danabel dakujem. Dnes mal uspech, konecne sa vykakal sam. 😝
@janica81 ja uz neverim, ze babetko naduvaju potraviny, ktore zjes, moj drobec ked bol naduty, tak bez ohladu na to co som jedla, skusala som to tak, ze som jedla iba rybu na masle, zemiakovu kasu a ovsenu kasu. Tak som zacala jest vsetko a je to lepsie.

sjusiquatro
3. dec 2010

Hrusky a jablka treba osupat lebo supky naduvaju...a potom sa kludne mozu...a z bananov zapeka tak neviem ja ich mam rada ale ich teraz nejem ked kojim...bozeeee dak by som si aj mandarinky a pomarance dala ale....ja si robievam taky salatik nastruhane mrky a jablka a trosku cukru to je dobre....

gumimaci
3. dec 2010

@stanka02
@janica81 ono to babu nerobi nic, pokial to ani tebe nic nerobi 😉 Ja soms jablckami a hruskami som nikdy nemala problem tak ich jem. Napr. mmoja mama zas nemoze jablka, ani papriku.

@sjusiquatro Jeden banan nic nespravi, neboj 🙂

sjusiquatro
3. dec 2010

@gumimaci ved tak to hej.... 🙂 ale pekne snezi???

danabel
3. dec 2010

@janica81 Nebojím sa, čítala som, že jesť sa môže ovocie, ktoré je nám prirodzené - domáce. Tak som jedla a malá bolo ok. Ale mandarinky by som si taaaak dala, ani si neviem predstaviť vianoce bez nich - normálne som ich jedla na kilá ☹ Ja si skôr dávam pozor na čokoládu - kakao je alergén, tak ja tiež požieram sladkosti, ale s minimom čokolády, aj keď sa snažím, čo najmenej lebo mám na sebe 12kg navyše a kým kojím, tak sa to ani nezmení 😒
Ja v podstate skúšam už skoro všetko a potom sledujem malú, lebo kamoška aj viacerí známy mi hovoria, že už treba pomaly z každého jedla, lebo to úplné vyradenie rizikových jedál, môže potom neskôr u malých vyrobiť ešte väčšie problémy. Tak sa snažím pomaly privykať - s mierou.

danabel
3. dec 2010

@stanka02 To som rada, že to funguje 🙂

gumimaci
3. dec 2010

@sjusiquatro krasne, len keby nam cestari chceli cesty odpratat ... muz je cely den v aute, v stredu isiel z NZ skoro 3 hodiny, co sa nemohol dostat domov, sama nehoda, obchazka, alebo zafukana cesta ☹

@danabel urcite treba z kazdeho nieco, babatko tak cez mliecko dostava okostovat aj nove chute. Len vraj cesnak babatkam nechuti 😀

danabel
3. dec 2010

@gumimaci No to som počula aj ja, ale ja cesnak milujem, tak už som začala veľmi opatrne - do zemiakových placiek, na grilovaný camembert ...Ja som ešte nešťastná, že nemôžem med - milujem agátový, ale nebudem ho jesť po celú dobu kojenia, lebo je nie len alergén, ale môže obsahovať nejaké toxíny, ktoré prenášajú včely a môže sa to do medu dostať. A ešte mám rada arašidové maslo, takže plno vecí aj tak nemôžem ...

hobit
3. dec 2010

@danabel nejes med kvoli toxinom, ale v pohode si das camembert? ja milujem plesnive syry, ale odkedy som zistila, ze som bola tehotna + teraz pri kojeni som si nedala ani kusok...uz sa na ne neskutocne tesim 🙂

danabel
3. dec 2010

@hobit ja som nejedla plesivé syry tiež celé tehu, ale ja som čítala, že potom sa už v pohode môžu. Lebo je rozdiel medzi plodom a kojencom.

gumimaci
3. dec 2010

@danabel hnnnnnmmmmmmmmm arasidove maslo, to som dlho nemala 😝 dokazem vyjest na posedenie 😅

@hobit ja tiez teraz plesnivce nejem, a ani tie majonezove salaty a podobne. Ale to uz dlhsiu dobu, pred par rokmi v Cechach nejaka firma co to vyraba zanedbala hygienu a bola v tom listeria, vtedy sa dost ludi nakazilo aj tehotna baba ☹

lunana
3. dec 2010

Ja jem normálne aj mandarinky, dám si tak dve a nič sa nedeje, malá je v pohode 🙂 snažím sa ju zvykať na všetko...
inak včera som sa pochytila so svokrou 😒 najhoršie bolo, že boli pri tom aj moji rodičia, neznášam keď musia počúvať ako mi ona stále niečo vykrikuje ☹

danabel
3. dec 2010

Ja som čítala, že listéria môže poškodiť plod, lebo je súčasťou matkinho tela , ale pri dojčení sa neprenáša na bábo.
@lunana aj ja som už rozmýšľala, že skúsim jednu, ale to si iba podráždim žalúdok. Citrusy asi vydržím.