icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

janica81
21. dec 2010

moje lásočky 🙂

estterka
21. dec 2010

@stvura aj ja cisto kojim,ziadna cajicky nic a dnes mi lekar povedal,ze jej mozem davat pomaly pomarancovu stavu,uz mame 4 mesiace,ale povedala som mu,ze ja chcem este cisto kojit..a kedze mame 8 kil,tak nam neodporucil kasicky nastastie 😀

stvura
Odpoveď bola odstránená
hobit
22. dec 2010

@stvura ja som tiez nejedla maso, najprv vobec ziadne par rokov, potom som pridala ryby a kuracie prsia a ked som otehotnela tak aj fajnove hovadzie, ale to musi byt chuducke, makucke, nic ine do seba nedostanem...
...a mame rovnake pediatricky, moja je tiez zastankynou dojcenia aj pri mensich prirastkoch vahy, maly je tiez drobnejsi, teda dlhy je, ale michelinka ani zdaleka a dohodli sme sa, ze do pol roka len mliecko ak sa podari...

dadka22
22. dec 2010

@stvura no ja si to tiež myslím, že by doktorka nemala matke vravieť čo môže dať alebo nedať dieťaťu jesť či piť...my máme teraz novú pediatričku, pri dcére som mala inú..tej som len povedala, že toto papáme, pijeme a bolo OK...nevravela mi tiež že čo mám dávať....uvidíme ako táto nová...
no a tie tvoje problémy ti teda nezávidím...človek sa stravuje zdravo a takto to dopadne...

ladywitch26
22. dec 2010

@dadka22 no ja myslim,ze radsej, ked pediatricka povie,co dat dietatu. niektore mamicky nevedia. kamoska dcere varila polievocky od 3.mesiaca, samozrejme doktorke sa "nepochvalila", klamala jej, ze je len na mlieku a ked mala mala rok, tak ju doktorka hresila, ze dieta je obezne, nech ho tolko neprekrmuje. a tiez ma alergie teraz, lebo jej robila napr. aj zelerovu polievku a zeler je alergen.

no inak sa ideme pochvalit.vcera som bola na druhej masazi s fabienom. tu prvu preziapal skoro celu, co sa mu nepacilo, ale vcera si to doslova uzival. a po masazi sme ho prevalili na brusko a on si prvykrat v zivote otocil hlavicku do obidvoch stran. 😵 este pojdeme v januari a potom hadam bude uz uplne fit.

sjusiquatro
22. dec 2010

ahojte my dnes ideme na ockovanie...mame trosku sopliky tak uvidime ci bude ockovat....bozzzeee dufam ze nebude mat teplotu a prezijeme to v pohode

janica81
22. dec 2010

@sjusiquatro neboj sa zvladnete 🙂

elixia
22. dec 2010

@ladywitch26 na akej masazi ste to boli? baby massage ci nieci specialne? super.ked pomohla 🙂

katrin31
22. dec 2010

boze baby mne sa maly tak zmenil po ockovani..v noci nechce spavat, zase sa budi kazde dve hodiny, je nepokojny a stale len place, mrnci.nic sa mu nepaci..uz neviem ako ho mam zabavat..

ladywitch26
22. dec 2010

@elixia maly mal asi este od porodu problem s krkom. ked lezal na chrbatiku, tak mohol otocit hlavickou normalne, ale ked som ho zobrala na ruky alebo lezal na brusku, proste ked bolo treba napinat krcne svaly, tak ju mal vykrutenu dolava. ani len do roviny si ju nevedel dat. kvoli tomu ju nemohol ani zdvihnut hore. aj som sa snazila objednat nas k fyzioterapeutke, ale tu sa strasne dlho caka. tak som sla radsej k osteopatke. prva masaz ma vysla 50e, dalsie uz len 30e, ale radsej co najskor, lebo ak sa svaly nepouzivaju, tak sa skratia. no a fakt mu to pomohlo. takto pekne drzi hlavicku...

dadka22
22. dec 2010

@ladywitch26 no jasné keď niektorá mamička potrebuje poradiť tak samozrejme, že potom je najlepšie opýtať sa doktorky.... malý je zlatunký 🙂 ,

elixia
22. dec 2010

@ladywitch26 krasne babatko 🙂 O tych osteopatoch som uz nieco citala, dokonca tu v jednej teme rozoberali,ze by mohlo to pomoct detom lepsie spat...no neviem...

ladywitch26
22. dec 2010

@elixia ta osteopatka sa specializuje hlavne na koliky a lepsi spanok,ale ja som skusila, ze mu to moze aj na ten jeho problem pomoct. inak by nas uz asi poslali cvicit vojtovku.a toto si vcera uzival

panki
22. dec 2010

@katrin31 aj mne sa malá trochu zmenila po tom očkovaní....hlavne mi nechce jesť ani MM ani Nutrilon ktorý som jej už od zúfalstva dala...lebo som si myslela že nemám mlieko a možno ani nemám 😒

katrin31
22. dec 2010

@panki tak to ani mne nechce jest..cucne si par minut a potom sa otoci a nechce..ale plienky ma mokre, tak to zatial neriesim..a nestiha sa mi ani tvorit mliecko..lebo stale chce byt na prsniku, kazdu chvilu..tym ze si len cucne a uz nechce tak potom chce byt stale..☹ ja uz rozmyslam ze dalsie ockovanie nedovolim..akurat si zistujem o tom viac info

stvura
Odpoveď bola odstránená
katrin31
22. dec 2010

@stvura je agresivnejsie..a to nehovorim o tom ze sa hned vyhadzal na ritke, co doteraz vobec nemal..a presne sa to spravilo aj kamoskam..lebo ze sa to mocom vylucuje a vystipe to..take mam nervy..ze by som uz na to preockovanie najradsej nesla..maly bol dovtedy taky kludny..a teraz?

elixia
22. dec 2010

@ladywitch26 hm,myslis,ze by nam to mohlo zlepsit spanok? Alebo @stvura podla teba ani nie?

ladywitch26
22. dec 2010

@stvura a ako si ho masirovala? lebo toto bola specialna, ona mu stlacala aj nejake body na hlavicke. to bola osteopatka, robi specialne kranio sakralnu terapiu. ak chces, skus mrknut cez google. ale neviem,ci na slovensku nejaki dobri su, cosi som tu zahliadla o jednom v blave, ale ostatne mesta asi nula bodov. a pritom na zapade je to velmi odporucane. a je to skoda, lebo stanka mala koliky strasne. ano, presli, ale trapila sa 2 mesiace. az sa zachadzala pri placi a aj jej to zostalo, robi to dodnes. ☹

stvura
Odpoveď bola odstránená
gumimaci
22. dec 2010

@panki
@katrin31 ahojte, aj my sme maôi reakciu po ockovani... nie hned ale vecer zacal byt umrncany, nechcel jest, celu noc sa budil. Nad ranom bola aj teplota, dala som 1/2 cipku... nastastie to trvalo 24 hodin a uz je to dobre... Skontrolujte im teplotu a tie vpichy ci sa nezapaluju a nebolia.

ladywitch26
22. dec 2010

@stvura toto ho len drzala, napr dala mu jednu ruku pod zadok a druhu medzi lopatky, on na tom lezal, ale musel si napinat svaly, aby udrziaval rovnovahu. alebo ho prevalila na bok a jemne mu masirovala chrbticu. potom mu stlacala body na krku a hlavicke. inak k tym bodom, nieco na tom musi byt, lebo jej muz je chiropraktik a chodila som k nemu s chrbticou. a raz sa ma spytal, ci nemavam migreny. ja na to, ze strasne. tak mi strasne silno stlacil par bodov za lavym uchom, musela som tam mat az modrinu, lebo ma to este potom bolelo na dotyk, ale az do tehu s fabienom som mala od migren uplny klud. a to boli dobre 3 roky.

dadka22
22. dec 2010

no tak ja sa už na to očkovanie strašne teším ☹ môžem to aj odmietnuť?... proti čomu to vlastne očkujú?....
@katrin31 kedy ste to boli na tom očkovaní?

katrin31
22. dec 2010

@dadka22 pred tyzdnom..po vpichoch nema ani stopy, ani ho to neboli, skusala som..ale je odvtedy strasne placlivy..

katrin31
22. dec 2010

@gumimaci no takuto reakciu sme mali aj my..

panki
22. dec 2010

@gumimaci @katrin31 my sme mali reakciu takú...že len večer plakala....dala som jej panadol sirup, zaspala a bolo dobre, dokonca aj v noci pekne spinkala, a nemá to ani zatvrdnuté ani bolestivé.....možno to je len náhoda že zostala taká práve po tom očkovaní.
Baby ktoré prikrmujete, nestalo sa vám že vám detičky nejaký druh mlieka odmietali? mne napr. vôbec nechce nutrilon tak neviem či jej mám skúsiť kúpiť druhé alebo čo 😕 keďže bohužiaľ budem asi nútená prikrmrovať, čo ma síce veľmi mrzí, ale čo už 😒

leomami
22. dec 2010

@katrin31 @panki aj môj malý po tom očkovaní nechcel papať,ešte aj týždeň grckal a dosť...a cez deň ho musím nosiť na rukách čo stále mrnčí...😢 nechcem nikoho strašiť...

leomami
22. dec 2010

@panki ja dokrmujem bebou...asi raz denne ak je treba...;)

leomami
22. dec 2010

@dadka22 ahoj... neviem,či môžeš odmietnuť očkovanie,je to povinné...a očkujú proti záškrtu, tetanu,čiernemu kašlu,hemofil.infekciam,žltačka typu b,pneumokoky neviem či som to napísala presne...je to vakcína Diteper a pneumokoky...😉