♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
ahojte baby a prajem všetko dobré do Nového roku Mne sa tiež malý narodil v septembri a hoci sa mal narodir 1. oktobra ale to je teraz jedno. čítam že idete na nejaké druhé očkovanie - aké očkovanie myslíte? to je to čo pichali malého do ruky - ramena? dakujem
@stvura no, moj zlaty chlapcek nespapa mäso, nespapa ryzu, zemiaky, ovocie tiez nic, zeleninu iba uhorku a mrkvu. Nespapa sunku, salam, chlieb ani ine pecivo. jedine, co mu chuti su cestoviny a rajcinova polievka. Tiez nezje krupicne kase, pudingy, jogurty vyslovene donho napcham par lyziciek, nejeme ani nic sladke, ziadne kolaciky, ani napolitanky... jednoducho, on zije asi zo vzduchu. Pediater mi s nim vobec nepomaha, vraj si za to mozem sama, ze som dlho otalala so zavadanim prikrmov. Ale ako ja fakt neviem, ked mu nieco dam nasilu, tak si to zoskriabe z jazyka. Asi 2x tyzdenne vracia, lebo je naliaty mliekom a ked sa blazni, tak to ide von. najstastie, pije cajiky. A co som rada, napriek vsetkemu krasne rastie, pribera, prospieva. ale, samozrejme, uziva doplnky vyzivy, mame pikovit a feronat a kys. listovu 😒
@dadka22 aj castejsie. uz ho nemoze moje mliecko tak zasytit ako male babo, tak je stale hladny. aj pocas dna sa koji castejsie ako mala.
mona777 aj mi ideme za dva tyždne na preočkovanie do nožičiek prva davka bola v 10.tyždni vas to asi len čaka
baby chcem sa spýtať ako vam spavaju drobci mne stale v perinke ale par krat sa pomrvi a nohy su vonku prikrivate len dekou alebo paplonmi chcela by som ho pomali odnaučiť 🙂
@ladywitch26 zlatučký je a inak aj pekné meno má 🙂
@dadka22 jasne, ze som skusala. asi vsetko, co sa dalo. ale bez uspechu. ked som bola 5 dni v porodnici drzal doma hladovku. iba pil a zjedol 3 parky a raz spagety za ten cely cas. a to mi kazdy hovoril, ze ked bude hladny, tak bude jest...
velakrat si poviem, ze mu nedam prso, nech vyhladovie, ale nic..uz sme boli aj parkrat v nemocnici, ale tam mi tvrdia, ze je uplne zdravy, okrem zeleza mu nic nechyba.
@stvura u nas to malo komplikovany priebeh. s prikrmami som zacala po 6.tich mesiacoch. pekne papal mrkvicku, zemiacik, cukinu, uz aj jablcko a hrusku. ale potom v 7-mich mesiacoch dostal rotavirusovu infekciu, tak par dni vracal, hnackoval, skoncili sme v nemocnici na infuziach. Tam jest nic nechcel, mal podrazdeny cely traviaci trakt. Odporucili mi ho tyzden-dva iba kojit, nech sa mu to upokoji a potom zacat s prikrmami nanovo. Ale uz to neslo. Ked zbadal lyzicku zacal plakat, nedal sa nijako oklamat. Moja matka hned pribehla, ze co mu robim chudatku zle, nech to donho nepcham. Ak aj nieco zjedol, vyvracal to a zas bol iba part dni na mlieku. teraz som rada, ze zje aspon nieco. Ale vahu mame krasnu, ma 16kg a 98cm.A to mal pri narodeni 3130g a 49cm
@krtica11 aj moj malý spáva v "perinke" - a to aj cez deň. Nie je to klasická perinka, ale taká zavinovačka, čo má ruky pri tele http://www.amazon.com/Kiddopotamus-SwaddleMe-10... a nemôže si s nimi šúchať tváričku, ale tiež rozmýšlam, ako ho od toho odnaučiť...
Pár krát som skúšala ho nechať spať len tak na voľno, na ruky som mu dala rukavičky, ale bez šance. Metal sa, hádzal, bil sa s rúčkami, súchal si s nimi v kuse tváričku, no spať nemohol nijako.
Dievčatá, ako spia vaše deti, čo nie sú v zavinovačkách?
@kitchima no aj som si to myslela, že si už všetko vyskúšala.... ja som to porovnávala s bratovým malým, ten má 2 a pol roka, papá skoro všetko, ale zas máličko a váži tuším len nejakých 11-12 kíl...preto mi to prišlo divné, že tvoj malý papká skoro len mliečko....váhu máte fakt krásnu, zdravý je tiež, tak akurát to máš ty trochu náročné, no ale čo nespravíme pre tých malých drobcov....
@michaelabj my spíme od príchodu z pôrodnice pod paplónom a bez perinky, bez rukavičiek...ja by som už takému bábätku nedávala rukavičky.. veď ono má teraz objavovať rúčky a nie ich mať skryté v rukavičkách..
@dadka22 tie rukavičky sú pre nás nutnosťou pri prebaľovaní alebo pri spaní - má ekzém po tvári aj celom tele :(
a ked ich nemá tak je schopný sa za minútu sa doškriabať a hrozí nám tak zanesenie infekcie.
@michaelabj jááj tak to je iné....chúďa..
@dadka22 chúďa nie 🙂))
zvládame to, mastíme 🙂
som šťastná, že mám zdravé dieťa - toto je len "boľačka", oproti iným chorobám a iným trápeniam mamičiek :(
Len proste spíme zabalení v zavinovačke a neviem ako z toho... :D Predsa len je to už veľký "chlop" a chcela by som ho od toho odnaučiť, len sa nám nejako nedarí ... :D
@michaelabj a keď nespinká, tak je tiež v tej zavinovačke?
@dadka22 ja dufam, ze zacne papat spolu s malou 🙂 a som rada, ze nebyva chory a tak, ved to je hlavne. Aj energie ma dost, niekedy az moc 😀
@michaelabj moja mala zase nevedela spinkat v zavinovacke, alebo perinke. Musi byt tesne pri mne natlacena, najlepsie, ked si aj nozicky na mna vylozi, potom spi ako drevo 🙂 alebo v satke, tam mozem s nou robit, co chcem a spinka dalej. ale ak je iba tak volne polozena a nema nikoho (nic) pri sebe, tak hned je hore. Obcas sa vymenim za plysaka a dam nanho moje tricko 😉 a co sa tyka rukaviciek, natalke ich nedavam, lebo si ich furt zuzlala 😀 ale syncek mal rukavicky vyse 4 mesiacov. Lebo sa mu podarilo poskriabat ocko, ked bol maly, tak pre istotu. a nic tym nezmeskal 😉 a dufam, ze vam ekzemik coskoro prejde
@stvura no nerobim si moc velke nadeje... ma to po mne, ja som mala ekzem tiež od malička až do dospelosti, rajzoval mi po celom tele, a stale sa niekde vyvršil... aj teraz mam citlivu suchu pokožku, nemozem si máčat ruky vo vode, chemikálie a tak...
A tie pyžamká mám také s rukavičkami - nextikove, tie také robia... ale cez deň to nie je problém, s rúčkami sa hrá pekne.. len ide o to spanie, vtedy si to kontrolovať nevie
@dadka22 dakujem. inak aj tvoj ma take nezvycajne meno na slovenske pomery 😉
baby, inak vam nezavidim tie problemy s papanim, stanka ta zje odmalicka skoro vsetko. a najradsej ma zeleninu a ovocie. to aj ked cely den nic ine, len ovocie bude do seba tlacit a ak jej spravim varenu mrkvu,karfiol a brokolicu, to pre nu najchutnejsi obed
@michaelabj mna napadlo, neskusala si normalne nasit na rukav bodicka patentku a na rukavicky? potom normalne pripnes, ty s tym nebudes mat problem odopnut rychlo, ale drobec to neodopne sam
@michaelabj ekzemy sú aj "mojim verným spoločníkom"asi od puberty...ja len dúfam,žd chalani to nezdedia po mne...a myslím,že je dosť pravdepodobné,že ti z toho vyrastie,aspoň ja poznám veľa takých prípadov...😉

takyto som smejo vysmiaty stale