♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
@michaelabj ja chápem,ak je ekzematik určite by som mu ani ja nedala citrusy,a ak plne dojčíš,tak v pohode,počkala by som..ale ja som dokrmovala 1-2krát za den aj UM,potom mu už nestačilo ani to a moc sa mu zhoršilo grckanie,tak sme sa zhodli,že lepšie ako pridávať dalšiu dávku UM,bude začať príkrmami.. 😉
@leomami ahoj.. som rada, že papkáte zeleninku a že chutííí... nám tiež.... ja som tiež odchovaná na tom čo aj ty...a dokonca ma moja mama minule zaskočila tým, že mi ževraj už aj halušky dávala 😀 😀 😀 ...tak som rozmýšľala, že ako som to mohla prehltnúť 🙂 🙂 ja som tu aj jeden čas vôbec nepísala, lebo tu bolo toho " podpichovania" zo začiatku dosť, ale už som si všimla, že sa to zvrtlo k lepšiemu... výnimka však potvrdzuje pravidlo 🙂
@leomami tak mi papáme zatiaľ tiež len mrkvu, zemiak, petržlen.... raz som mu dala máličko brokolice a karfiol... ale to zatiaľ len máličko, čo som povyberala z mrazenej zelniny 🙂 🙂 🙂 ...tiež som čítala o tej brokolici, že sa má aj nemá dávať...ale my určite budeme dávať...len ževraj tie stonky sa nemajú, tak som mu ich nedala... chcela som špenát, ale trikrát som bola v optime a neverila by si že ho tam ani raz nemali 😠 ...tak dúfam, že najbližšie už bude... mäsko som ešte nedala...a jablčko sme papali surové nastrúhané a to som rozriedila harmančekovým čajíkom, aby som doňho dostala aspoň trochu čaju na kakanie 😀 😀 😀...a myslím, že to je asi všetko čo sme papali...
@leomami my sme tiež zo začiatku takto papkali a zapíjali ešte mliekom... postupne som mu dávku zvyšovala a teraz spapá 200-220 ml, ale mliečko potom už nie... a bohužiaľ ani čaj...ja som mala tiež špenát v mrazničke, tak som ho vybrala, že mu dám, no ešte dobre, že som si všimla, že je ochutený 😉 ...
Dobre rano 🙂
@janica81 super fotka 😀
Baby a co milk rice? Davali ste uz niekto? Rozmyslala som zahustit mu tym mlieko na vecer,ale teda neviem ci je to dobry napad..Ideme aj my asi cez vikend zeleninku skusit,s mojim mliekom je to uz viac nez bieda..
Predvcerom som mu dala olizkat jablko ked som jedla,tak uplne zurivo ho hryzol tou bezzubou pusou,zlaty bol 🙂
Vezmite si,ze nasa generacia bola odchovana na kadecom,vratane kravskeho mlieka mozno uz od 6 tyzdna, my sa snazime byt teraz co najviac opatrne a hadajte,kto ma vacsi vyskyt kadejakych alegrii??? Jasne,ze je to aj vplyvom inych faktorov a tiez tym nechcem povedat,ze mame detom davat kravske mlieko...
@elixia ja som dala takú čo sa zarába vodou a nechutila mu a aj bol cirkus okolo prípravy 🙂 raz husté, potom riedke, lebo ja som mu to chcela dať z fľaše, maličký bol hladný, nervozny z mojho pobehovania, tak som sa potom na to vykašľala...potom ma napadlo, že možno by mu aj chutila a či nebol problém v inom cumlíku, než na ktorý je zvyknutý...raz mi ale vypil asi 120ml, ale v noci sme boli viacej hore, ako keď som mu dala mlieko, lebo som ju spravila takú riedku, aby mu prešla cez ten cumlík, na ktorý je zvyknutý...tak sa asi nenapapal...už som rozmýšľala, že mu ju skúsim dať lyžičkou, ale tak mi sa budíme na papanie len raz v noci, tak neviem či to má význam s tým začínať...
toto som tu napísala, možno pre niekoho, kto tiež začne dávať kaše, aby necirkusoval tak ako ja 😀 😀 😀
ale ty každopádne vyskúšať môžeš...teda podľa môjho názoru 🙂
@dadka22 no ja som chcela ze mu tym trochu zahustim mliecko na vecer..tak mozno skusime 🙂 Len asi ked budeme skusat kasu by som asi nemala hned aj zeleninu na obed....jaaaj,to je dilema 😀
@janica81 my od zaciatku iba obycajnu vodu z vodovodu na UM,kedze tu dojcensku nemaju...podla mna lepsia ako Evian,ktory niektore baby tu pouzivaju ,ved to je predsa len mineralka..ale to tiez len moj nazor🙂)
@janica81 presne tak netreba...inak ti závidím, že aj pracuješ popri materskej, aspoň sa trošku odreaguješ... ja by som tiež chcela, len nemám si to ako zariadiť s malým...
kočky chudnete už niektorá, lebo ja už sa na to brucho nemôžem pozerať v zrkadle ☹ ... ja som už aj začala, schudla som asi tak kilo a pol 😀 no, len už som aj prestala 😠 😠 😠
@elixia veru..... vsak ked sa zamyslis niekedy ziadne UM nebolo a tu sme.... 🙂 podla mna dnes uz skor tie vyrobky hotove co predavaju pre babatka su chemia...ked si zoberiete ako moze vydrzat kralik s mrkvou a zemiackami v pohariku polroka??? ako jasne ze aj ja to vyuzijem....ked sa mi nebude chciet varit...ale logicky doma po dvoch dnoch jedlo vyhadzujem a tu veselo predavaju hotove jedla v pohariku aj polroka.... 🙂

@michaelabj no asi neexistujú,neviem ako ty ale ja som svojmu najstaršiemu fakt ako prvé davala šťavu s citrusov,teda na základe odporúčania pediatričky..a teraz sa to nemááá 😝 a všetci kážu kojiť do 6mesiacov a nedávať nič,a dieťatko má mať ako polročné už zavedenú bielkovinu v príkrme čiže mäso tak ako potom ho prvé ako 6mesačného napchám mäsom?