icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

leomami
11. feb 2011

@michaelabj no asi neexistujú,neviem ako ty ale ja som svojmu najstaršiemu fakt ako prvé davala šťavu s citrusov,teda na základe odporúčania pediatričky..a teraz sa to nemááá 😝 a všetci kážu kojiť do 6mesiacov a nedávať nič,a dieťatko má mať ako polročné už zavedenú bielkovinu v príkrme čiže mäso tak ako potom ho prvé ako 6mesačného napchám mäsom?

leomami
11. feb 2011

@michaelabj ja chápem,ak je ekzematik určite by som mu ani ja nedala citrusy,a ak plne dojčíš,tak v pohode,počkala by som..ale ja som dokrmovala 1-2krát za den aj UM,potom mu už nestačilo ani to a moc sa mu zhoršilo grckanie,tak sme sa zhodli,že lepšie ako pridávať dalšiu dávku UM,bude začať príkrmami.. 😉

stvura
Odpoveď bola odstránená
michaelabj
11. feb 2011

@leomami @dadka22

Ešte raz sa ospravedlňujem, ak to pôsobilo ako "pichanie osy" . V žiadnom prípade to nebolo mojim cieľom.

Ako som vysvetlila v predchádzajúcom príspevku, len ma to prekvapilo a preto som sa opýtala na názor ostatných - práve preto, že si tu máme radiť...

leomami
11. feb 2011

@stvura jasné,však nech si dá aj mäso... 😀 mne vadí iné...ale mám taký názor,ako ty.. 😉 a tiež som sa pri prvom riadila,len čo mi povedala Dr.

stvura
Odpoveď bola odstránená
leomami
11. feb 2011

@dadka22 a čo už chutnal Kasian,lebo ja som zatial dala len mrkvu so zemiakom a včera mu to už nejak nechutilo..stále to istéé,tak som mu dala banán a skoro mi lyžičku zjedol.. 😀 a už som mu dala aj jablko také uvarené a rozmixované a to mu chutilo..

leomami
11. feb 2011

@stvura moč mi dala skúmavku sestrička a mám si kúpiť sáčok a ked bude mať 5 mesiacov to odobrať a zaniesť do labááku

dadka22
11. feb 2011

@leomami ahoj.. som rada, že papkáte zeleninku a že chutííí... nám tiež.... ja som tiež odchovaná na tom čo aj ty...a dokonca ma moja mama minule zaskočila tým, že mi ževraj už aj halušky dávala 😀 😀 😀 ...tak som rozmýšľala, že ako som to mohla prehltnúť 🙂 🙂 ja som tu aj jeden čas vôbec nepísala, lebo tu bolo toho " podpichovania" zo začiatku dosť, ale už som si všimla, že sa to zvrtlo k lepšiemu... výnimka však potvrdzuje pravidlo 🙂

leomami
11. feb 2011

@dadka22 no som si aj myslela.. 😀 a inak ja som taká rada ked mi tu vie niekto poradiť,ako ked bol malý urieknutý a tak..ale zas sa podpichovanie nemám rada... 😀

dadka22
11. feb 2011

@leomami tak mi papáme zatiaľ tiež len mrkvu, zemiak, petržlen.... raz som mu dala máličko brokolice a karfiol... ale to zatiaľ len máličko, čo som povyberala z mrazenej zelniny 🙂 🙂 🙂 ...tiež som čítala o tej brokolici, že sa má aj nemá dávať...ale my určite budeme dávať...len ževraj tie stonky sa nemajú, tak som mu ich nedala... chcela som špenát, ale trikrát som bola v optime a neverila by si že ho tam ani raz nemali 😠 ...tak dúfam, že najbližšie už bude... mäsko som ešte nedala...a jablčko sme papali surové nastrúhané a to som rozriedila harmančekovým čajíkom, aby som doňho dostala aspoň trochu čaju na kakanie 😀 😀 😀...a myslím, že to je asi všetko čo sme papali...

dadka22
11. feb 2011

@leomami a koľko zeleninky spapkáte?

leomami
11. feb 2011

@dadka22 a stými ponožkami som sa pobavila.. 😉 si viem predstaviť ked ja som bola v pôrodnici,ako sa ten môj staral o chalanov,radšej nevedieť.. 😀

leomami
11. feb 2011

@dadka22 o spapá tak 100-120g a potom si zapije mojim mliekom,čaj ani vodu nechce..a špenát mám kúpený a brokolicu skúsim trochu dnes pridať

dadka22
11. feb 2011

@stvura my ideme na druhé očkovanie v pondelok a od nás nechceli žiadny moč...ale viem, že sú v lekárni na to nejaké sáčky...

dadka22
11. feb 2011

@leomami my sme tiež zo začiatku takto papkali a zapíjali ešte mliekom... postupne som mu dávku zvyšovala a teraz spapá 200-220 ml, ale mliečko potom už nie... a bohužiaľ ani čaj...ja som mala tiež špenát v mrazničke, tak som ho vybrala, že mu dám, no ešte dobre, že som si všimla, že je ochutený 😉 ...

dadka22
11. feb 2011

@lola79 ďakujem.. vyskúšam mu to pridať do čajíku...

leomami
11. feb 2011

@dadka22 teda Kasian je chlapisko sa nezaprie.. 😉

dadka22
11. feb 2011

@leomami 😉

elixia
11. feb 2011

Dobre rano 🙂

@janica81 super fotka 😀

Baby a co milk rice? Davali ste uz niekto? Rozmyslala som zahustit mu tym mlieko na vecer,ale teda neviem ci je to dobry napad..Ideme aj my asi cez vikend zeleninku skusit,s mojim mliekom je to uz viac nez bieda..
Predvcerom som mu dala olizkat jablko ked som jedla,tak uplne zurivo ho hryzol tou bezzubou pusou,zlaty bol 🙂

Vezmite si,ze nasa generacia bola odchovana na kadecom,vratane kravskeho mlieka mozno uz od 6 tyzdna, my sa snazime byt teraz co najviac opatrne a hadajte,kto ma vacsi vyskyt kadejakych alegrii??? Jasne,ze je to aj vplyvom inych faktorov a tiez tym nechcem povedat,ze mame detom davat kravske mlieko...

dadka22
11. feb 2011

@elixia myslíš ryžovú kašu?

elixia
11. feb 2011

@dadka22 hej..nasla som tu taku,ze sa zaraba mlikom,ktore babo pije..a pisu na nej ze uz od 4.mesiaca..co myslis?

janica81
11. feb 2011

@elixia 🙂 ja soim vuchovana od narodenia na kravskom...mama po cisarskom mliecko nemala a sunar som vygrcala.....tak prevarali obyc.kravske.... a som tu? 🙂 zdrava, bez alergii a riadny kus.......

podla mna to tiez netreba prehanat 🙂

leomami
11. feb 2011

@janica81 😀 😀 😀

dadka22
11. feb 2011

@elixia ja som dala takú čo sa zarába vodou a nechutila mu a aj bol cirkus okolo prípravy 🙂 raz husté, potom riedke, lebo ja som mu to chcela dať z fľaše, maličký bol hladný, nervozny z mojho pobehovania, tak som sa potom na to vykašľala...potom ma napadlo, že možno by mu aj chutila a či nebol problém v inom cumlíku, než na ktorý je zvyknutý...raz mi ale vypil asi 120ml, ale v noci sme boli viacej hore, ako keď som mu dala mlieko, lebo som ju spravila takú riedku, aby mu prešla cez ten cumlík, na ktorý je zvyknutý...tak sa asi nenapapal...už som rozmýšľala, že mu ju skúsim dať lyžičkou, ale tak mi sa budíme na papanie len raz v noci, tak neviem či to má význam s tým začínať...

toto som tu napísala, možno pre niekoho, kto tiež začne dávať kaše, aby necirkusoval tak ako ja 😀 😀 😀

ale ty každopádne vyskúšať môžeš...teda podľa môjho názoru 🙂

janica81
11. feb 2011

@leomami vazne....ja napr. keby som na koniku necitala ze na UM je lepsia dojcenecka voda by som ani nevedela..prevaram obycajnu
🙂

elixia
11. feb 2011

@janica81 ja si tiez myslim..neviem ako ja som bola (moja mama uz nezije),ale pamatam sa,ze bratovi sme nosili cerstve kravske mliecko od tety co chovala kravu..a dnes ma 17 a je zdravy ako buk,v zivote mal mozno dvarkat antibiotika.. 🙂

elixia
11. feb 2011

@dadka22 no ja som chcela ze mu tym trochu zahustim mliecko na vecer..tak mozno skusime 🙂 Len asi ked budeme skusat kasu by som asi nemala hned aj zeleninu na obed....jaaaj,to je dilema 😀

@janica81 my od zaciatku iba obycajnu vodu z vodovodu na UM,kedze tu dojcensku nemaju...podla mna lepsia ako Evian,ktory niektore baby tu pouzivaju ,ved to je predsa len mineralka..ale to tiez len moj nazor🙂)

dadka22
11. feb 2011

@janica81 presne tak netreba...inak ti závidím, že aj pracuješ popri materskej, aspoň sa trošku odreaguješ... ja by som tiež chcela, len nemám si to ako zariadiť s malým...

kočky chudnete už niektorá, lebo ja už sa na to brucho nemôžem pozerať v zrkadle ☹ ... ja som už aj začala, schudla som asi tak kilo a pol 😀 no, len už som aj prestala 😠 😠 😠

janica81
11. feb 2011

@elixia veru..... vsak ked sa zamyslis niekedy ziadne UM nebolo a tu sme.... 🙂 podla mna dnes uz skor tie vyrobky hotove co predavaju pre babatka su chemia...ked si zoberiete ako moze vydrzat kralik s mrkvou a zemiackami v pohariku polroka??? ako jasne ze aj ja to vyuzijem....ked sa mi nebude chciet varit...ale logicky doma po dvoch dnoch jedlo vyhadzujem a tu veselo predavaju hotove jedla v pohariku aj polroka.... 🙂