icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

dadka22
9. mar 2011

@hobit no to sú tie sociálne siete 😉 ale spomenul si 🙂

dadka22
9. mar 2011

@stvura ale tak jasné, že kvôli deťom všetko, to určite...veď my veľa vydržíme...a tej kamarátke sa niekto náhodou nestará o domácnosť?...vieš, keď niekto druhý navarí a uprace, tak potom je čas na zábavu

katrin31
9. mar 2011

@majjjka24 co hovorili o prevenare?

mikusik
9. mar 2011

babenky,je to fakt na slaktrefenie cely den si nesadneme v noci nespime a kila sa drzia a drzia,mam tiez k dobru 8kil ☹ dnes moj starsi pise monitor tak som trochu nervozna,snad to dopadne...aj vam chuti sladke?

zuzu82
9. mar 2011

Dobre ranko, ci nam skor vstavajucim den.

Janica - zahlasovane, ak sa dostanem na net aj neskor, poslem zase.

Stvura - tak to sme potom mantave viacere. Umyvanie mojich vlasov u nas doma nehrozi, esteze existuju vikendy, kedy chodime ku mamke na dedinu a tu to dozeniem (umyt by nebol problem, horsie je to s rozcesovanim). Inak moje deti su tiez nespavci, Domko tiez nespi cez den, akurat si vie pospat poobede u mamky na dedine (tak 1 hod.). Patko spi poobede tiez tak 1 hod., aj to niekedy ma dni, ked nespi vobec. A Karolinka ta nespi skoro vobec (ked neratam noc, ale tam sa tiez casto budime), spi asi tak 2-3x denne po 5-10 min. A ani vonku uz nejako nespime, lebo ju vsetko zaujima, tak len kuka a kuka....

Hobit - dalsie porody - obidve na cisarsky, Patko velky problem z vybavenim, tiez uvazovali o kliestoch (pri cisarskom, co ho nevedeli vybrat), no skoncili sme len na vakuumextraktore. Po narodeni krvacanie do mozgu, ale uz je to O.K. Ja som skoncila asi po druhom najhorsie, takmer som vykrvacala, ale dali ma dokopy, aby som mohla fungovat sama doma s dvoma detmi (isla som domov na 6.den po sekcii). Porod pri Karolinke (po vsetkych moznych komplikaciach v tehotenstve som sa bala, ze bude najhorsi, tak pre nu ako aj pre mna) bol na moje pocudovanie asi najlepsi (sice neviem, ako prebiehal, lebo som na poslednu chvilu isla do celkovej anestezy prave kvoli komplikaciam a moznemu krvacaniu do miechy, chlapcov som mala v spinalke) pre Kajku aj pre mna. Ale ako zdravotnik viem, ze vela zavisi od psychiky, takze ak sa das Ty do poriadku, tak kludne zvladnes aj druhe. Mam znamu, ktora mala strasne tazky prvy porod, velku traumu a pred rokom rodila svoje druhe dietatko. Strasne sa obavala. Druhe sa po zvazovani rozhodla rodit do vody a bola velmi spokojna.

mikusik
9. mar 2011

este som chcela,davate uz ovocie?

zuzu82
9. mar 2011

Mikusik - ovocie som davala po mesiaci, mesiaci a pol po zelenine (u chlapcov). Karolinka mala pol rocka, takze papame zeleninku.

danabel
9. mar 2011

Dobré ránko, neviete mi poradiť ...maličká si asi dva dni začala cucať palec ☹ a neviem prečo, stále kojím aj prikrmujem, cumeľ nechce od narodenia, iba raz mala takú fázu dva týždne, čo ho chcela a od vtedy už nie. Myslíte, že jej môžu ísť zuby? Večer keď zaspáva, tak to nerobí, ale cez deň hocikedy si strčí palec, aj pri kojení...pustí bradavku a strčí palec 😒 neviem prečo...
@gumimaci ak ťa to poteší, tak ja mám +14 a som zúfalá ☹ v živote som toľko nevážila a ani nemám páru ako to zo mňa zlezie...

majjjka24
9. mar 2011

@danabel no ten nas cuca palec a niekedy dokonca celu ruku uz od tretieho mesiaca, ak nie skor 😀 😀

majjjka24
9. mar 2011

@katrin31 ze vo francuzsku je medzi 80timi najsledovanejsimi liekmi... ze je to nova vakcina a este sa poriadne nevie ake moze mat nasledky... ☹

danabel
9. mar 2011

@majjjka24 ruky si cmúľa tiež už dávno, ale toto je také iné cmúľanie...sestriny chlapci si tiež cmuľali palce, jeden z nich ešte doteraz a v máji bude mať 4.roky...som sa chcela tomu nejako vyhnúť 😒

majjjka24
9. mar 2011

@danabel a možno su to aj zubky, ved uz by aj mohli ist 😉

danabel
9. mar 2011

@majjjka24 joj keby si mala pravdu, viem že toho palčeka sa dá potom ťažko zbaviť...ešte nám pribudnú k dennému režimu zúbky a to si už pomaly môžem isť hodiť...zvraciame kade chodíme, celý byt ozvracaný, ja aj malou komplet x krát denne...ale musí to prísť...

estterka
9. mar 2011

@dadka22 no ale bolo to prezentovane tak,ze je stale niekde inde a robi vsetko mozne okrem starostlivosti o dieta..nie,ja si nemyslim,ze je to spravne.podla mojho nazoru starotlivost o drobca nie je len ta zakladna,okupat,prebalit ,dat najest,prezliect..ale venovat co najviac casu,zaujimat sa o dieta,aby to dieta videlo od zaciatku,ze je dolezite. ja nemam potrebu od malej odchadzat nikam,ale samozrejme,ak niekto obcas ma,nevidim na tom nic zle.ale nie denno-denne.ak musi mama do prace,je to o inom.u nas je materska 4 mesiace,ja som sa rozhodla,ze zostanem doma s malou,tak sa jej aj naplno venujem.nic ine teraz nemam na praci,nikdy jej nebudem moct dat tolko ako teraz,lebob raz do tej prace musim ist aj ja. ale ak to niekto iny citi inak a ma na to iny nazor,tak ok.

@stvura ☹ a ako to v tom MC vyzera s tym destkym kutikom? len pre vacsie deti?

danabel
9. mar 2011

...neviem prísť totiž na to, ako by malo dieťa s refluxom loziť bez toho, aby lozilo vo vlastných zvratkách ☹

majjjka24
9. mar 2011

@danabel a už si začala s prikrmovanim, vraj sa to potom trochu zlepsi, ci nie? Držím palce, nech to čo najskor prejde..

katarinajurikova
9. mar 2011

@mikusik ahoj,ja som dala malemu presnidavku s broskynou a cely sa mi vysypal. ☹ Vcera som mu dala hrusku +banan a papkal ako o dusu... 😉

ladywitch26
9. mar 2011

@stvura no hej, childminder moze pracovat viac, ale tej uz neplatis 4e na hodinu ako aupair. ta uz pyta minimalne dvojnasobok, takze to by som si ja nemohla dovolit. muz nie je riaditelom banky... 😀

inak ja som sice tiez odbiehala obcas od maleho, ale tak mozno raz do tyzdna a nikdy nie dlhsie, nez na dve hodky. mam sice aupair, ale kym som nechodila do prace, tak som ju vacsinou vyuzivala len na to, aby sla so stankou na prechadzku. ona sa potrebuje vybehat a to popri kociku tak nejde. a teraz je pri malych, kym som v praci, ale aj to pracujem tak, ze odbehnem na dve hodiny, potom domov maleho nakojit a zasa na dve hodiny a potom koniec. takze s malym je aupairka akurat vtedy. a samozrejme, ked napr. varim, tak na nich dohliada, ale to som tam aj ja, lebo stanka beha po celom dome. keby som aupair nemala, tak si tie vlasy stiham umyvat akurat po vikendoch, ked je aj muz doma. na vianoce bola aupair mesiac doma, muz chodil domov o osmej, tak som si vyskusala. no teplu stravu sme samozrejme vtedy nemavali kazdy den, a to fabi vtedy vacsinu dna prespal. teraz uz nehrozi ani to.

@danabel a neskusila si jej dat hryzatko? potrebuje cosi obzuvat a na to si tak nezvykne ako na palec. ja som tiez musela tak zakrocit, lebo fabi ma strasne dlhe prsty a on si ich pri tom cucani vopcha pomaly az do krku a kedze mame tiez reflux, tak je jasne, ako to dopadlo vzdy. teraz si najnovsie spravil hryzatko z cumla. otoci si ho a hryzka tu plastovu cast 😀

stvura
Odpoveď bola odstránená
stvura
Odpoveď bola odstránená
katarinajurikova
9. mar 2011

@stvura no veru asi mas pravdu,len na presnidavke bolo napisane od ukonceneho 4. mesiaca...tak som si myslela,ze vedia co pisu... 🙂

mischel66
9. mar 2011

@danabel ahoj, moja janulka ma najradsej celu rucku 😅 a pritom lubi aj cumlik 😅 a dievcata kila navyse trapia aj mna 😠 no dufam, ze do leta to zhodim, mozno sa stane zazrak 😉

mischel66
9. mar 2011

davate uz babatkam cajiky? neviem sa rozhodnut ci to uz skusit alebo nie ☹

elixia
9. mar 2011

@mischel66 ja ano..a prave som sa chcela poradit ze ake..lebo som mala dve krabicky detskeho caju (vrecuska), no uz sa pomaly mina a dalsi tu nekupim. Poliaci majutie granulovane,lenze v tych je cukor,takze tie mu dat nechcem...myslite ze by bol ok normalny bylinkovy caj? Harmancek, fenikel?

Teraz sme papali jablcko,na vasu radu som ho povarila trochu..po prvej lyzicke sa zatvaril akoby to bol rozmiovany citron,ale potom spapal par lyziciek 🙂

@ladywitch26 platis au pair 4e na hodinu?? 😕 Kolegyna maju au pair uz par rokov, stara sa im o 3 deti a robi teda urcite viac ako 30 hod a platia 300£ na mesiac...

estterka
9. mar 2011

@elixia a preco chces davat cajik? mozes dat aj cistu vodu,proti smadu funguje aj ta 😉

@stvura tak to sa neda porovnavat potom..

ladywitch26
9. mar 2011

@stvura no tak je to jasne, hned som si myslela, ze normalna mamicka si z materskej asi sotva dovoli chodit do fitka a plavat. 😉 no a ak ma aj sluzobnictvo, tak to potom fakt nepochopim, naco jej je aupairka. keby za mna niekto upratal a navaril, tak sa cely den venujem len detom. takze nie si mantava, len nie kazdemu sa ujde zazobany chlap z indie 😀

@katarinajurikova kazde dieta je ine. stanke som davala vsetky tie vyzivy od 5.mesiaca, dokonca aj jahody a absolutne ziadna reakcia. zato fabien sa vyhadze, uz ked si ja dam pomarancovy dzus, predvcerom som mu davala karfiol a tak ho po nom brusko bolelo, ze asi nadlho ho zasa nevyskusame.

inak fabi si uz zacina vydobyjat svoje. vcera som ho polozila do postielky a nechcel v nej byt, tak spustil taky zurivy rev, ze az.. a vecer pred spanim tiez, lebo som ho najskor prebalovala, aby som ho nebudila, ked zaspi pri kojeni. no ale mlady pan chce hned, okamzite, tak ho hadam az susedia poculi. esteze stanka ma v noci taky spanok, ze tanky mozu pri nej strielat 😀

ladywitch26
9. mar 2011

@elixia no hej, aj sesternica platila aupair 60libier tyzdenne, ale to by sa mi na to tu vykaslali. co mam teraz dievca, tak tato uz bola pred par rokmi u sesternice, teraz je u mna. a ona nemohla doma najst lepsie platenu robotu, len brigady, co zarobila 300e mesacne. u mna ma 400,tak sa jej to oplati, ale neviem, nejake su tie baby uz moc rozmaznane. ked som hodila inzerat, ze hladam aupair, tak sa im zdalo 400e malo. ja neviem, zeby tie platy na sr tak porastli? 😕

elixia
9. mar 2011

@estterka funguje,ale nechce ju 🙂

@ladywitch26 vies co,ja nemam zatial prehlad,este som nehladala,ale teda viac ako 300 jej platit nebudem..ved stravu,ubytko ma zadarmo,takze to vreckove ma cele usetrene...na SK mas plno ludi,ktorym sa teda 300 mesacne usetrit nepodari ani nahodou 🙂 Ta kolegyna mi vravela,ze nemam preplacat,ze cez agenturu napr. v Nemecku dostanu max.280e a to uz tie,ktore maju v naplni aj pomoc v domacnosti (nespomeniem si teraz na ten vyraz)...tak uvidim,ako dopadneme 😀

mischel66
9. mar 2011

@elixia dakujem, no ja mam feniklovy, doniesla mi ho kmotra, tak myslim, ze by bol fajn ten pomaha myslim, ze aj traveniu
@estterka no maja starsia dcera, nechcela cajik a nema ho v oblube ani dodnes najradsej ma cistu vodu 🙂

dadka22
9. mar 2011

ja som videla detskú výživku od 4. mesiaca a že s tvarohom, tak ja neviem to čo je???