icon

Septembrové detičky 2012

nkem
18. okt 2012

Otváram novú tému a pozývam všetky mamičky z našej starej témy, ale aj nové, aby sme si navzájom pomohli s problémami, ktoré majú naše deťuchy alebo len tak pokecali 🙂

petraas
17. jan 2013

@lusinda1989 mozno nemala len svoj den..nam sa to stava my mame velmi kludne a spave dietatko a tiez mava obcas taky den ze ho neprespi a preplace....

petraas
17. jan 2013

@hanka_xy a kolko ste platili prosim ta za ten rotarix? aj my ho chceme dat....
mne tiez lekarka povedala ze od 5 mesiaca moze prikrmy ale citala som ze nekojene deti mozu uz od 4. tak som aj starsej zacala davat a v pohode len tato mladsia my varene odmieta zachutilo jej len kupovane ale tak my sme teprva zacali lebo mi to do teraz nechcela tak hadam sa nauci na varene...

petraas
17. jan 2013

@lucica podla mna je to v poridku ze ti tak malo papa ak nieje placlivy a pekne pribera...mne obidve baby od narodenia papali tak 5-8 minut neskor tych 5 a tiez sa mi to nepacilo a lekarka povedala ze ak pekne pribera ze to nevadi lebo kazde dieta je ine ze niektore si za 5 minut vytiahne viac ako to za 15 minut...ak nevidis na nom nejake zmeny ze by bol nervozny, placlivy alebo by neproberal tak by som to neriesia🙂

lusinda1989
17. jan 2013

@petraas my sme platili za rotarix okolo 45€na jednu davku. Aj ja asi zacně s prikrmami od 4 mesiacov mala je sice kojena ale uz chce nieco zuvkat najradsej nase prsty 😃

petraas
17. jan 2013

@lusinda1989 dakujem aj som si myslela ze to tak nejak bude stat...pri starsej sme platili tusim 52 eur za jednu davku...ja si myslim ze ked pomali zacnete od 4. mesiaca ze sa nic nestane aj ked je kojena...no urcite zacat treba zeleninkou a nie ako podaktore maminy ze uz v 3 masiacoch davaju detom polievky a parky a daco podobne...podla mna je epsie zacat skor ako neskor len treba spravne...mam kamosky co zacali dost neskoro prikrmovat a deticky maju teraz problem s papanim...skoro nic nejedia lebo sa im nechce preuvat dlho sa to nemohli naucit....ja to nejak nesilim ked chce nech si da ked nie pockame najeky den sak ona si sama povie ci chce....

lusinda1989
17. jan 2013

@petraas no sak ja som aj chcela pockat do toho piateho mesiaca ale tak mala by aj chcela tak uvidime. Ona vobec nechce pit z flasky ale vobec ani caj ani ten hipp osladeny ani vodicku nic dokonca ani mm. Preto chcem aby sa naucila aj na inu stravu cin skor kebo sa mi zda ze mi mliecka ubuda tak aby aspon nieco zjedla inak neviem co s nou. Doma mam 5 druhov flias a ani jednu nechce 😔

hanka_xy
17. jan 2013

@petraas tiez sme platili za jednu davku 45 € ako pise aj lusinda1989 🙂 len ak jej to chces dat, tak uz cim skor, lebo toto ockovanie musi byt ukoncene do 6. mesiaca veku, najprv sa da prva davka a o 4 tyzdne druha, tak aby ste to s malickou do toho pol roka stihli... alebo sa este popytaj svojej dr...
Co sa tyka prikrmov, tak nedojcene od ukonceneho 4. - 5. mesiaca a dojcene od ukon. 6.mes., ale nasa dr. povedala, ze sa moze aj skor, ale zase nie skorej ako po 17 tyzdni... Tak budeme pomaly skusat, aj sa tesim 🙂

petraas
17. jan 2013

@hanka_xy no viem ze sa to musi stihnut do pol roka ale myslela som ze len prva davka...mne sestrika hovorila ze sa to dava s prvym ockovanim tak preto stale cakam...no nic idem jej radsi zavolat a popytat sa kedze my uz mame o tyzden 5 mesiacov...

hanka_xy
17. jan 2013

@lusinda1989 a s lyzickou sa Nelka ako kamarati? Nasej sa tusim celkom paci, ked jej davam kvapky, tak ju bude oblizovat, sa smejeme na nej...inak tiez nechce flasu, len na didiku je zatial... lenze my to nemame len tak, my musime pouzivat na papanie klobuciky, bohuzial, ma na ten silikon asi zavislost, tolko sme sa natrapili, naskusali bez toho a nejde to, uz v porodnici sa namotala nan, ale tak som rada, ze sa v pohode napapa, dostane mm a pekne pribera, tak uz to neriesim... Ked jej idem dat papat a skusim to bez klobucika, tak sa cuduje, ze co to je, mrasti sa a hadze ksichtiky, vypluva to a ked dame klobucik, tak ho drapne a papa, herecka vymudrena 🙂

hanka_xy
17. jan 2013

@petraas urcite jej radsej brnkni, aspon ja som to tak pochopila, no za opytanie nic nedas 🙂

petraas
17. jan 2013

@hanka_xy uz som volala...ano maju sa obidve davky stihnut tak som sa pytala ze ci mozeme prist aj na rotarix alebo to musi byt az s prvym ockovanim a povedala ze by sme mohli aj skor...neviem preco teda vtedy hovorila ze s prvym ockovanim...uz by sme ho davno dali...no nevadi povedala ze sa dohodne s lekarkou ze si mam volat za po hodky tak uvidim...este ze som napisala dakujem ti🙂

lusinda1989
17. jan 2013

@hanka_xy s lyzickou sa celkom kamarati ked jej davam vigantol tak pekne otvara pusinku ... Ale naozaj neviem preco nechce tu flasku nemozem ani nikam s mm ist ale to by nebol ten najvacsi problem len priste sa bojim ze mam menej mliecka tak ze co bude potom...

hanka_xy
17. jan 2013

@lusinda1989 nauci sa, neboj 🙂 jej, bambula sa vypinkala, tak ideme papat a trosku von a tak dokolecka dokola 🙂 neviem, ako tebe, ked mas prve babetko, ale mne to s druhym dietatkom strasne rychlo leti, ani sa mi nechce verit, ze uz bude mat 5 mesiacov cochvila...

lusinda1989
17. jan 2013

@hanka_xy aj mne to pri tejto leti aj to tehu ubehlo ako voda... Len pred chvilkou som si malu pisulku doniesla z porodnice a teraz je uz takaaaa velikaaa... My chodime von az po obede ale dnes ked snezi neviem ci pojdeme uvidime ako bude po obede

hanka_xy
17. jan 2013

@lusinda1989 u nas nesnezi zatial... no a co sa tyka mliecka, mozno mas laktacnu krizu, to prejde, aj ja som mala par tyzdnov dozadu, viac som pila, castejsie prikladala, aj homeopatika som si kupila a uz je po nej 🙂 netreba sa vzdavat...no frcime mi troska na vzduch, ak pride poobede chumelica aj k nam, nech sme troska vyvetrane...

nkem
autor
17. jan 2013

Ahojte maminky, prikrmujete už? boli sme s malou na očkovaní, ani poradňu neurobila, iba zaočkovali..malá mala vysoké tepolty nad 39, ale inak moc neplakala, som rada, že už je to za nami, ďalšie na konci februára..Dostali ste očkovací preukaz? lebo mne nič nedala, je plne na umelom, povedala, že nedokrmovať..síce priberá, pokojne spí, ale miestami vyzerá, že by mi skočila po lyžici 😀 ako tie deti rýchlo rastú, predchvílou bola len taký vychudnutý vrabec..a teraz nestíham oblečenie dokupovať 😵 viem, že sa tu riešili naušničky, dávate ich prepichovať k doktorke? Pekný snežný deň prajem 😉 tak by som sa išla gulovať ako malá 😝

lusinda1989
17. jan 2013

@hanka_xy tu snezi uz od rana a stale neprestava ani neviem ci pojdme von... Mala teraz spinka...

lusinda1989
17. jan 2013

@nkem ahoj niektore uz dokrmuju my zacneme o dva tZdne... Co sa tyka ockovacieho preukazu ten mam od prvej poradne zapisuje mi tam vahu a dlzku z kazdej poradne a napise aj termin dalsej... Nausnicky som davala nastrelovat u dr prepichovat by som nedala to musi byt horsie ako nastrelovanie je to sup sup a aj pri tom mala dost bojovala...

vladka1828
17. jan 2013

ahojte baby, my sa v stredu chystáme už na 2. dávku očkovania - snád to malá zvládne tak dobre, ako to prvé očkovanie. Tiež rozmýšľame nad zaočkovaním proti rotavírusom, pozerám, že skoro všetky už máte aspoň tú prvú dávku za sebou 🙂 Inak naša Sonička nám pekne rastie - na poslednej poradni mala 6400g a 62 cm.....doktorke sa to však nepáči, že nám veľa priberá 😠 ale tak zas hladnú ju nenechám 😀 my sme už začali dávať prikrmy (mrkvičku, petržlen a kaleráb), malej to veľmi chutí - je to proste papkač 😀

nkem
autor
17. jan 2013

@vladka1828 neviem, čo tá vaša doktorka rieši, naša je rovnako stará a je ťažšia a nikdy nič nehovorila 😉 práveže je super, že je všetko chutí, tak neviem čo sa sťažuje 😖

nkem
autor
17. jan 2013

@lusinda1989 hmm, nám dala iba taký papierik a tam píše, kedy máme prísť...nič, taká je neohrabaná poslednú dobu, keď som k nej ešte ja chodila, tak bola poriadnejšia. Teraz ju pomaly ani nepozre, tfuj tfuj tfuj, našťastie malá nebýva chorá a poradňu vlastne teraz budeme mať o dva mesiace, naposledy bola 13. januára, potom teraz iba očkovanie a až 20. februára ďalšia... 😠 musím sa jej opýtať na tie náušnice...

anicka245
17. jan 2013

tak očkovanie mame za sebou, lepšie to zvládol ako mama 🙂 ale mame už 7,3 kila, o týždeň 4mesiace a nosíme 68 🙂 valibuk a to len kojím. Inak čo sa tyka prikrmov odporúča sa zaviest ich keď dieťatko samé javí záujem o jedlo. Takže ja to nebudem silit. A inak tak ako aj lusinda ani náš nedá do úst žiadnu fľašu ani len cumeľ nechce, musí byt všade so mnou ale stoji mi to za to, hlavne v noci je kojenie pohodlnost.

vladka1828
17. jan 2013

@nkem ona nám na každej poradni povie, že nejak veľa pribrala, takže to už ani neriešim 🙂 radšej nech nám pekne priberá, ako by mala mať problémy s papaním 🙂

lusinda1989
17. jan 2013

@nkem my chodime ba poradnu kazdy mesiac druha davka ockovania nas caka 19.2.

lusinda1989
17. jan 2013

@anicka245 no peke sme skoro rovnako stary a my sme take vranciatka oproti vam 🙂

petraas
17. jan 2013

@nkem ahoj, my sme dostali ockovaci preukaz hned ako sme prisli z porodnice...lekarka nam tam zaisuje udaje z kazdej poradne...este mame taku karticku a tam nam pise kedy mame zasa prist..nausnicky este nemame lebo sme museli odlozit ockovanie kvoli chorobe tak cakam co malu zaockuju a potom dame nastrelit...prepichovat by som nedala...my uz pomalicky prikrmujeme ale zatia kupovanu vyzivku lebo ked som jej doma uvarila nechcela ani cut...no pomali zacnem aj varit a dufam ze sa na to chyti lebo z tych kupovanych niesom nadsena...

petraas
17. jan 2013

@hanka_xy tak zajtra ideme na rotarix🙂

anicka245
17. jan 2013

@lusinda1989 tak ale baby musia držať liniu chápeš 🙂 inak ja si ťa pamätám z nemocky, bola si vedľa na izbe mali sme spoločnú sprchu aj wc 🙂 narodili ste sa deň po nás.

lusinda1989
17. jan 2013

@anicka245 ano aj ja si ta pamatam sice nie podla vyzoru ale pred porodom sme si par krat napisali 🙂 si bola potom skoro s mojou menovkynou na izbe ze???

anicka245
18. jan 2013

@lusinda1989 áno áno 🙂 ja som ťa potom videla aj na nozickach keď ste boli, som si hovorila že aká náhoda. Máš decku doktorku v pezinku?