Septembrové detičky 2012
Otváram novú tému a pozývam všetky mamičky z našej starej témy, ale aj nové, aby sme si navzájom pomohli s problémami, ktoré majú naše deťuchy alebo len tak pokecali 🙂
@petraas no tak dnes si dala o dost viac ako vcera aaaaaale sa potoooom poladila az cez vrstvy takze umyvanie atd a potom sa aj pogrckala pre istotu takze ako keby nezjedla nic... Asi som jej nemala hned dat aj mliecko 😳
baby mozete si pozret nieco o prikrmoch🙂
http://dojcenie.wordpress.com/2010/01/10/prve-p...
@lusinda1989 no dnes som dala len nieco cez 80 ale zostalo mi toho lebo som robila mrkvu zemiak a zemiak brokolicu a tak to som jej rozdelila na tych 120 do mraznicky a jedno do chladnicky na zajtra...ked to spapa tak dame na 150...no ja jej davam hned za tym este 120 mlieka tak preto len 80 prikrm....uz budeme pomali zvysovat a mliecko potom nedam...
@petraas tak potom neviem preco to... Dakujem za clanok je fajn😊 necham si ho otvoreny v mobile keby nieco 😀.
@petraas Via pohariky ??? To su aké ? Asi to všetci vedia, ale ja nie :D
Máte niekto skúsenosti s mliekom Baby Love Pre ??? Rada by som to vyskúšala, lebo naša malá má síce Nutrilon HA, lenže stále jej ho musíme zarábať s feniklovým čajíkom, lebo inak by sa nevykakala. A na tieto som počula len chválenie, tak či to niektorá nepoužívate. Sú z DM , lenže momentálne nie sú, ale vraj na konci januára by mali znova sem doraziť, lebo nemali na výrobu nejakú látku , tak to nevyrábali , mi tak aspom predavačka povedala. A sú okolo 5 eiček čo je dosť veliký rozdiel :D
My pijeme Nutrilon + kojenie - ale chcela som sa opytat, co davate z flase, kolko Vam deti pijua ako casto? Nasmu staci 5x denne 150 ml - a teraz, ked davame prikrm, tak samozrejme len 4x + miska (150 ml kase alebo kasa s mrkvou).... a maly ma uz 9,5 kg.... celkovo mam pocit, ze nejak menej papa ako prvy, ale pribera rychlo... - kolko jedia vasi a kolkko vazia (+ meraju)?
@lucifuk_77 No tak my sme ešte slabší pakpkáči :D našej zarábam tych 150 ale vypije kopu krat 120 ml, alebo niekedy len 100 ml a občas vypije asi jednu flašku za den sa stane celú, ale z ostatných vždy necháva, no a naposledy sme mali 5230 g a 57,5 cm, lenze to bola v troch mesiacoch teraz má 4,5 a určite podrástla aj oťažela to je vidieť aj cítiť ked ju nosím :D, ale takto papa od tretieho mesiaca a ani jej dávky už zvyšovať nebudem, lebo na tom Nutrilone sú priam konské dávky , by som vylievala do umývadla akurát tak :D
@lucifuk_77 miery neviem, kedže poradňu naposledy doktorka nerobila, ale bude to okolo 7,5kg teraz..ona zje po 5x 210ml nutrilonu, resp. 230 ml na objem dohromady, niekedy papá 4x, skúšala som dať raz aj 240 ml, aj to mi vypila, ona vyzerá, že s jedlom nebude mať problém...to má asi po maminke 😀 ale najnovšie sa s mliekom skôr hraje..robí si bublinky počas pitia, potom nechce poriadne jesť 😅
@petraas aj ja som chodila so starsou plavat ked mala 5 mesiacov. uz potom sme sice nechodili na kurz, ale vela sme sa kupali, no a mala sa vobec neboji. normalne sa ponara, alebo si nalieva vodu cez oci a tvar... no parada. urcite to ma dobry vplyv, ze sa deti neboja vody, aj ked na druhu stranu ich treba viac strazit. nasa normalne skace do hlbokeho bazena...
@sjuz Nas starsi plaval najprv doma vo vani s instruktorkou, potom od 6 mes. v kolektive - nerad sa ponaral, ale vsetko vo vode technicky zvladal a plnil 🙂 Inak mal vodu rad a pokracovali sme aj po 3. roku - nasa instruktorka plynulo prechadzala na predplavecky kurz, ked boli v bazene s nou sami, ale bol uz potom problem s vhodnym bazenom a ani my sme uz nestihali - takze sme to prerusili - ale cele to som nelutovala - maly sa citil vo vode doma, vo vani som ho velmi skoro mohla nechat kupat sa/sprchovat sameho, ked sme isli niekam do bazena, tiez som sa nemusela onho bat - kadze k potapaniu mal respekt, tak bezhlave vrhanie do vody nehrozilo, ale inak sa rad kupal, chodil aj do velkeho bazena s nami, nikdy nemal koleso a podobne - vzdy sa nas len pridrziaval alebo plaval s penovym opaskom a doskou. V pripravke potom mali predplavecky kurz a tam ho doucili na to samostatne plavanie aj v hlbokej vode a prisiel na chut aj potapaniu, tak minule leto bolo uplne skvele - par dni sme stravili aj na kupku a pekne sme plavali v hlbokej vedla seba a skakal z okraja do hlbokej vody...
No, my sme mali teraz so Simonkom startovaciu vahu 4,5 kg a kazdy mesiac pribudlo kilo, sem-tam aj viac - ale uvazujem, ci to pribudanie hmotnosti nesuvisi aj so spankom - maly vela spava cez den a aj v noci - cez den vydrzi tak dve hodinky hore a potom je uz unaveny nervny a musim ho ulozit... v porovnani so starsim ma menej casu na ucenie a spalovanie potravy 🙂
Aky mate denny rezim?
My vstavame tak o 9.00 a papkame, kasu, prezliekame sa a pod., o 11.00 ho musim uz ulozit - do kocika alebo na postel, ale radsej do kocika, aby dobre pospal,
okolo 13.00 - 14.00 sa budi - krmime, prebalujeme
a okolo 15.00 - 16.00 uz je zas zrely spat -
okolo 18.00 znovu papa, potom sa snazim ho uz nechat hore,
ale zvacsa si este zdriemne medzi 19.00 a 20.00 s tatkom pred telkou.
O 20.00 kupeme a papame
o 21.00 - 21.30 uz je zrely spat - zaspi
a do takej 2.30 zvykne potiahnut (niekedy zamrnci, dam cumel alebo prsnik, ak uz sa neda inak)
Potom pride take obdobie, ze striedavo 1 - 1,5 h. spi a chvilku taha s prsnika - tak vydzime do 5.00, 6.00, aj 7.00 - ale potom uz musi dostat mlieko z flase a zaspi este do tej 8.30 - 9.00...
@vulcano1986 toto su via pohariky http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=13135453 je to super vec na materske mlieko ked chces uskladnit ale aj na zamrazovanie...my sme pri starsej velmi vyuzili len tie male som predala a tak som ich musel zasa objednat...
@vulcano1986 konkretne s tym mlieckom nemam skusennost ale ked vas nutrilon zapeka tak zmente...my sme zacali davat bebu ha a mali sme taky isty problem a tak som chcela zmenit za nutrilon ha ale docitala som sa ze nutrilon a beba su na rovnakej baze aj lekarka mi to povedala a tak sme nakoniec zmenili za sunar nutradefence ha a mame po probleme...a preco davate ha? mate alergie v rodine? lebo ak ano tak ho mozete mat na predpis a vide ovela lacnejsie...my uz budeme s ha koncit a prechadzame od pol roka na normalny sunar nutradefence...
@lucifuk_77 nasa pije cca 4x za den 150, ked davam prikrm tak 1x 120 po prikrme a po celej noci ked sa zobudi tak 1x 180....neviem teraz presne kolko ma ale nieco okolo 7 kilo...mozno aj nieco cez 7...skusim ju zajtra pri kupani odvazit ak nezabudnem🙂
@petraas objednávala si konkrétne od tohto chalana? lebo ja som v decembri a boli kazové, každý jeden. v pohode mi peniaze vrátili aj náklady na poštovné, dáš mi vedieť či tvoje boli ok? dík. jarka
@jarkamartin ano, teraz som objednavala od tohto lebo to som uz davno nasla mal najlacnejsie a teraz sa mi nechcelo znovu hladat tak som to od neho objednala. no to mi ani nehovor. zrovna mu idem napisat. ja som pri prvej dcerke objednavala z babybazaru od jednej pani a tie prisli vzdy v pohode...no som veru zvedava co teda pride....a boli velmi kazove? lebo ak tam budu malickosti takmmi to nevadi ved to bude len do mrazaku na prikrmy...
@petraas ja som objednala aj menšie aj väčšie. menšie mali pri závite takú akoby bublinku, to by nevadilo ale tie veľké... jeden mal dierku a druhý mal ryhu na tom mieste kde prvý dierku. tak som ich vrátila všetky, lebo som to chcela na mm. možno to bola len kazová séria a Tvoja objednávka bude v pohode. keby nie, mne vrátili všetky náklady. držím palce a daj vedieť, zobrala by som si tiež, lebo cena je perfektná
Zdravím žienky, aj vy už tak pĺznete ako ja? trvá to už okolo 2 mesiacov a nestíham upratovať, po celej zemi sú vlasy a to ani nehovorím, keď si ich umývam... 😖 kaderníčka mi poradila masírovať vodičkou, aby sa korienky zobudila, brala som ešte aj pred tehotenstvom Revalid, ale teraz sa mi zdá ťažký na žalúdok. Pomohlo Vám niečo?
@nkem veru ja som mala dlhe vlasy a zacali velmi padat mali sme ich vsade...stacilo len ked som si ich pohladila a mala som plnu ruku...nahnevalo ma to a dala som sa ostrihat na kratko a prestali padat...no teraz budem zasa cakat kym narastu lebo mne velmi poali rastu...pocas tehu rastli ako huby po dazdi boli pekne ale ako zacali padat som to mala ako oscanu slamu....
@nkem
@petraas Ahojte, ja mam taky isty problem, posledne 2 mesiace mi strasne padaju vlasy, normalne ich aj malemu kolkokrat vytiahnem z pusy, lebo su vsade. Mám dlhé (tak do polovice chrbta) a rozhodla som sa, že túto sobotu sa dám ostrihať aspoň po plecia. Tak som zvedavá či to trochu pomôže. Používam aj šampón proti vypadávaniu vlasov, kúpila som ho v lekárni, ale zatial moc nezabral. Používam ho asi 3-4 týždne. Ak prídete na nejakú radu ako tomu zabrániť, tak dajte vedieť. Ja dúfam, že sa to upraví keď prestanem kojit.
@petraas
@lucica ja som ich už tiež koľko krát vytiahla malej z pusy 😠 aj mm si ich našiel až..no radšej nepoviem kde 😀 ja som sa dala ostrihať po pôrode, pomerne dosť, ja mám kučeravé vlasy, takže pomaly dorastajú a radikálnejšie nechcem..vlastne ani nemôžem lebo muž mi to nedovolí 😅 ja som začala s vodičkou Alpecin, tak uvidíme ako to pôjde.. teraz som videla aj reklamu v Rakúsku, že aj aj nový Plantur 21, pre mladé vlasy a vypadávanie, ale ešte som ho nevidela v obchode, aj ten by som chcela vyskúšať.
@petraas Jeeej to je dost dobre tie poháriky, to by som si mala poriadiť :D , parádna vec to vypadá byť :D , a čo sa týka toho HA, no máme , moj manžel je celiatik a ja alergička na nejaké tie potraviny takže to nám práve poradila doktorka že je na predpis jej hypoalergéénny , mali sme aj BEBU , ale bolelo ju bruško z toho, tak som rozmýšlala nad tým Baby Love, a ako to že končíte s HA? to už po pol roku sa nemusí ??? No my ideme na 5 mesačnú prehliadku vo februáry tak som zvedavá koľko sme podrástli a pribrali :D, tak sa tam spýtam teda čo my potom polroku.
@vulcano1986 veru je to super vec ja som ich pri starsej velmi vyuzivala a teraz pri mladsej som mala len par novych na mliecko ked som si odstriekala...oni inak pasuju aj na odsavacku avent a podobne len treba k tomu este taky adapter ale to my uz nepotrebujeme....ja mam po starsej este dost ale tych väcsich a teraz potrebujem pre mladsiu tie mensie lebo ona tolko este nespapka.
no nasa starsia bola od 3 mesiacov na bebe a tak sme ju dali aj mladsej od 3 mesiacov a tiez ju nezniesla bolievalo ju z nej brusko a zapekala ju tak reku zmenime za nutrilon a bolo nam povedne aj vycitane ze nutrilon je na rovnakej beze ako beba ze bude tiez robit problem....a tak sme sa nakoniec rozhodli pre ten novy sunar nutradefence....mame ho tiez na predpis tak to je super ale chceme uz od 2 zmenit za normalny nie ha lebo nasa ho nepotrebuje my ho davame len preto ze som prestala skoro kojit a malickym babatkam sa odporuca ha a aj preto ze na recept je lacny....lenze u nas niesu take alergie aby sme jej ho museli davat....lepsie povedane u nas niesu vobec alergie ja a starsia dcerka sme sa akosi omylom dostali na alergologiu....nieco nam bolo nevedeli zistit co a tak nas supli na alergologiu vraj to bude alergickeho povodu ale aj tak nic nezistili len tam chodime pravidelne na kontrolu vzdy nam napise recept ktory aj tak nevyberem...uz som povedala ze tam nebudeme chodit ale este sme zostali aby sme mohli vyuzit teraz recept na to mliecko....pokracovat v tom nechcem lebo ked nemame alergie je to zbytocne podla mna este tymto jej skor nejaku alergiu privodim ked to nemusime mat....na predpis je ha tusim do 8 mesica....
ale to baby love nieje tusim ha, ci je?
No ja som kojila len dva tyzdne, ale tak zídu sa tie poháriky aj na zeleninu a take . NO viem ze to Baby Love PRE je prave to hypoalergenne. Lebo je aj bez toho PRE a to je normalne. Tak neviem. Tiez rozmyslam nad tym ze ked jej budeme davat vsetko antialergicke tak ci nebude potom este citlivejsia na potraviny a iné veci. sme sice alergici, ale zasa to telo by malo príst do kontaktu so vsetkým. Nie ho chranit pred tým a stejne jedného dna ked si dá niečo pšeničné sa jej to objaví. Tak uvidíme, lebo ona mi aj vravela aby som dávala hypoalergénne kaše aj všetko ostatné, a mne sa to zdá byť troška prehnané. Veď to telíčko potrebuje prísť do styku s tým. A ten sunar je chutnejši ? sladší ? alebo v čom je tak iný ?
@vulcano1986 no ja si to tiez myslim ze ked sa dava vsetko ha ze to nieje dobre...neviem teda ci uz zistili aj malej nejaku alergiu ale ak ne tak by som to asi neprehanala aj ked vy ste alergici...no niesom lekar len mam na o taky nazor...mne aj kamoska hovorila ze tiez davali ha a pytala sa na to u alergologicky a povedala jej ze ked sa u malej nic neprejavuje ze nieje to dobre prahanat s ha lebo to moze byt horsie a tak presli na normalne a mala zatial pohoda..preto aj my chceme ist na normalne...no mne sa baba zdala dobra aj cenovo dostupna ale ked ju nasa nezniesla chcela som skusit nutrilon lebo horsie od beby som nechcela ale nutrilon je ako beba a tak nam zostavlo len skusit sunar, alebo hami...ani jedno sa mi nepozdavalo ale baby mi tu poraili e je novy sunar nutradefence aj som sa pytala lekarky a hovorila ze tento novy je lepsi a tak preto sme ho skusili lebo je tiez na recept....ostatne mlieka co sa predavaju v dmke a tak sa mi nepozdavaju ked su take lacne a neboli ano na recept tak preto sme zvolili tento sunar...a chutovo je lepsi nez beba a vraj aj nez nutrilon...
Ahojte baby, mám na vás otázku. Aké zábavky robíte pre svoje detičky. My si čítame občas knižky, hrkame si s hračkami, občas dám malého do ohrádky, kde nad ním vysia hračky... ale zdá sa mi to stále dookola. Od nového roku má amnžel novú prácu a chodí domov ža po 19:00 čiže stíha maximálne kúpanie a uspávanie. Už toho začína byť na mna vela. Hlavne malý spinká doma len 30 minút. Vonku dokáže prespať aj 3 hodiny, ale doma spi 30 minut, potom je 2 hodiny hore a toto sa opakuje cely den. Potrebujem nejakú zmenu, lebo mi začne z toho hrabať. Ozaj nie ste niektorá mamička z BA (Dúbravka). Prechádzky by boli trošku zaujímavejšie, keby som mala s kým prehodiť slovíčko. 🙂
@lucica ja som tiež s malou celý deň sama doma, my sa rozprávame, resp. ja jej rozprávam, počúva ako keby rozumela 😀 potancujeme si, prechádzka, keď sme niekde vo vnútri ukazujem jej okolie, hračky, hojdacie kresielko, ale nepoužívam ho často..skôr ju nechám nech si sama pocvičí chrbátik, mám aj tu podložku na hranie, ale to ju moc nebaví, skôr sa poteší takému veľkému plyšovému koňovi, ktorého dostala na Vianoce a tak dokolečka 😉

@lusinda1989 no my ked sme dali prvy raz mrkvicku tak ani jednu lyzicu nechcela...vzdy to hned vyplula a revala pri tom...na dalsi krat bol uspech 2 lyzice a zase pri tom revala...tak som dala tyzden pauzu a skusili sme kupovanu mrkvicku so zemiakom a daco zjedla tak sme azdy den dali polku poharika toho maeho hipp a teraz 2 dni co jej varim...
dnes som jej skusila po tyzdni zmenit a uvarila som jej zemiak s brokolicou a to jej velmi chutilo...pomali sa rozpapava...davame 80 ale uz som jej dnes dala na 120 zamrazit tak uvidime....