Septembrové detičky 2012
Otváram novú tému a pozývam všetky mamičky z našej starej témy, ale aj nové, aby sme si navzájom pomohli s problémami, ktoré majú naše deťuchy alebo len tak pokecali 🙂
@lucica no moja mala ma tiež také 30 min spánky vo vnútri, tak keď sa nedá ísť von tak na striedačku- lehátko, tam ju nechám aj samú sa hrať alebo ju dám na gauč, kde s ňou robím blbosti- to leží na chrbte, prípadne ju šupnem do postieľky kde sa hneď pregúli na bruško, chvíľku sa tam má dobre a potom piští na celý dom. medzitým sa kojíme, prebaľujeme. snažím sa ju moc nenosiť na rukách, nakoľko je dosť ťažká už a mám pocit že je na ne aj zvyknutá. nuž ale verím že ležať ju nudí a poriadne hrať sa nevie, tak zatiaľ sa rada nosí a objavuje svet na rukách. tiež mám niekedy pocit že mi z toho hrabne ;) a to ja bývam v malej dedinke, ktorú prejdeš za 1 hodinu, takže každý deň to isté :D
my pouzivame to, co aj vy - lehatko s hrackami, deku s hrazdou, kolotoc v postielke, nosenie na rukach, obcas aj televizor - ja stale nieco pozeram zo zaznamu a ked sa na obrazovke objavia tvare, to sa s telkou aj rozprava - ked ho dam tak, aby nevidel, vytoci sa cely, hlavu zakloni ako gymnasta a cuci - ale zas musim povedat, ze my sa nenudime - mame skolaka, nestihame chodit vonku, behame po neho do skoly a na kruzky.... no a mame ho aj ako televizor, ked cita zo slabikara tak maly na neho zbozne hladi a nemukne, alebo ked sa hra na tablete, tak mu tam nakuka... 🙂 ale je pravda, ze hore nevydrzi tak dlho, aby sa poriadne zahral - aj ma to trosku mrzi, lebo prvy viac vydrzal a tym padom sa aj viac pohral a naucil...
ja som sa tiez dala teraz ostrihat - to uz tak byva, pocas tehu sa vypadavanie vlasov zastavi a potom par mesiacov po porode tie vsetky vlasy musia vypadat... nic sa neda robit...
@lucica ono s takym malym sa vela neda robit, len si to uzi, lebo ak budete mat druhe, tak tomu uz tolko nedas. Ja som doma s oboma babami - jedna 3rocna a druha 4mesacna, manzel chodi domovnajskor 18.30, takze si tiez uzivame samy. nez ich rano vychystam a nakrmime sa, oblecieme, ideme von. to je tak na 2-2.5 hod, lebo to uz sa mensia budi, ze chce papat. doma rovnaky kolotoc, rychlo povyzliekat, vacsia uz fnuka, ze cikat a papat, takze beham ob jednej k druhej zhruba po 2 hod mi mensia zaspi, bohuzial starsia mi uz vobec nespava, takze tahame az dovecera... Malu nechavam chvilu po papani v postielke, tak sa tesi a rozprava na kolotoc a este taku visiacu kravu, co moze natahovat, vydzi aj hodnku, potom ju beriem do obyvacky s nam tak ma na zemi kutik s hrackami, decku s hrazdickou... no a tam vydrzi az kym nejde zasa papat. nejaku hrkalku do ruky a zasa beham medzi nimi...
ahojte mozem sa pridat? moj maly sa narodil 7 sept 🙂
@hanuliq Ahoj! Vitajte aj s Maxikom 😀
@lucifuk_77 dakujem 🙂 vcera sme mali ockovanie mali sme divoky vecer , ale uz je fajn. vidim ze aj ty mas deti v rovnakom veku ako ja 🙂
Ano, tak priblizne ako ty - starsia je pripravkarka? My sme uz skolaci 🙂 Aj my sme sa boli tento tyzden ockovat - v utorok - do oboch noziciek, ale my sme nic nezaznamenali - maly ani poriadne nezbadal, ze ho pani sestricka pichla - do tych jeho suniek a doma nebolo nic, teda nic som si nevsimla - vy ste mali teplotky alebo ine? Inak, ja sa teraz nenudim aj preto, ze starsi je chory - nic vazne, len kasel, bol cely tyzden doma - CRP nema zvysene, tak len proti kaslu mame a ostava az do buduceho stvrtka - chudak, aspon v stvrtok ho musim vypravit do skoly, maju vysvecko.... mrzi ma, ze tolko vymeska, ale zas on je moj velky pomocnik, takze mi doma neprekaza - akurat musime makat, nech stiha robit ulohy do skoly - piseme male a velke z, pocitame, a dalsi tyzden pojde dalsie pismenko... 😕
Ahojte dievcence tak sa hlasim malu som dnes uspavala asi dve hodiny vobec sa jej nedalo spinkat to asi kvoli tomu ze som jej dnes narusila rezim a nesli sme po obede do kocika ale tak co uz jed je vonku taka zima... S prikrmami som nijak nepokrocila mala mi uz pluje aj mrkvu aj zemiak dokonca aj kasu sladku detsku co som jej skusila dat. Meviete mi nejak poradit vyzera ako keby nevedela co s tym ked to ma v ustach tak to vypluje tak isto ako aj dudel a flasu... Inak sa mame fajn vcera sme mali styri mesiaciky ako ten cas leti... A vy ako sa mate?
ahojte baby, malemu som dnes objavila zubok...zajtra ma 4 mesiace, chudacik taky bol nepokojny, az ho triaslo a pasticku si zuzlal, uplakany...nespoznavam ho, ale uz viem, ze to je zubok 🙂 tak sa pripravte 🙂)
Ahojte baby, nasa Miuška ma 4 mesiaciky, chcela by som sa vas teda opytat, tie ktore plne dojcite, davate uz aj nejake prikrmy? Podla Dr. plne dojcene babatko nepotrebuje do ukonceneho 6.mesiaca ziadny prikrm. No ja neviem...aky mate na to nazor?
@lussinkaaa ahoj, moja je tiez plne kojena a nic nedavam. Nad prikrmami ani nerozmyslam. ved naco, nemam pocit ze by jej nieco chybalo. A presne ako hovoris, aj vsade na nete aj detsky tvrdi, ze materske mlieko az do ukonceneho 6 mesiaca. tak som davala aj starsej. ved potom sa este dost natrapime s ochutnavanim a varenim...
@sjuz dakujem krasne, tiez mam pocit, ze jej zatial nic nechyba, v noci pekne spinka, papame v noci len 1 krat, tak si tiez myslim, ze jej zatial moje mliecko bohato postacuje 🙂 ale tesim sa na to obdobie, ked zacneme postupne ochutnavat 🙂
@lussinkaaa no u nas to bolo naozaj ochutnavanie, rozpapala sa az v 8 mesiaci a niekedy iba lyzicku a niekedy ani ochutnat... takze kopeckrat som zbytocne varila :( ale bola to sranda tie ksichtiky 🙂
@lusinda1989 aj ja som mojej skúšala dať trošku ryžovej instantnej kaše,ale som nepochodila 😀 aj si otvorila ústočká,ale ako som jej tam šuchla kašu,tak hneď rev spustila a všetko jej vytieklo,dva dni som to skúšala no asi dnes vynechám,lebo mi nejak ani mliečko nepije toľko ako zvykne.Asi skúsime tú mrkvičku zajtra,uvidím,tá je sladšia možno jej bude viac chutiť...
@lusinda1989 dikes, uz ma reze na prste, ked mu prechadzam po dasienku, o par dni bude zubata foto :D
@lussinkaaa ahoj aj moja je len dojcena (akukolvek flasu aj dudel odmieta) a s prikrmami sme pomalicky zacali lebo sa vobec neda povedat o nejakom papani je to tak lyzicka dve aj ked dnes sa prekonala a spapala skoro cele jablcko... Takze skusame dalej... Ona je strasne ziva a uz pozerala po nas nacahovala ruky ked my sme papali a tak som vyskusala navyse mm pomaha travit tak si nemyslim zeby jej to nejak skodilo. Mne tak isto mamina davala aj vselico ine piskotky a tak tak si nemyslim ze je to az take zle aspon si skor zvykne na nove chute...
@iviatko a ako to vyzera ked ide zub lebo len som citala ze je biele dasienko ale akosi si to neviem predstavit
@lusinda1989 ja som sa zlakla, ze ma nieco v puse, aftu, alebo co a to biela ciarka na dasienku vcera...dnes sa prerezal, uz ho je citit. Je taky zurivy, pasticku si napcha do ust a hryzje :/ uplakany a hnackuje.
@iviatko fuuuha takze sa mame na co tesit co? Tak moja je nervacik po mamine 😀 a ruky ma stale v ustach ved uvidime mohli by si dat este na cas...
@lusinda1989 veru, je to strasne, pr emna, lebo stale sa mu snazim tu bolest nejak utlmit...hryzatkom, gelikom, ale nepomahal to velmi. inak je vyskereny, ukecany 🙂 to ma po mne :D
Nicovi vyliezol presne ked mal 5 mesiacov. Usiak ho o mesiac predbehol :/
@iviatko a este kojis? Lebo toho sa strasne bojim ze ma dokuse lebo ona kuse aj bez zubov...😳
@lusinda1989 jasan, kojim a chystam sa min rok 🙂
Neboj, nebude to horsie ako prve dni, ked nas boleli bradavky, na to si davaju pozor.
@iviatko no uvidime ako to budeme zvladat ja chcem aspon do pol tristvrte roka lebo mala mi odmieta vsetky flasky
@lusinda1989 starsia vsetko hryzla a slintala od 3 mesiaca a nakoniec prvy vysiel v 6 mesiaci, tak sa zbytocne nestresuj, este to nic nemusi znamenat 🙂
Ahojte , tak ma napadlo ako to riešite s postieľkou, my mame to tak že v spalni mame klasicku postielku a do teraz som ju každý den rano presúvala do obývačky kde bola celý deň a potom večer zasa naspať do spálne. Teraz sme kúpili tu cestovnú aj so závesným lôžkom aby bola vyššie . tak tu máme v obývke a v spálni ostala klasická postieľka. A teraz rozmýšľam , kedže nie som expert na deti :D , ale vy tu už máte aj dve tri deti tak sa chcem spýtať či nevadí že je v tej cestovnej, lebo ten názov cestovná v podstate mi znie ako iba dočasná na chvíľu tak či tam môže byť celý den, no okrem toho ked je tri hodky v kočíku a keď sa hrá na deke s hrazdičkou. A ešte si neivem predstaviť ako sa vlastne ona začne sadať, lebo kamarátka vravela že sa jej začala chytať dcéra tyčiek na postieľke a tak sa posadila, tak či to nevadí, že toto nemá tykčky a či sa posadí aj bez tyčiek :D , ja viem možno je to smeišne , no ja si to fakt neviem predstaviť ešte som nevidela kedze je toto naše zlatičko prvé bábo v rodine po mnoho mnoho rokoch tak som nevidela ako sa deti posadia :D , tak sa podelte o príhody ako sa to vlastne deje :D a či teda ta postieľka cestovná jej nevadí :D , lebo v podstate 6.2 bude mať 5 mesiacov tak sa možno začne nejako sadať alebo dvíhať nie ? Ja fakt neviem, a som rada že je tento portál, lebo v mojom okolí už mali deti dávno a moc si nepamatajú :D

@lucica u mňa tak isto...môj muž je moja kamarátka..mám tu jednu, čo býva blízko mňa, bola rovnako tehotná ako ja, ale ona potratila v 4 mesiaci..síce sa stretneme občas, ale ona je v tomto hrozná, už 5 krát sme sa dohodli a nikdy to neuskutoční, už kočárovala aj malú, tak tam problém nevidím v tom jej anjelíčkovi...aj ja občas použijem televízor, hlavne, keď chcem ísť do sprchy 😀