icon

Septembrové detičky 2012

nkem
18. okt 2012

Otváram novú tému a pozývam všetky mamičky z našej starej témy, ale aj nové, aby sme si navzájom pomohli s problémami, ktoré majú naše deťuchy alebo len tak pokecali 🙂

lusinda1989
19. feb 2013

@nkem no hej velmi rychlo to uteka... Pred chvilkou sme prisli z porodnice a dnes sa mala stavia na styri o chvilu bude chodit a o dlhsiu chvilu nas uz nebude potrebovat... Joj ako ja tu nasu lasku lubim 😄 kocky ste tu niektora s babom narodenym okolo 26? Lebo dnes na poradni nam dokina povedala ze malo priberame tak som chcela vediet ako ste na tom vy... Sa bojim aby sme nemuseli dokrmovat este aj s um lebo ro neviem ako by sme pochodili dokina mi dnes kazala prikrmy ale ked mi vacsinou zjeme len par llyziciek potom sa mala zvne jedovat a robi na mna brm nrm s plnou pusou... Co mam robit?

iviatko
19. feb 2013

@lusinda1989 tak my sme 28.9 do poradne ideme o tyzden/pred mesiacom mal 6400 tak som zvedava.

ebabytrencin
20. feb 2013

@lusinda1989 náš malý to to tiež tak zvláštne prská alebo pluje neviem ako to nazvať ale som od toho ja aj široké okolie a je mu to veľmi smiešne. Zvyknem mu dať trochu pauzu a potom znova lebo ked skutočne nechce to už začne plakať.

lusinda1989
20. feb 2013

@iviatko mo tak to sme teda pekne mrnati... My sme mali vcera 6000g a 61cm... A to sme starsi 😊

lusinda1989
20. feb 2013

@ebabytrencin no tak isto aj nasa mala a ta este aj zatina pusinku... Bojim sa aby pekne papala lebo malo priberame...😔

lucica
20. feb 2013

@lusinda1989
@ebabytrencin nas maly je 16.9.a dnes ideme na poradnu ale ma ccan 6800.ale to zavisu aj aka velka sa ti narodila.moj maly mal skoro 3850.teraz ma 5mes.aj 4 dni. Zacala som mu davat uz pomaly mrkvu.tak 4 lyzicky viac mu nechcem dat.trebs postupne ale on by ma zjedol aj s tou miskou.ale mam mali mlieka.asi zacneme pomaly s um.vposledne 2dni jedol len 3 krat cez den.aj som mu dala tahal tahal a nic neislo az ho to rozculilo a zacal plakat.a toto sa opakuje uz niekolko krat za den.vie sa najest tak kazdych 6-8 hod.skor mu neide a uz zacina byt aj umrncany.doteraz sa stale usmieval.tak uvidime co povie dokina dnes.

lusinda1989
20. feb 2013

@lucica tak mala sa narodila 3390g takze nie zasa nejak malo... Aak aj ja mam trn pocit ze mam malo mlieka a tak radsej prikrmy inak dokina mi povedala ze tak o dva tyzdne te mam dat skusit pozuzlat roztek nech sa uz oboznamujr zz aj s lepkom

lucica
20. feb 2013

@lusinda1989 mne kazala od 4 mesiaca dat pooblizovat 2-3x do tyzdna piskotu. vraj je tam alergicke okno a piskota ma lepok vajce aj mlieko

lusinda1989
20. feb 2013

@lucica a ja si myslim ze deticky si lepsie zvykaju na nove veci kym su kojene ako potom... Nemyslis?

ebabytrencin
20. feb 2013

@lucica ja som mala tiež málo mliečka a asi by som ho už ani neukojila, teraz sa práve pekne napapal zemiačiku so špenátom a zarobeným nutrilonom 🙂 náš sa narodil 5.9., zajtra ideme na poradnu tak som zvedavá kolko bude vážiť, inak mne sa zdá že málo papá v porovnaní s tými dávkami čo píšu na nutrilone.... ale zase neviemkolko si vytiahne v noci.

iviatko
20. feb 2013

Nas mal 3800 🙂 ja dufam,ze to s kojenim zvladneme aspon rok 🙂 tiez sa mi zdalo,ze ho mam malo,ale nie he pravda,to len drobec chce viac v noci na mne nalepeny byt 🙂 tak uvidime v stredu kolko ma.

sjuz
20. feb 2013

ahojte baby,
nasa mala sa narodila 21/9 s vahou 3780g, vcera na poradni mala 8500g (oblecenie nosime uz 74-80 :D ), zatial sme iba kojeni a lekar povedal, nech iba kojim az do 6. ukonceneho... tak iba kojime. Mali sme absolvovat 2. ockovanie, ale odlozili sme to a od vcera ma sopliky :( aj ked je to prvykrat (nastastie zatial chora nebola) ... ale chytila od starsej. tak sa liecime. No a kupili sme ergo nosic a malej sa paci... je to parada, uz nech je jar a mozeme behat po vonku s nim...

lucica
20. feb 2013

@hanka_xy
@lusinda1989
@iviatko
@ebabytrencin
No tak dnes sme boli na poradni. Máme 6840g. Ockovanie doktorka odlozila kedze teraz tak zle papame. Ale povedala aby sme este vydrzali a nedavali umele mlieko. Mam mu dat radsej vodu. Lebo za posledny 2 mesiace pribral 1kg, co je vraj celkom v poriadku. Uvidime, dala nam za ulohu sa vazit pred papanim a po papani a v pondelok uvidime kolko papa ci nasadime bebu. Doktorke som povedala, ze v sobotu som dala malemu prvy krat mrkvu, najskor sa ma spytala, ze preco, kedze mal este len presne 5 mesiacov, ale povedala som ze strajkuje s papanim a radsej som mu dala mrkvu trochu nez umele mlieko. Tak teraz povedala, ze kedze sme uz zacali, tak mozeme zacat plne dokrmovat. Tak zajtra uz ideme na brokolicu a za par dni uz aj na mäsko. Povedala, ze po 2 tyzdnoch od prevej mrkvy( co bola sobota) by mal mat uz cca. 150-180 ml mrkvy a ma to nahradit obednu davku mlieka. Po 2 tyzdnoch mam zacat pridavat maso a po dalsich 2 tyzdnoch ovocie, ktore zasa nahradi hned bud desiatu alebo olovrant. Tak v pondelok uvidime ako to bude s tym mlieckom. Dnes sa už 3 krát napapal (o 8:00, 13:00 a 16:00). som zvedava ci este bude dnes papat. Dufam, ze ano.

lusinda1989
21. feb 2013

Taaak dnes moja laska pekne spapkala svoju davku zeleninky mrkvicka zemiacik brikolicka uvarene na pare ... Prkne otvarala ustocka a kraaasne papkala sim na nu hrda 😀

ebabytrencin
21. feb 2013

@lusinda1989 a kolko tak toho zvykne spapať, náš tak okolo 100 ml

lusinda1989
21. feb 2013

@ebabytrencin fuha ja neviem ja jej to nejak nemeriam ja to davam tak od oka... ale moze to byt tak cca 100 ml ale pokrok sme mali dnes 🙂

lucica
22. feb 2013

Ahojte, mam otazocku na tie z vas, ktore uz prikrmuju. Mame za sebou mrkvu a brokolicu, kazdu samostatne. Chcela som sa spytat, ci mam dat este samostatne zemiak, cukinu, tekvicu, alebo mozem zacat kombinovat napr. mrkva zemiak, ked mrkvu viem ze alergiu nema. Alebo mam najskor jednozlozkove a az tie ktore uz ochutnal kombinovat.

kaja01
22. feb 2013

@lucica Mne doktorka povedala, že vždy zo zemiakom, tak najprv sme mali mrkva - zemiak, brokolica - zemiak, brokolica, mrkva - zemiazk, karfiol-zemiak. Dnes špenát-zemiak, ale ten mu moc nechutil.

hanka_xy
22. feb 2013

@lucica my tiež tak, úplne na začiatku len mrkva a potom ostatné druhy + zemiak... no a pomaly už asi aj to mäsko budeme po troške pridávať..

hanka_xy
22. feb 2013

Baby, chcem sa opýtať, už ste vašim babulkám "chytali" moč, my by sme mali priniesť do poradne a nemám moc predstavu, ako to prebieha,,, viem, že sú na to v lekárni špeciálne sáčiky, no ja len keby ste mali nejakú fintu tak poraďte

lucica
22. feb 2013

@hanka_xy no ja som davala uz samotnu mrkvu a potom samotnu brokolicu (aj ked ta moc nechutila, ale aspon trochu zjedol). a zajtra rozmysla ze dam uz mrva + xemiak, potom karfiol zemiak... mozem uz davat kombinacie, alebo este mam davat kazde samostatne

hanka_xy
22. feb 2013

@lucica kľudne mu to už kombinuj, robím to ako kaja01 zemiak a 1 druh zeleniny a potom neskôr pridať ďalší druh a tak... mojej tiež moc neviezla brokolica a to ju mala so zemiakom... no skúšame, ochutnávame, chce to čas, kým si zvyknú na nové chute...

hanka_xy
22. feb 2013

Minule ste sa bavili, aké máte šikulky na pohyb,,, naša rozhadzuje rukami nohami, aj prevrátiť sa vie, ale moc ju to nebere, neni to také šidlo pohyblivé ako Anabelka a Nelka... Zato sa nám krásne rozrozprávala, ide jej dadada, nenene, ajajaj a také blabotinky 🙂 veľa sa na nej nasmejeme...No a ešte máme jednu milú novinku, že už nám vykúka 1. zúbok, krásne sa rysuje maličký bielučký, myslím, že do zajtra bude vonku, budeme mať šelmičku 🙂

lucica
22. feb 2013

@hanka_xy dakujem, tak zajtra dame zemiacik s mrkvickou 🙂
A aj ste mali nejake problemy pri prvom zubku?

hanka_xy
22. feb 2013

@lucica klop, klop, klop - práveže ani nie... dnes sa na mňa škerila, tak som jej len tak nakukla do pusinky a tam biela čiaročka 🙂 s tými zúbkami je to hrozne individuálne, niektorým deťuškám idú skôr, iným neskôr, majú teplotu, hnačku, uvidíme, či sa ešte niečo z toho dostaví...dúfam, že nie

nkem
autor
22. feb 2013

@hanka_xy tak musia byť aj speváčky, nie len športovkyňe 😀 krásne blaboce, to naše šidlo si asi tým pohybom všetko vynahradzuje 😝 hovorí síce dadada, ale nič iné, výska si, sama na sebe sa smeje 😵 nám tiež tak išiel zúbok, potom prestalo byť ďasienko vybielené a nič. Mala prvý krát kašu, tak vtipne pozerala na tú lyžicku 😀 snáď bude papať dobre zeleninku a nie len sa s tým hrať... budete mať už malinkú šablozubú šelmičku 🙂

hanka_xy
22. feb 2013

@nkem jej, to fakt, no teda uvidíme nakoniec, či vylezie, ale je na ňom už len taká tenučká vrstva ďasienka, aj sa dá už pekne nahmatať, tak sa necháme prekvapiť 🙂 Strašne rýchlo nám tie slečny a mládenci rastú! Našej by sa najviac lúbilo, keby mohla stále u niekoho na kolenách sedieť a všetko sledovať... ona je taký mucko, samá slaninka, nohy má ako michelin, tak sa jej nechce moc hýbať, asi to má po mne asi, tiež som taký pohybový lenivec 😖

nkem
autor
22. feb 2013

@hanka_xy ešte sa v živote našportuje dosť, tak si to vychutnáva 😀 rýchlo to uteká, ja som mala prvé tri mesiace pocit, že sa to nejako zastavilo a bude dlhšie také bábetuško a šup potom sa to tak rozbehlo, že už 68- 74 obliekame 🙂 tie oblečenia šijú asi tak konfekčne ako pre dospelých, jedno malé, jedno veľké... sme ju tak pokusne vážili dnes doma, ale pri tom som ju držala, tak ukázala váha menej podľa mňa, 7,5 kg už...si drží líniu slečna 😀 na to, že bola taký ani nie trojkilový vrabec, to slušne dobehla. Ma tak napadlo, že by sme mohli dať niekedy, keď bude teplejšie nejaké stretko septembrových detičiek 🙂

hanka_xy
22. feb 2013

@nkem to nie je zlý nápad, len neviem, z akých kútov Slovenska sme tu a či by sa to vlastne dalo zorganizovať...ja keď som mala syna pred skoro 6 rokmi, tak sa mi to strašne vlieklo, asi preto, že mal hrozné koliky, stále v kuse plakal a bola som z neho "na prášky", tak som čakala na ten 3.mesiac, rátala pomaly každý deň, kedy to prejde a naozaj prešlo a už bolo dobre... no idem pomaly ja spať, aj tak ma malá bude za chvíľu budiť, aj 3-4 krát je hore, prísavník malý 🙂 už som si na to celkom zvykla a ani nemám spánkový deficit 🙂 a to som voľakedy bola strašný spachtoš, pamätám sa, ako keď som bola 1x tehu, tak som si hovorila, bože, len nech nerodím v noci ... a hádaj kedy som, jasné, že v noci 🙂 Dobrú nocku 😉

lusinda1989
23. feb 2013

@hanka_xy tak gratulujem ku zuuubku nasa este nic nastadtie lebo mala kuse dost aj s dasienkami a to by maminku moc moc bolelo 😀 ta nasa b sa len vsade stverala a lozila za chvilku uz bude behat po styroch uz teraz sa na styri postavi len ma este rucicky slabe tak jej to moc nejde...