Septembrové detičky 2012
Otváram novú tému a pozývam všetky mamičky z našej starej témy, ale aj nové, aby sme si navzájom pomohli s problémami, ktoré majú naše deťuchy alebo len tak pokecali 🙂
ahojte baby, chvilu som tu nebola tak take mensie zhrnutie pisem. 16.2. sme boli v poradni a vazili sme 7500g a merali 68 cm, dostali sme rotarix a zvladli sme prve ockovanie bez problemov. 24. 2. sme mali 6 mesiacov a 25. 2. nam nastrelili konecne nausnicky tak z naseho slniecka je uz riadna baba ako ma byt. zeleninku papame uz davno cca 120 - 150 ml len taky fukot po nej. vzdy navarim viac druhov a davam zamrazit...robim zemiak-mrkvu, zemiak-mrkvu-kalerab, zemiak-cuketa, zemiak-brokolica, zemiak-karfiol, zemiak-spenat, zemiak-hrasok neviem mozno som aj na nieco zabudla...terz ked som varila uz do zemiak-mrkva som pridala aj kuracie prsia a do spenatu pridavam zltko....zacali sme aj s ovocim ale vela ho nechce...skusila som dat uvarene jablcko ale vobec ho nechcela...na dalsi den som dala surove jablcko a nieco zjedla, banan tiez velmi nechcela ale nieco zjedla...teraz uz banan celkom papa tak jej pomali do toho davam jablcko no zje to ale nie tolko ako zeleninky tu ma velmi rada zlupne ju hned....dnes som jej rozmixovala polku manga a to tiez rychlo cele zlupla a este chcela ale bohuzial sa mi pokazil mixer uz som jej ho nemala ako rozmixovat....takze jedine ovocie co jej chuti je mango🙂
kasu sme skusali zatial len jednu uz 3 x a nechce ju....musim skusit kupit nejaku inu....prespime ceu noc cca od 19 do 6 rana...s pohybom nic moc zatial sa pretocime na brusko ale len na jednu stranu na druhu sa jej akosi nechce, uz pekne sedime a dvihame sa na ruky inak nic...dnes sme kupili nocnik ze ked bude kakat tak ju posadim aby sa jej lahsie tlacilo lebo ma problem chudinka nez to vytlaci a veru uspech nulovy...nechce tam sediet ani zasvet...dam ju tam a porad spravi mostik a strasny plac spusti....no musime este chvilu pockat....vyzivky kupovane zeleninove ani ovocne nechce...kupeme uz davno vo velkej vani a to sa jej velmi paci...zacali sme aj sprchovat a celkom pohoda🙂
Ahojte žienky ako? včera sme boli na poradni, tak máme 7,5 kila a 67 cm, podľa mňa má o centimeter viacej, už sa tak stalo, že odmerala a na ďaľší mesiac podozrivo rýchlo vyrástla 😀 ale to je detail. Máme druhé očkovanie za sebou, našťastie v poriadku. V apríli ideme na náušničky a máme doniesť aj bambulkin moč, tak som zvedavá na to chytanie 😀 zatiaľ iba kašičkujeme a mrkvičkujeme. tomme tippee má pekné sady na jedenie, som to trošku viac roztočila v obchode 😝 si musím zakázať takto chodiť nakupovať, lebo to vždy zle dopadne 😀
Ten čas beží ale rýchlo, dnes máme pol ročka 🙂
@nkem no to som aj ja na to zvedavá, ako ho budeme chytať 🙂 to bude sranda 🙂 my sme ešte maródikovia, aj malý bol a potom to malinká chytila ☹ kašel, soplíky, zachrípnutý hlas, teplota ☹ no už je lepšie chvalabohu...som nevedela, či to má od brášku, od zúbkov alebo od očkovania... Konečne vykúka slniečko vonku, teším sa z toho moc 😎
Ahojte, tak my máme v stredu pol ročka, malinká sa rozblabotala sedka docela pevne este sem tam sa zaknise a kolíše , inak už sme moč odovzdali aj my, ale radím skúšajte to týžden pred tým, mne sa to podarilo na tretí pokus až , mne vravela že najlepší je ranný moč tak sa zadrarilo na tretí krát ale hlavne ze sa zadarilo včas. Dnes ideme na poradnu , a hned ako sme moč odchytili tak sme ho aj odovzdali a sestrička spravila aj rozbor hned s tým pásikom a v pohodke máme všetko v poriadku. :D
@vulcano1986
@hanka_xy
@nkem ahojte kocky kvoli comu ste museli ten moc? nam doktorka nic take nevravela... ale ak budeme musiet tak sa natrapime lebo mojej neviem dat uz ani plienku ako sa vrti... pomalinky uz lozime uz sa nam podarili dva stvornozkove krocky inak skoncime vzdy na papulke a uz sa snazi si aj sama sadnut ale nejde jej to este 🙂 ale rozkosna je ako sa snazi 🙂 papkame na desiatu ovocie 100ml a na obed zeleniku tak okolo 120-140ml 🙂 ale ovocie jej chuti viac 🙂 to sprasi ako nic a so zeleninkou sa trapime. uz sme aj postielku museli dat nizsie....potvorka mala my mame pol roka aaaaz o mesiac skoro 🙂
@lusinda1989 aj mz musime priniest. Myslim, ze sa testuje spravne fugovanie obliciek... aspon mne bolo tak povedane
Ahojte, tak my sme boli dnes na ockovani, zatial to znasame celkom fajn, ziadne teploty, dufam, ze to tak ostane. My sme moč odovzdavali ked mal 3 mesiace. Lebo nam dala doktorka skumavku a povedala, ze medzi 3 a 5 mesiacom musime doniest ranny moč. Museli sme ho doniesť do 1,5 hodiny od odobratia. A našťastie sa nám to podarilo na prvý krát. Máme chlapca tak je to jednoduchšie. Ale náš tip. Zvládli sme to pri kojení, lebo vtedy deti najčastejšie cikajú. Tak dala som si na nohy tu podlozku prebalovaciu a manžel odchytil bez problemov.
@lusinda1989 No ze sa odovzdáva vraj pol ročný vždy presne ako tvrdi sjuz, ze kvoli fungovaniu obliciek a este ci nema v moči vela cukru a bielkoviny sa kontroluju atd, my ked sme ho doniesli, tak ho sestricka vzala , omočila tam pasik ten potom prilozila k takym okienkam a ked sa zhodovali tak vravela ze mame vsetko ok aj cukor aj bielkoviny aj osatné veci čo tam sledovali lebo tam bolo asi sedem okienok :D
my sme boli v piatok na očkovaní a mala aj horúčky bola mrzutá a na druhý deň podvečer,keď vstala mala taký neutíšiteľný plač takto ešte nikdy neplakala,už sme s mm mali nervy,už nechýbalo veľa,aby sme utekali na pohotovosť.A to je že vraj tiež nežiaduci účinok očkovania.Našej zeleninové príkrmy nechutia trápime sa.Ovocie len teraz chcem skúsiť,uvidíme...
@vulcano1986 u nas to posielaju do laboratoria, nie iba ten pasik. aspon tak robili pri prvej. uvidime teraz...
@sjuz Tak u nás hodili pásik a že vše ok, tak možno keby tam dačo nesedelo vtedy pošlu, ja som rada že je to ok :D , ale bola to fuška teda :D :D dúfam že už sa najbližšie kým nebude sama cikat už do šerblíka nebude treba odoberať :D
No a včera sme šli na poradňu, veď tak ako sme mali napísané v preukaze, a prídeme tam, mimochodom malinkú som musela zobudiť lebo v kočíriku vždy krásne sladko zaspinká a teraz ju tam prenesiem do ordinácie začnem vyzliekať a pani Mudr sa ma pýta že čo tam robím , no a ja že idem na poradnu a ona že vážne ale ja Vás mám v pc až na apríl, a ja že ja mám na preukaze dnes. Kukla na to, zasmiala sa že jeeeej ja som sa pomýlilia som chcela napísť štvrtý a nie tretí, tak sme sa zbalili a odišli, a krásny deň za nami nie ? Hlavne že som malu budila, potom sme ešte v čakárni čakali, veď čoby nie ? Tak to ja len prídávam k tomu čo tu píšete že sestričky nevidia na centimetre :D :D tak aj doktorka je už mimo .
No tak po včerajšom očkovaní sme mali trošku zlý večer. Malý mal teplotu 38,5 tak sme museli dávať aj čípok. Našťastie hneď zabral a krasne spinkal, zobudil sa iba raz o 3:30 na papanie. Ale večer keď mal tú teplotu bol taký úplne mimo, malátny len občas zapišťal, a tak sme ho radšej ani nekúpali. Teplá voda by asi pri teplote moc neprospela.
@lucica ja som po očkovaní tiež nekúpala, niekde som to aj čítala v nejakej diskusii, že sa nemá ani... inak sa máme fajn, ešte pokašliavame skoro všetci ale inak ok... no a musím sa pochváliť naším malým osobným víťazstvom, po 6tich mesiacoch sme sa zbavili klobúčikov a malá papá priamo zo zdroja 🙂 odpadá tým sterilizovanie a všetko to okolo, jupí 🙂 ...a naučila sa nám aj piť čajík z fľaše 🙂
@hanka_xy A jaky čajík pijete a kedy ho tak dávate ? Medzi jedlom alebo kedy ? ja nikdy neviem vystinút ten správny moment, jasne ze po jedle ani pred jedlom jejho nedávam, ale aj tak mi maličko vypije, mozno jej nechuti mi pijeme ten detský feniklový.
@vulcano1986
@hanka_xy Ja dávam, resp. ponúkam čajík každú chvílku. Nevypije toho na jeden krat vela ale po par mililitroch ho cuc ka cely den. Najviac ho vypije vecer pred spanim. Lebo ho kojim cca. o 18:30 ked vstane a potom ked ide okolo 20:30 spinkat tak mu dam len cajik.
Inak hani, aj my sme kojili s klobucikmi prvé 2 mesiace, potom zrazu som mu pri kojeni ponukla prso bez klobucika a krasne sa napapal. A odvtedy sme klobuk nepouzili.
@lucica tak vieš pochopiť, akú mám radosť 🙂 priznám sa bez mučenia, že dávam čajík, aký by som nemala... granulkový - malinový Sunarek... ja viem, že je tam trocha cukru a ten by nemala, ale ja už veci až tak neprežívam ako pri synovi...pri ňom som dávala zásadne len nesladený a aj tak má veľmi rád sladkosti, tak ako asi každé dieťa 🙂 strašne som vtedy všetko dodržiavala, teraz nie som už taká upätá... no najprv nechcela ani ten (inak skoro vôbec neni sladký)...začali sme s ním keď mala teplotku aj trocha preháňalo a nechcela ho najprv, potom chcela ale len lyžičkou až nakoniec jej to išlo z fľaše...
@hanka_xy No ja som davala najskor vodu a tu mi nechcel z flase vobec, tak som davala striekackou a zacal aj to vypluvat, tak som skusila cajiky. ja zatial iba sackove (bez cukru) ale to hned chcel aj z flase. A vcera sme začali s ovocím. Myslela som si ze mu to bude chutit, ale tak sa kyslo pri tom tvaril, pritom to bolo sladucke. Od hipp jablko+broskyna. vcera som ako tak 1/2 kelimka do neho dala, dnes 3/4. Ale moc to nechce, neotvara pusinku ako pri zeleninke a masku.
@lucica ja mám doma x druhov čajíkov a žiadny nechcela ☹ ale tak budem skúšať ďalej, najlepšie by bolo, keby sa naučila na čistú vodičku... naša malá má tiež radšej zeleninu ako ovocie... a kaša jej najprv chutila a teraz už ju zase nechce... najistejšie je mamine mliečko, to neodmietne nikdy 😉
@hanka_xy Co vsetko jej dávaš papať? Ja ráno po prebudení (cca.8:00) nakojím, potom okolo 10:30 má ovocie bez kojenia, potom okolo 13:00 je obed zelelnia+masko bez kojenia. Potom ked vstane cca. 16:00 je kojenie, okolo 18:30-19:00 je zasa kojenie a pred spinkanim uz nechce tahat z prsa, lebo je unavený, tak je cajik. A v noci okolo 3:00 vstane a je kojenie. Viac nič. Nevstáva viac ako 1x za noc. Len vynimocne. Tak raz za 2 týždne. A pomedzi všetko pije čajík. denne tak 80-100ml.
@hanka_xy
@lusinda1989 Nepovedala príčinu prečo máme doniesť moč, ale ako vidím kolegyňe už odpovedali 😉 No nám zelenina tiež moc nešmakuje, na kašu si už ako tak zvykla, mrkva moc úspechu nemala, ani zemiak..vyskúšali sme aj pohárik jeden, čo má 40g, pre 4-mesačné a aj tomu ledva ulbíži...asi sme mali začať skorej a nie čakať pomaly do polroku. Nevadí, nič nám neujde 😉 ale zato stolica pravidelná, ako odbije 10 hodín, už ju môžem ísť kúpať... 😝 😀 tak to sa teším, že ste sa zbavili klobúčikov, to je veľká úlava, dúfam, že vás tá škaredá choroba už úplne opustila 🙂 lusi tak to je iná športovkyňa, keď už spravila krôčiky 😉 inak po očkovaní by sa nemalo kúpať v ten deň, tak to hovorila naša lekárka..
@nkem no mne doktorka nic take nehovorila tak uvidime... Mala uz lozi pomalicky jej to ide co je horsie pre maminu lebo ju nemoze ani na chvilku pustit z oci... Aj postielku sme uz dali nizsie... A uz sme mali aj pad z gauca chudinka ale nastastie sa jej nic nestalo... Mamina bude musiet poriesit asi ohradku...
Inak baby budete kupovat aj buginku taku polohovatelnu do lahu? Lebo ja som nad tym rozmyslala ze to bude dobre ked pojdeme za st. Ocom do ruzomberka aby sme nemali plny kufor len kocika a to mame velke auto ale mm hovori ze vymyslam sprostosti ☺ ale on sa do toho nerozumie vsakze 😊
@lusinda1989 my sme tiež už dali dole postielku a musím sa priznať tiež k pádu z manželskej postele, tiež sa jej nič nestalo, ale v šoku som bola väčšom ja ako ona...vždy hoci sa len otočím, ju musím držať aspoň jednou rukou alebo dávať do postielky, lebo inak už by bola zas na zemi..máme malý priestor, tak na zem ju dávať nemôžem. Tak ale od teraz už budú padať, pri chodení, na preliezkach..vždy to bolí menej ako keď človek padne na kolená v živote...
@nkem no vsak to ...aj my a este k tomu mame psa tak na zemi ju nechcem nechavat kvoli chlpom...casom poriesime ohradku mozno to bude aj coskoro... 🙂
ahojte mamičky neviem či sa môžem pridať my sme nar. 12.9. 🙂 🙂
@lusinda1989 ahoj, ja to akurát teraz riešim a idem objednať golfáč, mala som vyhliadnutý tento z bazaru http://kociky-golfky.babybazar.sk/golfovy-kocik... ale nakoniec som našla fungláč pekný ružový http://www.perinbaba.sk/golfovy-kocik-spacer.html tak beriem ten... pri synovi sme sme ho maximálne využili, aj v Bulharsku bol s nami, je to parádna vecička na cestovanie a aj sa tam celkom pohodlne vyspal vždy, takže my sme za 🙂
@hanka_xy ten vyzera dobre 🙂 uvidime ved ja ho presvedcim 🙂

@hanka_xy no kraaasa to sestricka musi byt inak slepa 😀 aj nam sa raz stalo ze po mesiaci sme mali o sedem cm viac a na dalsi o jeden menej 😀