Septembrové detičky 2012
Otváram novú tému a pozývam všetky mamičky z našej starej témy, ale aj nové, aby sme si navzájom pomohli s problémami, ktoré majú naše deťuchy alebo len tak pokecali 🙂
ahojte baby- aj ja sa k vám pridám.....posledná noc bola celkom v pohode, zobudila sa nám o 2 a potom o 5 🙂 no teraz poobede som mala problém ju uspať, nakojila som ju o jednej a zaspala mi až teraz o pol štvretj 😀
My ideme na kontrolu 30. 10., som zvedavá čo mi doktorka povie, keďže malá mi nechcela moc priberať zo začiatku...ale ako pomaly priberá, tak som zistila, že jedinú vec po mne zdedila a to asi bude veľký zadok 😀 😝 inak je celý muž, ako jeho fotokópia, ešte aj spí ako on, s otvorenou papulkou 😵
Skusim sa opytat v lekarni na nejaku masticku,lebo vcera sme u dr. nakoniec neboli,prespali sme ju 🙂 dnes rano ma mala prekvapila,bola som zaviest syna do ms a ked som sa vratila,nasu malu herecku som
nasla prevalenu na brusku ako si spokojne spinka...teraz na nu len chodim nakukat
ahojte, na tie bolesti bruska davame krem pupik a fakt to pomaha spolu s poriadnou masazou krasne po tom prdka. Inak obcas ked dlho place a citim ze ma makke brusko tak potrebuje len odgrgnut a potom je dobre, obcas s nim chodime po dome preveseny je cez plece a grga a vsetko sa mu uvolni mozno aj take nieco moze trapit aj vasich drobcov... co sa tyka jedla nam v nemocnici povedali ze by sme nemali jest ziadnu zeleninu co zacina na K. (ironiou bolo ze potom nam na obed dali kelovu polievku a koprovu omacku.. 🙂 ) takze ja sa tak aj vyhybam takej zelenine a tiez strukovinam, ale citam ze jablcka by sa nemali? to nam zas hovorili ze to by sme mali jest 🙂 takze aj tie asi teda vyradim 🙂
inak gratululjem vsetkym mamickam so septembrovymi babatkami 🙂 zvladli sme to 🙂
@nkem nas je tiez sikulko este v nemocnici drzal hlavicku 🙂 sikovne deti sa teraz rodia 🙂
ahojte maminy, vidim, ze ziadna z nas nema casu nazvys 🙂 ako sa vam dari?
ashojte kocky 🙂
no ani mi toho casu nemame nazvys 🙂 ale rada sem pridem 🙂 a precitam co mate nove 🙂
aj nas sem tam trapi bolave brusko ale pritlacanim noziciek k brusku a feniklovym cajikom pre malu nam to celkom ide a celkom to zvladame... 🙂
len su dni kedy naozaj neviem co malinkej je lebo ju neviem utisit.. tak isto neviem ako malu prinutit aby sa najedla na menej prilozeni lebo ona je taka potvorka ze ona protestuje a ja vytahujem cicku aj 100 krat do hodiny ... tak isto je na prsniku nekludna a neviem co s nou ale pribera krasne takze hladna nieje len asi vymysla najma cez den a ked ju ukladam vecer spat lebo v noci pekne papka .... aj spinka...
a mna trapi neviem ci mi niektora z vas nebude vediet poradit kopu veci som uz aj citala na nete ale tak osobna skusenost je asi lepsia.... v jednom prsniku sa mi tvori menej mliecka viem to lebo neni taky navrety ako ten druhy ked je plny a ked mala z neho papka tak po nom je este hladana a davam este druhy.... a neskutocne ma na nom boli bradavka neviem co to je ... na kontrolu u gybekologicky som objednana az na 19.11. tak neviem
a ozaj uz ste prestali spinit ci este nie? lebo ja este trosku ano a neviem ci je to normalne...
Ahojte mamičky, pridám sa k vám aj ja, mám dcérku Petrušku, tiež sme mali bolesti bruška, ale teraz je to celkom fajn, dávame kvapky infacol su super, a používame aj mastičku pupík. teraz je to už dobré, a konečne aj grgáme, lebo do teraz to bola katastrofa. Za mesiac sme pribrali asi 750g, čo je celkom dobré.
inak sa moje zlatíčko budí asi po 4 hodinách, keď spinká dlhšie tak ju obudím. Je poslušné a kľudné dieťatko. 🙂 🙂
ahojte baby, aj ja sa k vam pridam aj ked sme sa narodili 24. 8. ale cele tehu som bola v septmbrovkach lebo sme mali termin 3. 9. no len ja som bola velmi aktivna tak sme si to asi urychlili ale mne to len vyhovovalo...mala sa narodila s vahou 3900 g a 51 cm a zdrava takze mi to vobec nevadilo ze to bolo o nieco skor🙂
presne v dvoch mesiacoch sme boli v poradni a vazili sme 5150 g a merali 59 cm...rastieme pekne ale s vahou to nieje nejake divoke ale ani zle...povdala by som ze tak akurat...my sme v porodnici velmi schudli nechceli nas pustit ani domov ale ukecala som ich este o den skor ako sa bezne chodi...mali sme dost problem s priberanim ale nakoniec sme to zvladli...papkame kazde 3 hodinky stale sa kojime ale uz pomali prevadam na UM....zo zdravotnych dovodou musim prestat kojit co ma velmi mrzi ale tak co narobim...inak nasa princezna stale len spinka len obcas je nervozna co ju brusko boli lebo ja si na jedlo pozor nedavam...
Ahojte mamičky 🙂 aj ja sa k vám pridávam. My sme sa narodili 4.9. aj keď pôvodne sa mala Terezka narodiť v auguste..ale veľmi sa jej nechcelo. My papáme cez deň aj každé dve hodiny, ale v noci spíme poriadne..dokonca posledné 3 noci mi spala od 7 večera do 5 rána. Neviem, ale či ju mám nechať? Lebo doktorka mi vravela, že ju mám budiť, ak nepapala dlhšie ako 4 hodiny...ale mne je to ľúto, keď tak pekne spinká. Čo si myslíte? Inak tiež vaše detičky kakajú do každej plienky? Lebo moja malinká áno a stále tlačí. Pred jedením, počas jedenia aj po jedení.
@oveckajanka ahoj tak ja urcite maleho nebudim ked bude hladny sam sa zobudi a tiez spava od niakej siedmej do treteu rana... moj je na um a kaka len raz za den...ale zevraj pri kojenych detoch je v pohode.ked.kakaju aj po kazdom papani.alebo aj 4 dni nie...🙂 ak ti pekne pribera nebudila by som ju...
Juj dneska na poradni vazime 4750 gr a 58 cm jaj skoro.mi oci vypadli pravidelne kaze dva tyzdne priberie pol kila...🙂 a kolko uz maju vasi krpcekovia🙂? Mojmu malemu vlasky este nevypadli ale uz mu zacali rast po celej hlavicke myslite ze aj tie mu vypadnu este?
ahojte. aj ja sa pridávam. Naša Adelka sa narodila 11.9. ako veľká baba s veľkými mierami🙂 a keďže nám chutí papať, tak sme pekní buchtošíci
@oveckajanka moja malá mi tiež pár krát spala tak veľmi dlho, tiež som sa bála ale zasa cez deň si to vynahradí, je na cicíku každú chvíľku,tak ako tvoja- tak som to až tak neriešila. tiež kaká do každej plienky (málokedy vystihnem len pocikanú) - mám pocit, že kaká po každom doplnení zásob 🙂
Baby, moja mala mala v sobotu 1 mesiac a už 12 dni mi nekakala, je len kojena, papa kazde 4 hodiny, ma teraz 3540g, ked sme isli z porodnnice tak mala 2600g, Bruško ju boli len ked zjem niečo čo jej vadí. Aj prdí aj grga normalne,
@lusinda1989 možno si vyskúšaj na tú jednu cicinku ju častejšie prikladať. Ja som tiež mala už v tehotenstve, že z jedného mi tieklo a z druhého nie, ale tak ja som viac menej už úplne bez mlieka, nenavreté prsia tiež.. aj moja má niekedy také plačlivé dni a vtedy nič nepomáha, iba pevné nervy... ja som špinila iba týždeň, tak ale som po cisárskom, tak ma možno vyčistili aj cez to...som zvedavá či mi príde mrcha, lebo tá mi nechodila ani pred tehotenstvom...
@oveckajanka moja tiež kaká často aj keď je na umelom mliečku, väčšinou vždy po papaní 🙂
@nkem tak to je fakt modelecka 🙂 my budeme mat zajtra mesiac a uz mame cez 6 kg :D nuz lubime si zapapat 🙂
@oveckajanka to aj ona, papkáčka ako mama, keby som jej nedala jesť, tak zje aj mňa s tatkom 😀 to by bolo revu na celý dom 😀 dobré mliečko máte :D
@oveckajanka urcite ju nebud ved ona sa zobudi ked bude treba. nasa starsia si takto vyspavala v noci a ja som nebudila...ne uz hned v porodnici vraveli ze azde 3 hodiny mam budit ale nebudila som.....
s kakanim to mame tak ze niekedy 1-2 x za den a niekedy aj 4-5 dni nic...kojene deti mozu kakat do kazdej a mozu aj 2 tyzdne nekakat🙂
@iviatko aj my to tak mame ze v kazdej plienke sprtnute a vacsinou rano a vecer pred kupanim poriadne nakakane 🙂
tak moja mala sa narodila s 3390g z porodnice sme isli 3300g po prvom tyzdni sme mali 3500g a v mesiaci sme mali 4040g teraz mame skoro sest tyzdnov... uvidime ako budeme dalej priberat 🙂
nepouzivate niektora plienky pampers premium care???
@nkem dakujem to som skusala a asi to trochu pomohlo ale stale neni v tom prsniku tolko mlieka ako v tom druhom v tom druhom mam stale kooopu mlieka 🙂 mozno by mi stacil aj ten jeden :D
@petraas pozeram ze aj ty mas pekne vlasatu bambulku :D mojej nezacali vypadavat skor mam pocit ze jej rastu nove stale viac a viac :D
My uz pouzivame active baby 🙂 pred tyzdnom mal drobec 4800g,ratam,ze 7.11 v poradni dosiahne 5kil 🙂@lusinda1989

ja sa chystam teraz do poradne, len malinka spi a nechce sa mi ju budit, aby nebola mrzuta... na tvaricke ma medzi ockami ako keby vysusenu pokozku, tak nech jej na to dr. pozrie, ktovie ci ju to aj nesvrbi... a to ju poctivo olejcekujem olivovym olejom...