icon

Septembrové detičky 2012

nkem
18. okt 2012

Otváram novú tému a pozývam všetky mamičky z našej starej témy, ale aj nové, aby sme si navzájom pomohli s problémami, ktoré majú naše deťuchy alebo len tak pokecali 🙂

lusinda1989
17. mar 2013

Uz som na nervy z tej mojej malej zubrienky staaaleee len place ale neni to take menkynie je to srdcervuci rev hlavne ked ju ukladam k spanku trva nam to aj hodinu lebo ma potrebu lozit vsade vyliezat a napr teraz pol hodinu stala v postielke a revala jak tur nicim sa nedala utesit lan na ruky ked som ju zobrala inak by tam revala aj hodinu... Ani papat dnes nechcela. Duufam ze ju to coskoro prejde lebo ma odvezu na pinelovu coskoro lebo aj mm ma smrtelnu muzsku chorobu tak on si cely den prespal a ja som si dnes ani neoddychla... Hrozne aj ja by som chcela zit krasny bezstarostny zivot...

5katarina7
17. mar 2013

@vulcano1986 aj moja už papá menej často ako predtým a dnes veľmi málo papala,ale my ešte nemáme zúbok takže možno ju už ten jeduje,lebo už strašne sliní,nestačím ju prezliekať...

hanka_xy
18. mar 2013

No baby, musíme mať božskú trpezlivosť s tými našimi drobcami a o našich chlapoch ani nehovorím 😀 a keď sú chorí, tak to je hotová pohroma 😖 drobci už to nie sú tie bábätká, že kde sme ich položili, tam sme ich aj našli...už si budú presadzovať svoj názor 😉 aj táto mi tu búcha do klávesnice 🙂 aj u vás je vonku také príšerné počasie 😠 ?

nkem
autor
18. mar 2013

@lusinda1989 to máš teda veselé doma..dúfam, že malinkú to rýchlo prejde. Naša ani zuby nemá a vyzerajú, že ani nejdú a tiež je ako z divých vajec, spať vôbec, to je cudzí pojem u nás, ona chodí spávať od desiatej v noci vyššie, včera takto trucovala do 12... našťastie povinne mi stráži chlap malú na také dve hoďky a ja idem cvičiť, či skôr sa odreagovať psychicky, ona je zlatíčko, ale potrebovala by tak 5 ľudí na stráženie, aby sa pri nej obstriedali, toľko má energie..

@hanka_xy aj mne tak búcha do telefonu a čaká, že bude hrať, ako ten jej hračkársky 😀 včera ma skoro prekotilo, prezliekala som jej pokadenú plienku a milostivá v lete strčila do toho ruku a šup vymalovať povliečky, plachtu.. 😀 hlavne, že deň predtým som čítala taký článok, kde jedna maminka písala, ako jej dietko vymalovalo celú postel exkrementmi a šup na druhý deň to máme doma 😝 hrozné počasie, slnko ani za ten svet nevyjde..

vulcano1986
18. mar 2013

@5katarina7 NO my tiež nemáme ani jeden zúbok, nervozna je ako kedy, tiež slintá, v ústach musí stále niečo mať , občas ked si da dudel alebo dačo do ustočiek tak sa tak bolestivo zatvári ale to už dobre dva tri mesiace a stále nič nič nič, občas niektorý den aj tri krá kaka ale nie riedke ale normal, ale tiež malo papa vydrzi aj tie 4 az 5 hodin .

hanka_xy
18. mar 2013

@nkem fúha, tak to musím dávať pozor, aby sa aj nám také neprihodilo 😀 tak máš teda dobrú výmyselníčku... no my tu máme chumelicu fujavicu, že ani na Vianoce taká nebola, hrúza 😒 naša práve zaľahla, tak jej idem uvariť obedík a trocha to tu uhádzať a počítam, že zatiaľ bude hore a tak stále dokolečka dokola...prišli mi práve z bonprixu nejaké letné veci pre ňu - šortky, šatky, legíny, tak kurnik snáď to teplo už privoláme 😎

vulcano1986
18. mar 2013

@nkem To je pekné ja tiez takto chodim na jumping aj na plavanie dva krat za tyzden takze taka odreagovacka sa vzdy hodi, a viem ze nikoho neotravujem o strazenie este si s babami pokecame, viem ze sa nemusim ponahlat lebo drahy sa postara aj o papanie aj o plienku a o zabave ani nevravim, mam pocit ze pri mne sa mala nudi a pri nom sa cela vzdy rozblazni :D

nkem
autor
18. mar 2013

@vulcano1986 ja sa hlavne teším, že si spolu vzťah môžu budovať, keďže je stále in da robota a to aj v noci...jumping je super, škoda, že v tom fitku, kde mám pernamentku nie sú žiadne kurzy..to máš ale dobrého mužíka, šak si musia aj oni tie deťuchy užiť 😉 muž chce aj chlapca, aby mal s kým hrať futbal, ako keby nestačila to naše zbojníča 😀

lusinda1989
18. mar 2013

@hanka_xy ani mi nehovor mala je uz nieje to male babenko co som si priniesla z porodnice zacina z nej byt osobnost a mam co robit aby somju ustrazila ale co uz ma byt po kom certcia... aj tu je hrozne pocasie dnes napadlo tak 15cm snehu ze katastrofa.... dnes som musela ist nieco vybavit do vedlajsieho mesta mm strazil malu kedze so smrtelnou chorobou (soplickom) dnes ostal doma a ja som nadavala jak pohan lebo napadne trosku snehu a vsetci su pokakani a idu autami 30 max 40 a to aj medzimestom.... no katastrofa....

@nkem to mas jaku nezbednicu mojej sa sem tam podari nohu namocit ale ruku este nie naststie...ale najnovsie ako sa uz sama vie postavit o cokolvek najlepsie jej to ide o postielku alebo o vankuse tak ked ju polozim do postielky sa postavi a drzi sa a reve jak tur... a takto vie revat aj pol hodinu... noi hroza dnes ju mm hodinu uspaval a spala 35 min no krasa ...
@vulcano1986 ani mi este nemame zubky to nevadi ...aspon budu zatial len slintat a nie kusat :D

vulcano1986
19. mar 2013

@lusinda1989 JOoj tak to tá naša ani neleze ešte resp má take pokusy ale posuva sa len ručičkami, nevie moc zapojiť nožičky a preto ide len dozadu :D , nožičkami len trepoce jak kaprík na suchu :D , ale ako tak čítam vaše radosti, tak nech si ešte poleží lebo keď začne naozaj loziť alebo štvornožkovať nebodaj už aj stáť tak amen tma :D :D , teraz si ešte v pohode čítam knihu pri nej, potom to už nepôjde tak ľahko :D , ona časom príde na to ako má nožičky používať na lezenie :D akurát teraz je to také, že vždy keď ju dám na zem tak sa posúva ručičkami dozadu a tým sa vzďaluje od hračiek a začne mrnčať ze uz na ne nedočiahne :D

lusinda1989
19. mar 2013

@vulcano1986 no pravda kde su tie casy ked len lezkala teraz nikam sa nemozem ani vzdialit... Ona uz aj v polospanku lozi... Dnes bola hore kazdu hodinu som sa kvalitka vyspala...

vulcano1986
19. mar 2013

@lusinda1989 no tak to sa mam na čo tešit, mne sa tu vyprava akurat na zemi s hračkami , ale zatial nejaké extremne vzdialovanie sa nehrozii :D :D :D , ale to sa môze zo dna na den zmenit verim tomu :D , teraz tu vykrikuje na celu obyvacku :D da da da da :D :D , idem vyuzit pocasie kym sa da ideme von, lebo zatial moc ani nefuka, neprsi nesnezi tak friiisko ideme von :D

nkem
autor
19. mar 2013

@lusinda1989 fuha, ešte, že vo Viedni nie je sneh..ale zato zima kvalitná a to by malo byť 13 stupňov zajtra.. 😠 to máte inú šikovnicu, keď už stojí, vau, gratulka 😉 naša ako sa rozbehla s lezením, tak sa aj zastavila, teraz je ako v takom medzištádiu, ale zato si to vynahrádza inými vecami, napr ako malovaním na postel.. 😝 😀

hanka_xy
19. mar 2013

@nkem ty žiješ vo Viedni? to musí byť super 🙂 Hlásim, že sme boli po viacerých nevydarených pokusoch úspešné a cikanička čaká v skúmavke na cestu k dr. 🙂 aspoň niečo máme z krku... išlo nám to s nalepovacími sáčikmi z lekárne...no nič, Petronelka spinká, akútne si musím ísť umyť vlasy a dať kávičku 😀

hanka_xy
19. mar 2013

@lusinda1989 Blahoželám k narodeninkám 🙂 nech ti tvoji blízki robia len samú radosť 😉

lusinda1989
19. mar 2013

@vulcano1986 aj ta moja len v kuse skrieka jak zmyslov zbavena.... nooo tak my tu mame kopec snehu a v ba pritom ziadny neni a my kusok od ba ho tu mame habadej... no fuj aj so snehom uz

@nkem dakujeme mozno ma mala len taku pauzicku a o chvilu bude stvornozkovat ako sarkan 🙂

@hanka_xy fuuuha tak ja doteraz som o tom od doktorky nebola informovana tak uvidime ci aj my sa s tym budeme trapit....
a dakujeme za gratulku 🙂
inak uz som si asi vybrala golfac od tej istej znacky ale model monaco.... tak uvidime haaa teraz som si vsimla ze nase male budu spolu oslavovat meninky 🙂

hanka_xy
19. mar 2013

@lusinda1989 jej, ano? Nelka má na Petronelu meninky - 31.5. ? super 🙂 Inak naša tiež v noci zle spala, nebol nejaký spln alebo čo? No ona sa dosť často budí od narodenia...Okolo druhej bola na drzovku hore a dobrú hodinu nespala, síce neplakala, ale keď všetci spia a v dome je ticho, tak sa aj to jej bľabotanie dosť ozýva ... včera sa začala hovoriť ma-ma, tak sa teším, aj keď viem, že to ešte neni také vedomé oslovenie, ale keď z tej malej hubinečky počujem ma-ma, tak ma hreje pri srdiečku 🙂

hanka_xy
19. mar 2013

@lusinda1989 no myslím, že sa chytaniu moču nevyhnete, lebo aj som to niekde čítala aj dr. mi hovorila, že sa vyšetruje moč "polročný"...Akú farbu golfáčika si si vybrala? My sme ten náš v sobotu otestovali, malá sa tam komfortne vyspala, takže spokojnosť 🙂

lusinda1989
19. mar 2013

@hanka_xy jeeeej to je kraasne moja ziadne take zvuky nevydava len pisti... :( ani da da ani ge ge nic ... ale je to krasne 🙂

lusinda1989
19. mar 2013

@hanka_xy este neviem este som neobjednavala ale asi hnedy keby nahodou bolo druhe chlapec co si nemyslim ale mm dufa....

hanka_xy
19. mar 2013

@lusinda1989 no naša je zasa pohodlná na pohyb, na tvoju sa nechytá, sme len pri prevaľovaní a teda ritku dvíha a otŕča a hotovo🙂...keby mohla už len sedieť, to by bolo na ňu.. a miluje nosenie v šatke a ja tiež, už sa teším, ako aj von v nej vyrazíme... a ty by si radšej aj druhé dievčatko? čo, keď sa to nedá naplánovať 😀 ešte ta to neprešlo, keď má Nelka také náročnejšie uplakané obdobie? Ja som mala prvého veeeľkého plačka, tak až po 5 rokoch som si trúfla na druhé

lusinda1989
19. mar 2013

@hanka_xy no aj miestami rozmyslam zeby som to odlozila ale chcem deticky skoro po sebe takze tato tuzby ja vacsia ako moje pohodlie 🙂 ja by som prijala aj chlapceka je mi to jedno ale mam taky vnutorny pocit ze ja budem mat jednoducho dva dcery aj nelku ked som cakala som hned vedela ze je to dievcatko... proste si myslim ze mne chlapec neni sudeny 🙂 uvidime kolko nam bude trvat vyroba 🙂 my satku nemame a niuekedy nad nou uvazujem uvidime 🙂

hanka_xy
19. mar 2013

@lusinda1989 šatka je super, no nie každému bábätku sa tam páči... možno by som skúsila na tvojom mieste ergo nosič, lebo toto má trocha nevýhodu, že to chce čas a priestor na uviazanie, neviem si predstaviť, že by som si to niekde v tescu viazala 🙂 tak ergo alebo manduca sú možno praktickejšie... v sobotu sme boli na nákupe a sa pýtam, že kde majú v tescu prebaľovák, tak mi dali kľúče od vécka pre invalidov, no nič moc, pultík malý, no aj som ju tam nakojila, len jej vadila tá hudba z reprákov, furt sa otáčala za tým... na to, že je to veľký reťazec by to mohli mať lepšie premyslené... možno tie väčšie tesca majú nejaký kútik, neviem...

lusinda1989
19. mar 2013

http://www.ilovebaby.sk/detail/saty_bodkovane_s... som praaave objednala mojej herecke uz si ju v nich viem predstavit 🙂

lusinda1989
19. mar 2013

@hanka_xy nosic mame ale moc to nevyuzivam lebo to moje zive striebro tam akosik moc nechce byt

fukasova
19. mar 2013

@hanka_xy ahoj prečitala som si že si kojila a prebalovala v tescu aj ja a bola som nemilo prekvapena,suhlasim s tebou ozaj nič moc,uvitala by som jednu samostatnu miestnosť na prebalovanie bez hudby a večší prebalovací pult,po prípade aj stoličku na nakojenie

fukasova
19. mar 2013

žienky ešte jedna vec čo davate detičkam na noc papať aby sa poriadne zasytili, mame doma velku hladošku,z manželom ju volame vysavač lebo ona nepapa ale hlce a saje 😀

pe
19. mar 2013

no my mame tiez tento problem, mojej dcere stacilo vzdy len moje mlieko, ale teraz syn to je riadny hlados, robievam mu kasicky bez lepku, vhodne od 4 mesiacov, po nich potom lepsie spinka, nechcela som prejst na UM, aby si uplne neodvykol od MM...

hanka_xy
19. mar 2013
lusinda1989
19. mar 2013

@hanka_xy aj tie su krasne 🙂