icon

Septembrové detičky 2012

nkem
18. okt 2012

Otváram novú tému a pozývam všetky mamičky z našej starej témy, ale aj nové, aby sme si navzájom pomohli s problémami, ktoré majú naše deťuchy alebo len tak pokecali 🙂

vulcano1986
19. mar 2013

@hanka_xy Tie su fakt nádherne krásne proste :D

lucica
19. mar 2013

@fukasova
@hanka_xy
ahojte, ja som bola v BA v Lamači v tescu a tam je prebalovaci pult v samostatnej miestnosti aj so stolickou na kojenie

jarkamartin
20. mar 2013

baby nezabudnite zbehnúť pred koncom materskej na sociálku vyplniť tlačivko, ak chcete aby za Vás platil dôchodkové poistenie štát ;)

lucica
21. mar 2013

@jarkamartin co vsetko vlastne treba?

jarkamartin
21. mar 2013

@lucica vyplnené tlačivo Registračný list FO, rodný list dieťaťa a občiansky

hanka_xy
21. mar 2013

Inak keď sme pri rodičovskom, do zamestnania je treba napísať žiadosť o poskytnutie rodičovskej dovolenky, kde sa má uviesť, do akého veku dieťatka približne plánujeme byť doma 😉

vulcano1986
21. mar 2013

@jarkamartin NO ja už som bola, to je vlastné ten prechod na rodičovský príspevok a to uz bude platit dalej stat zasa hej ? nic viac netreba k tomu hadam.

jarkamartin
21. mar 2013

@vulcano1986 tak neviem či som Ťa správne pochopila, ale treba ísť na sociálku vybaviť ten registračný list FO, ak chceš aby za Teba štát platil na dôchodkové poistenie. A na ÚPSVR, vybavuješ poskytnutie rodičovského príspevku.

lusinda1989
24. mar 2013

ahojte baby mam taky problem ... a neviem ako to riesit... ked idem s malou von do kocika tak bud ju tam davam uz spiacu lebo ideme pred tym este autom alebo reve cely cas v autosedacke (to sa nam stava skoro stave) a v kociku place kym nezaspi... a ked sa zobudi chvilku pozera max 5 min a potom zacne zasa plakat.... neviem co mam spravit aby sa jej v kociku pacilo a len tak sedela a pozerala co sa deje ako kamoskine deti.... nemozem s nou nikam ist lebo furt len place k kociku... mame aj hraciek vela nakupenych do kocika ale aj tak to nepomaha... tym ze chce vsade ist vsade lozit atd tak nechce sedkat v kociku-.... co s nou mam robit???

lucica
25. mar 2013

Ahojte, mám na Vás malú otázočku, resp. potrebujem radu. Čo môžem dávať malému len tak "dzobať", jednoducho nejaké jedlo keď obedujeme alebo večeriame s manželom. Hrať sa nevydrží a tak sedáva s nami pri stole. Ale iba naprázdno prehĺta a niekedy sa aj dožaduje jedla. Čo mu môžem dať? Napríklad včera som ho nakojila a potom sme išli jesť s manželom a on stále niečo chcel. Má 6 mesiacov a 9 dní. Je stále kojený, ale príkrmy sme začali dávať už od 5 mesiacov. Teraz má ráno mliečko, desiata ovocie cca. 100g, obed zelenina+maso cca. 150-200g, olovrant mliečko a večera občas mliečko a inak kašu 150g. A v noci raz mliečko.Dik za rady.

hanka_xy
25. mar 2013

@lucica ahoj, ja som kúpila v lekárni také piškóty podlhovasté od uk. 6 mesiaca, sú dosť tvrdé, tak jej ho občas dám do ruky a žužle 🙂 ale treba dávať pozor, teda aspoň ja dávam, lebo sa bojím, že si odkúsne veľa a bude sa s tým dáviť...

lucica
25. mar 2013

@hanka_xy dik za radu, skusim. Dnes som kupila aj take tie pandravy. Máme tu pred domom taký bio obchodík a mali tam kukuričné a pohánkové, tak skúsime aj to. To sa roztopi, takze aj ked to odkusne to nebude problem.

hanka_xy
25. mar 2013

@lucica inak aj tie piškótiky sa tým ako to drobec ožužláva urobí také ako kašička či ako to napísať 🙂 no možno by som skúsila aj surovú mrkvičku nech obhryzkáva, to som niekde čítala, že pomáha na zúbky, alebo aj kôrku zo staršieho chleba... podľa môjho ťaháčika z Mama a ja od ukončeného 7 mes.(nedojčené od 6. mesiaca) už môžme začať s cestovinami, chlebíkom, rožkom, ovsennými vločkami...

sjuz
25. mar 2013

@lusinda1989 neurobis nic. nasa starsia bola taka. spat spala max hodinu v kociku (doma spavala aj 3) a ked sa zobudila, chvilu ok a potom rev a ja som pekne rychlochodzou alebo behom domov. Potom som uz radsej ani nechodila daleko. Vsetci ma utesovali, ze sportovym kocikom sa to zlepsi, ze bude mat vyhlad, ale nic sa nezmenilo, len som domov isla tak, ze mala na rukach a druhou rukou som tlacila kocik... Takze mozno s tym nic nezmenis. Natalka chcela len lozit a potom chodit a kocik ani za nic...

lusinda1989
25. mar 2013

@sjuz joooj to si ma vobec nepotesila ale ze vobec... Joooj budem to teda asi musiet pretrpiet...

lucica
26. mar 2013

Ahojte, no vcera nam zacal prvy soplik. Vcera to bolo ešte len taký ranný keď sa mu tam v noci nazbieral tak krochkal ako prasiatko, ale dnes cely den. Uz nam pomalicky aj tecie z nosa, ale malo. Kupila som dnes sinupret kvapky. Tak uvidime či zaberu. A aj Libenar kvapky do nosa. Máte niekto s týmito dvoma skusenosti? Zabrali vam? potrebujeme aby hlieny povolili, lebo to vyzera ze mu to zteka dole.

lusinda1989
26. mar 2013

@lucica libenar dala nam doktorka ale to len ked mala taky ako keby chrchluk v nisteku na zvlhfenie kedze je o iba morska voda ja som na soplik davala nasivin pre deti a ten nam peke zaberal mala mala o chvilku pivoleny nostek

lucica
26. mar 2013

@lusinda1989 mam aj nasivin, ale ten dam az vecer pred spinkanim. Cez den mu to nechcem zbytočne dávať. Až keď to bude zlé. Libenar je na prečistenie nošteka.

lusinda1989
26. mar 2013

@lucica ja som jej ho davala vzdy pred spinkanim ked nemohla dychat...

lucica
26. mar 2013

@lusinda1989 No dnes som mu ho dala pred obedným spánkom a teraz dám pred večerným spánkom. Aj kojenie je s tým soplíkom obtiažne, stále sa odťahuje. ozaj a bola si so soplikom aj u doktorky? Lebo ja zatiaľ nie, nič iné ako soplík nemá. Iba sem tam kýcha.

lusinda1989
26. mar 2013

@lucica nebola som sice sme mali aj kaslik ale volala som doktorke ze pokial nema zeplotu tak nemusim chodit dala nam aj navecer denistilove kvapky na ukludnenie lebo mala bola v noci skoro stale hore ...

monika2712
26. mar 2013

@lucica ahoj tie sopliky ma ake? priesvitne alebo zelene? ak su priesvitne, to je len nadcha, moze byt zo zubkov, nas danko uz ma tyzden a pol, lebo sa mu tlacia dva zuby naraz, dostava fenistil kvapky na noc, uvolnuju dychanie, zrieduju hlieny, presne aj jemu to zatekalo do hrdla a potom z toho kaslal.bola som s nim u doktorky, tak ona mi poradila tie kvapky, a plus sirup na kasel davam. do nosteka iba morsku vodu na zvlhcenie.

lucica
26. mar 2013

@monika2712 sopliky su iba priesvitne. Je to moze ze su to aj zuby, zatial ziadne nema, ale dasienka nema cervene ani biele, tak neviem

lusinda1989
27. mar 2013

baby ja som nestastna vratila som sa od doktorky a mala malo pribera... za mesiac a pol sme pribrali iba 300g co je dost malo cize celkovo ma 6300g a 63 cm... neviem co mam robit bude to asi mlieckom mojim flasku nechce a aj z prikrmov malo spapa... ja nemam uz vela mlieka a tak nema ani z coho dobre priberat... neviem co s tym...

nkem
autor
27. mar 2013

@lusinda1989 a čo celkovo zje za deň? ja okrem príkrmov sa jej snažím dávať aj také detské piškótky s mliečkom, kašu, min 4x mliečko, ona je tiež taký slabý jedlík, ale to sa časom upraví 😉 držme si palce 😉 p.s. teraz sa trošku rozjedla, ale ešte stále iba zeleninku papá

lusinda1989
27. mar 2013

@nkem no rano mame mliecko moje, na desiatu mame jablckovu vyzivu domacu alebo ine ovocie, na obed zeleninku s maskom (vcera sme zacali s maskom), potom spi ked sa naspi mliecko, na veceru kasu a pred spinkanim zasa mliecko,v noci mliecko podla toho kolkokrat sa zobudi. medzitym davame piskotiky chrumky a cajik....

nkem
autor
27. mar 2013

jaj žienky ako sa máte? čo nového s detičkami? 😉 anabelka sa nám prebrala naspäť k životu 😀 upratovala som a vrátila som sa do izby a slečna si sedí ako královná uprostred postielky 😀 a to si zopákla ešte pár krát 😵 už sa vie aj postaviť, ale zato 4nožky moc nechce ísť, skôr si poplazí, alebo skočí niekam, najlepšie do mojeho taniera 😀 stále by niečo vyprávala, ústa sa jej nezavrú 😵 zato vlasy jej moc nerastú a zuby tiež nie, bude ako ja, že v roku potom všetko naraz vybehlo 🙂 pekný deň prajem

nkem
autor
27. mar 2013

@lusinda1989 mne sa zdá, že toho zje dosť, naša ani toľko nespapá, ale zato vypije asi viac mliečka, ona stiahne aj 250 ml. A doktorka vám niečo poradila?

lusinda1989
27. mar 2013

@nkem no iba tolko ze mam malu viac nutit papat ale co mam robit ked ona zacne hystericky revat ze uz viac nechce.... ono sa asi iba zda ze zje vela ale nezje to su take mini porice.... no ona toho mliecka ma asi menej ako tvopja lebo ja ho zasa tolko nemam.... a ona umele nechce neviem co mam robit som nestastna z toho....

nkem
autor
27. mar 2013

@lusinda1989 to robila aj anabelka, že začala hystericky plakať po 2 lyžiciach, ale po nejakých 3 týždnoch sa to ustálilo, možno by pomohlo častejšie núkanie alebo počkať, keď bude naozaj hladná a pár minút predtým ako má papať mliečko, to ma len tak napadlo, neviem ☹