Septembrové detičky 2012
Otváram novú tému a pozývam všetky mamičky z našej starej témy, ale aj nové, aby sme si navzájom pomohli s problémami, ktoré majú naše deťuchy alebo len tak pokecali 🙂
@lucica uz mozte biele jogurty?no my ideme az 16.5 na poradnu tak este pockam a uvidim co povie dr. ......budem sa na to pytat....a my tiez uz davame zeleninu, ovocie, masko, rozok, piskoty.......no moja mala je tiez taka ,zeby zjedla aj mna.....mala musi s kazdym jest......a najlepsie je ze najedena a ked pride manzel domov z prace tak este aj s nim musi jest....a on sa ma vzdy pyta:ninke si jest nedavala?ja mu vravim ze nie ze sme cakali na nho......to je taky mlyncek...vsetko papka..... 🙂 ale nech len jedia ak im chuti a nech rastu deti nase... 😉
@nelaanina no ked budem robit kuraciu polievku tak vyskusam aj masko mu dat, u nas maly holduje pecenym zemiakom, na nic ine nema taku chut :D
@lucica ku nam chodi kazde 2 mesiace health visitor, tu v UK bezne do 3 rokov namiesto poradne, ale nechyta dieta ani nevyzlieka, len sa pyta a tiez hovorila o tych jogutroch, ale naposledy som ju pocuvala jednym uchom dnu - druhym von lebo nam doniesla vypisat dotazniky a sme to pisali. Sak ja si pamatam este po dcere co deti mozu a co nie, ale podla vsetkeho sa doba zmenila za tie 4 roky, lebo aj dr. na SK povedala, ze maly uz moze vsetko okrem tych tvarohovych termixov. Viem, ze som bola pri malej strasne opatrna a nedovolila som ani med lebo som kdesi citala ze pre deti do roka ze to jed. No a aha, maly nemal este pomaly ani pol roka a ja som "musela" kedze ziadne lieky sme doma od kaslu nemali a dostal zapal priedusiek den pred cestou na SK.
Dnes som piekla filety na masle s kasou a maly sa nevedel ryby dojest, kasu samozrejme nechcel, lebo bola pomixovana.. resp. ja zemiaky len popucim na pyre ale jemu to je jedno, on mi v riedkej konzistencii zje len sladku kasicku zo sacku 😀
a k tym flasiam este, myslim si ze ak nechce nepomoze nic, ja som malej kupovala vsetky mozne, chicco v tvare prsnika, chicco taka, chicco taka... nuk... mam... a nic... mala asi rok a pol ked prijala flasu.
Ale jeden typ na to - jedinu vec som do nej dostala ako do pol rocnej cez flasu - melonovu stavu, nech vyskusa ci kvoli tomu si aj z flase nepotiahne 😀 Mne maly papa melon po kuskoch, no je to vyberavy velky chlap a nebude hadam jest stravu v kasi ked si to moze vsetko po jednom vychutnat 😀
Ahojte žienky ako sa máte? ako vidím ďeťuchy sú šikovné, dobre papajúce zubaté šelmičky 😀 aj Anabelka má prvý zub 😉 držala mi ruku a si myslím, že čo ma to tak kúše a to ona 😀 ona je nespáč neuveriteľný, keď sa ju pokúšam uspávať ja, nespí ani za ten svet, až keď odpadne od únavy...ale keď je doma muž, vyloží si ju na hruď a už sa aj spí 😝 škoda, že nie je celý deň doma 😅
@lusinda1989 gratulka k výročiu sobáša 😉
Ahojte, už je pekne vonku tak som dlhšie tu nebola, ako tak čítam tiež riešite to čo ja za pochodu :D , čo sa týka oblečenia teraz je to také že tiež neviem ako ju obliekať, tak idem von tak že vždy mám v kočíku dole v koši tenku deku, a jej trigovičku, inak jej dávam bodyčko a gace dlhe von a potom ked tak jej oblečem alebo ju prikryjem. No čo a týka papania to je ako pre mňa jedna veľkáá veda. My papáme nasledovne, ráno okolo siedmej mličko, potom presnedávka okolo desiatej, potom mliečko pol jednej, o pol štvrtej zeleninka, a potom do večera už len mliečko dva krat a o desiatej zalahne a búva do tej siedmej do rána. No ja sa bojím skúšať, my pijeme inak vonku čajík taký skvelý z lekárne lebo iné nechcela ale tento je bio prirodzene sladký a som šťastná že konečne pije, lesná jahoda to pije bez problémov, no a sem tam dlhú piškotku spapáme. A to je všetko , Ja všade čítam a počúvam že kravské mlieko až po jednom roku a pribináky a podobné veci tak isto, a je to tak je tam vela cukru v tom a tiež je to vyrobené z kravskéeho mlieka tak ja radšej neriskujem, náš tatino je bezlepkový tak my riešime ešte stravu tak aby sme sa vyhli prípadnemu zdedeniu celiakie. Preto mlieko kravské a veci z toho až po jednom roku. Aby sa jej nevyvynula alergia na mlieko a lepok. Inak je to už malá výmyselnička, lebo presne vie čo robí ako na seba upútať a ako dosiahnuť svoje neuveriteľné ako taký malý človiečik dokáže rozmýšľať už. A inak krásne vyprávame mama tata aj ked ešte jasné nevieme čo to je ale krásne sa to počúva :D :D
A ešte dodatok :D , zúbok ešte nemáme ani jeden, ale na ceste sú štyri zúbky dva dole dva hore, už len kúsok a prerežú sa, ved máme aj dni umrnčané a dni ked je vše ok :D
@vulcano1986 Velka zavist v rozpravani. Nas rozprava Ajajajajaja a mama z neho vypadne obcas, pri velkom zachvate nervov, ktory dostane vzdy ked prejdem okolo neho a nevezmem ho na ruky. Je to zavislak na rukach ale hlavne u mna, je to moc "cecek" 😀 Obcas ho necham vyplakat, najedeny, prebaleny, nic ho neboli a on dostane taky zachvat ked ho polozim... ale neni mozne aby som ho nosila 24 hodin denne, prestal mi spavat, spi po 30 min 2x denne a zatial nestihnem nic. Niekedy spi aj iba 15 min a potom mi chce ist o 6tej spat lebo je unaveny... a viem, ze ked ho dam moc skoro zobudi sa uprostred noci a bude sa chciet nosit, uz mi to par krat spravil 😀
Bré ráno žienky ako sa máte? my dobre, malá robí program pre celé centrum, keď ideme na nákup alebo sa najesť niekam von. Teraz má obdobie, že ručí ako malý medveď, niekedy keď volám s mužom a počuje ju, tak sa ma pýta, čo jej robím 😀 susedia si musia myslieť, že ju bijem 😅 včera sme boli v H n M a bol tam malý chlapec v kočíku kúsok opodiaľ, ale sedel chrbtom. Ako začal kričať, tak hneď aj ona a tak sa striedali..iba s tým rozdielom, že on chcel plakať a ona to mala ako srandu 😀 no jednoznačne na dámu sa mi nedarí vyzerať 😀 😝 pekný deň prajem
Ozaj a ako to riešite keď chcete isť s drobcami von na dlhšie ? Myslím čo sa týka jedla, čo beriete alebo ako to beriete ? Lebo ja keď chcem isť nadlhšie tak sa napapáme doma a hneď vyrážame a máme so sebou presnedávku, piškotky a čajík. Takto mi vydrží mimo domov cca 5-6 hodín. A vy máte nejaký lepší typ? Aby som napr nevyčakávala kým sa napapá ???
@vulcano1986 Ja som síce ešte dlhšie nebola, ale môžeš vziať aj zeleninu s maskom (nejakú hipku). My sme si kúpili ohrievačku do auta a viem to kedykolvek prihriat.Vieš zobrať aj banán, rohlík...
@vulcano1986 Ahoj, my zijeme v UK a tu sa predavaju take mlieka ako "dzusiky" v krabicke, priamo zarobene,nalejem do prazdnej flasky a dam malemu najest 😀 ale teraz sme boli na SK 2 mesiace a tam som to nevidela, do jednej flasky som mu dala praskove mlieko, do druhej vodu (vacsinou som brala horucu) a dokedy mi opat vyhladol bola akurat 🙂 ale presnidavka je podla mna super typ, mozes zobrat aj ten bananik (nas uz aj banan toleruje 😀 - odkusuje si z neho 😀 ) myslim, ze tu ale asi vsetko bolo vypisane 🙂
@nkem nas maly strasne nenavidi nakupovanie 😀 dieta s takym odporom som este nevidela a neviem pokom to ma, ja dokazem nakupovat dllllho a prechadzat sa po tescu a rozmyslat, co este kupit, manzela ked poslem na nakup kupit len 5 veci vrati sa mi o 5 hodin domov co sa mota po obchodoch, tiez sa v tom vyziva a nas maly? 😀 sceny, kriky, place 😀 vzdy ho musim brat na ruky, po chvili ho vyberam z kocara, jednou rukou nosim drobca a druhou tlacim kocik, neviem ako by som chodila do obchodu sama este aj nakupny kosik tlacit 😀 tie kosiky co je tam to "lehatko" z duse nenavidi ked ho natrasie a buchne si hlavicku, cize my mame radostiiiiii 😀 a nakupy oblecenia po obchodoch nehroziiiii 😀
@s.i.m.k.a1 tak u nás na SK som našla v lekárni také krabičky, ako ty hovoríš, ale je to mliečko s kašou, tak som malej kúpila so sušienkovu príchuťou, boli sme vybehnutí mimo domu a v kaviarni som ju chcela diskrétne nakojiť, ale ma rafla potvorka malá, nevedela sa sústrediť, bolo tam na ňu veľa nových vecí... veľký úspech som s tým nemala, aj keď chuťovo to bolo mňam... nakoniec to vypil mm 😀 Väčšinou vonku okusujeme piškótku a k tomu čajík a to nám vydrží... A inak ani nemám moc problém hocikde nakojiť, zakryjem sa plienkou, nájdem vhodné miestečko a ide sa 🙂
@hanka_xy u nas to vyzera takto : http://www.aptaclub.co.uk/products/article/apta... , prve z prava z kazdej "velkosti" mlieka (1,2,3...) 😀 skoda, ze tu su neni mliecka s prichutami ako na SK :D Ani take dobre kase tu niesu, kupujem malemu polske, slovenske som este nevidela... a tie tiez stoja za ... u nas jednoznacne je najlepsie jedlo na svete 😀 ci ide o presnidavky alebo hociake jedlo pre deticky. Ako to vidim, su tu na to jedlo pre deti dost striktny... Este asponze tak muzikovi chutilo 🙂 Maly mi moc piskoty nechce, no lepsie povedane nechce nic, co si ma sam strkat do pusinky 😀 pohodlny sa necha obsluzit radsej 😀 po tatovi 😀 😀 😀
@s.i.m.k.a1 toto sú tie mliečka s kašou http://www.feedo.sk/shop/nestle-mliecko-s-kasou... ... tak máš doma typického chlapa 🙂 aj ja takých mám, jedného veľkého a jedného malého 😀
@hanka_xy hmm vyzera to super 🙂 skoda, ze tu su fakt pekne blivajzy... aj ked - dnes mi maly zjedol "presnidavku" : rajcina+penne+cuketa 😀 necakala som, ze s takym vyberavym jazyckom nieco take zje 😀 starsia dcera mi to nikdy nejedla 😀 no ale ked mama krmi... tak Luki papa 😀
@hanka_xy pozri este tu : http://www.aptaclub.co.uk/products/article/Apta... a este http://www.aptaclub.co.uk/products/article/apta... , toto su jedine kase od nutrilonu, co sa tu daju zohnat... uz vidim ako by mi to drobec jedol 😀 😀 😀 😀 😀 by sa mi z dalsieho jedla rozplakal 😀 😀
@hanka_xy este som nasla takuto "dobrotku" : http://www.aptaclub.co.uk/products/article/apta... 😀 😀 😀
@s.i.m.k.a1 na SK je na trhu veľa kadejakých značiek a príchutí, ja som malej dnes dala na večeru Sunarku krupicovú s medom a celkom jej chutila...inak dnes má presne 8 mesiacov 🙂 Veľmi pekné mená ste vybrali detičkám 🙂
@hanka_xy Ja viem, ze na SK je ich kopec, prave preto ma mrzi, ze tu su take "nechutne", maly si zvykol na tie slovenske, brali sme 7 krabic tych kasiciek a mam doma uz len trosku z jednej a to sme doma iba 3 tyzdne. Kasu maval na ranajky a veceru, malokedy cez den, snazim sa mu obmienat jedalnicek a aj tak.. nejako sa to minulo (najlepsia bola vanilkova a medova 😀 ) teraz mame doma podobne ale polske a to je vidiet, ze to neni tak kvalitne ako Slovenske. Okrem toho, su tu same ryzove z tych polskych 😀 Malickej gratulujeme k 8.mesiacikom 🙂 my budeme mat o 3 dni 🙂 A vy ste vybrali tiez pekne mena 🙂 Ja som chcela obe deti na L, ked uz sme mali Lilly 😉 Aj vam to pekne vyslo 🙂
@s.i.m.k.a1 vy máte za chvíľočku tiež 8 🙂 ale nám to letí... budú ťa musieť vaši zásobovať, či nedá sa to nejako poštou balíkom poriešiť? Som rozmýšľala, že jej skúsim urobiť takú redšiu krupicovú kašu s umelým mliekom, ale neviem, či by to nebolo skoro, či to nie je ťažké na žalúdok... No nič, idem ja pomaly spať, malá sa v noci často budí, každú chvíľku sme hore, tak nech nie som ráno ako mátoha 😖 Pekný večer ešte a dobrú noc 🙂 a dík za pokec 😉
@hanka_xy my sme zacali s krupicou z mlieka vcera a maly mi prespal celu noc a dokonca ho dnes ani nebolelo brusko 😉 ale zase maly neni kojeny a tam je rozdiel... podla mna za vyskusanie nic nedas na jeden krat, po ruke by som mala nieco od bruska na rano, mne sa zapekal ked mal pol na pol vodu a mlieko - ale to mal nieco cez pol roka, ked sme boli na SK. Nasi posielaju baliky ale nie casto ale zase ked pridu na dovolenku donesu plny kufor - uz to vidim 🙂 Len bohvie kedy to bude... mali by prist cez leto ale nieje nic iste. Este som mala navrh od nasich prist na 2 mesiace cez prazdniny k nim 😀 Dobru noc 🙂 Aj ja dakujem, zajtra este pokecame 😉
Ozaj kocky, otazocka, stvornozkuju alebo plazia uz vase deturence? Nas cuva ale nie a nie ist dopredu 😀 Sadat si z lahu nesadne, iba z pololahu, snazi sa hocicoho sa zachytit a postavit, ked ho postavim na nohy a drzim ho tak krasne chodi. Ale zaujimalo by ma to plazenie alebo nejaky pohyb, okolo osy sa otaca stale, chce byt len na zemi alebo na rukach posledne dni, da sa v poho na styri a potom sa zase da "na pasenie konikov" a zacuva si :D niesom si na 100% ista, ale zda sa mi ze dcera plazila nieco tesne po pol roku a za chvilku aj sama sadala, v 9 mesiacoch ju mam natocenu ako stoji a skace v postielke - resp. tancuje na hudbu. Nie, ze by som sla porovnavat, kazde dieta je ine ale tusim je pravdou, ze ti chalani su lenivejsi 😀 preto sa pyatm, kedze mame deticky skoro rovnakeho veku ze ako to je u vas alebo ake mate skusenosti s chlapcami 🙂 ozaj, my budeme musiet asi ist k doktorovi, malemu nejde ani o milimeter stiahnut predkozka a neviem co s tym, nasilu nechcem nic... ☹
@lucica No to ma tiež napadlo, lenže my vačšinou bez auta chodíme tak je potom problém to niekde ohriať, preto chodím len tak aby zjedla presnedávku , jediné čo sa neohrieva a ostatné už doma , alebo u niekoho na návšteve ale inak sa moc nedá keby sme chceli ist napr do prírody opekat tak je to ešte ťažko :D
@s.i.m.k.a1 No tak to by bolo super keby aj tu niečo také predávali no žiaľ Slovensko je len Slovensko :D , inak mne banánik ešte moc nechce iba ked ho uplne rozmačkám , ešte to nemá čím kusať, tie zubadlá jej pomalyčky vykúkaju veeeľmi pomaličky :D
@vulcano1986 zober ešus a ohreješ na ohniku 🙂
@vulcano1986 ja banán dávam ked sme vonku tak, ze si ho osupem kusok a oškrabujem z neho lyzickou
@lucica Ale toto neni vôbec zlý nápad :D veru to využijem :D
Ahojte baby,nejako to tu stichlo, ako sa mate? 🙂

@lusinda1989 no vsak kazde dieta je ine....uz som rozmyslala ze ak nechcu flasu,ze ci nemaju odpor k cumlu na flasi lebo je to guma a ze ci in to nejak nesmrdi.....neviem....tak ako ty vravis treba skusat a mat trpezlivost 🙂