Septembrové detičky 2012
Otváram novú tému a pozývam všetky mamičky z našej starej témy, ale aj nové, aby sme si navzájom pomohli s problémami, ktoré majú naše deťuchy alebo len tak pokecali 🙂
@lusinda1989 Ahoj, no aj my pomaly prestavame s kojenim, nakolko moj maly taha uz lne v noci a aj to uz nema moc mliecka, ale staci mu to, zaspinka pri tom a spi cca. do 7:00-7:30. Potom rano dame mliecko z flasky, potom ranajky jogurt s bananom a na desiatu ovocie a ovsená kašíčka (z DM-ky taká trojzrnná a moc mu chutí, inak občas máme ranajky s desiatou v jednom a do ovsenej kase dam aj jogurt aj ovocie), potom obed zeleninka s maskom, olovrant mliecko a vecera kasa. Inak moj maly spapa mliecka max. 120ml aj to ho pri tom musim drzat, v ruke musi mat nejaku hracku, alebo diaľkové ovládanie... a musím mu spievať. Je to pre nás trápenie. Ale vraj má mať cca. 500-600ml mliečka denne. Tak náš má 120ml ráno, 120ml olovrant, 150ml kaša (aj tá sa počíta) a potom cca. 100ml kojenie v noci. CIze dokopy necelých 500ml, ale apson niečo. Niekedy som ale neni ani s tými 120ml úspešná, ale čo už. Jednoducho mu viac chutí tuhá strava. 🙂 Inak papkáč je riadny. Zje všetko čo sa podáva lyžičkou a hlavne nech je toho veľa 🙂 Jedine jogrt biely mu nechutí samotný, ale k je v nom piškótka, alebo ovocie... tak je to ok.
@lusinda1989 ja som malemu vysadila mlieko a nechala som iba na ranajky a na noc a vypil mi viac ako liter caju denne a bol dost nervozny - potom som zistila, ze mu chyba mlieko tak sme ho vratili do jedalnicka - 2x cez den nech si oddychne. Vzdy mu zarobim 240ml, taky zvyk, vzdy mi tolko vypil ale teraz si da ako kedy - obcas zje aj celu f;asu, inokedy polku necha.. neda sa to odhadnut ;) my mame zuby uz 4 - ale strasne nas to boli lebo ten 4.ty sa este len prerezava, tak maly placka stale a je nervozny. Mame trapenie, nesmiem ho nikam polozit, budi sa v noci ze uz nechce spat a pod. 😠 tak to ste naozaj sikovne 😉 maly uz sa zacal trochu posuvat vpred - bud sa pritiahne na rukach, alebo sa da na 4 a posunie sa obcas aj rukami, inac ich vzdy zabuda pouzivat 😉 my sme tiez velmi casto na zahrade - dam ho do kocika do vajicka, dame si nejaku dobru vyzivku, pokukame macicky, bublinky z bublifuku... alebo vyzeniem muza nech ide s nim na prechadzku uspat ho v kociku zakial ja mam vela roboty, obcas sa nakopi riadu a riadu... a strasne rad ma maly kable :D kvoli nim hlavne sa uci posuvat dopredu :D
Ahojte, mam na Vás otázočku. práve pátram po novej autosedačke (9-18 resp. 9-25kg). Viete mi nejakú odporúčiť? Zatiaľ máme síce vajíčko, ale v auguste ideme na dovolenku, to už pojde v novej, alebo bude mat 10-11 mesiacov a chcem aby tu novu mal aspon mesiac pred tym, nech si zvykne, takze do konca juna ju musim kupit. ROzmyslala som nad cybexom juno fix, to je ta s tym pultikom, lenze sa bojim, ze tam nebude chciet byt ed trochu vyrastie. Dajte tipy ak mate nejake skusenosti s niecim. Dik
@lusinda1989 Jej tak to papate presne tak isto ako my, uplne navlas rovnako aj my papame, tiez vypije 150 ml, a iba rano sa jej občas zadari vypit 200 ml, lebo celu noc prespi tak to vacsinou pije tych 180 az 200 ale iba rano inak tiež klasika tych 150 ml, ona ani moc hladna neni ako tak ju pozorujem, lebo papame tak každé 4 až 5 hodin a je kludná stačí jej to tak.
No my sedkáme pekne, ale na štyri sa jej akosi asi nechce, ona sa skor akoby len zdviha na nožičky na chodenie asi štvornožkovanie preskoči :D neviem uvidíme, inak veeelika závisť že máš záhradku a domček,v tomto počasí čoraz viac rozmýšľam aj ja že radšej kupime dom než byt, lebo tieto byty to je zabité , v zime ok ale jar leto jesen je utrpenie ked ani von sa nedá vybehnut, leda tak na balkon a to mame pod oknami hlavnu cestu takze si viete predstavit ze ani moc tam nechodime aj pradlo radsej susim doma na susiaku lebo z vonka ide prach.
@lucica ahoj, no my sme si vyhliadli zatiaľ takúto, už len kvoli tomu že je od 9 do 25 kg, teda ju budeme mať hooodne dlho, a dá sa nastaviť aj polohovanie pre žabku a zároven sa dajú poťahy vybrať a oprať takže my sme takto rozmýšlali. :D http://www.alltoys.sk/iobchod/product_info.php?...
no u nas este kojime a celokm casto. ale ona je zrut. u nas rano kojenie, potom desiata ovocie a k tomu este kojenie, obed zelenina+maso, potom asi 2x kojenie, kasa a kojenie ... no a v noci vacsinou 2x kojenie, tak neviem, zatial sa moc nevyspim, lebo teraz ju zacinaju aj zuby este hnevat (a to este nemame ani jeden) takze sa mi v noci budi...
@vulcano1986 mu mame romer a sme spokojni. brali sme 9-18kil, a teraz ma vacsia uz tu dalsiu co je do 36 kil tusim a tu 9-18 skladujem malej. tu chcem vo vajicku min do roka, aj ked asi z nej skor vyrastie. Aj natalke sme ju menili v 10 mes, lebo uz jej vytrcala hlava to to nesmie....
@lucica u mňa vyhrala jednoznačne táto..
http://www.ricobaby.sk/autosedacky-0-18-kg/826-...
dá sa použiť aj v smere jazdy aj proti smeru jazdy, má polstrovanú vnútornú vložku a má až 5 polôh náklonu a aj cena je priateľná...🙂
@s.i.m.k.a1 praveze nasa vibec nechce pit caj... Tak jej ho nasilu nutim ☺
@lucica ja som rozhodnuta co najdlhsie vo vajici a potom romer king plus 9-18kg
@vulcano1986 no to teda hej v byte je to o inom ake uz sa tesim do ozajstneho naseho domceka ktory planujeme stavat cim skor ...
Jeeeeeeeeeeeej dnes som našla v DM ke tie mliečka čo ste spomínali že majú v Anglicku , tak sme rovno 4 kúpili a otestujeme, máme jahodové a banánové tak som zvedavá ako to malej bude chutiť ale som rada , normálne som z toho mala druhé vianoce :D :D
@vulcano1986 nie nahodou miešane s kašou?
@lusinda1989 a kojis malu? Ak hej tak cajik nepotrebuje. A mne ked maly nechcel caj, lebo on je od 2tyzdnov na UM - odislo mi mlieko asi zo stresov ☹ tak ale to uz mal tak 5 mesiacov som mu do neho zacala pridavat trosku mediku. Uz sme vo faze, ze ani med neni treba. Skus. Ja som "musela", maly zapal priedusiek, silne hnacky s krvou - z pohotovosti nas poslali domov ze si mame na druhy den zavolak k lekarovi a vraj mali plno a nechceli nas zobrat. Sli sme autom, tak do termosky cibulovy caj s medom a mojrankou a vypil mi po ceste celu. Dr. povedala,ze pokial mu med nedavam priamo na dudlik je to OK. Tu totiz niesu volnopredajne lieky na kasel pre deticky, takze sme si museli urobit po svojom. A zabralo to brilantne celkovo, krv mu uplne presla a aj hnacky sa upravili. U nas sa med velmi osvedcil, vdaka bohu aspon nieco. Ale uz som zasobena liekmi zo SK :D Plno Mucosolvanov Junior a Bronchipretov keby nahodou :D
to mal nejaky zapal criev alebo coho, lebo mu zle robila laktoza, cim malo mlieko vacsiu laktozu tym viac krvi kakal, prisla som na to lebo som si myslela ze to ma z nutrilonu, kupila som jedno z najnamejsich a vraj najlepsich tu a hrozne sa mu to zhorsilo. A potom sme prisli na to, ze nutrilon comfort co sme mu davali mal laktozu tusim okolo 1,3 a sma to druhe malo 7. Na sk dr. nasadila bezlaktozove mlieko, silne antibiotika, probiotika a do tyzdna bol fit. Tu by ma tak okaslali. 3 dni v kuse vyvolavat k doktorovi nech nas vezmu, vysvetlovat recepcenj stale ze mame doma velmi chore dieta a oni nemaju termin. No nech sa strcia. Na SK maju termin vzdy.
@s.i.m.k.a1 nie malu nekojim ale ako ma un tak ma viac a viacej pocujanych plienok ako ked som kojila podla mna som uz nemala ani dost mliecka prero mala asi ani tolko nepriberala lebo teraz za nesiac a pol podla naseho domaceho vazenia ma uz plus skoro kilo takze tak...
@lusinda1989 a cistu vodicku ti nevypije? U nas maly mal iste obdobie radsej vodu ako caj. Vyskusj 🙂 Alebo nejaky detsky dzus s mineralkou. Isto zachuti 🙂
@lucica Hej hej s príchuťou a kašou, ale to stačí sem tam keď niekde pôjdeme na dlhšie, tak či tak to nebude pravidelne papať, len je to tiež skvelé riešenie, keď pôjdeme na celý deň napr do Bojníc sa chystáme a podobne 🙂
@lusinda1989 u nas je takyto
@vulcano1986 u nas som nevidela s kasou, skoda ☹ ale dnes sa na to specialne zameriam v oddeleni s detskym jedlom 😀
@vulcano1986 No je to dobra vec, ale ja mliecko vies kdekolvek spravit. Ja mam taku malu 0,5 litrovu termosku kde mam horucu vodu, flasku de mam prevarenu studenu a z aventu taky zasobnik na mliekovy prasok. Daju sa tam nadavkovat 3 davky. Tak len nalejem vodu do flasky, vysypem prasok a zahrkam a je to. Viem to vyuzit aj ked napriklad cajik dojde. A v lete ked spravim rano cajik, tak na obed v tom teple a v tej zavretej flaske uz nema vabnu aromu, tak radsej vylejem a spravim novy, alebo dam vodicku.
@s.i.m.k.a1 u nas su v takych sklennych flastickach maju cca. 2dcl. Ale je to dost sladke, ja som to raz skusala a spravila som mu to tak, ze 50ml dzusu a 300ml vody a aj tak to bolo sladke. A to su bez pridavku cukru. jedine mrkvovy nie je sladky.
@s.i.m.k.a1 U nas je to urcite v dm-ke. Taketo som videla hami, nestle...
http://www.feedo.sk/shop/tekute-mliecne-kase/
@lucica ja som to robievala ked sme niekam isli, ale to nebolo na dlho ze do jednej flasky vodu a do druhej suseny prasok a potom som len naliala a zahrkala. Vzdy si vypytal jest akurat tak ked voda bola prijemne tepla takze nam to vzdy vyslo, ked sme boli na SK. Uz som to videla na stranke to mliecko s kasou, ale som hovorila ze tu v UK som to este nevidela, ale obzriem si to dnes specialne, potom napisem na co som prisla 😀 Raz som malemu kupila polsky dzusik od 4.mesiaca, bolo to totalne presladene, tiez som to riedila. Ale co moje decka od vzdy zboznovali a dcera mi nikdy nic ine velmi dlho nevypila z flasky (kojila som ju rok a pol) bola melonova stava. Odstaveny melon vo flaske bol najviac mnam a uz sa ani flase nezdrahala.
@lusinda1989 skus este odstavit ten melonik. Alebo jablckovu stavu. To si pamatam ze to robievali mne ako dietatu. Mas iste, ze v tom nic ine neni ako cerstve ovocie a je to zdrave 🙂
Tak som pozerala, oci dokoran a nic. Nestle ani Hame tu nepoznaju ocividne, sak nic poriadne kvalitne 😀 300Hippovych vyziv a kasi, Cow and Gate,nejake Organic a podobne, az 3kase od Nutrilonu uplne bez chute... :D Oni tu ulietaju na nejakych obilninach ktore obsahuje hadam kazda detska kasicka, normalne lutujem,ze som tomu malemu zobrala len 7 krabic,rychlo sa minuli. Co uz kupujem malemu kase,tak tie obilniny su v celku, cudujem sa ze mi to papa.
Dnes som mu dala maskovuvyzivu, normalne mi ich vzdy pekne spapa no tato bola s petrzlenom a mrkvou posekanymi a s moriakom. Baby on taaaak plakal... nenavidi petrzlen :D
Ahojte. tak my dnes máme 8 mesiacov, ako to rýchlo beží. min.týždeň sa nám podarilo krásne povedať MAMA aj keď nevie čo hovorí, oči sa mi zaleskli a veľmi to potešilo, dovtedy to bolo také nevýrazné mamamam 🙂 máme 7 zubov, stále sa staviame, sedieť nás nebaví. strašne rada sa nosí, ale len na rukách, šatka nehrozí a je to riadna makačka, lebo kilov kopec. avšak papáme málo, oproti deťom čo tu čítam, ešte sa veľa kojíme. ale tak všetci hovoria "veď nevyzerá hladná" :D tak sa snažím nestresovať sa, aj keď som myslela že bude po mamine a spucuje príkrmy aj s lyžicou, že bude taký hladoško keď je taká veľká. ale tak hlavne, že je spokojná, nie? 🙂
Ahojte, môj malý odmieta mlieko. Dnes v noci sme asi definitivne prestali kojit ☹ išlo to postupne dolu vodou, najskor nechcel rano, potom ani večer a včera odmietol prso aj v noci. Doniesla som fľašku a vytiahol 100ml. To bolo o 5:00 potom ked sme sa zobnudili o 8:00 nechcel o flaske ani pocut. Ale ked som mu dala caj, tak to bolo v poriadku ten si dal. Iba mlieko z flase odmieta. Vypije ho len občas aj to som rada ked da 100ml. zvykla som ho v noci kojit a rano a na olovrant mlieko tak cca. 100ml. SOm zvedava co spravi na olovrant, lebo včera nechcel. Ako to mam riešiť keď nebude chciet mlieko? Dnes rano som mu dala ako nahradu cely jogurt a ten zjedol. flašu nechcel a hned 10 minut na to zjedol 3/4 bananu s celym jogurtom. Všetko čo je kašovité alebo tuhé spapa, ale mlieko nič. Skusala som bebu, nič, hami to papal ale myslela som ze ked tak malo, tak mu asi nechuti, ale sunar mi papa tak isto len trochu.
Čo je v mlieku také čo nemôžeme nahradiť inou stravou? je to tak podstatne? Rozmyslala som ze mu spravim na obed polievku nejaku brokolicovu kremovu a dam do nej mlieko. Alebo zemiakovu kasicku k masku a kasu by som spravila s mlieckom. Máte nejaké finty ako mu skúsiť dať ešte mliečko? Skúšala som aj hami mliečko s kašou, vanilkove ale bud nebol vtedy moc hladni, alebo mu to nechutilo. lebo vypil asi tak 30ml. A strasne slinta, máme doma maleho bernardina 🙂 zuba ziadneho a to budeme mat vo stvrtok 8 mesiacov.
@lucica v umelom dojčenskom mliečku je veľa železa čo dieťa potrebuje. Vraj, píšu to v každej reklame 😀 ja som malému pár dní mlieko dávala len ba. A tu hovoria, že kravské mlieko prevarené sa môže od pol roka. Skús mu trošku prevariť a vyskúšať, či vypije aspoň také. Ja keď som dcéru kojila nedala si žiadne UM. Je to aj tak hnusné, je zvyknutý na tvoje mliečko, možno sa keď sa zobudil v noci a ráno na raňajky a potom som prišla na to, že mu veľmi chýba cez deň, bol moc nervózny. No vysaďovať mlieko bola rada od Health visitorky (zdravotnej sestry) ale viem, že mu chýmu už len nechce ťahať. 🙂 za vyskúšanie nič nedáš a okrem toho, keď mu robíš polievočku s mliekom tak tam tiež je prevarené kravské 🙂 aj v jogurtoch 🙂
Baby mala v poslednom case dost grcka a ja neviem z coho. Prestali sme kojit a jedine um co vypije je z dmky ale negrcka mliecko ake hipp kupovanu zeleninku ale tu sme jedavali aj pred zm a negrckala tak som z toho jelen. Tiez negrcka jazdy den ale iba obcas tak 2x do tyzdna. Neviem co s nou je. Dajte nejaky napad.
@lusinda1989 ja som malej tak skusala davat Milacika a po nom mi cely den drobec prevracal. Davas tu istu zeleninku alebo obmienas? Moze to byt aj tym, ze jej nejaka prestala sediet. Treba odpozorovat z ktorej priamo vracia, my ich kupovavame viacej druhov 😉
@lusinda1989 pokial si grcne 2 krat do tyzdna tak to nic nie je. Samozrejme pokial nevygrcka vsetko co zjedla. Mozno je len moc najedeny. Ale skus pripadne doktorke povedat. Ale aj moj maly obcas grcne, ale to len taka trocha.nedavas mu tu zeleninku moc skoro po desiatej alebo potom mu nedas nieco skoro po obede? Mozno je len plny.

Ja som sem vcera napisala moooc slhy prispevok ale akosi sa mi nepridal 😔tak este raz.
Mame sa dobre uz nekojime ale flaskujeme takze rano mliecko o desiatej ovocie s piskotikom na obed zeleninka potom niekedy banan ked je hladna o siestej kasa a na veceru pred spankom mliecko. Kolko davate moja vypije max 150ml tak neviem ci to neni malo. Inak mame jeden zubok po dalsom ani chyru ani slychu ale nevadi.
Sme na navsteve v ruzomberku u mojho tatina tak mame prazdninky. Novy kocik mi stale neprisiel co ma moooc hneva ale vo uz mam robit...
Budime sa v noci raz a vstavame ako sa vezme niekedy o siestej niekedy neskor. V piatok sa ideme fotit cela rodinka tak sa tesime.
@s.i.m.k.a1 a co sa tyka pohybu tak o nas vsetci vedia ze sme rekorderky mala stvornozkuje od styroch mesiacov a teraz musi stale niekam liezt furt sa hybe alebo niekde vylieza nemam chvilu pokoja 😊
Najradsej dni travime na zahrade ked je vonku pekne pocasie bud sa hrame na deke alebo v kuse nieco vymyslame 😊 hrozne ten cas leti.