icon

Septembrové detičky 2012

nkem
18. okt 2012

Otváram novú tému a pozývam všetky mamičky z našej starej témy, ale aj nové, aby sme si navzájom pomohli s problémami, ktoré majú naše deťuchy alebo len tak pokecali 🙂

lusinda1989
4. jún 2013

@lucica ja davam zvolensky vanilkovy ale kamoska dava aj ovocne

lusinda1989
4. jún 2013

Baby nedame nejake stretko s krpcami?

lucica
4. jún 2013

@lusinda1989 Ja som za, ale kde? Ja som z BA.

lucica
4. jún 2013

@lusinda1989 ja skusam, ze ci bude chutit. Zatial najviac chutil acidko jogurt marhula a brusnica. Dnes som dala vanilkovy zvolensky, ale nie ten smotanovy (len 0,6% tuku mal) a vcera celkom chutil aj selský (hollandia) bananový. Asi zostaneme na acidko jogurtoch, tie mu najviac chutia.

lusinda1989
4. jún 2013

@lucica mne je jedno ja sa do ba dopravim nemam problem
@lucica tak ked mu chutia neni o com 😉

lusinda1989
5. jún 2013

Baby ako riesite uspavanie ja som z tej mojej na nervy musim ju uspavat tak ze ju polozim na manzelsku postel potom musim pockat kym prestane po vsetkom a hlavne po mna lozit a potom ju hladkam po chrbatiku alebo capkam po ritke. Ziadne ze zaspavanie v postielke u nas neni toto uspavanie trva niekedy aj pol hodinu a niekedy az hodinu. Uz nevladzem dnes som ju nechala plakat v postielke a trvalo to 40 min kym po hydterickom case zaspala. Hrozna som ja viem ale ja ju 40min uspavam a ona 20 min spi... Uz nevladzem da sa inak naucit doeta zaspavat same v postielke bez toho srdcervuceho revu? Dakujem

nkem
autor
5. jún 2013

Szia mafia 😉 ako sa máte baby? konečne som sa dostala k počítaču. Boli sme dneska na poradni a má 9,5kg a 72cm, všetko v poriadku a na nabudúcej poradni už ideme opäť očkovať 😒 Bavili ste sa o jedálničkoch, tak pridám jeden náš. Ráno mliečko, vypije asi tak 200ml, robím viacej, ale necháva niekedy, o také 2-3 hodinky dáme ovocnú výživku, v poslednej dobe si zvykne hodiť okolo 12 šlofíka, o nejakej 2 obed, potom o 4-5 mlieko, neskôr jogurtíky alebo kašu a na noc mlieko, pritom našťastie zaspí, lebo ju uspať je nadľudský výkon.. Ona keď zaspí, tak to musí byť naozaj unavená. Inak spapá všetko, najradšej má hrušku, ale to hlavne, keď tato je, všetko čo robí tato, tak je naj, tatov cecok malý 😀 kúpil som malej trojkolku, smartrike je to do 36m, tak to snáď potom využije, vzhľadom na to, že to vyzerá, že zima bude celý rok, zatiaľ každý deň pršalo.. 🙄 Kúpila som malej také chodítko, resp tlačí to pred sebou a chodiť alebo sedieť a hrať sa s tým, hádzať guličky do vnútra a keď to vhodí, tak to urobí zvuk, tak sa naučila už hádzať guličky do vnútra a tancuje na tú hudbu 😵 na jej očiach normálne vidieť iskričky, že čo za zlobu vymyslím 😀 pekný večer prajem

@lusinda1989 capkanie aj u nás fungovalo, ale už na to nereaguje, najviac sa upokojí, keď ju držím na hrudníku, najprv protestuje a potom zaspí, ale najčastejšie to funguje u pána otca 😝 trochu si týmto na seba šijeme bič, ale jediné to funguje.. 😖

nkem
autor
5. jún 2013

Vidím, že ste sa tu bavili aj o autosedačkách, my máme Chicco Neptune do 36 kg, od 9 kg. Našťastie sa jej v aute páči a keď je v nej spí a dobre sa uloží, ani jej hlava nepadá do hlavy..ale aj tak som rozmýšlala nad nejakým nákrčníkom, neviem, či som dobré meno použila 😝 či by jej to nepomohlo pri pohodlnejšom spánku.

nkem
autor
5. jún 2013

Jój, zabudla som, piškótka má 2 zúbky, takže nepatrí medzi zubaté šelmy 😀

lucica
11. jún 2013

Ahojte dievčatá, akosi to tu stíchlo. A kedže je dnes taky uprsany den, rozhodla som sa sem zavítat. A mám zároven aj jednu otázku. Ako spia vaše ratolesti cez den? Môj malý ide každé 2 hodiny spať. Má to tak odkedy sa narodil 🙂
Ráno vstane okolo 7:00-7:30, potom idem okolo 9:00-9:30 spať. Zväčša je to na 30 minut ale občas pospí aj 1-2 hodinky. Potom ide po cca. 2 hodinách odkedy sa zobudí zasa spať na cca. 30 minút a potom opäť po 2 hodinách, kedy ideme von na prechádzku a tam spí cca. hodinku. A potom do vecera nez ide spat vydrzi aj 3-4 hodinky a okolo 20:00-20:30 ide spať na noc. Zobudí sa okolo 3:00, dá si mliečko a spí do rána. Ale teraz idú zuby a často sa budieva, hlavne večer tesne potom čo zaspinka, tak sa budi každú chvilu ale staci mu dat dudlik a spinka.
Co poucvam z okolia, tak deti vydrzia aj 3-4 hodinky normálne hore, niektore spia uz len raz. Ako je to u vas?

jarkamartin
11. jún 2013

@lucica
Ahojte. No my vstávame väčšinou pred šiestou 😖, sa hráme v posteli, mamina sa napapá a potom cca o 8mej- pol 9 zaľahne spať- asi je nevyspaná, keď tak skoro buntoší :D Spí ako kedy, bolo to 45min teraz vie potiahnuť aj vyše hodiny. Keď sa zobudí sme hore cca do 13- 13,30, potom ju zase ukladám. Spávala svojich 45 min ale napr. včera spala hodinu a pol. Potom už je hore až do večera. Ukladám ju medzi 19.00-20.00. O 22.00-22.30 zaplače, dáme cicík, upokojí sa a spí ďalej. Niekedy je v noci hore 2-3x, niekedy viac. Včera len do pol noci bola 3x hore. Asi kvôli búrke. Dnes napríklad vstávala o ôsmej a spať išla až teraz. Takže stále máme iný režim 🙂

nkem
autor
11. jún 2013

@lucica to pekne spinká, naša malá nechce spávať, už od narodenia, teraz sa naučila tak cez obed a poobede trošku, ale inak si hodila svoje dvacky-20minútovky a plná energie začala znova 🙂 teraz jej idú očné zuby a to je jedna veľká katastrofa..nechce jesť, teploty, už aj čípok vytláča, stále plače..inak je ok. Je aj tie prvé zuby sa prerezávali dlho, ale nebolo to také hrozné, iba bola plačlivá. Najhoršie, že nič nepomáha, ani gélik, ani nič, iba čakať.. ☹

vulcano1986
14. jún 2013

Ahojte, tak my spinkáme nasledove a to ráno medzi 6 a 7 papame, potom este spinká do takej 10 , potom sa hrame alebo ideme von, potom spinkame medzi 12 a 2 vzdy v tomto období zaspinka a ťahá dve hodky, no a potom je do vecera hore do tej desiatej cca niekedy deviatej a zasa rano to iste.
Inak včera sme boli na poradni a máme 68 cm a 8,4 kg 🙂 , a zúbkov stále nikde ale občas býva plačlivá a stíska pery takže niečo sa jej tam už každopádne deje :D :D

vulcano1986
14. jún 2013

@nkem Inak máme my tiež presné taký jedálniček ako vy :D :D uplne rovnako :D

lusinda1989
14. jún 2013

@lucica tak nasa chodieva spinkavat vecerne spanie o 19 cize okolo tej 20 uz spinka budi sa medzi 24-03 na mliecko z flasky uz teraz a potom spinka az do 6-6,30 niekedy do 7... Spunkat ide potom ked plavame zaspi este cestou v aute cize okolo pol 11 dnes spi dlho takze este spinka inokedy spi hodku hodku a pol niekedy aj menej niekedy dlhsie... Poobedny spanok ma medzi 15-17 ale to spi tak pol hodku max hodku. Meszi to papame sme doma alebo idem niekam v kociku... Ale kazdy den je iny no takto nejak to dodrziavame...

sjuz
23. jún 2013

Baby ta moja bambulka este stale nema ani 1 zub... A to mala v piatok 9 mesiacov. ale inak je stale dobrucke babatko, aj pekne spinka. ona cez den da 2 spanky po 2-2,5hod. S jedlom je to horsie. Stale je kojena a mlieko jej chuti najviac. No a vodu skoro vobec, takze kojim castejsie ako ked bola malinka. Zatial papame iba doobeda ovocie (jablko, banan, hruska, uz som davala aj melon a ceresne), obed zeleninovo-masovy (zo zltka mi grca, takze stale masko), vecer kasa. No a medzitym nanajvys okusuje rohlik, alebo uhorku (tu miluje). Jogurt som este nedavala, ale uz zacnem s nejakym bielym, aj tu starsiu mam naucenu iba na biele a ked tak jej do neho budem pridavat ovocie... Vie povedat mama, baba, havo a mnam... to je cela slovna zasoba 🙂

lucica
23. jún 2013

@sjuz Ahoj, nič si z toho nerob. Ten môj drobec mal v nedelu minuly tyzden 9 mesiacov a presne na "narodky" nam vysiel prvy a o den na to aj druhy. A mam na teba jednu otazku. Ako jej davas uhorku? Ja mam tiež taku domacu a neviem ako mu to mam dat.

sjuz
23. jún 2013

@lucica ona z tej uhorky vela nezje. vzdy jej doruky odkrojim bud koliesko, alebo pruzok - podla toho aka je uhorka a ona ju zuje, vacsinou z nej stavu vycucka. Ale uz som rozmyslala, ze by som ju aj nastruhala, len nejako neviem s cim, mozno s mrkvou a skusim ci aj to bude papat. jej ta uhorka robi dobre na dasna, davam jej ju studenu z chladnicky. Aj jablko jej dam mesiacik a to iste. Len zatial nema zuby tak sa to da, az nieco vylezie uz to nepojde...

s.i.m.k.a1
23. jún 2013

@lusinda1989 akurát to tu čítam a tvoj príspevok o zaspávaní ma zaujal, náš malý zaspáva výhradne iba na rukách búchaním po zadku alebo na fitlopte.... unavená, vyčerpaná ho po pol až po hodine položím do postielky a on na mňa otvorí sovie okále a rehní sa. Ide ma poraziť. Manžel sa ho snaží naučiť spávať samého, len to nieje také lahké, keďže má iba nočné a ja som na malého strašne mäkká a aby som si priznala, som pohodlná, je mi pohodlnejšie ho "nadŕdať" 😀 ako ho počúvať zase plakať, 5 zubkov mu ide naraz a aj tak celé dni plače, odmieta jesť, hrať sa, v postielke alebo hojdačke ani nehovorím. Nenechá sa ani nakŕmiť v stoličke. Strašne vyčerpávajúce obdobie.

lusinda1989
24. jún 2013

@s.i.m.k.a1 nase taspavanie sa uz zlepsilo mala place iba ked nas vidi odvhadzat z izby cize sa nas snazi vydierat akonahle zavrieme dvere rak sa ulozi a ide spinkat. Trvalo to sice dva tyzdne ale je pokoj. Ja som neni vycerpana psychicky z toho uspavania a mala spi ovela lepsie niekedy pospi aj 4 hod co sa nam predtym nikdy nestalo... Len to bolo tazke vydrzat

lusinda1989
24. jún 2013

Ahojte kocky... Nasa mala pirana ma uz styri zuby zacala krasne papat aj domace varene a aj vsetko co jej dam zhltne... Velmi jej zachutilo papat. Chystame sa na dovolenku asi... No a potom po lete hajde do DE. Muz tam zobral robotu. Vobec sa tam netesim a idem tam len kvoli nemu...

lucica
24. jún 2013

Ahojte baby, moj maly IVko sa zapojil do sutaze s Luckou, ak mate chut, hlasujte za neho. Dakujeme.
http://www.usmevprelucku.sk/sk/fotogaleria/28/208/

kika831
24. jún 2013

@lusinda1989 Ahoj, u nas je to nieco podobne-tiez som skusala maleho nechat vyrevat, ale akonahle bol chory alebo isli zubky, tak sa vsetko vratilo naspat. Tak som sa na to vykaslala a uz nechcem mojho drobca tym trapit. Konzultovala som to aj s lekarkou a povedala, ze to prejde casom. Tiez som bola dost unavena, ale uz som si postupne zvykla a verim, ze to casom prejde. Drzim palce

lusinda1989
24. jún 2013

@kika831 nasa mala uz krasne zaspava sama. Chcelo to len cas a chvalabohu si zvykla...

jarkamartin
25. jún 2013

@lucica hlas je tam ;) ten spacák sme mali tiež 🙂

lucica
25. jún 2013

@jarkamartin 🙂 dakujeme

vulcano1986
11. júl 2013

Ahojte,
vidím, že všetci užívame leto , dlho nikto nič nenapísal, tak ma tak zaujíma ako a kde trávite so svojími detičkami leto. Aj ste sa odvážili niekam ďalej a na viac dní ? Ja osobne chcem ešte rok počkať do ďalšieho leta, neviem si predstaviť že by spala napr v Tatrách naša malá, lebo je zvyknutá na svoju postieľku . Aj s jedlom neviem ako by to bolo :D o rok bude už pohoda myslím :D .
A vy ste na tom ako ?? 😉

nkem
autor
12. júl 2013

Son muzovi zobrala tablet, tak konecne som zase medzi zivimi 😀 my travime leto tak, ze chodim s malou name kupko, prechadzky, vlastne taka klasika ako predtym 😉 ja by som aj isla na dovolenku, keby mal muz cas, ale chceme ist na konci roka, ak vyda...

vulcano1986
12. júl 2013

Ešte taká otázka , ako a kedy chodia vaše detičky spať\? Naša síce prespí desať hodín, ale zaspáva až okolo jedenástej, pol dvanástej a to je dosť neskoro. AJ to posledné dni aj o tej jedenástej zaspáva s plačom. Už sme skúšali aj rituály typu že kúpanie, papanie a postieľlka, aj mliečko v postieľke a ona nie a nie zaspať , ako keby to nebolo tak neskoro by mi to nevadilo len začína si to ešte predlžovať.

dadika2504
12. júl 2013

@lusinda1989 ja moju od začiatku položím do posieľky a odídem z izby 🙂 Niekedy by som si už aj ja rada ľahla, ale keď ma tam vidí, tak len vyskakuje, vykrikuje a smeje sa 🙂 Takže musí byť sama a o chvíľu spí 🙂 Cez deň to isté 😵