Spoločný termín - september 2016
Mamičky s termínom v septembri 2016
@elise aj ja by som prosila pridať do skupiny inak baby ked ste sa bavili o tej zápche mňa trápi presne opačný problém, a to asi taký že ma preháňa.. máte s tým niektorá skúsenosti? bola som aj u dr. kvoli potvrdeniu či hnačka nieje infekčná ale výsledky dopadli dobre tak netuším z čoho to može byť
ahojte, mozte ma prosim pridat do skupiny. Dakujem.
Ahojte. Ako sa cítite baby? Ja som dnes bola na poradni, opäť sme bábo pozreli sonom a práve is cmúľalo prst, doktor zapol aj zvuk a počuli sme srdcové ozvy a bolo to zaujímavé...vždy sa na to teším, keďže zatiaľ necítim, že bábo v brušku mám, vy už niečo cítite?
@2nika47 nemáš stresy? alebo neužívaš nejaké lieky, výživové doplnky, z čoho by to mohlo byť...ja napríklad vôbec nemôžem mlieko a mliečne výrobky - mám intoleranciu laktózy..to som do pol hoďky na hajzli...dúfam, že to bábo nezdedí po mne..
@laurinka_21 nemám stresy iba také obyčajné bežné nič nezvyčajné preto tomu nerozumiem... a beriem akurát vitamínový doplnok pre tehotné ale neviem či by to mohlo byť s toho... doktorka mi odporučila brať čierne uhlie na tu hnačku a to mi trošku pomohlo už to nieje také zlé.. a ty si v kolkom týždni ked si bola na ultrazvuku dneska?
@2nika47 a hnacku mas aj viac krat do dna, ci len redsiu stolicu?
Mne s akonecne na zaciatku tehu spravidelnila stolica ako som zacala jest viac ovocia, lebo mi nic ine nechutilo. A to som kazde rano po prvom vycikani (okolo piatej) do pol hodiny isla na velku, ako hodinky.
@jankastubka mám takú redšiu stolicu no... mávam ju pravidelne každé ráno ak si nedám to čierne uhlie (inak ju mávam ráno iba raz -pár krát sa stalo že dva krát) u dr mi povedali že pravdepodobne je to zo stresu aj keď tomu tak úplne nerozumiem pretože sa nestresujem .. a mávaš nejaké čudné chute aj? či všetko po starom?
@2nika47 mne zatial byva po jedle zle, najma poobede. Takze skor nemam chut na nic. Jedine jablka sa mi ako tak dali zjest. Ani pit vodu sa mi neda, velmi malo pijem.
Tak pokiL nebehas na zahod vela krat kazdy den, tak bynsom to neriesila. Niekto vracia, tak mozno tvoje telo sa s tym vysporiadalo takto. Mozno si skus dat prorodzene zapekacie potraviny ako horku cokoladu, banan a pod aby sa nemusela ladovat tym zivocisnym uhlim.
@elise mozes ma prosim pridat do sukromky? dakujem 🙂
ahojte kocky pridavam sa ku vam, termin mam 1.10 no cakam dvojky tak to bude urcite september 🙂
ak je to aktivnejsie v sukromke rada by som sa pridala 😉
@2nika47 ja som v 14 týždni teraz
@jaja753 moje má hlavu na druhej strane 🙂
@jaja753 teraz pozeram, ze si sa pytala, odkial som,ja som zo ZV
@jaja753 jééj aký velký je 🙂
@jankastubka myslím že možno je to naozaj tak že každého telo sa s tým tehotenstvom vysporiada inak napríklad mne nebýva ani nebývalo nikdy zle že by som zvracala... tak možno to mám takú ako náhradu za to :D
@laurinka_21 a prečo ti v 14týždni robili ultrazvuk? 🙂 teda neviem no ja som počula že sa robí tak skor trošku
a ako sa citite baby uz mate brusko mne zacalo rast uz riadne tento tyzden a aj nevolňosti ustupili konecne
@jaja753 - a v ktorom si tyzdni? Ja som 10TT, ale este nic ,len skor boky s ami naplnili. Nevolnosti uustupili len troska. Skor mam pocit,ze sa nic nedeje.
ja som 12 a 4 dni inac aj ja uz necitim nic vsetky priznaky akoby zmizli zrazu
Ahojte zienky, ja budem v piatok 12tt, doteraz som ani raz nezvracala len ma teda napinalo kazdy den aj 20krat, neskutocne unavena cely cas, prsia ma boleli sice nie kazdy den a v podstate to bolo tak vsetko. Zacina mi byt lepsie co sa tyka unavy, napinanie stale je no menej ako predtym, prsia uz ani nie takze dufam, ze sa to uplne zastavi do 13. Tyzdna. Obdivujem neskutocne tie z Vas, ktore zvracali kazdy den, cely den, mna chytila crevna chripka v 10tt, myslela som, ze umieram a to boli len dva dni. Takze velky obdiv pre vas 🙂 zaujimalo by ma ci aj vam niekedy jednoducho uplne zmiznu priznaky, akokeby ste neboli tehotne a citite sa tak energeticke ako po dobrom dlhom spanku a mozete fungovat cely den. Mne sa to parkrat stalo a teda neskutocne som sa obavala ci som nepotratila. A tiez, ci mate vobec na nieco chut, ja nemozem nic do seba dostat bez toho aby ma nenaplo, nic mi nechuti a myslim, ze keby som nebola tehotna tak cely den nejem. Prepacte za obsiahly text a vdaka, ze ste sa dostali az sem 🙂 potesia ma vase odpovede
Brusko, som plnsej postavy takze nejako to neviem posudit, ale aj keby aj tak naozaj minimalne. Stale nosim moje nohavice a aj som schudla 2 kila.
@petraarifin - ahoj, ja to mam podobne, sice som len v 11tt, ale tento tyzden sa mi stalo,ze vsetky priznaky vymizli, uz aj najest s a mozem, sice mam este take trochu ,ze nesmiem vela zjest, ale odislo to vsetko. Tiez som rozmyslala, ci je vsetko v poriadku. Az na buduzi tyzden idem na kontrolu k lekarke. Schudnut som neschudla, skor by som povedal,ze som pribrala asi 1kg.
@2nika47 robili mi v 7. týždni, v 11.týždni a teraz v 14.týždni...
@laurinka_21 ahá 🙂 no mne dr robila iba v 10 týždni a v 12stom som bola na NT mne totiž hovorila že počas tehotenstva sa robí ultrazvuk iba tri krát preto sa čudujem
@2nika47 ja neviem, ja idem znova o 3 týždne na ultravuk, o 2 týždne na krv...ja som rada, keď pozrie malé, aspoň ho vidím, keďže ho ešte necítim a nerobí mi ultrazvuk dlhšie ako 5 minút...myslím, že je to aj tým, koľko im poisťovňa tých ultrazvukov preplatí...ja som spokojná...
@laurinka_21 áno to chápem tiež sa vždy teším ked bábo uvidím 🙂 a mne zatial najdlhšie robil ultrazvuk na NT to bolo skoro 15min. inak tiež krátko robila...
Ja tiez som prekvapena,sice toto jr nase stvrte babo,neplanovane,ale pred tromi rokmi,ked sme chceli,dvakrat po sebe som mala MA,vzdy skoro,okolo 8tt,nezacalo nam bit srdiecko...teraz som sla i dr az v 8tt,kedze som ani nedufala,vsetjo ok,nastastie,dalej sono v 12tt_plus meranie NT v poriadku,ale potom v poradni o tyzden mi povedal,ze sono uz len v 20tt,30tt...tak som prekvapena..ale idem sa akurat objednat ku Grochalovi a o tri tyzdne na tripple test...ja sa len ukludnujem,ze dakedy sa sono nerobilo a vsetkobolo ok...teda vacsinou..a kedze sa citim ok,verim,zeje vsetko aj bez sona v kazdej poradni v poriadku

Ahojte, pridávam sa k Vášmu septembrovému termínu. Máte už nejaké nové skúsenosti a zážitky?