icon

Stretnutie májoviek 2009. Kam pôjdeme?

dm1
18. jan 2010

tak baby sem s napadmi na miesto stretnutia! Skopirujem sem este vsetky prispevky ohladom stretka s majoviek

dm1
autor
18. apr 2012

@borocka no ved to je to smutne.... kolki partneri spolu neziju ale chlap sa dalej zaujma o dieta, casto sa stretavaju, podiela sa na vychove.... a v neposlednom rade samozrejme aj financna stranka veci a pravidelne prispievanie na deti ktore by malo byt samozrejmostou no zial niektori chlapi si to vysvetluju po svojom....

borocka
18. apr 2012

@dm1 ano,je to tak. v lukasov prospech v tomto smere na obhajubu hra fakt, ze zije v inom state. nemoze len tak hocikedy prist a zobrat si maleho na vikend. to sme sa aj otvorene bavili,ze pato predsa len chodi do skolky, je to jeho rezim. a ked bude chodit do skoly, tak je vylucene aby si hocikedy vysiel na "prazdniny" do prahy. ze sa budu vidat len cezvacsie prazdniny a sviatky ( hoci cez vianoce ci velku noc aj ja chcem byt s malym).
ale teda keby zil tu v okrese, tak neviem neviem ci by si ho braval pravidelne a staral sa aj mimo cas urceny sudom. to ako fakt pochybujem

sirinka
18. apr 2012

@jamaat ze by siel aj on...ja by som nemala problem ist aj sama s detmi, ale tym padom by som nemala asi ani kusok casu na nejake posedenie...takze vlastne by to ani nemalo pre mna velky zmysel... 😀

@borocka no a co hadam aj stary rodicia mozu obcas niecim prispiet...

sirinka
18. apr 2012

@dm1
@borocka nas si otec braval iba cez velke prazdniny, teda jeden mesiac v roku...tak aj vyzera nas terajsi vztah, aj ked tam zohrava dost velku ulohu aj jeho druha zena 🤐 ....a teda nie ze by bol nas vztah zly, ale ani nijako vrely nie je...
a moja sestra sa teraz s otcom svojho dietata sudi, aby malu vobec uznal za svoju...ten napriklad nie je ochotny ani len to urobit dobrovolne...

borocka
18. apr 2012

@sirinka tak moct mozu. ale pato od nich dostane max darcek k narodkam a vianociam - vysostne prakticky.

borocka
18. apr 2012

@sirinka toto ja celkom nepochopim.........preco ho nuti??? preco nasilu?? potom jej bude robit len problemy-
samozrejme pokial ten otecko je "za vodou" to potom chapem. ked si spravil dieta,tak nech sa aj stara. taki obycajne platia vyzivne normalne a nacas.

sirinka
18. apr 2012

@borocka no...povinnost splnena ci ako sa hovori... 😖

dm1
autor
18. apr 2012

@sirinka ved to ze ked sa stretava takto minimalne pripadne sa este ani netelefonuje, neskypuje tak ten vztah je niekde inde.... mne je v tomto inak luto chlapov po rozvode. myslim takych normalnych co svoje deti lubia a vedia a hlavne chcu sa postarat. Lebo na 99% na matka urcenu starostlivost a otec len navstevy kazdy druhy vikend..... ak ide o male deti pripadne este mensie tak ten vztah urcite strasne urpi. A to hovorim este o uplne idealnom stave kde rodicia sa vedia rozumne dohodnut a nie ze si cez dieta riesia vlastne spory 😢

sirinka
18. apr 2012

@borocka no tak samozrejme ze ide aj o alimenty a ona proste chce, aby jej dcera bola uznana, aby mala otca...a uz ako sa zachova on, to je na jeho svedomi...
neviem, tebe by to mozno nevadilo, ze tvoje dieta nema v rodnom liste ziadneho otca, aj to by si mu musela zrejme raz vysvetlit...ja netusim, ako by som sa zachovala v takej situacii...

sirinka
18. apr 2012

@dm1 presne tak, vzdy je to smutne, ked sa rozpada rodina...

borocka
18. apr 2012

@sirinka tak my sa medzi slobodnymi maminkami rozpravame aj o tom, a vacsina lutuje ze vobec zapisali bio otca do RL. zvlast ked potom sa nestara. najde si sestra ineho partnera, toho praveho. bude chciet uznat dieta za svoje, dat mu hlavne svoje priezvisko a bude obrovsky problem.
navyse RL pokial su dvaja rozvedeni je len oficialita, je to len zdrap papiera,ktory to dieta nezaujima. ty mu musis vysvetlit 1000 inych veci, a nie to co je napisane v rodnom liste.
RL je dolezity len pre urady a potom ked uz bude mat sestra toho spravneho chlapa, bude si ho chciet vziat, budu mat spolocne deti....tak potom moze byt sakra problem s bio otcom

borocka
18. apr 2012

@dm1 dnes uz sa celkom uchytava striedava starostlivost ( pokial obaja rodicia splnaju podmienky) ale ani to podla mna nie je velmi rozumne. mam na to take zmiesane nazory. a vzdy je to o vztahu tych dvoch. normalne sa dohodnut, vsvetlit sa a zaujimat sa v prvom rade o dieta

dm1
autor
18. apr 2012

@borocka suhlasim zo striedavky mam tiez zmiesane pocity.... vsetko je o ludoch ako vedia prekusnut svoje vlastne sklamanie so vztahu pre dobro dietata. Boze dufam ze to nikdy nebudem musiet riesit 🤐

ono s tym zapisanim do RL je to myslim hlavne financna zalezitost ved slobodna mamicka to ma sama tazke aj s vyzivnym ak ho vobec dostava a nieto este bez neho....

baby ale sme riadne mimo temu 😀

sirinka
18. apr 2012

@borocka pozri, ja som sa s nou o tom dlho rozpravala...chce to takto, je to jej rozhodnutie...jedine, co som tym celym chcela napisat, je to, ze su este aj horsie pripady ako to, ze tvoj muz ma zaujem iba par krat do roka...aj ked teraz neviem, co je horsie pre to dieta...
a co sa tyka toho biologickeho otca, tak ja som teda rada, ze matka neriesila take veci, ako osvojenie nas jej druhovi, teda otca mam len jedneho a ten mi bohate staci.

borocka
18. apr 2012

@sirinka to uz je otazka ze v akom veku ste boli ked sa vasi rozviedli, aky vztah si mala s otcimom........ pre mna je otcom ten co vychovava a nie ten co splodi....a mamick y ktore lutuju zapis bio do RL,tak su same od zaciatku a od mala maju novych "oteckov" pre deti. neviem kolko rokov ma tvoja sestra, ci uz vobec porodila alebo ake stare ma dieta. ani co je zac ten bio otec.........len som chcela upozornit aj na tuto moznost.
ale je to jej rozhodnutie, to bez debaty 😉

borocka
18. apr 2012

@sirinka este k tej "splnenej povinnosti", nejako som prehliadka komentar......tak my mozme byt radi ze u nasich vobec mozme byvat. maju este 4deti ( z toho dve na vysokej a jedno s rakovinou) ktorym financuju zivot. 3vnucata ( 4te na ceste) a nasi davaju vsetkym rovnako. ja chapem ze nemaju peniaze aby malemu kupovali nejake uzasnosti. chapem to.
len ked spominate co dostanu "len tak" vase deti, a ked to vidim u kamaratiek, tak mi pride luto.......to co mu ja nekupim,tak to pato nema.
minule sme sli s bykom po uliciach a jedna tetuska z kostola, co pozna rodicov, sa pytala maleho ze kto u kupim odrazadlo, vraj ci dedo? tak mi uz pukli nervy a som jej to tam vytmavila. to ze malemu nemozem dat vlastne byvanie neznamena, ze mu nedavam nic

jamaat
18. apr 2012

@sirinka Veď tam má plno možností aj sa ísť vyluftovať sám, keď bude chcieť, no a keď sa vráti, tak ti pomôže.

sirinka
18. apr 2012

@jamaat ved on vie... 😉

jamaat
18. apr 2012

@borocka
@sirinka Tie problémy s bio otcom môžem potvrdiť. Ja som od neho potrebovala súhlas, aby som Monike mohla zmeniť priezvisko na svoje, keďže som si po rozvode zobrala naspäť svoje rodné. Jednak som ho nevedela zohnať, potom keď som ho náááhodou stretla na ulici, tak mi to aj sľúbil, ale samozrejme žiadny súhlas sa nekonal. A nemala by som ho doteraz, keby ho nezabasli a vyšetrovateľ ma nezobral za ním. Tam už ani nepípol a podpísal mi to. Ešte aj notára som tam musela dotrepať.

Sestre držím palce, aby svoje rozhodnutie neoľutovala. Ale človek nikdy dopredu nevie, čo bude lepšie do budúcna.

sirinka
18. apr 2012

@jamaat jaaaj, tak toto ja zase nepovazujem za nejaky velky problem...mala bude mat obidve priezviska, po obidvoch rodicoch, ked sa to raz dotiahne do konca...no myslim, ze to este potrva...a o par rokov sa vyda a bude to aj tak jedno...

jamaat
18. apr 2012

@sirinka Obe priezviská? Dieťa? Si si istá? ..... A ja som to len ako príklad dala, ved tvoja sestra je asi v inej situácii.

sirinka
18. apr 2012

@jamaat no natolko som si ista, nakolko mi to takto sestra povedala...ona ale zije vo francuzsku, takze tam to zrejme zakon povoluje...

mystery7
18. apr 2012

vztahy - rozvody - deti - to je strasna tema. ja som mala 3 roky a brat 1 rok, ked sa nasi rozviedli. Ten *** uz mal tehotnu frajerku. Na sude jasne prehlasil, ze nas uz nechce viacej vidiet a preto nechce ziadne navstevy ani nic. Peniaze posielal zriedkavo, radsej odisiel z dobre platenej prace, len aby nam nic nemusel davat. Dodnes je nam dlzny na vyzivnom pekne tisice a je to nevymozitelne. Nebyt toho ze nam pomozu babka s dedkom, tak sme bezdomovci. Dodnes lutujem, ze nam mama nezmenila priezviska ☹ ale ja uz som si zmenila.

Mirko place, krici zo sna skoro kazdu noc, ale ked bude ustvany, snad bude dobre spat. Slavko sa este zvykne budit na kojenie, ale chcela by som uz stopnut to nocne, tak uvidime ako bude.

sirinka
18. apr 2012

@mystery7 ja nocne az okolo 18 mesiaca budem riesit...chvalabohu janka trosku menej v noci pyta, ako zvakla magda...

mystery7
18. apr 2012

@sirinka Slavko ma teraz taku maniu, ze okolo 1 v noci. a ja som z toho uz uplne rozbita. dlho pije, pomalicky, aj si zriemne. casto zaspim s nim a potom sa budim, alebo sa snazim spat na co najmensom priestore

sirinka
19. apr 2012

@mystery7 no janula pije niekolkokrat za noc, spime spolu, takze ked pri tom zaspim, tak len dobre....

jamaat
19. apr 2012

@sirinka Jaj vo Francúzsku, tak to už nič nehovorím.

jamaat
21. apr 2012

Aby sme sa k téme vrátili: Takže nikto nebol proti Šuštiakovi, zistíme teda, či to má voľné ten posledný víkend. Predpokladám, že ak ano, bude sa pýtať, kto chce drahšiu a kto lacnejšiu izbu.

luba142
21. apr 2012

@jamaat no podla toho aky je v tom rozdiel, to som sa nikde nedocitala, ale myslim,ze lacnejsia by stacila. Len za 2 a 3-oj dnove pobyty ma jednu cenu. A este by sme sa mali dohodnut ci deckam prizname vek, alebo ako to bude. My asi malej zobereme postielku, tak by sme teoreticky nemuseli platit 🙂