Štvrté veľké stretnutie marcoviek 2008
Tak babenky ale to leti, chystame 4. stretko termin je vybraty 25-27.5.2012 uz len dohodnut KDE to bude 🙂
Bojnice teda nie, mate pravdu uz sme tam boli 2x, tak vyberajte, piste niekde nas hadam uchylia kedze tento rok ocakavame masivnu ucast... ako vzdy 😀 😀 No a este ak by ste chceli zase tie tricka z BESS pre drobce s nejakym originalnym napisom mozme porozmyslat a objednat cezo mna 😉
tu je viac ohladom tej prehliadky co a ako http://www.ssj.sk/jaskyne/spristupnene/demanovs...
baby precitala som si "navstevny poriadok jaskyne" a mam take tusenie ze to je pre deti od 6 rokov... 😒 lebo tam pisu napr. ze "Návštevníci nesmu rušiť pokoj a ticho a akýmkoľvek spôsobom narúšať výklad sprievodného slova pre návštevníkov" tak to by tam nejake 2-3r. dieta asi nepustili...mozno preto je ten cennik az pre deti od 6 rokov, co myslite?? 😕 😕
@jaja0110 my sme boli v tej jaskyni a vtedy mal sestryn jakub dva roky a v pohode nas tam pustili mozu tam aj male deti ist ved aj terezka sa pojde jaskynovat no a podla mna v pohode ta sprievodcicka tak zaujimavo rozpravala ze decka ju budu pocuvat takze podla mna tych 60az 100 minut nieje az tak vela no a jasne ze treba bundy ciapky dlhe nohavice inak na vikend hlasia ochladenie na severe pod 20stupnou a tam uz je to na severe 🙂
no a ked je ten vstup o 13 tak to mi tam bude terezka asi spinkat uvidime
jaj a este k tomu ze by sme mohli vecer niekam vypadnut mimo penzionu tak ja urcite nie 😉
ahojte baby,
my sme boli cez vikend prec, na chate, mali sme sustredko zo zboru a dnes cely den v brne, scul som dosla
jaja, jasne ze tam mozu ist aj male deti. sak to je normal ze deti do 6 rokov zdarma, v rakusku na vsetkych kupaliskach, v zamkoch hradoch, aj na SK. uplne normal vec
akoze ked sa nepojde ani do jaskyne tak my tam ani nemusime ist. lebo demanovu sme vybrali kvoli tatralandii a jaskyni. a ked sa nepojde tak to sme fakt mohli ist hocikam blizsie a nie sa trepat cez polku SK. 😒 😒
akurat mi pani z penzionu odpisala.
Dobry den pani Anezka,
ubytovat sa mozete uz od rana v pripade, ze chcete prist skor🙂))
tesime sa na Vas pobyt
s pozdravom
Simekova-penzion Alzbeta
www.holiday-liptov.sk
napisala som jej ze ideme len 4 rodiny, s tym ze my viac menej bez maja.
a ja urcite tiez nenecham danusa sameho na penzione. a neviem ani kam by sme s atam isli bavit, sak to je dedinka, ne mesto
@anezena no sak do jaskyne pojdeme urcite mne denne eliska povie asi 100 krat kedy uz pojdeme do ej jaskyne ? no a ja berem pre istotu aj plavky keby nahodou ta tatralandia ale neviem lebo v nedelu som chcela dat do bazena terezku a ta revala uz ked ho len videla ona je strasny strachoprd tak neviem ci by tam cely cas tu tatralandiu neprerevala inak som pozerala ze je to tam super no nevadi jaskyna nam bude asi musiet stacit ale sak este nieco tam vymyslime ved co budeme robit v piatok? okolo15 tam prideme to mame do 19 4hodinky nicnerobenia 😉
@blcha super, tesimeee. inak ma byt vselijako. prsat a tak, takze ta jaskyna bude super, ked budeme vnmutri zalezeni.
ja som kukala ze by sme mohli ist este aj sem
http://www.tarzania.sk/jasna.html
baby dosiel mi email od spravcu z tej jaskyne...pytala som sa ci je to vekovo obmedzene...
Dobrý deň,
nie je obmedzený, treba však zvážiť riziká a prostredie, v jaskyni je 913 schodov, malé deti nevedia vnímať jaskyňu, často plačú, boja sa, v jaskyni nie je WC..., prehliadka je pomerne náročná, ide o najväčšiu prehliadkovú trasu jaskyne v SR.
Treba vyskúšať napr. Važeckú, je to po rovine a nie tak náročné.
DJS
Ja som za, tiez sa tesim do tej jaskyne ale ak by bol hned na zaciatku nejaky problem ze by sa bali, revali alebo co tak sa otocime zase nepotrebujem aby to tam prerevali, urcite chceme ist ale nebudem to silit. Lebo aj baby denne omielaju jaskynu ale to preto ze netusia co to je a o com to je, mozno ked vojdeme dnu uz tyake nadsene nebudu.... uvidim... mozno budu OK a posrata budem iba ja 😀 😀
@jaja0110 no podla mna nebude problem ved to uz su velke 4 deti nepoviem keby mali 2 tak to by mozno problem bol ale ja si myslim ze aj tie schody aj vsetko zvladnu v pohode 😉 len som zvedava co terezka ale snad aj ona lebo inak budem s nou vonku hodinu na vas cakat 😀 😀 😀 😀 😀
@anezena ta tarzania to je hned vedla tatralandie pred tymi 7rokmi to tam uz bolo ale teraz je to asi 100krat vacsie vsetko 😉
@blcha, no dufam ze mas teda pravdu a vsetko bude v poho aj ked tie schody no neviem si to dost dobre predstavit a jak sa budu 1,5 hodky sustredit na sprievodcov vyklad, ale tak sak pojdeme a uvidime 😀
Baby len nevyberajte ziadne narocne horolezecke fyzicke aktivity, ja sa tam nejdem splhat po stromoch 😀 😀 Si tam chcem ist oddychnut a povegetit, deti vypustit a svet gombicka na dovolenke sa nemozem premahat predsa 😀 😀 Ved L. Mikulas je 3km od penzionu tak mozme aj do mesta zajst do nejakeho play centra ak bude prsat, alebo s detvakmi do cukrarne na zmrzku alebo nieco vymyslime, ja som zobrala z roboty kopec balonov tak dame detom fukat to maju hned robotu na 2 hodiny 😀 😀
inak byba akoze ideme 4 rodiny a to sa ja budem drbat tri hodiny kdesy az do tetier jakoze to ste mohli prist sem jeden den dame bradlo druhy den pojdeme na čachticky hrad vsetko je to kusok a este mozem vybavt kone povozit sa na voze aj na konoch len neviem kde vas ubytujem 😀 😀 😀 😀 😀
@jaja0110 snad prsat nebude a uzijeme si to no a ja sa praveze tesim ze idem na vikend tak troska sa pohybovat s deckami vyblaznit 😉
noo ja praveze tiez, nemienim urcite niekde lenosit a ist do nakupneho centra do nejakeho play centra. sak to sme mohli ist do eurovei do detskeho kutika a hotovka. takze ja nemienim chodit fakt do zadnej civilizacie alias nakupne centrum 😀 😀 sak vybrali sme tu demanovu kvoli prirode a kvoli jaskyni, tatralandii, tym draham tarzanim a pod.
baby ved to playcentrum bolo len taka alternativa ak by prsalo, aby sme mali kam zaliezt inak ani mna to netaha do nak. centra ak vonka bude slniecko 😉 ja som za tu prirodu, vyletik, jaskynu... v pohode ak bude v sobotu pekne mozeme sa potarat...akurat ten aquapark tam nepojdeme lebo aj baby su nachylne na usi a jednak ani plavky neberiem ale to je jedno, a ta tarzania ak deti budu chciet behat po tych drahach tak kludne ale mna na strom nikdo nedostane 😀 😀
A hadam sa k nam v sobotu este niekto prida ved kolko bab povedalo ze nas pride na otocku pozriet, nie? 😕
@jaja0110 ja si myslim ze nas nepride pozriet nikto maximalne tak zruuska ale ta uz aj zabudla ze neake stretko mame ved kazdy to ma daleko minimalne tri hodky cesty a komu by sa chcelo tak daleko na otocku neverim ze niekto pride toto budeme mat take male stretko keby sme vedeli ze je nas tak malo mohli sme to dat blyzsie sak sa budem pol republiky trepat koli tomu je to fakt smutne ze si ostatne nenasli cas na poriadne stretko 😝
a ja plavky si radcej beriem aj ked teda myslim ze z minuleho roka mi budu velke a tie strasie zasa male 😀 😀 😀 😀 😀
Tak baby sme doma, jooj to je paraaaada 😎 Inak som krpcom nevzala gumaky tak duufam ze nebude moooc prsat, ale za to sme im nakoniec zobrali kolobezky 😀 Tak ich berieme aj na stretko 🙂 Vasko zaspal ako drevo idem ho zobudit bo na 15-tu idem na tu kliniku plastickej chirurgie na konzultacie s tou Dr. som zvedava co mi povie na to moje vechtove brucho 😀 😝
Ahojte,
prave mi volala pani z penzionu, tak sa na nas tesia. zajtra mame na veceru zeleninovu polievku a vyprazany syr + varene zemiaky, tatarka.
ma pre nas aj nejake zlavove kupony do tatralandie, tak parada. a v ich bazene je 33 stupnov, tak ked bude pekne, co nebude asi, sa mozeme kupat aj tam.
takze plavky uuurcite berte.
@blcha silikonove do usi som nezohnala, skusim este normal v hrackarstve. v lekarni mali len tie zlte, vzala som pre istotu aj tie. pokukam este
@jaja0110 tak super uz na slovensku a ake tu mame paradne pocasie zatial ani sa mi nechce verit ze sa ma tak ochladit ved neviem co mam zbalit 😝
@anezena no super skoda ze nebude takto paradne ako dnes a vcera mohli sa krpce kupat tam v bazene keby sa nudili ja pre istotu plavky beriem ale moc sa mi do tatralandie nechce lebo ta moja terezka je strachoprd a mam taky tusak ze mi to tam cele prereve pri bazenoch no ved uvivme co vymyslime ved urcite nam aj ta pani z penzionu poradi kam sa mozeme ist pozriet neaky program pre deti snad prsat nebude 😉
caute baby ja prave pozeram na tu jaskynu ze preco musime ist o 13 llebo to my koli terezke neako vobec nevyhovuje a sak tam sa da ist hocikedy kuknite http://www.ssj.sk/jaskyne/spristupnene/demanovs...
sak pojdeme na ten tradicny okruh naco by sme isli na ten velky ja myslim ze detom bude 60minut stacit a to mozeme ist hned na ten vstup o 9 30 a potom poobede mozeme vymysliet dalsi program ved tam je vela miest kam mozme ist nebolo by to lepsie ako cele doobedie len cakat na 13 ist do jaskyne a poobede zasa nic takto by sme toho viac aj stihli aj vsetko no a nema prsat takze to by bolo fajn nebude moc horuco lebo sa ochladi tak mozme este niekam vybehnut idem pokukat po nete co tam je aj ked by som mala asi radsej zehlit a balit ale nechce sa mi 😀 😀 😀 😀 anez pride k nam zajtra hned rano tak ma pobali 😀 😀
@blcha , jaaaj to som si neuvedomila ze tam je aj nejaky velku okruh aj normalny okruh, az teraz na to kukam ze ta 13 hod. platila pre velky okruh 😉 tak jasne ze mozme ist skorej ale ak by nevadilo mohli by sme o tej 11-tej? To by bolo akurat od 11 do 12 a potom by sme skocili niekam na obed.... nech sa mozme v klude naranajkovat, nam je 9:30 skoro neviem o ktorej by som ich musela budit aby sme sa v klude naranajkovali a este aj tam na cas presunuli, takto sa aspon vsetci normalne vyspime, najeme a mozeme ist...ak aj ostatnym ta 11 vyhovuje 😉
Inak berieme tie kolobezky, mam aj kriedy, kazdemu bublifuky, tie balony, a este aj z roboty mam take baliky co davame v restike detom tam su pastelky, nalepky a taky zositok.... no tak hadam sa zabavia 😉
Baby co keby sme v piatok alebo sobotu vsetky prepadli zrzusku doma? By ju vyniesli na nositkach 😀 😀 ja mam inak na blsku aj anez mobil tak keby cosi vam volam a mam cislo aj na zrzusku hned jej idem poslat sms ci nezabudla na vikend 😀
@jaja0110 veru napis je ze ju ocakavame nech pridu sak to maju kusok no a co ja viem kedy teda pojdeme sak sa dohodneme este tam kedy inak mne vstava terezka uz o pol7 takze pre mna je pol9 uz dlhy den uz mame davno po ranajkach vzdy ale sak uvidime a prisposobime to vacsine 😉 sak terezka by mohla spat v kociku a v klude by sme sa niekde naobedovali len ci tam bude spat ale sak bude musiet asi ja ju vobec nevozim v kociku my vsade pesi chodime ona nieje kocikove dieta ale teda pre istotu berem aj kocik 😉
ja eliske neberiem nic kolobezku ma tusim na kopaniciach ju to moc nebavi a bicykle jej valit nebudem 😉
ty si inak vyzbrojena a nabalena 😀 😀
inak dnes mi konecne prisla ta knizka pre predskolakov uz som myslela ze nepride ani ale mam ju 😀
vedia vase deti kde je napravo a kde nalavo? sak tu su same take ulohy eliska to nevie si myslim musim sa jej dnes opytat 😕 😕 😕 😕
baba nasla som ze toto http://www.demanovskadolina.sk/index-leto.php?a...
tam je ze pony farma a je to 4km od nasej dedinky tak by sme mohli ist pozriet aj tam alebo co ja viem 😉 ked sa vratime z jaskyne tak potom a myslim ze to bude aj tym smerom co jasykna
😉
jasne pojdeme skor do jaskyne.
my sme tez od pol 7 hore. takze my uz urcite budeme o 8 naranajkovani. nam by tiez radsej vyhovovalo istuz na 9,30 do jaskyne. nech za cely den stihneme co najviac toho
pozeram ze ta pony farma je v pavcinej lehote, co je hned kusocek od demanovej, mame to po ceste. paradaa
my sme kupili tez taky zositok s ulohami, hadankami, taka drobnost.
dnes som si bola kupit este pyzamo, sak ja som take normal ani nemala 😀 😀
zajtra este nejaku flasu na vecer 😀 ozaj, baby tak co pijeme? vinko, ci tvrde neco, fernet, al. co? aby sme nedonesli kazda neco ine, nech sme jednotne 😀
evi ja berem first bike, len musim nafukat dusu danusovi a rozmyslam ze aj nejaku loptu vezmem. kriedy neberem, ked uz bere jajus. co este? nejake blbosti do pieskoviska vezmem, kybliky, lopatky a take kravinky. tusim take tam neco je ze pieskovisko, ze?
inak baby pozeram tu tatralandiu a tam sa nemusi len kupat
pozrite na tento fun park
http://tatralandia.sk/o-funparku.html
inak ja by som s danym urcite sla vyskusat aj bobovu drahu 😀
http://ziarce.sk/ a je to tez v tej pavcinej lehote, co je paradaaa
a tu je to westernove mestecko
http://www.western.sk/
boooze baby tu je tolko moznosti, az mi je luto, ze tam budeme tak kratko ☹ ☹ ☹
ale teraz pozeram ze ten Sikluv mlyn v L. Mikulasi je mimo prevadzky 😒 😒
a kukam ze ta tarzania je aj v demanovskej doline
http://www.tarzania.sk/jasna.html
a takto je otvorena: Víkendy a sviatky od 10:00 do 15:00 + objednávky
tu je cennik: detská trasa 4 €/30 min
trosku drahe, u nas v TT stoji okolo 1 € na hodinu - dieta, doprovod dospely je zdarma
a vzdy sme tam aj dve tri hodky a neplatime nic viac
baby kolko atrakcii vy ma chcete znicit 😀 😀 Mne sa lubi to westernove mestecko tam je aj nejaky detsky vlacik tam by sme mohli kuk aj na tu bobovu drahu by som sa nechala nahovorit akurat som to citala ze tam je aj paka ktorou sa brzdi tak hadam az by som si pred jazdou frtana otocila do seba tak by som to zvladla 😀 Mne sa ta tarzania moc nelubi ale ak tam pojdeme ja vas budem z dola povzbudzovat 😀 😀

baby tak som nieco zistovala o tej demanovskej jaskyni, musime sa rozhodnut ci tam pojdeme a potom tam pripadne zavolat a dohodnut sa, ja som tam uz pisala email ci je to vhodne aj pre 4r. deti LEBO cela ta "prehliadka" je so spravcom jaskyne, trva 60-100 minut a je tam 913 schodov, teplota 6-7st. takze urcite teplo obliect asi aj ciapky vezmeme 😅 mame stastie lebo do 12. 5 bola zatvorena ale v nasom termine 26.5 je otvorena a jediny vstup je o 13-tej hodine. (potom od 1.6 su vstupy od 9 rana do 16-tej kazdu hodinu, ale to sa nas netyka) no a cena dospely 7 euro a deti od 6-15r. cena 3,50 euro. Z toho som nepochopila ci deti mladsie ako 6 rokov to maju zadarmo alebo to je spristupnene LEN pre deti od 6 rokov a tym padom by sme tam nemohli ist.... Takze uvidim co mi odpise na ten mail, pripadne tam mozme zavolat...
Pozrite si link, su tam aj fotky a vsetko okolo toho a po lavej strane su aj ostatne jaskyne kde by sa dalo ist ale uz trocha dalej..... http://www.ssj.sk/jaskyne/spristupnene/demanovs...