Sú tu nejaké mamičky z Canady?
Ahojte Mamicky....
Je tu nejaka mamicka z kanady 🙂 ??
@petqam Pytala si sa na poistenie, tak ti nejdem radit v inych veciach, kedze neviem, co a ako mate zabezpecene, ale @denkaajejdeti ma zial pravdu a ak tam nejdete pracovat u nejakeho znameho, ktory vas dobre zaplati, tak sa mozete dostat do vaznych problemov. V kazdom pripade si kupte spiatocnu letenku, aby sa nestalo, ze sa nebudete mat za co vratit
@petqam Ahoj, neviem, či sa to pýtaš mňa, či som žila alebo žijem mimo Slovenska ? 🙂 Ak áno, tak teraz žijem na SK, keďže som si založila rodinku a s deťmi je to v cudzine náročnejšie. Ak boxuješ a zarábaš na prežitie len sám pre seba je to vonku zväčša ok, ale ani tak sa ti nevyhnú rôzne zložité situácie (napr. švagriná bola istý čas bez práce - pár mesiacov a to žije vo Vancouveri a tým pádom sa dostala do obrovských problémov, pretože keď tam nemáš riadnu dobre platenú prácu na full time a nie si ešte občan, tak nemáš často ani na tie základné veci. Šťastím bolo, že ju prichýlila moja rodina z otcovej strany, ktorá emigrovala ešte v 60.-tych rokoch a majú tam už pekné zázemie a nerobilo im problém niekoho podržať tých pár mesiacov, kým našla job). Trvá približne 5 rokov zakiaľ získaš občianstvo (ak všetko dobre pôjde), podmienky sa za posledný rok ešte sprísnili, a dovtedy si ako keby v takom vákuu - vtedy treba len zaťať zuby a makať, aby to človek prežil. Neviem si ani len predstaviť ako to chcete zrealizovať, ak priateľ bude na WH pracovať tuším max. 20 hodín týždenne - to je limit (dnes ho už nikto nebude chcieť zamestnať nelegálne, je to risk nielen pre neho, ale aj pre zamestnávateľa) a ty budeš s bábom. Program WH je skôr iba na také spoznávanie kultúry a krajiny ako takej (trošku viac ako turista, ktorý môže byť v krajine 6 mesiacov, WH môže byť 12 mesiacov a pritom legálne pracovať na polovičný úväzok), je to ledva na vyžitie (prenajatá izba v byte s inými, resp. turistická ubytovňa, študentské zľavy,...) pre jedného nie pre troch. O zdravotníctve a poistení rizík radšej ani nepíšem...Tam to nefunguje tak ako u nás, že vždy sa to nejako vyrieši, v Kanade aj v USA je systém postavený na najmä na princípe - ak máš dobrú prácu/peniaze je to pohoda, ale ak nie Boh s tebou. Švagriná si dieťa v Kanade "dovolila" až 2 roky po získaní občianstva a po 7 odpracovaných rokoch a to si vzala Kanaďana, ktorý je tam dobre etablovaný a nemá problém zarobiť pekné peniaze. Určite si kúpte spiatočnú letenku.
A áno žila som v cudzine (aj keď neviem, čo to má spoločné s tvojou otázkou), ešte ako slobodná a najmä bezdetná kratší čas v Holandsku a potom dlhšie obdobie na severe GB.
Držím palce, nech sa rozhodnete správne .
Denisa
Dakujem za Vase odpovede, podmienky, za ktorych tam idu su ine a ja som sa naozaj pytala len na to poistenie. Preto by som bola rada, ak by ste uz nepisali taketo komentare. Nejdem tam bez profesijnych skusenosti v medzinarodnej spolocnosti, skusenostami zo zahranicia, nedostatkom informacii o moznostiach WH a samozrejme mam znamych, ktori nas tam ocakavaju. Preto mi postacovali odpovede o poisteni.
Prajem pekny den.
Ja sa skor zamyslam, ako sa veci daju riesit a nie ako sa nedaju. a riesim hotove problemy a problemy si dopreduy sama nevytvaram. Prepacte, ale dost ma zaraza, ze na jednoduchu otazku dostanem tak negativne nazory, ktorym sa venuje tolko casu. Ked clovek chce vsetko sa da. Ovela viac energie minate na to ako sa to neda. Zijeme len jeden jediny zivot a sami sme si strojcami stastia. Ak ho chcete minat tym, ze sa nieco neda a radsej nieco neskusim, lebo niekto iny povedal, ze je to nemozne a tazke, tak prosim, kazdy si je strojcom svojho stastia, ale potom zijete zivot druhych, nie svoj.
@petqam Ahoj, ty si to celé akosi nesprávne pochopila 🙂 . Ale máš pravdu, každý si je strojcom svojho šťastia i nešťastia 😀 . Ak považuješ reálny opis za negatívny názor, tak pre teba sú všetky príspevky zbytočné a nik normálny ti už nič nenapíše 🙂.
@petqam bola som zvedava, co pisu na tej stranke ohladom poistenia, co sem dala @sisaka - zrejme si to tam nasla:
"Active work* (minimum 6 months), study* or visitor* permit for Alberta or a designation as a Convention Refugee with accompanying documentation.
*Not all Alberta permits qualify the permit holder for health care insurance coverage in Alberta.
NOTE: All applicants must intend to reside in Alberta for 12 consecutive months.
You may wish to purchase Visitor to Canada Insurance, which is available from private insurance companies, if you are physically present in Canada but not eligible for AHCIP coverage."
Spominala si, ze by si mohla pracovat iba tri mesiace...
Tu je zopar zaujimavych stranok, ale tykaju sa Ontaria
http://www.settlement.org/discuss/topic.asp?TOP...
http://www.settlement.org/sys/faqs_detail.asp?k...
Pravdupovediac, nic som nevygooglila o poisteni pre zahranicne tehulky v Kanade okrem toho, ze vydavky s tehotenstvom v nemocnici sukromnymi poistovnami obvykle nie su pokryte 😔 Podarilo sa Vam s priatelom najst nejaku poistovnu, ktora by pokryvala naklady spojene s tehotenstvom, kedze si o poistenie ziadate s vedomim, ze cakate babo? Ak ano, tak prosim Ta hod link aj sem - urcite sa zide niekomu inemu do buducna.
Ad negativne nazory - baby Ti chceli iba ukazat druhu stranu mince, aj ked si sa na to nepytala. A ako pises, ked clovek chce, vsetko sa da. Good luck!
@akvabela Ahoj , velmi pekne ti dakujem za tvoj nazor a posrehy. Stranky , ktre si pridala su dost zaujimave.
Ano nasla som poistovnu, ktora poistuje aj tehotne. Je to Europska poistovna, ktora poisti aj tehotne bez ohladu na tyzden tehotenstva. Ine poistovne poistuju len do 26. tyzdna. Financie na pripadne krytie poplatkov mame, az tak by sme zas neriskovali :D
Prajem pekny den :D
Ahojte maminky mala by som zopár otázok ohľadom tehotenstva v Canade.
Žijeme tu s priateľom rok aj niečo, turistické víza nam už prepadli ..
Pred 2 týždnami som zistila že som tehotná (momentálne som v 5 týždni) .. Veľmi rozmýšlame že tu ostaneme s priatelom len problem je ten že som diabetička typu 1, mám inzulinovú pumpu ... Bojím sa že tu nebudem tak pod dohľadom doktorov ako na Svk ...
Na Svk sa nechceme vrátiť len kôli finančnej stránke ako to tam je ... predsa sem je život o inom a strašne by sme tu chceli ostať .. len by som v tomto potrebovala velke rady a skusenosti .. určite sa medzi vami nájde niekto kto bol alebo je v takej situácii ako my teraz :( ..
@adulkka Ahoj a na akých vízach teraz v Kanade fungujete ? Máte pracovnú zmluvu, poistenie ,....? Od toho veľa závisí.
@denkaajejdeti uz sa tuna nieco dozvedela https://www.modrykonik.sk/forum/porodnice-a-doktori/tehotenstvo-a-porod-v-canade/
Pozeram, ze uz tu takmer nikto neprispieva... Ak by sa chcel niekto pridat do aktivnej diskusie, moze tak urobit napr. aj tu https://www.facebook.com/groups/874382909297458/ Staci si podat ziadost o prijatie a nemusite byt este ani maminy, staci, ze zijete v Kanade 🙂
@denkaajejdeti v roku 2015 je uz na WH viza dovolene pracovat na full time ;)
Ahoj ja sice maminka este niesom ale zijeme vo Vancouveri kde si ty?
Jaj to si ty Monika teraz som si vsimla a ja ze nejaka nova zienka 😁
Ahojte,este sa tu najde nejaka mamicka z Toronta?Rada sa zoznamim 🙂
@lienocka2318 ahoj, zatial nebyvame ale v juli sa stahujeme do Toronta... v akej casti byvate???
Kocky viete mi poradit skolu v Toronte pre synatora, kde vyucuju slovensky jazyk? Neviem sa dopatrat k ziadnej takej skolke a zevraj su...
Dakujem za cenne rady 😉 😉

a zijes niekd emimo Slovenks alebo si zila???