Tehotenstvo v Rakúsku: Skúsenosti a rady pre ženy
Ahojte vsetky snazilky, tehulky, netehulky atd. Skusam zalozit novu temu a verim, ze sa niektora najde a odpovie mi. Velmi rada by som sa dozvedela co najviac osobnych skusenosti z tehulkovania v Rakusku (aj ked patrim zatial len ku snazilkam). 🙂
@marianna28 nase dieta ma dvojite obcianstvo do 18 rokov a potom sa musi sama rozhodnut pre jedno.......ale kamaratka ma dieta s druhom (tiez at obcanom) a maly ma len slovenske obcianstvo lebo na rakuske nema narok (maly mal v auguste rok) ci sa nieco tu zmenilo neviem....dieta vsak automaticky pri narodeni kdekolvek v EU dostava obcianstvo matky...... no kukni ci nieco najdes....
@marianna28 (3) Uneheliche Kinder erwerben die Staatsbürgerschaft mit der Geburt, wenn ihre Mutter in diesem Zeitpunkt Staatsbürger ist. Abs. 1 lit. b gilt sinngemäß
toto stoji v zakone o pridelni obcianstva, takze neviem ci lebensgemeinschaft uznavaju ako manzelstvo.....
@marianna28 Ist nur der Vater des unehelichen Kindes österreichischer Staatsbürger, erwirbt das minderjährige Kind nur dann die österreichische Staatsbürgerschaft, wenn das Kind durch nachfolgende Ehe der Eltern legitimiert wird.
@lauraa 😀 😀 😀 😀 no seawas 😀 😀 😀 si ma teda potesila takto skoro zrana 😀 😀 😀 dakujem - idem s touto novinou zobudit Vater des unehelichen Kindes 🙄 Asi nas picne, ale sak co sa budeme natahovat 😠
@lauraa uz uz viem viac: mame sa dostavit v januari na BH, priniest asi zo 10 roznych dokladov (ze som v at registrovana, ze tu mam wohnsitz, ze zijem s otcom dietata pod jednou strechou, doklad o zamestnani v at a este par) a aj na zaklade svedkov, ze zijeme spolu sa najprv uzna otcovstvo pred narodenim a takisto sa krpcovi uzna at obcianstvo...Ponurala som asi 20 stranok s ich pravnymi prkotinami a len v jednom som nasla tuto vynimku z roku 2011 - tak sme volali na BH, najprv sme dostali odpis typu zosobaste sa, ale potom, ked moj spomenul tuto vynimku, tak sa s nim zacal ten bhak bavit viac - nadiktoval mu tieto papiere, povedal, ze to cele stoji okolo 1000 euro, ze budeme musiet ist aj na sk ambasadu, ale ze je to cele defacto mozne - akoby mi fakt nestacili tie stresy s freistellung, stale nieco - ja sa uz aj cudujem, ze sme este spolu - sak furt volaco nesedi... a Antrag do knihy vlastnictva na dom? No koniec - co vsetko odo mna pozadovali - uz len tie preklady stali majland 😠 a na ten just sa nevezmeme 😠 tak postavene zakony aj proti vlastnym obcanom, no strach 😠
@marianna28 tak teda 2011 sa nejako zakon upravil... a preco ta 1000? ved normalne je to za nejaky smiesny kolok.....a nie je jedno ake obcianstvo bude mat?
@lauraa neviem, co su to vsetko za poplatky - to sa dozviem az ked tam pojdeme - akurat kapitulujem - mne je to vlastne mozno aj jedno, ake obcianstvo bude mat, ale moj sa brani, chcel by, aby malo at obcianstvo - nejak mi je zase dneska hodne blbo a nevladzem sa s tym zaoberat, ale jeduje ma to az ma aj brusko zaclo bolet 😠 😠 😠
@marianna28 tak pekne oddychuj ..... drzim palceky az vsetko ok dopadne...
@lauraa 😉 dakujeme - ono fakt clovek v zivote nedostane nic zadarmo, stoji to cele uz tolko usilia.. ☹
Ahoj, omlouvám se za narušení vaší diskuze. Mohla byste některá přispět svými zkušenostmi do tématu https://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/maminky-... ? Díky moc🙂
@helulela ahoj, chce to po mne registraciu... 😕
@marianna28 tak to nevím 😕
@helulela no dost divne, ked som zaregistrovana na sk koni, preco sa musim registrovat extra na cz koni 😕 😕 😕
@marianna28 tak jsme se shodly... akorát jsem to napsala sama sobě
@helulela ale odpoviem ti aspon takto: tu v Rakusku nepoznam ziadnu rakusku zenu s latkovymi plienkami - oni to tu pouzivaju ako utierku na usta... 😅 su tu dost lenive zeny, ktore sa takymi vecami nezaoberaju a v porodnici a hebammi to tu takisto neodporucaju. Ja sa ale takisto priklanam k jednorazovkam, kdezto by som chcela dosiahnut ako moja mamina, aby moje krpate od 12tich mesiac ziadne plienky nechcelo... 😅 no tak ale nebudem vraviet hop, pokial som nepreskocila 😅
@helulela mam este lepsi napad - nakopiruj si tuto moju spravu, co som pisala teraz do toho fora u vas a hotovo 😉
@marianna28 ok, díky 🙂
ahoj, muzu se zeptat,jakou vodou v Rakousku pripravujete UM?jsem ted delsi dobu v Alpach a kojeneckou vodu tady jaksi nemate???muzu teda prevarenou vodu z kohoutku?mam sice uz 11mes. dite, ale vodu kvuli ledvinam musim resit..diky,moc, mnule jsem tu koupila baby vodu, ale ted uz ji tu nemaji a vsichni na mne koukaji jako ze co to chci..diky Petra
Ahojte,
je tu neaka cerstva mamicka, ktora vybavuje Kinderbetreuungsgeld a bola by mi ochotna odpovedat na par otazok? vopred dikes 😉
Ahoj maminky, poradí mi někdo dobré obchodní centrum ve Vídni? Chtěla bych tam na povánoční slevy....Díky
@slniecko2011 Ahoj , prosim Ta ,nasla si si uz toho Sr alebo Cr doktora ? Ja som v 10 BZ pocula len o DR Widner , ale na jej stranke na nu nie su teda bohvieake ohlasy ....Diky za odpoved
@krankenschwester
My sme boli zatial len raz, a to u Dr.Widner, nemozem na nu povedat kriveho slova, poradila mi na vsetko co som sa spytala 😉
@slniecko2011 Diky , myideme dnes s malou k 1AT lekarovi - ak sa mi nebude pozdavat , neskor mozno vyskusam Widner , predsa len , v rodnom jazyku sa clovek lepsie dorozumie.....No uvidime 🙂
Ahojte. Prepáčte, že sem leziem, v Rakúsku som síce rok bývala, ale už som nazad. Mám na vás ale jednu prosbu. Viete mi niekto poradiť, ako je to v Rakúsku s autosedačkami? Že aký certifikát či normu či čo to má mať? Ja sa v tom absolútne nevyznám, keďže auto nemám, len ma občas niekto odvezie. Ale počula som, že v Rakúsku podsedáky nemajú povolené. Ale prešlo by takéto niečo?
kocky viete mi povedat kolko sa tu plati za 3D UTZ ??? Chcela by som vediet aspon pribliznu sumu.Dakujem

@lauraa pockaj, na nete pisu ine - kamoska (presne ta ista situacia ako my) takisto lata piate cez deviate - zas ine 😅 jedno je iste: ako lebensgefährte mas takmer tie iste prava ako ehe - to sa dostane na BH taky papier (ja si to uz vobec nepamatam), ze zijete pod jednou strechou. Obcianstvo je dietatu pridelene automaticky rakuske, pokial ma jeden z rodicov rakuske obcianstvo - ak ho nechces, mas smolu, statut podvojneho obcianstva zanikol tusim pred 2ma rokmi. Dneska sa mi to vobec nechce dohladavat - som ko, zajtra to ponurim - aj nejake brozurky mi o tom dali aj u mojho dokiho, aj na BH aj Krankenkasse... este mame par mesiacov do porodu 😅