Tehuľky 2011 Londýn
Ahojte,
rada by som založila túto temu, aby sme sa aj my TEHULKY 2011 v Londyne našli a spoločne prežívali tehulkovanie, radili si a možno aj stretli 🙂
@sopticek neviem, asi preto, ze tam mi robili umele oplodnenie a ked vsetko dobre dopadlo tak ma poslali do kingstonu..ja som tiez byvala v roehampton asi 18 rokov dozadu ked som sem prisla a byvala som v jednom z tych vysokych panelakov skoro oproti nemocnici pri autobusovej zastavke🙂) to mas hned na skok do richmond park..
to je krasne a pozeram ze ty uz mas poriadnu vybavu a ake krasne, ta kombinacia seda a zlta je fakt velmi pekna a ten kociar to mate ten bugaboo? my by sme taky chceli teraz vysiel aj pre twins a je fakt super.
Ahojte dievcence, ako sa vybera GP v okoli svojho bydliska? Je nejaka databaza doktorov podla psc? Pripadne neviete mi odporucit niekoho dobreho (s dobrou midwife) v okoli Paddingtonu, prip. Queen Mary Hospital? Dakujem 🙂
@zuzanka7834 Ahoj. Chod na NHS web stranku a tam podla post code mozes najst njblizsieho GP k tebe. Iba daj svoj post code do kolonky 'Health Services Near You'.
@veryveri dakujem pekne, uz som si aj nasla, tak dufam, ze ma jednak zoberu a ze budu v pohode 🙂 Mozem sa Ta este spytat, ci budu odo mna vyzadovat aj ockovaciu knizku? Jedna kamoska mi nedavno spominala, ze si ju mam zohnat, ale uz nemam velmi vela casu aby som ju pytala od svojej DR, teda myslim, ze ani nic take sa na SR nezaklada... A ta moja zdravotna karta, rukou pisana, co neviem ani precitat im asi nepomoze 🙂
@zuzanka7834 Ahoj. Nemyslím si že to od teba budu vyžadovať. Ja som to nepotrebovala a ani mi žiadna kamarátka nespominala že by to chceli. Ale neviem na 100%.
@zuzanka7834 Ja som bola registrovana uz u troch gp....a ani jeden nechcel ockovaciu kartu. Jedine co som zakazdym musela absolvovat bola vstupna prehliadka s nurse. Tam sa ta budu pytat ci mas nejake alergie, chronicke choroby, ci uzivas nejake lieky pravidelne....atd. Oni si zalozia vlastne zaznamy takze ani slovensku zdrav. kartu od teba nebudu chciet. Ockovanie ich zaujima len pri detoch....Aspon take mam ja skusenosti...a ako hovorim, teraz som uz u tretieho gp.....
@veryveri @lillah dakujem baby, letim uz zajtra. Lekara som si predbezne nasla, v tej klinike su dvaja a maju celkom dobre hodnotenie v porovnani s inymi a zaroven su aj najblizsie k nam. Len maju obaja take cudzokrajne mena, ze len tipujem ich narodnost 😀 Tak ale aj v nasom meste je nejlepsi anesteziolog Arab, takze si nebudem vytvarat predsudky 🙂 Drzte mi palce.
Baby a prihlasili ste sa k nim aj kym ste nemali pracovnu zmluvu? Lebo vraj staci potvrdenie o dlhodobom pobyte. Ja sa do prace chystam, ale nakolko mam este dost silne nevolnosti, chcela som este mozno par tyzdnov pockat. Tak dufam, ze ma zaregistruju i bez toho....
@zuzanka7834 - ak letis zajtra ryanarom z blavy - tak pojdes s mojou mamou 😀 😀
myslim ze k gp staci priniest len nejaky doklad totoznosti, ziadnu ockovaciu knizku od teba nebudu chciet. len budes absolvovat tu vstupnu prehliadku. pekny let
@zuzanka7834 ked sa pojdes zaregistrovat k GP, moze sa stat, ze ti daju termin az o mesiac na registraciu a vstupny "pohovor"- lebo to nebude prehliadka v nasom zmysle, najma v Londyne su velmi busy. tak im hned povedz ak si tehu, ze potrebujes vidiet GP cim skor aby poslal papiere do nemocnice kde budes rodit.
@smajka @perelandra no ved tohto sa bojim, ze mi daju neskory termin, ale tak snad sa bude dat s nimi dohodnut, ved o mesiac by som uz mala byt v 12tt a to robia testy... Smajka letim z Pesti, nie z BA.
@zuzanka7834 - musis im hned na zaciatku povedat, ze si tehotna v 11tt, to by ta mali uprednostnit. a ak vsetko pojde ok - okolo 12 tt budes mat prvy scan tu v uk 🙂
@smajka mam im povedat ze som v 11tt aj ked som iba v 9tt?
@zuzanka7834 povedz im len, ze si tehotna, oni sa ta na recepcii asi ani nebudu pytat v ktorom tyzdni. a ak ano, tak kludne povedz, ze si 9-10tt, oni by ti mali dat app. u GP co najskor, lebo to chvilu trva kym GP posle papiere nemocnici a ta ta potom kontaktuje - tak aby to stihli do toho 12-13tt. lebo nemocnice najma v centre Londyna su casto overbooked, ak by ta chceli odbit, tak naliehaj, ze to potrebujes co najskor. ak je to dobra surgery, tak urcite ti vyhoveju 😉 .
@zuzanka7834 - to nie je az taky rozdiel. povedz im ako pisala perelandra. a hej - hlavne sa nedaj odbit - tu musis pre vsetko stale otravovat - velmi zalezi na koho narazis. 🙂
@smajka @perelandra bambulky kedy zacinaju povianocne vypredaje? Zvyknu byt dobre ceny aj v takych obchodoch ako napr. Mamas and Papas alebo Next (co sa tyka babatkovskych veciciek) ? Zo SVK sa vraciame 26.12., tak ci mam stresovat a este v ten den utekat do obchodov (ale vtedy bude pravdepodobne vsetko zatvorene...). 😵 😵 😵 Dakujem

@sopticek no ja som uz prestala radsej citat vsetko o porode. to na zaciatku tehotenstva som mala take obdobie ze som chcela vediet ako to tu chodi kedze uz davno som pocula vela negativnych veci. a kedze tu nemam ziadne kamaratky co maju deti tak som hladala na internete ze ako to tu funguje. a uz mam o tom prehlad viac menej tak sa snazim si necitat negativne veci aby som sa nestresovala 😖 aj ked vela dievcat hovorilo ze tu porod bol uplne v pohode. zacnem sa tomu znova venovat o par tyzdnov 🙂
a Richmodn poznam. ale je to teda daleko od hendonu aj od watfordu ☹