Tehuľky v Anglicku s dátumom pôrodu 2012
Ahojte ja zijem v Londyne uz sedem rokov a viem ako je obcas tazke riesit veci daleko od domova. Par dni dozadu som zistila ze som tehotna a mam stoho trochu strach daleko od domova az teraz si clovek uvedomi ze rodina obcas chyba ☹
Chcem sa len poradit ake mate vy skusenosti a mozno si tu mozeme vymienat skusenosti pocast tehotenstva 🙂
@wewe8584 ahojky,dakujem pekne za odpoved🙂,zatial sme zistili akurat to,ze mala by som mat pol roka odpracovane ako kvoli prispevkom tak ako ty pises a lekar ta zobral bez problemu nepotrebovala si insurance?
@patricia55 nie nie, nepotrebovala som insurance, tu je zdravotne poistenie zdarma....takze som len isla k GP (na kliniku), povedala som, ze sa chcem zaregistrovat (alebo ked budes tehotna, ze potrebujes ist k midwife a nie si este zaregistrovana), vyplnila som papiere a bolo 🙂 - budes potrebovat aj anglicku adresu
Bolo by dobre, aby si isla na job centre plus, odtial ti potom poslu NIN cislo...to cislo tak ci tak budes potrebovat, ked sa budes chciet zamestnat....no a pracovat ano musis, ja som nestihla 😀 😀 ...takze nic...ale zisti si este, aku zmluvu musis mat u zamestnavatela...neviem napriklad ci sa to rata, ked pracujes cez agenturu...netusim 🙂
- ak budes potrebovat pomoc, pokojne napis..pomozem ti so vsetkym, co budem vediet...odkedy si tu?
my sme v anglicku okolo 5mesiacov a ty?a kde presnejsie si?no my tiez planujeme babo tak uvidime🙂dakujem pekne za informacie som rada ze som nasla niekoho kto mi pomoze a poradi 🙂 a kedy sa vam malinke narodi?
@wewe8584 my sme v anglicku okolo 5mesiacov a ty?a kde presnejsie si?no my tiez planujeme babo tak uvidimedakujem pekne za informacie som rada ze som nasla niekoho kto mi pomoze a poradi a kedy sa vam malinke narodi? 🙂
@patricia55 🙂 no my sme tu nieco cez rok..teda manzel, ja som prisla iba minuly oktober po svadbe 🙂. Byvame pri Oxforde a vy? Malinke ocakavame v decembri....taky maly vianocny darcek 🙂. Uz mas pracu?
@wewe8584 no my byvame v Newporte.juuuj tak to budete mat krasny vianocny darcek 🙂.Priatel nechce aby som tu pracovala,lebo chceme mat uz babo,tak uvidime ako bude.a ako to je s tym job cetrom je to ako urad prace alebo sa len zaregistrujem a oni mi posli moje NIN cislo?pri registracii u doktora co budem potrebovat?
@patricia55 napisem ti vsetko do internej posty 🙂
@wewe8584 oki,dakujem 🙂
Ahojte babenky co obsahuje vybavicka do porodnice pre babatko v UK poradi mi niekto ?
@worthing toto je co baby pisali v druhej teme dufam ze pomoze
lillah Ja som mala v hospital bag:
teplaky a tricko na denne nosenie
2x podprsenka na dojcenie
pyzamo na gombiky na noc
pol balika breast pads
1 balik hrube maternity pads
1 balik normalne vlozky
4 ks starych nohaviciek
kozmetika: sampon, sprchovy gel, body lotion, krem na tvar
osuska a face cloth
Pre baby:
3x baby gro
3x body
3x podbradnik
mittens a hat
muslin square
balik plienok
baby wipes
3x formula milk (ready made)
deku pre babo som mala ale pouzila som ju ja lebo mi bola strasna zima - fukalo od okna... a babu dali v nemocnici na prikrytie deku a aj 2 uteraky.
Netreba si toho vela nosit.... aj tak zrejme budete v nemocnici len 1den (ak bude vsetko v poriadku)...a ak budete musiet ostat dlhsie (dufam, ze nie ) muz alebo nejaka kamoska vam donesie co bude treba.
Jedine co sa oplati doniest vo vacsom mnozstve su dobroty na jedenie Lebo nemocnicna strava blaaah... a ked sa to aj da zjest tak je toho strasne malo.....
Tak ako @jeanka... odchadzala som v tych veciach v kt. som prisla..... bohuzial som zazracne za noc neschudla ako celebrity v casopisoch ale odporujem v jednej veci...necitajte ked baby spi...spite aj vy

@patricia55 ahoj...uz si si asi zistila 🙂....ale aj ja som tak, ze manzel pracuje a ja som nestihla..😀 kedze som otehotnela....mas narok na vsetku zdravotnu starostlivost zdarma...aj midwife, neboj sa...akurat nebudes mat ziadne prispevky ani nic...