Tehuľky z Banskej Štiavnice. Pridajte sa
neverím, že som na celom MK sama z BŠ... pridajte sa daľšie...🙂
Nelka a Natalka su teraz mena najviac v kurze sa mi zda 🙂 na cvicenia sa jasne ze dostanes... s tym nebude problem... chod sa hocikedy opytat na oddelenie povedia ti kam sa treba ohlasit 🙂
no co sa tyka ZH... ja by som tam asi nesla 🙂 ale jasne ze kazdy ma svoje dovody a ja mam prave dovody preco BS ano 🙂
Kde ste kto?
Ahoj, tu som. Trošku som sa poňúrala v téme pôrodnica v Banskej Štiavnici.
happy, už vieš výsledky amniocentézy?
Prave som sem mrkla,co vsetky relaxujete?
No zuzana, čo ti budem hovoriť. Niekedy sa na MK ani nedostanem. Ako sa máš, detičky poslúchajú?
Zuzi, nevieš, odkedy je dobré začať s kurzom s dýchacími cvičeniami a prípravou na pôrod?
Ved aj ja sa sem dostanem hlavne vecer,alebo doobeda ked su chlapci v skole,lebo inak je tu naval.Ci posluchaju?Niekedy si myslim ,ze uz viac nevladzem,ale vzdy su nejake skryte rezervy.Maly dnes vynimocne zaspal o 20-tej takze mam pokoj.Tie kurzy asi vtedy,ked v tom 36 tt,neviem ja som nechodila nikde.
pozeram,ze mas polku za sebou,mne to od toho20tyzdna velmi rychlo ubehlo
,
Veď to, strašne rýchlo to letí už teraz.. Veď len pred nedávnom nám potvrdili tehotenstvo.
Ako zvládaš 3 detičky? Obdivujem ťa za to. Veď už 1 bábo je dosť, všetko sa začne krútiť okolo neho.
ani neviem,ide to nejako samo a ti dvaja su uz velki,tak aj sem -tam pomozu,Filip mi chodi maleho na hodinku povozit,aj na dvore daju nanho pozor,uz som bola zvyknuta na taky svoj rezim a klud a ked sa narodil Jakub tak to zase bola zmena pre nas,
Ty si presne z Bs?
Áno, priamo z BŠ. Vždy si chcela mať 3 detičky? Ozaj, chcela by si aj ďalšie 🙂
ani nie,po kazdom som povedala uz dost,aj po prvom aj po druhom,no po tretom radsej nic nehovorim.ja som po druhom dlho nechcela,ale prislo to tak zrazu ten pocit ani to neviem vysvetlit,taka velka tuzba,zacalo sa to tym ,ze som zacala pokukavat po detskych veciach a s muzom sme sa dohodli,ze to vyskusame ,vysadila som lieky a na druhy pokus to vyslo.Toto tehotenstvo som si najviac uzivala,aj ked som sa musela setrit chlapci mi dost pomahali.Vlastne to zacalo tym ,ze decka uz boli velke a s muzom sme chodili uz vsade sami
Mozno to znovu na mna pride o par rokov,kto vie,aj toto prislo po 8 rokoch
Aspoň máte teraz veselo. A je dobre, keď je viacero súrodencov. Pomáhajú si navzájom.
Ja by som tiež chcela mať aspoň 2 detičky. Ale určite po prvom pôrode budem hovoriť nikdy viac. Ale uvidíme. Toto naše bábo bolo veľmi vytúžené. Čakali sme naň 4 roky a podarilo sa to pomocou umelého oplodnenia. Tak sme veľmi šťastní.
Ako si ty zvládla pôrody? Prvý bol asi najťažší, však?
tak spon ,ze to vyslo,budem drzat palce.Ano bol tazsi ako tie ostatne,ale tehotenstvo bolo uplne ,ale uplne bez problemov,co sa neda povedat o ostatnych dvoch.Druhy som mala vyvolavany v 36 a treti predcasny v 35-36 tt.Ato som rada ,ze som vydrzala tak dlho a bez nemocnice.Ale ked si starsia vies to inak precitit,aj obetovat sa pre babo,proste ked si starsie je to asi lepsie.ja som mala 20 ked som cakala Filipa,23 Janka a 32 ked Jakuba
tan prvy nebolo to az take strasne,len tie podmienky v nemocniciach boli take strasne,druhy a treti boli dost rychle,ale ten vyvolavany dost bolestivy aj ked len 40 min.trval. druhy a treti som uz rodila v BS.
Ja mám za pár dní 29. Som aj rada, že sme to všetko stihli do 30.
Ozaj a pri prvom si kedy začala cítiť prvé pohyby? Mne doktorka povedala, že by už teraz mali prísť. Ale ja stále nič necítim a už by som tak veľmi chcela. A aké to je? Rozpoznám to?
Je to uzasny pocit,urcite to poznas aj ked to bude na zaciatku dost slabe,myslim ,ze aj ja tak okolo20 tyzdna pri prvom,ale to zavisi aj od velkosti babatka aj od pevnosti brusnej steny,asle urcite uz v tychto dnoch by si mala nieco zacat citit,najprv ako take steklenie motylych kridel,take jemnucke,potom to bude stale silniet
Možno to ešte necítim aj preto, lebo mám na brušku trošku viac tuku 🙂 . Tak to maličké asi bude mať čo robiť, aby som to zacítila.
len sa neboj ono to zvladne a hravo ,ak budes mat cas ozvi sa aj zajtra,na dnes musim koncit,este deckam ozehlit veci do skoly a potom este vyvesat ,mam plnu pracku,starsi syn sa vratil z plaveckeho,zo Sturova,tak pa,pa
happy uvidíš, všetko bude OK. Ty si už cítila prvé pohyby?
tak... vysledky viem uz dva dni, vsetko v poriadku, v brusku mam zdravu Natalku 🙂))
to je super gratulujem
Ahojte, pridávam sa k tehulkám z BS 🙂) , aj rodit budem v BS
Vitaj lluckaa. Určite sa ti medzi nami bude páčiť. Ku komu chodíš do poradne?
happy gratulujem, to je úplne skvelé. Tento rok sa budú rodiť asi väčšinou dievčatká.
Ozaj bola som sa opýtať u sestričky na tie cvičenia a prípravu na pôrod. Stačí prísť okolo 34. týždňa, keďže chcem rodiť v BŠ a nie som ich pacientkou. Vtedy mi aj povedia o tých cvičeniach a môžem ich absolvovať. Už sa na ne veľmi teším.
Ako zvládate tieto horúčavy? Ja mám nohy ako olovo a cítim sa ako oťapená.
Ahojte. To sú ale horúčavy. Včera sme sa s manželom boli pozrieť na našich štiavnických jazerách. Už sa kúpalo toľko ľudí. Ja však nie, nakoľko nemám žiadne plavky, ktoré by som obliekla. Aj tak si musím zaobstarať také, ktoré zakrývajú bruško. Čítala som, že by sa bruško v tehotenstve nemalo vystavovať slnku.
Ozaj, neviete ako je to s kúpaním v tehotenstve na prírodných jazerách? Mám sa obávať nejakých infekcií?
@happy8051 veď to, asi to budem musieť toho roku oželieť. Ani kúpaliská, ani jazerá nie sú vôbec pre tehotné bezpečné. Nuž čo, musí mi vystačiť lavór so studenou vodou a nohami omočenými v ňom na našej záhrade.
Ako zvládaš horúčavy? Ja puchnem a snažím sa v horúčavách nevychádzať von. Nejako to teraz ťažko zvládam.
Maličké sa mrví o dušu, je to skvelý pocit. Okolo 20.7. idem na pitie sladkej vody, dúfam, že výsledky budú OK.

Inak ja som mala meno pre chlapca už od konca strednej školy. Vysnívané meno-Tomáško. Pre dievčatko som meno vysnívané nemala. Rozmýšlali sme ešte nad menom Nelly, ale tak sa volá naša Labradorka. Bol by asi problém, keby sme volali na Nellku a prišli by obidve 🙂. Tak sme nakoniec zvolili Sofiu.