Termín júl 2017
Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?
Tak ja sa musim postazovat ... Uz niekolko noci ani poriadne nespim a posledne dve boli cista katastrofa. Mydleli sme ze maleho trapia len zubky no teraz este aj hlasivky ma chytene a aj ma bolavu pusu ( zabku ) len cely den je uplakany, lebo ho to boli. V noci takisto vzdy place a prehadzuje sa.
@kattky nema tu herpanginu? Ked ma taku pusinu vyhadzanu?
Hej som pozrela az od dvoch rokov, a fenistil ho neuspava? Lepsie by si pospal.
@senta_sofia
@miriama11 neviem co to. Boli sme na pohotovisti, tak ma zapakene aj hrdlo. Dostal ATB a aj fenistil no volala som dr maleho kvoli tomu ze sa mi zdalo vysoke davkovanie fenistilu a ta mi to aj potvrdila. Zariven mi povedala, aby sme s ATB pockali do dnes ze ake bude mat CRP. Ci treba mu naozaj tie ATB aby sa mu viacej pusa nezhorsila, lebi ze by sa mu mohla od nich vyhadzat a by bolo este hirsie. Vcera vecer o pol 8 teplotu mal 38,4. Dala sim mu paralen cipok a po hodine a pol mu meram ipat teplotu a mal 38,1. Cize nepohlo s nou pomaly nic. Vecer dali sme mu ten fenistil, tak zaspal no zobudila sim sa o pol 1 rano, chytila som ho a horel. Meram mu teplotu a 39, tak som mu dala sirup panadol. Po hodine mu meram, tak 38,8. Cixe ziadna slava. O tretej spustil hrozny plac. Nebol uz horuci ale hrozne plakal, az sa pozvracial. Myslym si ci nemal krce z teploty. Teraz spinka ale tiez nie pokojne a ako mu kladiem ruku na celo, tak je citit ze zase zacina byt horuci. Uz nech sme u dr, lebo sa asik zblaznim z toho ked vidim ako trpi.
@katuscakzms Damianko tiez ma taku motorku ako Natanko, len vy mate cervenomodru a my zelenomodru 🙂
@kattky pri velmi vysokych teplotach je dobre podat diazepan koli febrilnym krcom...ked mal Natanko nad 38,5 uz som vahala ci dat ..no ked mu isla vyssie tak som podala...zazila som krce pri prvej dcerke a od vtedy vzdy si pytam od Dr recept na diazepan aby som mala pri detoch po ruke..a terajsie teploty su uplne ine ako ked sme mali my ako deti ..dali sa.nam zrazit alebo sme sa vypotili....aj u mojich je vzdy tak ze po paralelne (len ja pouzivam iba sirup,cipky nie) im neklesla vobec,tak davas zabaly ktore pomozu aspob na chvíľu. ..ale po nurofene sirupe im vzdy klesla trochu viac napr z 39 na 38,3 ....aj ked po hodine isla uz opat hore a podavat vela vela tekutin...len nurofen ma zle davkovanie na krabici....povedali mi na urgente ze treba dat viac sirupu a overovala som si to u našej detskej tak ze ano je to pravda...aj mi vravela ako si vyratam spravne mnoztvo podla hmotnosti no zabudla som....nevolat na centralny prijem tak o tom ani neviem a dr mi to nikdy sama od seba nepovedala....inak im ani nurofen nezaberal ...teraz uz ano.....skore uzdravenie vam prajem
@kattky daj vediet potom, chudak maly
@katuscakzms praveze ja kupujem nurofen lebo mensie davkovanie je a lepsie zabera, fakt zle davkovanie je?
@miriama11 ja som to doteraz nevedela ale ked mal Natanko cca pred 2 mesiacmi 39 horucky tak som chcela volat na pohotovost ale omylom som zavolala na centralny prijem a tam mi sestricka povedala ze mam pridat este nurofen lebo maju na krabicke zle pisane...potom som bola u našej dr a pytala som sa jej na to tak mi to potvrdila ...
@katuscakzms
@senta_sofia tak antibioyika nema brat nakolko CRP ma negativne. Tie teploty ma z tej bolavej pusy a zo zapalenych dasienok co mu idu aj zubky. Mam mu pusu vytierat a ma pit aj harmancekovy caj + lieky od teploty a fenistil 3x denne po 5 kvapiek. Ze este take dva tri dni sa potrapime a bude dobre. Vraj ma nieco vyrusovw v puse a ze sme uz treti co s teplotami. Je aj nieco vraj vo vzduchu a aj z horucav to moze byt
@katuscakzms zase moj maly nutofen nemoze, kebo zvracia od neho
@kattky ked zvracia tak ano ...nedavat ....su deticky co zle znasaju niektore sirupy a vobec sirupovu formu....ale tak uz len preckat este par dni a budete to mat za sebou ....vela sil prajem
@kattky tak uz len vydrzat 🍀
@katuscakzms
@senta_sofia dakujeme ... Tak daka som mu silnejsi cipok nurofen 125 a zatial oki. A po frnistile spinkal 4,5h tak aspon nieje uplakany dnes ako vcera
@miriama11 u nás bolo to isté 😡
Tak maly sa zacal od vcera vysypavat na brusku, chrbte a tvari. Volala som do dr ze teploty nema ale ze sa vyaypl, tak ze to moze byt ta sieta chotoba
@kattky drzte sa Katka,myslim na vas
@jarunka102 dakujeme ... Bpjim sa lebo cely den len place hoci teploty uz nema a ani nemam tak ako k dr hocikedy zbehnut ked potrebujem lebo priatel ja na aute v praci. Cestuje az do ineho okresu. Sestra zase v meste byva. Ona tiez auto nema pocas tyzdna k dispozicii. Clovek sa len tych osypok boji, lebo este nebol ockovany
@kattky pokial naozaj ide o siestu chorobu,tak uz sa nemas coho bat. Pisala si,ze uz nema teplotky a teraz je vyhadzany. Mozno sa neciti dobre,je teplo a mozno ho to svrbi,tak preto je nervozny a uplakany. Ale teplotky by uz nemal mat,pokial mate siestu chorobu. Teraz uz len vydrzat to vyhadzanie.
@jarunka102 nevies ako dlho to vyhadzanie trva? A treba to niecim natierat ci nie?
@kattky nam nekazala nicim natierat. Nasa to mala 4dni,ale su deticky,ktore boli vyhadzane len 2-3 dni...u kazdeho je to inak
@jarunka102 no kiezby. V sobotu mame ist na krstiny. Este ze ziadna oslava nebudw, lebo asik by som na nu ani nesla. A to moze sa kupat normalne? Lebo po kupeli mu davam bud olej alebo telove mlieko
Kupat len cistou vodou,bez mydielka a sampona a bez natierania...nesmies ho nicim natriet,pokozka a ten vysyp potrebuje byt cisty suchy

@jarunka102 pri starsej som sa nevedela dockat kym podrastie lebo vela plakala, ked podrastla bolo super, pekne sa hrala.-a teraz to zbehlo rychlo mala bola zlaticko ale od kedy chodi cista katastrofa, nevie jaku nezbedu by skor urobila.uz vie vyliezt aj na gauc.skrinky v obyvacke prelieza jedna radost , doslova po nich beha, zachod nahodou ked sa nezavrie tak to uz mame upratovacku a sucha zachod s kefou..... v jednom kuse daco vymysla