icon

Termín júl 2017

melanka13
31. okt 2016

Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?

sunflower80
5. dec 2016

@lucik284 skus dnes nejako prezit a poobede si kup v lekarni zazvorove lizatka. Su vraj na to. Nemam to odskusane,ale vraj je ich bezne dostat. Mne je dnes tiez divne. Zaludok na vode, ale nezvraciam. Verim,ze ked sa prehupnem do druheho trimestra,ze to bude lepsie

zuzacka16
5. dec 2016

@lucik284 ja som tiež počula, že zázvor sa moc neodporúča, ale si napríklad zober, že ja som v začiatkoch pila zázvorový čas a to dosť silné podotýkam z čerstvého zázvoru, lebo som ešte nevedela, že som tehotná a nič sa mi nestalo, ale tak ťažko povedať, každý organizmus je iné..ak urobiť, tak len slabý alebo ako píšeš, kúpiť si sáčkový a ten nie je taký silný..neboj sa, mne tak tiež niekedy býva, že zrazu mi príde zle od žalúdka, teda raz som to mala a nevedela som ani ako prídem z práce domov 😀 potom som sa nejak dostala domov, najedla sa a bolo lepšie..niekedy mi je zle aj keď som hladná alebo naopak najem sa a potom príde zle..čiže je to asi bežné 😉

lucik284
5. dec 2016

@lidka1992 @zuzacka16 tak vidíte baby, a v tom článku sa o tom vôbec nepísalo a presne ako píše @sunflower80 sú aj tie lízatká zázvorové, tie som kupovala pred 4 rokmi, keď bola švagriná tehotná, mamina išla vtedy k ním do UK a brala jej to ale vraj jej nepomohli veľmi, ale zase ona bola v tomto smere K.O. celé tehu...
nič zatiaľ to teda zapíjam striedavo vodou a čajom čo mám v práci a od zajtra si musím do práce preventívne nanosiť nejaké jedlo na "zajedanie" nevoľností a kamoška mi ešte poradila, že akýkoľvek cukrík na cmúľanie aby som vždy mala v kabelke, najlepšie ovocný.
Inak na lačno býva zle aj mne, takže už doma keď vstanem si dám nejakú drobnosť do úst, ale dnes prvý krát po riadnych raňajkách mi tak blbo zostalo...snáď sa to po zjedení obedu napraví.
Každopádne ďakujem za rady

sunflower80
5. dec 2016

@lucik284 mne v prvom tehu bolo vzdy zle doobeda, kym som nesla na obed. Rano som vzdy zjedla nasilu nejaky kolacik,ale poobede to uz bolo ok. Teraz mam pocit,ze mi je vzdy blbo, ked vyhladnem. Cize asi treba fakt priebezne nieco stale papat.

jane1983
5. dec 2016

@lucik284 u mňa dnes tiež extrém ráno hladná ako vlk som sa najedla a všetko skončilo v záchode.odvedy som zjedla lízatko a pomaranč to mi pomohlo trochu ale som zas hladná a bojím sa najest

nenuska25
5. dec 2016

baby a do kedy chcete pockat s oznamenim tehotenstva okoliu? nemyslim tym manzelov, priatelov a rodicov, pripadne surodencov a blizsej rodiny :D

lucik284
5. dec 2016

@jane1983
@sunflower80 tak po zjedení obedu, to zatiaľ vypadá, že sme ok, asi našmu drobcovi viac chutí mäso ako domáci ríbezľový džem 😂

jane1983
5. dec 2016

@lucik284 ja mam strašnú chuť na polievku tu som zjedla hladná so stále ale čakám čo to spravi.toto som pri prvom tehu vôbec nemala

lucik284
5. dec 2016

@nenuska25 u nás to za mňa prebrala mamina a tak sa teší, že už to povedala asi celej rodine 😂 ja som to zatiaľ povedala mimo rodiny len svojej naj.kamoške a kolegyne v kancelárii vedia /teda šéfka a kolegyňa/ pred ostatnými hlavne pred našou personalistkou by som to chcela utajiť tak dlho ako to pôjde, lebo keď sa to dozvie ona, dozvie sa to celá firma..ona je proste osoba na správnom mieste 😂 Inak by som nechcela informovať nikoho ďalšieho, keďže s väčšinou ľudí z môjho okolia sa nestretávam, ale mám úžasnú švagrinú, ktorá sa ma hneď ako to zistila už pýtala, či sa môže pochváliť na fb, že bude teta 😖 takže tá to rada vykecá za mňa celému okoliu a môžem čakať, že zrazu sa začnú ozývať klebiet chtivé "kamarátky", ktorým som doteraz nechýbala...

lucik284
5. dec 2016

@jane1983 inak ja som mala taký stav včera, zjedla som kopec kuracieho vývaru, potom pmaly dvojitý obed ako bežne papám a hodinu na to kukám na drahého, že ja som hladná...

zuzacka16
5. dec 2016

inak babule ako tak čítam vaše príspevky, ja bývam vždy ráno hladná ak vlk, už keď sa zobudím mi škvŕka v bruchu 😀 a minule som sa zobudila v noci o nejakej tretej a pekne mi to tam vyhrávalo, čo predtým bežne keď som ráno vstala, tak som nemusela ani hodinu po zobudení jesť a teraz naopak..neviem ako vydržím za 2 týždne tie odbery, keď budem musieť prísť na lačno 😅

lucik284
5. dec 2016

@zuzacka16 tak odberov sa desím aj ja idem na 8:30 a vstávam do práce 5:30, chcela som to urobiť tak, že pôjdem do práce a z práce si odbehnem na odbery, ale to by som asi nezvládla, takže najskôr si doma pospím a dohodnem sa so šéfkou, že prídem ráno neskôr... ešte, že u nás nie je dôležité kedy prídeš a odídeš ale či Ti na konci mesiaca sedí počet hodín...
ale inak mi sestrička hovorila, že ak by bolo veľmi zle a nemohla by som vydržať hladná, tak si mám dať suchý chlebík jeden a zobrať si do kabelky niečo čo zjem hneď po odberoch.

1aduliatko1
5. dec 2016

@zuzacka16 ja som dnes bola na lačno, bála som sa,že kdesi odpadnem, lebo tiež musím hneď ráno čosi prejesť...ale našťastie som to prežila 😀 😀

zuzacka16
5. dec 2016

@lucik284 tak ja idem na odbery na 6:30 odvtedy uz sestricka berie a potom este na vysetrenie samozrejme..a povedala mi ze az po odbere sa mam najest,teda ze si mam nieco vziat so sebou,lebo sa mam pripravit ze tam bude vela tehotnych 😀 ja to take v praci nemam,takze ja musim doniest potvrdenie,lebo na osmu to asi nestihnem 😕

zuzacka16
5. dec 2016

@1aduliatko1 tak co nam ine ostava,budeme to musiet pre tie nase zlaticka len vydrzat 😉 ved dam potom vediet aj ja ako som dopadla 😉

lucik284
5. dec 2016

@zuzacka16 ja to mám aspoň čo sa týka práce v tomto smere uľahčené, že si čas dokážem prispôsobiť.
A hlavne mne šéfka zakázala nosiť potvrdenia z gynekológie, ak nechcem podstúpiť výsluch, keďže obe vieme akú máme personalistku... tak sme sa zhodli, že radšej budem čerpať dovolenku, kým sa to oficiálne neoznámi..

zuzacka16
5. dec 2016

@lucik284 to máš fajn, že si to môžeš takto prispôsobiť, v tom prípade nemusíš ani nič čerpať, teda žiadnu dovolenku 😉 ja donesiem, nič iné mi neostáva, ale v januári už to poviem v práci..a mne je to v podstate aj tak jedno, ja mám zmluvu len do konca marca, čiže určite mi nepredĺžia ďalej 😉

sunflower80
5. dec 2016

@lucik284 ja sa snazim jest vzdy nieco huste. Ked si dam rano napr len jogurt, tak to, ako keby som ani nejedla. Ale chlebik s dzemom by mohol byt fajn. Snad uz len par tyzdnov a bide nam fajn aj rano 😉

lyly11
5. dec 2016

Ahojte žienky... Nestíham čítať všetko čo tu pridávate😀 rýchle ste veľmi 😀
Ja som myslela ze dnes navštívim gynekológa nakoľko mám nejakú začínajúcu mykozu( ešte to nie je vo vnútri) začala som používať nejakú vraj super masticku a vyzerá že sa to stráca takže som už ku gynkacovi nešla. Vo štvrtok mám odbery tak som zvedavá. Verím že je všetko OK a fazuľka je zdravá 🙂
Musím sa vám pochváliť že ja sa cítim až nadmieru dobre... Normálne ako keby som ani tehotná nebola 😀 nie je mi zle nič ma neboli... alebo si to možno nestíham všímať pri tych mojich dvoch huncutoch 😀
A k tomu zázvoru moja kamoška keď bola tehotná nechutil jej žiadny iný čaj len zázvorovy a viem ze lekár jej povedal ze v pohode kým ho nepije na litre denne😀 tak sa držte mamičky 🙂)) keď sa bude dať a budem stíhať píšem

lucik284
5. dec 2016

@sunflower80 no ja zatiaľ ráno v pohode, len dnes po tom jedle nejak problém, ale došlo to nakoniec a po obede hodinku a pol som bola ok, a zase zle zle zle... veru už aby sme toto obdobie mali za sebou...

@zuzacka16 no áno jediná výhoda tejto práce, že náš konateľ nebazíruje na 8,5 hodinách denne ale 160h. mesačne... keby nám to pár zamestnancov nepokazilo, tak sme ešte stále mohli pracovať aj štýlom, že jednu sobotu prídem do práce a ďalší týždeň skončím už vo štvrtok. Čo bolo super pokiaľ boli sviatky uprostred týždňa, sme si vlastne voľno posunuli na piatok alebo pondelok ako nám vyhovovalo...
inak je táto práca dosť o ničom... firemné vzťahy biedne...nikto tu o ničom nevie,všetko sa tají, napr. moja šéfka ako hlavná ekonómka sa posledná dozvie, že kupujeme nové kamióny, aj to až pri podpise zmluvy, nikoho nezaujíma či na ne máme.... možnosť nejakého kariérneho postupu žiadna...plat tiež nič moc na množstvo povinností a hlavne to tu posledné roky funguje systémom vyvolený a vyvolenejší.....takže som aj rada, že idem na MD, tak či tak som zvažovala zmenu zamestnania v blízkej dobe...

1aduliatko1
5. dec 2016

@lyly11 ahoj, na tie mastičky bacha, nie všetky sa môžu aj v tehu

ja som mala pomaly celé prvé tehotenstvo každú chvíľu mykozu ☹

lyly11
5. dec 2016

@1aduliatko1
Ďakujem za radu 🙂 Volala som kamoške -lekárničke a ona mi ten krém odporučila. V tom som dosť opatrná tak dúfam že nič nezbabrem😀 a čo tebe zaberalo? Ja som mala väčšinou mykozu po atb ale v tehotenstve som sa s tým ešte nestretla... Mám pocit že my to napadlo len zovňajšok :( ale nerozumiem čim to je.

1aduliatko1
5. dec 2016

@lyly11 juj ja si už nepamatám čo mi dával 🙂 tak isto dobre poradila, keď sa tomu rozumie

lilianna1xs
5. dec 2016

@lucik284 ja mám šťastie že 8tt už som na MD až do pôrodu má bude platiť firma.takze si to užívam doma a celé dni prespim v klude.

lucik284
6. dec 2016

@lilianna1xs tak to je potom fajn, predpokladám, že keďže Ti to firma platí, že si mala nejaké rizikové povolanie a zamestnávateľ nemá možnosť Ti dať inú prácu.. alebo sa mýlim? Ja by som sa inak asi doma zbláznila, mne stačí keď som chorá a som doma viac ako týždeň... to už začínam písať babám, nech mi pošlú nejakú robotu domov 😂

lenka_vi1
6. dec 2016

Ahojte všetky, začíname 7 tt ale nemám vôbec žiadne príznaky okrem citlivejších prs a sem-tam pobolievanie podruška a krížov. Citlivosť na pachy, zmena chuti jedál, nevoľnosti a pod. nič z toho nemám. Ako ste sa vy cítili v 7 tt?

kchan
6. dec 2016

@lenka_vi1 ahoj, my sme včera začali 9TT a tiež žiadne príznaky okrem bolesti pŕs a podbruška ako na MS nemám...ale verím, že je s drobcom všetko v poriadku 😊

zuzacka16
6. dec 2016

@lenka_vi1 ja som bola na tom podobne, v 7tt mi bolo potvrdené tehotenstvo, dovtedy som vôbec nevedela, ani že som tehotná, keby som si samozrejme predtým test neurobila..teraz som v 10tt a tiež nejak nemám tebou vyššie spomínané príznaky 😉

lenka_vi1
6. dec 2016

@kchan @zuzacka16 jeeej baby, zlate ste, dakujem za odpoved..... citim sa fakt super, som rada ze ste na tom podobne ako ja, tak snad nam to vydrzi takto luxusne... 🙂

1aduliatko1
6. dec 2016

@lenka_vi1 mna teda dosť dlho pobolievalo podbruško....teraz je to už fajn, len mi býva zle, väčšinou večer 🙂