icon

Termín júl 2017

melanka13
31. okt 2016

Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?

nivea777
30. dec 2016

@1aduliatko1 myslim ze este nie.. zvysovanie max VZ uz je schvalene od 1.1 ale 75% sa mi vidi,ze este maju len schvalovat po novom roku s platnostou maj/jun..priznam sa,dlho som necitala clanky

1aduliatko1
30. dec 2016

@nivea777 tak teraz neviem. Myslela som ze uz je to tak, som sa na to spoliehala 😅

nivea777
30. dec 2016

@1aduliatko1 je mozne ze to uz schvalili..keby aj ete nie,tak to urcite schvalia...naposledy som citala asi zaciatkom decembra clanky o tom a vtedy som videla len to ze max VZ sa od 1.1 zvysuje

zuzacka16
30. dec 2016

@nivea777 ano uz nie pol roka ale 8.5 mesiaca?tak uz viem nieco nove..rodicovsky je uz schvaleny na 213 Eur od maja..co sa tyka materskej to som len pocula ze ma byt z 70 na 75%..uvidime

nivea777
30. dec 2016

@zuzacka16 materska je 34 tyzdnov od vzniku naroku za normalneho nastupu 6tyzdnov pred tp.. netusim ako to je ked zena nastupi 8 tyzdnov pred.ale asi sa dlzka nemeni len ju zacne skor brat a po 34 t prestane podla mna ... a 34tyzdnov /4 tyzdne v mesiaci je cca 8,5 mesiaca

zuzacka16
30. dec 2016

@nivea777 dakujem za info..teraz som si vsimla ze ty za 4 mesiace rodis..to je super ze sa ti to tak krati..co ta zaviedlo ku nam do skupiny??😉

nivea777
30. dec 2016

@zuzacka16 hladala som nieco a nejak som si vsimla temu MD tak som sa zapojila

lilianna1xs
30. dec 2016

Strastne malo na plienky osatenie ked treba sunar,ked uz male zacne papat ovocie zelenina jogurty to sa neda z tej materskej.Jedinne ozaj ist robit muz aj zena a na babicku dat matersku to nejde?

erikababula
30. dec 2016

@lilianna1xs ja som na materskej uz druhy rok ale zacala som pracovat ked maly mal 5mes.stych 230e nam nestacilo na nic a pomaha nam babka aj svagrina myslim si ze aj babka moze poberat matersku ale len si myslim😊

nivea777
30. dec 2016

@erikababula babka moze len keby bola uvedena ako nahradny rodic/porucnik atd inak moze poberat len rodicia matka a otec

erikababula
30. dec 2016

@nivea777 aha nevedela som preto som pisala ze len si myslim😊

lilianna1xs
30. dec 2016

@erikababula podla mna je lepsie pracovat a brat matersku pretoze stych penazi sa neda zit.

lilianna1xs
30. dec 2016

Je to ozaj tazke clovek robi cely den za 400eu Muz tak isto vidim do nevidim a zaplati najom seki a musi setrit do dalsieho mesiaca.Strastne ja sa cudujem ako sa to da zvladnut,Klobuk dole.

lilianna1xs
30. dec 2016

Baby chcem sa opytat ci nahodou nemate aj vy taky pocit zdola citim taky tlak a co len sa vypisam idem do kuchine a zasa musim ist len dneska som to zacala mat take tlaky.

juliane126
31. dec 2016

@lilianna1xs ahoj, mozem sa opytat v akej spolovej krajine to zijete?

Tebe robili nejake vysetrnia na downow a pod. A zadarmo?
4d ultrazvuk urcite nie je hradeny z poistovne, a nerobia ani prvosemestralny screening, ziadne meranie sije, nosovej kosticky ci odbery na geneticke testy. Len u zien nad 35 rokov. Len normalny 2d ultrazvuk.
Za geneticke testy z 99,8 percentnou uspesnostou vysldku sa plati od 450 do 615 Eur.

NT meranie plus krne odbery som nasla 170 Eur, dvojicky vyse 200 Eur, vysledok na 90 %. Suseda mala testyv poriadku a chlapcek je zial postihnuty

juliane126
31. dec 2016

@lilianna1xs vlastne je to este drahsie 250 Eur co maju na SKu zadarmo. Nie vzdy sa oplati kydat na Sk. Tu to preplacaju len matkam, co uz maju doma postihnute dieta alebo podstupili interupciu pre Downow syndrom.

Viele Arztpraxen bieten die Nackenfaltenmessung in Kombination mit einer Blutuntersuchung zu günstigeren Preisen an. Es ist empfehlenswert beide Untersuchungen gleichzeitig durchführen zu lassen, da anhand der kombinierten Ergebnisse eine genauere Wahrscheinlichkeitsrechnung aufgestellt werden kann. Die Kosten für eine kombinierte Untersuchung liegen durchschnittlich zwischen 220 und 250 Euro, auch hier kann ein Preisvergleich durchaus sinnvoll sein.

zuzacka16
31. dec 2016

@lilianna1xs no takyto tlak zdola mam aj ja a chodila som casto cikat az som vcera isla na pohotovost a zistili mi zapal mocovych ciest a mam antibiotika 😒😢

sunflower80
31. dec 2016

@juliane126
@lilianna1xs baby trosku vas poopravim, ak sa nenahnevate.
NT- mal by to robit kazdy lekar,alebo ak na to nema licenciu, tak vas posle za poplatok inam, nie su na 100%
Trisomy test- vyluci Downov syndrom, 350€, 100%spolahlivost, urcia vam pri nom aj pohlavie
3D,4D- za poplatok. Lekari maju rozne cenniky. Plus je to skor na potesenie pre rodica, az tak velmi nepomaha pri vysetrovani babatka,ci je ok. Napr sono v 20tt, ten morfologicky utz,kde sa pozeaju vsetky organy,ci su na svojom mieste a pod sa robi normalne,lebo skor ukaze nejaku odchylku.

lilianna1xs
31. dec 2016

@zuzacka16 hmmm vazne.

lilianna1xs
31. dec 2016

Ja zijem Nemecku tu to,robia automaticky a4D sa tu neplati vobec.
@sunflower80

sunflower80
31. dec 2016

@lilianna1xs ano, ja som pochopila,ze zijes inde. Ja som pisala ako je to na SK.

lilianna1xs
31. dec 2016

@juliane126 Mna to Stalo len 100eu ale urcite moze byt je to v takych cenach.Ale kopu zein si to vobec nedava robit.Asi kvoli tomu ze je to tak cenovo pristupne.))))))

lilianna1xs
31. dec 2016

@sunflower80 ale podstate je to jedno))))co raz treba dat urobit tak musime.

sunflower80
31. dec 2016

@lilianna1xs jasne. Ja osobne som nazoru,ze na svojom zdravi a zdravi deti sa nema setrit. Ved aj na to su peniaze

lilianna1xs
31. dec 2016

@juliane126 Nee jasne ze Geneticke som musela platit.Pri synovy pred 12 rokmi mi to ani nevraveli.Chvala ze je zdravy)))).

lilianna1xs
31. dec 2016

@juliane126 Moja Mamina mi vravela mala som 4deti babka tvoje 8deti a nic mam nerobili,a vsetky deti som mala zdrave.Dneskajsej dobe uz nevedia co maju vymisliet....)))))))

lilianna1xs
31. dec 2016

@sunflower80 to urcite..

lilianna1xs
31. dec 2016

Baby zelam vam do Noveho roka vela zdravicka a lasky.

kattky
31. dec 2016

@lilianna1xs aj tebe vela zdravicka, stasticka, lasky a vela sily do noveho roku prajem :-*

sunflower80
31. dec 2016

Baby aj vam vela stasticka a lasky a hlavne vela,vela zdravia ♡