Termín pôrodu apríl 2017
Ahojte baby, su tu uz nejake, co maju termin v aprili 2017? Boli ste uz na prehliadke u svojho gyn? Mna objednal doktor na prvu prehliadku az v 8TT tak som nervozna ako prehliadka dopadne. Povedal, ze nema zmysel chodit skor, ze aj tak by nic nevidel 😒
Ja som tlsta stale takze ma ziadne kg nenasere
@tutu_1 mozno priberies teraz viac a budes si to dlho drzat, ja som do 24tt pribrala 2-3kg tak som bola megaspokojna ako to dobre ide a potom som zacala priberat 1.5kg na tyzden a skoncila som na vahe +20.5kg takze uvidis ako to pojde dalej ale take pomale a rovnomerne priberanie je urcite pre telo lepsie ako nahle zvysovanie
@dominini tak ja nie som doma..musim chodit do prace a nie je lahke odist z prace alebo neprist..budem si este cerpat vela volna na lekara a zubara...vecer sa pomodlim za babatko..som mlada,zdrava musi byt vsetko ok..ak by som citila krce v maternici tak urcite bezim ku gyn..ale toto je ine.. akokeby pysky alebo co
@nivea777 ja mam bezne pocit opuchnutia a take pulzovanie, akoby mi dole bilo srdce 😀 a vraj je to bezne
@pufu ved prave asi zvysim pohyb prihlasim sa na plavanie alebo nieco. Pri prvom som pribrala 25kg a v porodnici zostalo 5kg z toho drobcek vazil 4,5kg. Doma som tomu nemohla uverit. Vazila som sa asi 20krat, ale vysledok stale rovnaky 😀 trvalo mi to 2roky dostat sa spat na svoju vahu. Teraz som pribrala tak 3 kg a to máme za sebou skoro 7tt za chvilocku.
@petuskaa12 ked ja som si myslela ze bude vsetko ako po masle :( ale kazdy den ma maly niecim prekvapi
@nivea777 hej to poznam..mne pri prvom nebolo nic, absolutne..ziadne nevolnosti, pohoda v praci, ziadne chute nic a skoncilo to v 13tt. A teraz mi je uuuu zle..vsetky priznaky asi okrem zvracania mam..a tiez ma sem tam prekvapia nejake pichnutia, a vselico mozne 🙂
Akurat som odisla od zubarky, iste je ze mam 3 kazy, 1 ma pobolieva a zubarka mi povedala ze az od 4 mesiaca mi moze vrtat a robit kadejake ukony .
@dominini ja som bola pri zubarovi v prvom tehu v 7-8tt, daval mi aj injekciu, opravil kaz, urobil dentalnu hygienu a bolo..mne chcel tu 8cku najskor vytiahnut ale trhat zuby sa nemozu v prvom trimestri a na prelomoch trimestra a potom uz ku koncu tehu tak to zatial iba opravil a mala som dojst po porode no akosi uz nestihne opat trhat 😀 ale idem opat na dentalnu hygienu koncom septembra a dufam ze kaz nemam ziaden ale tak kazdy zubar ma na vrtanie a tahanie zubov v tehu iny nazor..tvoj zubar robi urcite vseko s najlepsim vedomim tak ak vravi ze mas cakat tak cakaj
Ja sa strasne bojim zubarov hned ako si sadnem do kresla klepu sa mi nohy. Mna preto ani nechcela osetrit zubarka 😀. Moj znamy tiez zubar sa mi za to velmi smial. Som zvedava ako to bude teraz.
@dominini ked aj @puffu tvrdi,ze bola u zubara v 8tt a v pohode jej dal injekciu a vrtal,tak sa priklanam k nazoru ze radsej spravit akoby mal kaz boliet alebo hnisat,,hlboky kaz a hnis velmi mozu ublizit cloveku a nie to este babatku..Verim svojmu zubarovi (vie co moze) a hlavne odbornym clankom,kde pisali o skodlivom vplyve kazov a zapalov a tak..ale ked ti zubarka povedala hentak,tak asi vie co robi..
Je tu niekto, kto bude rodit v Presovskej porodnici?
@dominini to je to o com som hovorila. tu v rakusku tiez nenajdes zubara co ti bude v prvom trimestri vrtat do zubu! Mne amalgamy vymenit ze az po porode! Kamoska mala s inou zubarkou presne ten isty scenar - a to ju ten zub aj bolel ale koli amalgamu ze musi vydrzat az po porode. Tak nieco na tom asi bude! Preto ja hovorim pokial neboli radsej pockat. Ja som pri prvom tehu mala tri kazy, nastastie neboleli - zubarka mi ich spravila az po porode.
@dominini ja som sa najprv tiez bala,ze nic nebude moct ale potom som na to nasla clanok.. a tak som radsej sla.Toto som nasla : Mnohé budúce mamičky sa u zubára neobjavia, lebo sa boja, aby vŕtanie, plomby alebo anestézia neohrozili bábätko. Sú obavy oprávnené?
Ani amalgámové, ani biele plomby a ani vŕtanie plodu neublížia. Nebezpečný je röntgen, anestézia a zanedbaný hlboký kaz. Je zdrojom baktérií, ktoré sa bez správneho ošetrenia šíria do tela a môžu škodiť srdcu či iným orgánom. Aj plodu
@dominini zuby vedia urobit obrovsku sarapatu v tele, nikto ta tu nechce zbytocne strasit, ale moja sesterka mala obrovsky problem s nohou,az krivala a nakoniec jej zistili ze to bolo z nevylieceneho kazu,pretoze zapal jej koloval po celom tele. To iste mne povedala gynekologicka o akomkolvek zapale v tele. Mne zubar povedal,ze vaznejsie zakroky radsej v druhom trimestry, ale bezne kazy sa mozu aj v prvom. Otazka je stres, ak sa velmi bojis, tak to tiez nieje dobre pre babo hlavne na zaciatku.

@nivea777 to vazne? to ma mrzi no neviem ako by som ti mala s tym poradit... Ja ako poznam seba by som utekala k lekarovi...