icon

Termín pôrodu apríl 2017

dadada8388
10. aug 2016

Ahojte baby, su tu uz nejake, co maju termin v aprili 2017? Boli ste uz na prehliadke u svojho gyn? Mna objednal doktor na prvu prehliadku az v 8TT tak som nervozna ako prehliadka dopadne. Povedal, ze nema zmysel chodit skor, ze aj tak by nic nevidel 😒

77kraska
3. sep 2016

@pininka prave preto ma to zaujima uz teraz,nech sa rozhodneme co je naozaj dolezite a co su zbytocnosti co akurat zaberu miesto. Este by ma zaujimal nazor na prebalovaci pult,ci sa oplati to kupit alebo staci len ta penova podlozka na prebalovanie.nemame totiz v spalni dostatok miesta tak rozmyslam ako to vymyslime

natika045
3. sep 2016

Ahojte mamičky 🙂 v prvom rade vám všetkým chcem za gratulovať 🙂
Tak aj ja sa k vám pridám,v pondelok som si robila testík a hneď dve silné čiarky vyskočili 🙂
Poslednú MS som mala 24.7 takže už mi 10dni mešká podľa MNŠ kalendara som v 6t 0d
Budúci tyzden 8.9 idem k dr ,už som veľmi zvedavá že čo povie doktor 🙂
Strašne sa tešíme.
Len mám obavy ☹
My sme toto tehotenstvo zatiaľ ne plánovali,ale pri sexiku sme nedávali pozor nikdy,boli sme tak že ked to príde príde.... a ja som vôbec nepomyslela na tehotenstvo a 26.8( to bolo v piatok) sme sa opili..... bojím sa že to nepoškodilo plod alebo niečo iné.... :(
Prosím poraďte a upokojte ma
Ďakujem :-*

77kraska
3. sep 2016

@natika045 gratulujem ;) nemyslim si,ze ten alkohol malemu ublizil,poznam viac bab,ktore "pili" ked este nevedeli,ze su tehotne a detom nic nie je. Nasad kyselinu listovu,mne to dr odporucala brat 3mesiace pred otehotnenim aj pocas 1.trimestra.brala som mimimax a teraz femibion 1.trimester

nivea777
3. sep 2016

@77kraska ja si chcem spravit prebalovaci pult cez postielku..nie je to drahe a je to len akokeby podlozka ale na postielke.. ale na druhej strane chcem komodu pre male kupit a to uz asi bude rozumensjie rovno pult..uvidime ako vyriesime skrine a ci tu komodu budeme kupovat

nivea777
3. sep 2016

@natika045 babo sa zatial vyvija,mozno este ani nie je a je vyvinuty ges. vacok..takze nie je priamo s tebou spojene,alkohol mu neublizil neboj sa

06lienocka
3. sep 2016

@natika045 ahoj sme velmi podobne na tom ja som mala poslednu men. 26.7. k lekárovi idem 8.9. držim ti palce

pininka
3. sep 2016

@natika045 gratulujem, ja som tiez ani vo sne nemala,ze som tehotna,v plane to nebolo a jeden vikend sme si fajne dali do nosa, ale tak hadam to bolo este velmi skoro a nic sa neudialo.

06lienocka
3. sep 2016

@pininka gratulujem

pininka
3. sep 2016

@77kraska ja som to mala tak,ze dolu v obyvacke som mala len taky penovy,ktory som si polozila na gauc alebo stol, aby to nemali tvrde. Bolo to vlastne z bavlny a vo vnuti bola taka penova vlozka. Hore v kupelni som mala normaly prebalovaci pult z dreva s polickami kde som mala vsetko po ruke, lebo po kupeli je lepsie fajne vymasirovat na niecom pevnejsom. Ale ked byvate v byte je asi lepsie mat jeden prebalovaci pevny niekde kde ho mas po ruke,resp. kde ti vojde.

natika045
3. sep 2016

Dakujem vam babuľe upokojili ste ma 🙂 a gratulujem vam,a zelam vela zdravia a hlavne pokojne tehulkovanie :-***

lambrett
3. sep 2016

ahojte maminky, idem sa aj ja podelit s vami o mu skusenost a nazor 🙂 co sa tyka veciciek, tak naozaj netreba kupovat vela, lebo vela dostaneme. treba zaklad, ako bolo vyssie spomenute, tak najlepsie su kosielky/bodynka na zapinanie, aby sa obliekali cez rucky, nie cez hlavicku. hlavne pri malinkych babatkach to maminky si myslim ocenia.nejake dupacky a co som ja mala rada pri malom boli overaliky...take pyzamkove. ja som ho v tom mavala nielen na noc ale aj cez den, lebo sa to rychlo obliekalo, zapinalo. mal nozky v teple a bol v tom aj zlaty🙂 body s kratkym rukavom a aj nejaky ten svetrik a teplacky/polodupacky.osobne som malemu aj ponozky davala, lebo mal studene nozky a aj rukvicky maval tie detske, lebo ruky jak cencul, darmo bol uz skoro maj.a ciapocku mal tiez stale...ja som v tomto stara skola a nosil ciapocku, hlavne po kupkani isto aj na noc. ale netreba sa zbytocne zasobovat extra velky poctom oblecka, lebo maminky vyssie uz pisali, ze sa moze narodit babatko velke, ale aj male.tiez je rozdiel, ci sa narodi na prelome marec/april alebo koncom aprila, to moze byt fakt rozdiel v pocasi. a ani sa nenazdame a pride leto.minule leto bolo neskutocne horuce, to bol maly doma iba v plienke a tielocku.nic viac.niekedy iba v plienke. aj tak pri babatku kazda casom pride na to, co treba, do coho radi obliekate drobcov a fakt Tesco je otvorene stale, takze sa da kedykolvek cokolvek dokupit. nam sa osvedcili vysielacky, byvame v dome.....aj monitor dychu, na tom sme boli s muzom zavisli :D nestalo sa, aby pipal bezdovodne, iba ak som ho zabudla vypnut :D prebalovaci pult som nemala ani nebudeme mat, aj ked som bola po sekcii.obliekala som a prebalovala na posteli/gauci a sedela som pri nom.v pohode, chrbat mi netrpel ani jazva na bruchu.ani ine podlozky prebalovacie, okrem jednorazovych...tie sme pouzivali stale, lebo kaka bola casto az na chrbte :Da kociar? to je tema sama o sebe.my sme vanicku vyuzili 4mes a aj to len doma na dvore, lebo drobec bol velky a potom uz len sportovu cast, kedze sa da polohovat do uplneho lahu. vajicko bol max vyuzite, aj do mesta a aj do obchodu namiesto vanicky.a ked mal cca 10mes sme kupili sportiak britax a na 3komb sme aj zabudli a odlozili ju.mali sme kociar kupovany od ruky a stacil nam....no je pravda, ze byvam na dedine a celu zimu som kocikovala iba tu, kebyze ostanem byvat v KE na sidlisku, chcela by som krajsi kociarik. no tu mi stacil.... 🙂 no tak ci tak, uzivajme tie nakupy a potom tu vonu detskeho oblecka, je to krasne 😀

pininka
3. sep 2016

@lambrett presne ako pises, treba si to s kociarom rozmysliet aj podla toho kde clovek byva. Ja som pri prvom mala krasny kociarik s malymi kolieskami a u nas na dedine som sa v zime nepohla,esteze som od sestry mala taky ten polsky s velkymi kolesami, s tym som presla vsade. Cim skor som ten svoj predala.

lambrett
3. sep 2016

@pininka presne, preto som pisala, ze kociar je kapitola sama o sebe. ktora z nas by nechcela mat krasny kociar? kazda maminka 🙂 ale je ozaj rozdiel kde bavyme, kde sa prechadzame a hlavne vsetko zavisi aj od babatka....by ma porazilo, kebyze dam za kociar 600-800e a zistim, ze nakoniec nieje vyuzity. sportovy nas stal dost, ale ten zas viem, ze vyuzijem a vyuzivam dost, lahko sa sklada a bude aj pre druhe mimco vyuzivany a mozno aj skor ako u tohto, kedze sa tiez da prekle sklopit do uplneho lahu a ma aj dlhu striesku, takze sa fakt studeny vzduch nedostane k nosteku drobcekovmu :D ale je to kazdeho osobna vec 🙂

pininka
3. sep 2016

@lambrett my sme pri druhom mali super kocik, nato ze to bol chicco bola aj dobra cena, velke kolesa, plno miesta,ale potom sme ho darovali dalej,k niekomu na chatu,takze teraz do tretice opat iny,ale urcite velke kolesa a dobra vanicka, snad bude chciet v nom spat ako moj starsi syn.

farebnymotylik
3. sep 2016

Ahojte baby 🙂 tiež sa pridávam 🙂 síce ešte stále sa bojím tomu uveriť, keďže sa nám rok a pol nedarilo, ale čiaročky sú tam 🙂)) je to obrovský zázrak od Pána Boha 🙂 podla inetrnetovej kalkulačky som v 7tt... vie mi niekto pomoct prepočítať to? 🙂

tutu_1
3. sep 2016

@farebnymotylik v prvom rade gratulujem a držím palčeky 🙂 ! Spočítaš si to jednoducho podľa prvého dňa poslednej ms 🙂

77kraska
3. sep 2016

O kociku sa teda este pobavime,mame cas 😉 mam z toho dost dilemu 😀

farebnymotylik
3. sep 2016

@tutu_1 dakujem krasne 🙂 tak to je teda aktualne ozaj 7tt 🙂

natika045
3. sep 2016

@farebnymotylik gratulujem

dejna20
3. sep 2016

@77kraska moj nazor na pult ak mas dost miesta v skrini tak ti staci podlozks taks penova. Das na postel, gauc hocikde a prebalis.
My mame po prvom komodu v ktorej mal veci, na nej bol pultik, kde som ho prebalovala a mala po ruke vsetky veci.

kvetakinderko
3. sep 2016

baby mna tie vecerne nevolnosti zabijuuuuuu, fuj... nie a nie zvracat, len zle mi jeee na umretie 😖

nivea777
3. sep 2016

@kvetakinderko daj si prsty ak ti nevadi zvracanie,ulavi sa ti.mna chlap hresi ze ja sa budem radsej cela triast ako keby som mala ist na wc a dat to von..ale ked ja to z duse neznasam..

pininka
3. sep 2016

@kvetakinderko mne nepomahaju ani prsty,proste sa neviem vygrcat,hoci viem ze by sa mi ulavilo. Co uz,musime to zvladnut. Moja suseda ma tri deti a v kazdom tehu grcala sest mesiacov, cize pregrcala 18 mesiacov dokopy,to je dobry brutal

pininka
3. sep 2016

Baby aj vy mate nohy ako z olova. Ja ledva dviham jednu cez druhu, dnes som zistila na rifliach ze brucho uz riadne podrastlo, to som tiez predtym nemala, budem musiet uz zacat nosit tehu nohavice. A este ma hrozne svrbi cele telo,ja nechapem, nepoznam tieto veci, fakt je kazde tehotenstvo ine.

36evina36
3. sep 2016

Mna svrbia len prsia zatial , a zle mi je jak ked zlezem z kolotoca a žalúdok sa este vozi

dominini
3. sep 2016

Ja mam prsia naliate, nemozem citit cesnak, cibulu, syr, tuniaka a zuvacky, a som nehoraaazne unavena...

36evina36
4. sep 2016

Jedine co mi vadi su tie arabske vonavky a kedze ich je tu plne mesto sem tam problem prejst cez ulicu. A este osviezovace vzduchu na wc . Jedlo zatial bez problemov

dominini
4. sep 2016

@36evina36 hej hej aj ja cakam kedy to na mna pride s tymi vonavkami lebo mam teraz riadne citlivy cuch vsetko citim🙂 A zvracievas?

36evina36
4. sep 2016

@dominini psr krat sa mi stalo ked som si umyvala zuby inak mi je len zle furt

dominini
4. sep 2016

@36evina36 no aj mne je zle ale ja to zo seba nepustim von nikdy 😀 😀 ja drzim a modlim.sa nech to udrzim 😀 ... zle byva aj mne.. na kontrolu ides kedy?🙂