Termín pôrodu apríl 2017
Ahojte baby, su tu uz nejake, co maju termin v aprili 2017? Boli ste uz na prehliadke u svojho gyn? Mna objednal doktor na prvu prehliadku az v 8TT tak som nervozna ako prehliadka dopadne. Povedal, ze nema zmysel chodit skor, ze aj tak by nic nevidel 😒
@dancura nechodíme k tej istej? Aj ja v BA. Tiež už bruško vidno a pomaly mám problém to zakryť. A veď načo aj, neni sa začo hanbiť, len keby som už mohla to oficiálne povedať... Dúfam že o týždeň, ako pôjdem na krv už nebude mať problém, dosť sa na to spolieham...
@dancura tak si si mala napisat papier do zmestnania a dat di to od doktorky potvrdit prismo na ten papier. Kedze si neoznamila ze si tehotna, si povazovana za netehotnu. Cize ta mozu vyhodit ked budu chciet ak si to bruxho vsimnu.
Mne pri prvom tehu chceli menit zmluvu lenze ja som nechcela tak mi dr vypisal knizku hned v 7 tt aby som mohla oznamit zamestn a potom uz bol pokoj.
Ahojte aprilovky, citam, ze sa bavite o knizke, tak by som chcela prispiet aj ja 🙈
Sice nezijem na slovensku, ale toto mi urcite chyba. Predvcerom som zacala 12 tt a ziadnu knizku ani nedostanem, tu (vo svajciarsku) to vraj povinne nie je.
Ale otazocka na tehulky v rovnakom tyzdni- ake velke babo mate? Nas drobcek ma 6.2cm, co som sa najprv vylakala, kedze na internete citam, ze v 12 tt je okolo 4 cm
Ale doktorka tvrdi, ze je to ok
@maleprekvapenie ja cakam sice dvojicky ale v 12tt mali 5.6 a 5.7 cm tak nejak 🙂 myslim ze je to OK 🙂
@maleprekvapenie a vsetky tieto tabulky su orientacne a je to vlastne priemer..ovulacia mohla byt posunuta a babatko je vacsie, ako by to vychadzali podla poslednej menstruacie 🙂 hlavne pokoj a klud 🙂
Baby este sme len na zaciatku a uz sa stresujete velkostou,neskor krcok a dalsie blbosti (tu vam krcok napr za cele tehu nikto nekontroluje-naco aj!). Fakt nerobte si hlavu z toho. Zijem v rakusku a predstavte si ze doktorka mi ani nepovedala ake velke mam babo a ani ma to popravde nezaujima. Hlavne ze je vsetko v poriadku.a verte keby nebolo doktori by vam to uz dali vediet.takze uzivajte tehu 😉
@dejna20 no, ja uz tehotensku knizku vystavenu mam a ona tam uz zapisuje veci (vystavila ju v 12tt). Len si ju nechala u seba a da mi ju az v 16tt
@martuliiik hihi, vidis, moze byt, ze mame tu istu🙂
No neviem co s knizkami robia taku vedu vsak je to pre nas ja ju mam od 7tt a nosim ju zo sebou pre nase teda moje a oskvarkove zdravie 🙂
@36evina36 oskvarok 😀 my mame zatial mimona 😀
Sa sebe pusem no som trochu mimo tusim
@nikolienko
@36evina36 nevadi ja som to pochopila 😀
@tutu_1
@martuliiik baby, tak to fakt mame mozno rovnaku lekarku :D Tiez ju mate v BA?
Ja vôbec neviem preco z toho podaktorí robia take strašne halo ci im treba dať obálku aby dali knižku ci co 😀
Tehit.knizku tiez zatial nemam,resp.ma ju lekar v zlozke a da mi ju az v16t,ked si pojdem pre vysledky krvi.Dovtedy nosim so sebou poslednu spravu,kde je napisane,vsetko co by bolo v knizke.
Pre zam.je knizka nepodstatna,ked si tehotna,vyhodit ta nemoze a ak to aj oznamis, staci mu ukazat poslednu spravu od lekara. aj tak mu je to jedno,lebo s tym aj tak nic neurobi. ak chce hladat nahradu,moze.Podstatne je pre neho az papier o nastupe na matersku.
@vegalogic nie tak celkom
http://tehotenstvo.rodinka.sk/prirucka-pre-rodi...
Nechcela som mudrovať ale čítala som aj tu na MK, ze jednu kocku vyhodili ako tehotnú. Detaily si nepamätám, ale tuším sa to dozvedeli skôr ako im to stihla oznámiť.
@dejna20 dost zalezi od zamestnavatela.. niekto vyzaduje knizku,niekomu staci akesi potvrdenie alebo staci len povedat..Na mna sa veduca nahnevala,ze som to oznamila oficialne vyssiemu sefovi,na personalne... a jej som nic nepovedala.. Az manazer jej to povedal..Neviem co cakala,ci necham so sebou vybabrat alebo co :D
Ahojte baby .Pridavam sa do skupiny aprilovky 2017.Som v 10 tt.
Baby nevieta ci sa plati zistenie krvnej skupiny moju sestricka vue ale neviem muzovu a ze ma prist ze mu zisti n ed neviem co to bude de stat aby som nezistala v soku

@dancura tak ta je ozaj "prijemna". Ja mam v knizke napisanu kazdu dalsiu poradnu a este aj utz co mi robil v 10 tt