icon

Termín pôrodu august 2013

dadka33
20. nov 2012

Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂

zuzu188
7. feb 2013

@lucia192 😀..tí chlapi asi nerozmýšľajú..skôr by si s toho dieťetka srandu robili kvôli menu 😒

borocka
7. feb 2013

@zuzu188
@lucia192 baby nestrasne prvorodicky!!!!!

ja zatial nepriberam, len brucho samozrejme uz mam. tak nosim len leginy a teplaky s volnejsou gumoou. inak sa do triciek a mikin v pohode zmestim.

a ked ste pri jedle, vcera sme sa s muzom prechadzali mestom, a zasli sme do jednej jedalne ( varia tam tak dobre domacky) a mali v ponuke svieckovu. boze ci som sa napraskala, taka bola vynikajuca, ako od starkej.

lucia192
7. feb 2013

@zuzu188 veď toto, že by sa mu smiali :( ale tak, neviem chlapi asi výber mena ešte počas tehu neberú tak vážne ako my ženy 🙂

lucia192
7. feb 2013

@borocka nestrašíme prvorodičky, veď sme obe písali, že sme mali problém s otváraním sa.. keď ženy nemajú problém v tehu, tak sa takých situácií obávať nemusia 🙂 a myslím, že pre prvorodičku je vždy lepšie očakávať všetko, čo sa môže stať a dávať si na to pozor, sledovať si napr vysoký tlak a vedieť o tom, že vysoký tlak môže v tehu narobiť šarapatu a poučiť sa na chybách druhých (ja som o tom nevedela a dopadla som zle, keby som vedela, určite si na to dám veľký pozor a to čo sa mi stalo sa nestane) ako mať medové motúzy ťahané popod nos a potom by ich malo niečo nepríjemne prekvapiť 😉 ja tiež len nohavice mám širšie, rifle mám už tehu a legíny normálne oblečiem, tričko a mikinu tiež natiahnem ešte svoju 🙂 a ja zase na jedlo klasické nejak nemám chuť 😀 skôr sladkosti, koláče, palacinky, pirohy, žemľovky, slivkové gule, proste sladké, sladké, sladké 😀

borocka
7. feb 2013

@lucia192 ja som to nemyslela v zlom. len kazda chodi k doktorovi, kazdu sleduju, a ak bude mat niektora nejake problemy a tazkosti, tak sa bude radit a pytat.
ale spominam si ako som sa ja bala pri prvom tehu, velmi ma to stresovalo cim to bolo blizsie. a vzdy ked som pocula nejaku zlu skusenost, citila som sa este horsie.
na porod sa pripravit podla mna neda, aj ked budeme 10x tehotne, tak vsetkych 10porodov moze byt inych a vzdy nas nieco zaskoci.
ja si myslim ze velmi dolezite je pozitivne myslenie, byt v klude. nestresovat sa a neplasit zbytocne! zvladlo to tolko zien pred nami, zvladneme to aj my 😉

lucia192
7. feb 2013

@borocka ja som to taktiež nemyslela v zlom ale podľa mňa je lepšie vedieť o všetkých možných problémoch a byť si istý že sa u mňa nič také nedeje ako nevedieť o ničom a potom sa nepríjemne prekvapiť.. takisto to záleží aj od gynekológa, ja som bola tiež sledovaná gynekologičkou ktorá bola taká sprostá, že si ani nevšimla že som vďaka jej neliečeniu môjho tlaku chytila preeklampsiu a o tom hovorím, keby som vedela, že sa z toho môže toto vykľuť tak do nej s mojou liečbou hučím od začiatku a nič by sa nestalo 🙂 nie každý lekár je je dobrý lekár a preto by aj žena ktorá je tehotná mala niečo o nástrahach v tehu vedieť a nespoliehať sa len na to čo povie jeden lekár, aby to aj ona v prípade neprofesionálnosti lekára vedela zistiť, odsledovať a prípadne lekára vymeniť, vyhľadať iného alebo svojho neprofesionálneho na to upozorniť aby s tým niečo robil 🙂

lucia192
7. feb 2013

@borocka ale nechajme radšej túto tému 🙂 my so zuzu sme si len chceli vymeniť svoje skúsenosti, žienky si tu píšu o všetkom, o chorobách o potratoch o komplikáciách o radostiach 🙂 ale samozrejme každé tehu je iné a ja som bola ojedinelý prípad 🙂 bábo je v poriadku a to je aj napriek nepríjemnej skúsenosti také malé svetielko, že sa netreba hneď všetkého ľakať, lebo bábo môže byť v poriadku aj po predčasnom pôrode 🙂 určite to všetky zvládneme s dobrým a šťastným koncom a v auguste z nás budú šťastné maminy so zdravými bábäťkami 🙂

borocka
7. feb 2013

@lucia192 tak neschopni lekari...o tom by iste kazda vedela hovorit 🙄
ja mojho chvalim kade chodim. ako cloveka aj ako odbornika. ale od toho chodime vsetky na preventivky, a mozno riesime aj otehotnenie, a nejake neprijemnosti v intimnych oblastiach......tak snad uz nejaky obraz o svojich doktoroch mame.

ja coho sa bojim su macky. moja mama k nam dievcatam nikdy macky nepustila kvoli toxe. a na chalupe u muzovych rodicov je macka, taky mazel. a v lete by tam muz chcel chodit vikendovat. no a co s tou mackou......ona sa tam vsade volne pohybuje. a pokial viem tak by som nemala prist do styku s nicim, s cim ona.

misha1986
7. feb 2013

baby aké vitamíny beriete, stále ten Femibion800? neviem aké si kúpiť bo som akurát dobrala ten femibion800

lucia192
7. feb 2013

@borocka no ja som svoju gyn tiež dobre poznala ale toto spackala riadne aj napriek tomu 🙂 áno o mačkách som aj ja počula, že by nemali byť pri tehotných žienkach 🙂 ale len tie voľne sa pohybujúce 🙂 bytové vraj neškodia, tak neviem, ja našťastie micu nemám len hava 🙂 a ten na mňa dáva neskutočný pozor stále za mnou chodí 🙂

lucia192
7. feb 2013

@misha1986 ja beriem GS Mamavit 🙂

misha1986
7. feb 2013

@lucia192 a tie kolko stoja, kolko tam je tbl

lucia192
7. feb 2013

@misha1986 ja som si objednala z internetu po dohode s mojím gynekológom balenie 100+10tbl a k tomu v balení krém na strie a stál 20 eur 🙂 beriem jednu tabletu denne vždy po jedle a zapíjam čistou vodou 🙂 ale nedoporučuje sa brať viac druhov vitamínou 🙂 čiže beriem LEN ten GS Mamavit 🙂

miciluci
7. feb 2013

@misha1986 ja beriem tieto: http://panaceapraha.cz/info/V99049.kupujem ich u mojeho dokiho.su drahsie,ale bez konzervacnych latok ,umelych farbiv a sladidla,bez mlieka,lepku a drozdia.

borocka
7. feb 2013

@lucia192 tato je taka, beha aj vonku aj dnuka. lovi mysi, ale pochutna si ked jej do misky dam zvysky z nasho jedla.

miciluci
7. feb 2013

babule poradte ak mate podobny problem.hrozne sa mi zacala supat pokozka na tvari a nose,mozem peelingovat kolko chcem,hydratovat,mastit,skusala som vsetky mozne vyzivovacie masky,kremy,maste a stale sa supem,rovno medzi obocim a na nose.citim sa kvoli tomu neprijemne,lebo je to vidiet a nic mi nepomaha. dakujem za vase rady 🙂

lucia192
7. feb 2013

@borocka no tak takej sa asi treba radšej vyhýbať 🙂

alaniska
7. feb 2013

@misha1986 ja som presla na femibion 400 z 800,odporucila mi hematologicka tak nespekulujem,stoja 21,50€

alaniska
7. feb 2013

Macku odstranit netreba,nakazlive su len jej vykaly,takze pokial sa s nimi nedostanes do kontaktu tak v pohode.Nasi maju macku tiez vonku,strasne by som ju pohladkala,milujem macky ale vyhybam sa aj tomu,pred tehu som ju navlacovala vkuse🙂

miciluci
7. feb 2013

@borocka ja sice macky nechovam,ale myslim ze si treba davat pozor hlavne na ich vykaly. v nich sa moze nachadzat toxoplazma. takze urcite nechytat.a ked macicku pohladis postaci dbat na hygienu a poriadne umyt ruky. vsetko o toxoplazmoze:http://sk.wikipedia.org/wiki/Toxoplazm%C3%B3za

misha1986
7. feb 2013

@alaniska o od ktorého tt si prešla na ten femibion400? bo aj mne doktor odporučil femibion, najprv 800 ale tam je napísané do 12tt. tak nevieeeeeeeeeeeeem

borocka
7. feb 2013

@miciluci ja ked som as supala, tak pomohol kremik ( nivea, ten je super mastny), ale nie hned za jeden den. inak neviem. skusila by som mozno este olejcek olivovy

miciluci
7. feb 2013

@borocka dakujem za tip,vyskusam 🙂

borocka
7. feb 2013

@alaniska
@miciluci ja macky neznasam, neznasam ked sa tmolia okolo noh, a mravcia. ja som skor psickar

alaniska
7. feb 2013

@misha1986 no je napisane na nom od 13tt,ale ja som dobrala 800 a zacala som 400 od 14+6tt

alaniska
7. feb 2013

@borocka ja macky zboznujem,ale vpodstate som zvieratkar,akekolvek by som hned hladkala a stiskala🙂

alaniska
7. feb 2013

@misha1986 ak si zacala 13tt tak si kup 400 rovno🙂

misha1986
7. feb 2013

@alaniska nie ešte som nezačala poodla doktora som len teraz 10tt+5dní no podla poslednej ms som 13tt

alaniska
7. feb 2013

@misha1986 aha,tak asi teda tu 800 este,pripadne zavolaj dr.,ja som este v tom case kupovala 800

misha1986
7. feb 2013

@alaniska sa mi zdá, že mi vtedy hovoril že do 14tt ho mám brať a potom ten 400. inak tebe chutí jesť? ja som zas nič na obede nezjedla, ked vidím kuracie mäso tak ma napína a neziem hocičo. až mi je do revu, že neviem čo mám jesť lebo som hladná a nič mi nechutí