icon

Termín pôrodu august 2013

dadka33
20. nov 2012

Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂

zuzu188
15. feb 2013

@lucymk ja som o tom počula ešte pri prvom tehu..vraj preto,lebo keď je už bábo väčšie a ťažšie,tak tlačí na dolnú dutú žilu a zhoršuje sa prísun krvi pre drobca

lucymk
15. feb 2013

@borocka mna to tiez zaraz papadlo,ze je to somarina,ale aj tak ked pôjdem na do poradne,tak sa radsej spytam.

nasta197
15. feb 2013

@lucymk ahoj ja som o tom pucula vraj sa nema spat na chrpte ale to už v 3 trimestri a to sa už ani neda mne sa aspon nedalo no uplne sa mi zle dýchalo a ubližť mu možes tak vlastne ked ty mas sťažené dýchanie ma stažené dýchanie aj malé a môže sa udusiť pri tejto polohe tiež zlí prísun krvi

lucymk
15. feb 2013

@zuzu188 dakujem.este som zvedava co mi nato povie doktorka.ako pises,tak sa nesmie spat vo vysom stadii a mne sa chvala bohu nic nestalo,ani mojej dcerke.

zuzu188
15. feb 2013

@borocka jedna má bábo o mesiac mladšie ako je Filip,ale stále behá po diskotékach a pod...my sme sa spoznali,keď chlap hral v jednej kapele...vtedy som s ním chodila na skúšky a na koncerty..potom sa im kapela rozpadla,keď som otehotnela a vlastne odkedy som skončila v nemocnici na rizikovom nikde sme spolu neboli,ak nerátam rodinné oslavy a výlet na Beckov,keď mal Filip narodeniny...to sú už skoro 2 roky,čo sedím doma 😒

lucka188
15. feb 2013

@lucymk Ja som o tom citala v mudrej knihe, ale tyka sa to skor pokrocileho tehotenstva a ide o to ze si mozes pri tom tlacit na aortu a dutu zilu a branit si tak privodu krvi a vzduchu. co som citala je to nebezpecne skor pre teba ako pre babo.

zuzu188
15. feb 2013

@lucymk ono ti to ležanie na chrbte bude za chvíľu aj tak nepríjemné,tak na ňom ležať nebudeš

lucymk
15. feb 2013

@nasta197 no teraz uz neviem.uvidim ako to bude v tom tehotenstve.pri prvom mi ina poloha ako spat na chrbte neprichadzala do uvahy.dcerke asi viac skodilo ked som spala na boku ked strasne kopala,inak si to neviem vysvetlit.inac dakujem.budem to brat do uvahy

penelope111
15. feb 2013

@cerkutka Ja mám od začiatku tehu výtok ako telové mlieko a aj riedky číri, niekedy sa cítim ako by som sa pocikala 🙂

zabavka
15. feb 2013

@penelope111 presne taký mám aj ja. Dr. ti naň nedala nič?

penelope111
15. feb 2013

@zabavka Ani som sa na to nepýtala 🙂 Myslím si že je to normálne 🙂

zabavka
15. feb 2013

@penelope111 no veď aj ja si to myslím, ale dr. sa ma stále pýta, že či mi neprekáža...akooo, že by som z neho bola nadšená sa povedať nedá, ale zas nechcem brať zbytočne chémiu, keď nemusím. Dnes som mala ísť na poradňu a dr. tam zase nebola, ja neviem, či ísť druhému dr. ktorý moju zastupuje, alebo počkať...nechcem ísť k chlapovi 😝 😀 Ale už by som strašne rada videla drobca 🙂

penelope111
15. feb 2013

@zabavka Ja mám tiež doktorku a veru neviem či by som išla k mužovi 🙂 Aj keď na 3D pôjdem k mužovi ale to bude robiť z vonku 🙂 teda dúfam 🙂 A nevieš kedy tam tvoja Dr. bude?

lucia192
15. feb 2013

dneska som zase krvácala ale nie moc, na pohotovosti povedali, že vraj všetko OK, tlak 115/60, vraj celkom fajn, krčok pevný, bábo v brušku si skáče podľa ultrazvuku 😖 mňa už porazí aké stresy pri tom mojom krpcovi zažívam.. môže to byť preto že mám nakázaný kľudový režim a mne to nedalo a musela som pozmývať kuchyňu? to len z toho trošku také môže byť, že krvácam?? ja neverím, že budem musieť celé tehotenstvo preležať 😖 niééé, ale čo pre svoje deťuľko nespravím.. predpísali mi duphaston vraj dnes, v sobotu a v nedeľu si len mám dať jednu tbl denne.. dúfam, že to bude dobré, teraz čo idem robiť? zase ležať ☹

zabavka
15. feb 2013

@penelope111 Ja tiež pôjdem na 3D chlapovi, aj keď tie moje strie, tiež žiadna sláva, ale tak...hlavne že uvidím malinké 🙂 Pri malej som bola u Breštanského v HC. Vôbec neviem kedy, sestrička mi povedala, že si mám zavolať nabudúci týždeň, tak skúsim v pondelok, ale čakám max. do stredy, veď by mi už aj krv mali brať..

katarinka_brnka
15. feb 2013

@lucka188
@zuzu188 nam to hovorila na predporodnej ze viacej spinkat na lavej strane lebo na pravej si tlacis na zilu a tym za zvysuje tlak v zilach a viac ca srdiecko zatazuje kym prepumpuje celu krvicku a tym sa zvysuje krvny tlak to nie je dobre....ale ze naj je to striedat jednu a druhu stranu....

katarinka_brnka
15. feb 2013

@lucia192 a papas aj magnezium????

lucia192
15. feb 2013

@katarinka_brnka jasné, mám aj magne aj kyselinu listovú aj vitamíny Mamavit .. 😖

lucka188
15. feb 2013

@lucia192 Mne doktorka na pohotovosti povedala ze lezanie nepovazuje za potrebne, ze keby to nemalo dobre dopadnut tak ani lezanie by mi nepomohlo.

katarinka_brnka
15. feb 2013

@lucia192 tak len oddychovat...mne to iste povedal doky nozky hore a pavukov neometat... 😠

lucia192
15. feb 2013

@lucka188 tak mne pokiaľ som ležala bolo zo dňa na deň lepšie, dneska som sa prvý krát odhodlala (nakoľko mi bolo perfektne) ísť pozmývať kuchyňu a zrazu krv a hneď som letela som sa bála nenormálne ☹

@katarinka_brnka no asi budem musieť ležať, neviem si to predstaviť, veď som len v 13tt, ako do 40tt vydržím ležať, šak mi kríže rozstrelí.. 😖

katarinka_brnka
15. feb 2013

@lucia192 sak nie cely den 🙂 ja ked citim unavu tak si na chvilu sadnem/lahnem oddychnem a idem dalej...

lucia192
15. feb 2013

@katarinka_brnka no lenže ja mám prikázané ležanie celý deň jediné čo na vyšetrenie, wc, sprcha, najesť sa.. ani vychádzky nemám povolené, šak sa cítim ako v base

katarinka_brnka
15. feb 2013

@lucia192 hmmm neviem ja to zasa tak neviem....sak aj navarit aj upratat treba....

penelope111
15. feb 2013

@zabavka No to ano ked už si v 17 tt. Ja idem na krv o dva týždne. A teraz pôjdeš na 3 D tomu istému Dr? Ja chcem ísť Jankovskému do TN.

lucia192
15. feb 2013

@katarinka_brnka však to, hovorím dnes mi bolo úplne super dvihla som sa že idem zmývať spravila som si vodu na zmývanie pozmývala, vypláchla mop a zrazu sa zo mňa spustilo.. 😖

zabavka
15. feb 2013

@penelope111 Neviem, je to ďaleko...teraz asi pôjdem do CEGYS-u. Tu na MK mám termín podla sona, ale ako tak pozerám do knižky, dr. sa drží PM

katarinka_brnka
15. feb 2013

@lucia192 a to ti nedal ziadne lieky viem ze sa dava duphason ci jak sa to vola na krvacanie kamoska tiez na zaciatku krvacala a hned jej to dal a prestalo to...

lucia192
15. feb 2013

@katarinka_brnka zo začiatku som to brávala asi do 10tt, a teraz zase mi dali duphaston

katarinka_brnka
15. feb 2013

@lucia192 noooo tak to treba pekne brat