Termín pôrodu august 2013
Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂
@cerkutka podla mna je 10 cm v poriadku, ved kazde babo sa inak vyvija, pocat ste ho mohli uplne inokedy ako mas vypocitane, kedze clovek nikdy nevie presne ktory den prebehla ovulacia, takze nemusis byt ani v 16 tyzdni, ale napr 15t+1den a podobne, a lekari sa mozu pri tom merani seknut kludne, predsa len meraju to pocitacom, dietatko sa tam stale hybe, tak sa to podla mna ani neda presne....a mne pri malom v poslednych tyzdnoch rozpravali podla sona ze babo bude male s malou hmotnostou a narodil sa mi uplne ukazkovy tabulkovy syncek 😉
@darka2001 hh ja mam inak dobreho ale nebol by zly napad :D ved uvidim mozno mi predlzi poviem mu barco mozno sa to bude dat predlzit 🙂 ale mas pravdu nektori doktori to daju hned moj sa boji kontroly ale ja mu to nemam za zle je perfektny co sa tyka starostlivosti 🙂 ale dakujeeeem :P
Ahojte ja idem na tripple test v piatok. Robi sa aj sono neviete?
@peugeot0903 Ahoj, mne robil aj sono 2D aj 3D/4D.
@cerkutka ahoj, gratulujem k dobremu tripple testu. ja som bola v pondelok na odbery a dnes som hovorila so sestrickou, takze tiez mam dobre vysledky (co som vzhladom na svoj vek velmi neocakavala). bola som dnes aj v novej nemocnici u dr., u ktoreho chcem rodit. zatial k nemu budem chodievat kazde 3 tyzdne, popri klasickej poradni. dnes mi robil usg a kedze tam tlacia spravy, pisem, co tam mam ohladom rozmerov. celkovy rozmer ani rozmer zadocek-hlava sa uz v 2. trimestri vraj neuvadza. uz sa vraj uvadzaju tieto hodnoty:
BDB 3.8 cm (vzdialenost temennych kosti hlavicky plodu) 17w2d
AC 10.8 cm (obvod bruska plodu) 16w3d
FL 2.3 cm (dlzka stehennej kosti) 16w4d
fetal weight (vaha plodu): (shepard) 184g, (hadlock3) 171g
menstruacny termin mam 6.8. (dnes som 16w1d) a usg termin mi dnes dali 2.8. (cize podla usg som dnes bola 16w5d)
myslíte,že mi vytrhne zubár zub s umŕtvením?..čítala som,že do 28tt sa to môže..keď mi ho zatvorí,tak ma strašne bolí a otvorený mi ho nechať nemôže...zubár mi vravel,že ak ma bude bolieť,keď bude zavretý,tak už mi ho bude musieť vytrhnúť
@zuzu188 aj vlozka v zube ti vadi? lebo ja som mala asi 3 roky kalciovu vlozku, ktoru mi menila asi raz za stvrt-pol roka a plombovala mi ho az teraz, tiez ma to najprv bolelo, ked mi ho rozvrtala a zavrela, asi tyzden som ho citila, ale potom sa to upokojilo a teraz mam pokoj, klop-klop 😅
Ahojte, nebudem vam tu kazit forum,len pridam jednu ponuku ak mate zaujem
ponukam na predaj tzv. porodnicke balicky vhodne pre maminky s minimkom.
1 balik ruzovy:dzus, energet.napoj race, miska tupperware 450ml, dudel, mineralka 0,5l, plienka,vlhcene utierky, flaska chicco 150ml - 4Eur
2.balik fialovy:detol mydlo250ml, mineralka,avent flaska 125ml, odvapnovac do konvice, - 3.50Eur
cenovo sa urcite oplatia, lebo len ta miska bezne stoji okolo 7eur, flasky tiez 7eur. Viem ich priniest v ramci NR resp. BA Apollo. Alebo poslat postou - ale je dost drahe postovne cez 3eur,tak je lepsie poslat len flasky resp. misku. Ak mate zaujem,tak poslite IP, viac to sem vkladat nebudem.

@cerkutka Pokiaľ to meral po zadok teda aspoň moja Dr. to tak meria tak je to dobre. Moje malo na začiatku 15 tt 8 cm po zadok a hovorila, že nožičky sa nedajú odmerať lebo ich má skrčené ale že majú cca 4 cm takže celé bábo ma cca 12 cm.