icon

Termín pôrodu august 2013

dadka33
20. nov 2012

Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂

barcaja
16. aug 2013

@bianocka Ja som mala termín tiež v pondelok a bojím sa že keď pojdem v pondelok ku doktroke tak ma nechá zavrieť čo by som veľmi nerada :/

kiki75
16. aug 2013

@bianocka
@tinus888
@franica
ked viem presne termin ovulacie (resp pocatia) tak sa mi termin teoreticky posuva na neskor vsak? ci nie je to celkom tak? mala by som pripocitat k terminu este pocet dni medzi poslednym dnom menzesu a ovulaciuo? je to tak?

bianocka
16. aug 2013

@kiki75 ak si mala ovulaciu cca 15.ty den po zaciatku menzesu, tak mozes kludne termin podla PM brat za spravny. Ale napr.ja som mala ovulaciu az cca 21.den po zaciatku menzesu, preto moj vyratany termin je o 6 dni neskor ako podla PM. Aj cyklus som zvykla mat az 5-tyzdnovy.

ladydasha
16. aug 2013

Joj, dnes som nevyspatá a po poradni mám strašne skleslú náladu... 😒

kiki75
16. aug 2013

@bianocka diky, rozumiem, som uz zmatena z tych terminov... 🙂 inac babo mam o tyden vacsie, takze aj tak neviem kedy to pride a lekari sa s tym terminom porodu vobec nezaoberaju..... ja som mala uz od 13. tyzdna na kazdom UZ vacsie babo ale nikdy mi nezmenili termin.....takze mam stale podla menzesu stanoveny... ale vsak uvidime🙂

bianocka
16. aug 2013

@kiki75 vraj najpresnejsi je ten z prvotrimestrialneho usg v 13tom tyzdni. Ked si uz vtedy mala vacsie babo, tak asi je termin skorsi... ale tiez mi z tych terminov uz sibe 😀

bianocka
16. aug 2013

@barcaja Ako to myslis, ze zavriet? Akoze Ta necha v nemocnici?
Ja som dnes bola na kontrolu, tak som viac otvorena (v utorok som bola na 1 prst, dnes na 2 prsty), takze pocka do pondelka a ak nic, tak idem na sekciu v utorok pravdepodobne.
Ty mas zrejme prvy porod, tak Ti mozu dat vyvolavacku, nic neboj 🙂 Ja uz po sekcii vyvolavacku nemozem, preto len cakame...

rybca
16. aug 2013

@bianocka Ahoj, citam, ze uz nemozes po prvom cisarskom teraz vyvolavacku. Smiem vediet preco? Tiez mam 4 roky po prvom cisarskom a dnes sme sa bavili, ze ak do stredy nic, tak mi daju vyvolavacku.

franica
16. aug 2013

@bianocka no ja som mala ovu približne v strede cyklu, ale ja som odjakživa mala dlhšie cykly- 35 dní a gyn. stále počítajú s klasickým 28, takže ja od začiatku viem, že to na termín nebude a ešte aj ako prvorodička, ale oni stále vychádzajú len z toho.. takže u teba sa v pondelok uvidí? A možno cez víkend to príde 😉

franica
16. aug 2013

@tinus888 my sa máme naďalej fajn, úplne super, upratovala som, boli sme aj pri vode 🙂 Spím úplne skvele, ako hocikedy predtým, malá sa hýbe, ale tak v norme, ani jeden bolestivý kopanec zatiaľ- no dobre, občas poskáče po mechúre, ale nie nejak hrozne 😀 Ale ja naďalej necítim žiadne príznaky a to som to už fakt začala aj sledovať, ale nič na svete sa nedeje 😅

franica
16. aug 2013

@ladydasha a čože si skleslá, hádam je všetko v poriadku, keď ťa nechali doma 😉

bianocka
16. aug 2013

@rybca No mne lekari povedali, ze je to vyvolavacka, ak bol prvy porod cisarsky. Ze sa to musi rozbehnut prirodzene, lebo vyvolavacka je rychla, kontrakcie silnejsie a neviem co este... Citala som o tom aj clanky a pisali, ze sa vyvolavacka nedava (oxytocin), ze je vacsie riziko ruptury maternice.
Mozno zavisi este od lekara a nemocnice, fakt neviem.
A aku mas hrubku jazvy?
@franica Tak pri 35dnovom cykle si tiez myslim, ze ten spravny termin bude neskorsi, ako ten podla PM. Cca plus tyzden, podobne ako u mna. A budu to akceptovat? Ci Ta budu pokladat za prenasajucu? Aky termin Ti vysiel podla usg v 13tom tyzdni?
No u mna sa v pondelok uvidi, alebo dufam, ze sa uvidi skor 😀

rybca
16. aug 2013

@bianocka neviem aku mam hrubku, ale ked ju kontrolovali este na zaciatku, tak povedali, ze je vsetko v poriadku, ono vsak je to uz 4 roky, uz by sa nemalo s nou nic stat, ja rodim v Holandsku, takze tu su uplne ine postupy, tak skusim o tom este co to postudovat...🙂 dik za odpoved...🙂

franica
16. aug 2013

@bianocka no mne to vyrátala taká kalkulačka na nete o 3 dni neskôr na 24., oficiálny mám 21. a podľa pohybov 25., takže veľké výkyvy tam nie sú 🙂..neviem, či to budú akceptovať, lebo môj gynekológ mi už teraz povedal, že ak nič, tak 26. ma pošle radšej do nemocnice 😖 Čo je podľa mojich počtov len 2 dni po, čo je v pohode. Ešte pôjdem na konzultáciu za inou doktorkou v utorok, uvidíme, čo ona na to povie

bianocka
16. aug 2013

@rybca no tak iny stat, ine postupy, to je jasne. No hrubka jazvy sa u nas meria az na konci tehotenstva ultrazvukom, lebo zvacsujucim sa bruskom sa jazva meni a mohla by byt tensia. Ja mam napr. 2,4 mm, pred mesiacom som mala 2,5mm... Ale citala som pripady, ked za par dni isla zo 4 mm na 1 mm a robili akutne cisarsky.
Aj ja mam presne 4 roky po prvom 🙂 Skus si najst o VBAC, je toho dost na nete, dokonca aj na wikipedii. Ja uz mam z toho velku hlavu 😀

barcaja
16. aug 2013

@bianocka hej hej do nemocnici, a áno prvé bábo bude. 🙂 Moja doktorka bola teraz 2 týždne na dovolenke takže netuším ako je to s nami ale kedže veľmi nič nepociťujem tak asi nič moc no... Ja nie som zástancom dlhých pobytv v nemocnici len čo je nevyhnutné preto by som tam nerada šla...kamarátku pred mesiacom zavreli po 6 dňoch prenašania a vyvolávačku jej dali až po 2 týždňoch. Začínam mať trochu obavy, čím viac som doma tým viac premýšlam...

bianocka
16. aug 2013

@barcaja Hm, tak to by som ani ja nechcela, trvaj na tom, aby Ta hospitalizovali v den, ked aj dostanes vyvolavacku. Naco skor. Zbytocny stres pre Teba... Drzim palce.

ladydasha
16. aug 2013

@franica Práveže až príliš v poriadku, už nevládzem a celá situácia sa nám komplikuje... Navyše posledná poradňa a moja Dr. musela ísť k cisárskemu rezu, takže prišla nejaká iná, síce milá, ale ja mám rada tú svoju 🙂 A strašne veľa mi rozprávala o vyvolávačke, takže mám pocit, že inak ako s vyvolávačkou už ani neporodím ☹

ada510
17. aug 2013

Ach Jaj som deň po termíne no to moje dieťa nedáva ani len náznak že by chcelo ísť von a to som skúšala už asi všetko vyvokavacku ale nechcem ... ☹

ladydasha
17. aug 2013

@ada510 Možno obe budeme že ten prípad, že žiadny náznak a bum rodíme! Aspoň ja si to tak predstavujem, lebo inak to už asi nepôjde 😀 Mám síce 4 dni do TP, ale napr. čo je to poslíček netuším...

ada510
17. aug 2013

@ladydasha no ja som mala v noci strašnú bolesť krizov jak keby som mala dosť kramy aj bruško mi tvrdne zatka mi odysla už 37tt a nič stale som zatvorená ns to že sa pýtal už 29tt teraz sa mu tam pre zmenu zapáčilo...:/

tinus888
Odpoveď bola odstránená
tinus888
Odpoveď bola odstránená
lylkatomaskova
17. aug 2013

My sme sa narodili sekciou 9.8.2013

franica
17. aug 2013

@ladydasha no presne viem, čo myslíš- ja mám rovnaký termín ako ty (ten oficiálny) a ja tiež netuším čo je to pslíček alebo ako vyzerá zátka...ja sa cítim presne ako niekedy v polke šiesteho mesiaca..a nech nestrašia s tou vyvolávačkou, ešte ani termín neprešiel, tak načo kombinovať dopredu. Presne tak to bude u nás všetkých ako hovoríte- žiadne náznaky, len sa sleduje a zrazu čľup voda a do 3 hodín drobci na svete 😉 😉 😉

franica
17. aug 2013

@tinus888 tak máte tiež suprové programy, ja si tiež opäť užívam slnko, leto 😵 Dnes opäť kúpanie, upratovací ošiaľ som mala ja včera 😀 Uvidíme, čo prinesie zajtrajšok, ale na pôrod to veru ešte nevidím. Ja rodím takto o týždeň a hotovo, s malou je to už dááávno dohodnuté 🙂

franica
17. aug 2013

@ada510 to je fakt zaujímavé, že sa chcel tak skoro narodiť a teraz nič...asi ste ho presvedčili 😀 Netráp sa, je to ešte len deň po a máš aj náznaky, podľa mňa to už dlho nepotrvá 😉

ada510
17. aug 2013

@franica no hej ja som bola taká istá tiež som moju mamu potrápila aj ako dieťa som bola čert...:D mám len slabé tlaky do krizov inak nič take hrozné zatiaľ...

ladydasha
18. aug 2013

@franica @ada510 Ženyyyy! Dnes ma pichlo v krížoch. Ale len raz a na strašne krátko, ja chcem veriť tomu, že to začína 😀 Asi naivita, čo?

ada510
18. aug 2013

@ladydasha mňa raz picha raz nie už naozaj neviem či si ten môj syn robí zo mňa srandu :D