Termín pôrodu august 2013
Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂
Joj, dnes som nevyspatá a po poradni mám strašne skleslú náladu... 😒
@bianocka diky, rozumiem, som uz zmatena z tych terminov... 🙂 inac babo mam o tyden vacsie, takze aj tak neviem kedy to pride a lekari sa s tym terminom porodu vobec nezaoberaju..... ja som mala uz od 13. tyzdna na kazdom UZ vacsie babo ale nikdy mi nezmenili termin.....takze mam stale podla menzesu stanoveny... ale vsak uvidime🙂
@barcaja Ako to myslis, ze zavriet? Akoze Ta necha v nemocnici?
Ja som dnes bola na kontrolu, tak som viac otvorena (v utorok som bola na 1 prst, dnes na 2 prsty), takze pocka do pondelka a ak nic, tak idem na sekciu v utorok pravdepodobne.
Ty mas zrejme prvy porod, tak Ti mozu dat vyvolavacku, nic neboj 🙂 Ja uz po sekcii vyvolavacku nemozem, preto len cakame...
@bianocka no ja som mala ovu približne v strede cyklu, ale ja som odjakživa mala dlhšie cykly- 35 dní a gyn. stále počítajú s klasickým 28, takže ja od začiatku viem, že to na termín nebude a ešte aj ako prvorodička, ale oni stále vychádzajú len z toho.. takže u teba sa v pondelok uvidí? A možno cez víkend to príde 😉
@tinus888 my sa máme naďalej fajn, úplne super, upratovala som, boli sme aj pri vode 🙂 Spím úplne skvele, ako hocikedy predtým, malá sa hýbe, ale tak v norme, ani jeden bolestivý kopanec zatiaľ- no dobre, občas poskáče po mechúre, ale nie nejak hrozne 😀 Ale ja naďalej necítim žiadne príznaky a to som to už fakt začala aj sledovať, ale nič na svete sa nedeje 😅
@rybca No mne lekari povedali, ze je to vyvolavacka, ak bol prvy porod cisarsky. Ze sa to musi rozbehnut prirodzene, lebo vyvolavacka je rychla, kontrakcie silnejsie a neviem co este... Citala som o tom aj clanky a pisali, ze sa vyvolavacka nedava (oxytocin), ze je vacsie riziko ruptury maternice.
Mozno zavisi este od lekara a nemocnice, fakt neviem.
A aku mas hrubku jazvy?
@franica Tak pri 35dnovom cykle si tiez myslim, ze ten spravny termin bude neskorsi, ako ten podla PM. Cca plus tyzden, podobne ako u mna. A budu to akceptovat? Ci Ta budu pokladat za prenasajucu? Aky termin Ti vysiel podla usg v 13tom tyzdni?
No u mna sa v pondelok uvidi, alebo dufam, ze sa uvidi skor 😀
@bianocka neviem aku mam hrubku, ale ked ju kontrolovali este na zaciatku, tak povedali, ze je vsetko v poriadku, ono vsak je to uz 4 roky, uz by sa nemalo s nou nic stat, ja rodim v Holandsku, takze tu su uplne ine postupy, tak skusim o tom este co to postudovat...🙂 dik za odpoved...🙂
@bianocka no mne to vyrátala taká kalkulačka na nete o 3 dni neskôr na 24., oficiálny mám 21. a podľa pohybov 25., takže veľké výkyvy tam nie sú 🙂..neviem, či to budú akceptovať, lebo môj gynekológ mi už teraz povedal, že ak nič, tak 26. ma pošle radšej do nemocnice 😖 Čo je podľa mojich počtov len 2 dni po, čo je v pohode. Ešte pôjdem na konzultáciu za inou doktorkou v utorok, uvidíme, čo ona na to povie
@rybca no tak iny stat, ine postupy, to je jasne. No hrubka jazvy sa u nas meria az na konci tehotenstva ultrazvukom, lebo zvacsujucim sa bruskom sa jazva meni a mohla by byt tensia. Ja mam napr. 2,4 mm, pred mesiacom som mala 2,5mm... Ale citala som pripady, ked za par dni isla zo 4 mm na 1 mm a robili akutne cisarsky.
Aj ja mam presne 4 roky po prvom 🙂 Skus si najst o VBAC, je toho dost na nete, dokonca aj na wikipedii. Ja uz mam z toho velku hlavu 😀
@bianocka hej hej do nemocnici, a áno prvé bábo bude. 🙂 Moja doktorka bola teraz 2 týždne na dovolenke takže netuším ako je to s nami ale kedže veľmi nič nepociťujem tak asi nič moc no... Ja nie som zástancom dlhých pobytv v nemocnici len čo je nevyhnutné preto by som tam nerada šla...kamarátku pred mesiacom zavreli po 6 dňoch prenašania a vyvolávačku jej dali až po 2 týždňoch. Začínam mať trochu obavy, čím viac som doma tým viac premýšlam...
@franica Práveže až príliš v poriadku, už nevládzem a celá situácia sa nám komplikuje... Navyše posledná poradňa a moja Dr. musela ísť k cisárskemu rezu, takže prišla nejaká iná, síce milá, ale ja mám rada tú svoju 🙂 A strašne veľa mi rozprávala o vyvolávačke, takže mám pocit, že inak ako s vyvolávačkou už ani neporodím ☹
Ach Jaj som deň po termíne no to moje dieťa nedáva ani len náznak že by chcelo ísť von a to som skúšala už asi všetko vyvokavacku ale nechcem ... ☹
My sme sa narodili sekciou 9.8.2013
@ladydasha no presne viem, čo myslíš- ja mám rovnaký termín ako ty (ten oficiálny) a ja tiež netuším čo je to pslíček alebo ako vyzerá zátka...ja sa cítim presne ako niekedy v polke šiesteho mesiaca..a nech nestrašia s tou vyvolávačkou, ešte ani termín neprešiel, tak načo kombinovať dopredu. Presne tak to bude u nás všetkých ako hovoríte- žiadne náznaky, len sa sleduje a zrazu čľup voda a do 3 hodín drobci na svete 😉 😉 😉

@bianocka Ja som mala termín tiež v pondelok a bojím sa že keď pojdem v pondelok ku doktroke tak ma nechá zavrieť čo by som veľmi nerada :/