icon

Termín pôrodu august 2013

dadka33
20. nov 2012

Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂

borocka
28. jan 2013

@zabavka to su take svetriky, casto len na jeden gombik pod krkom, a na prednej casti sa latky prekriju. aby si nemusela cez hlavicku natahovat. je dost prakticke.
a kolko v 56ke? no, napr tesco su vacsie. tam my ked sme kupili 0-3mes, tak to maly nosil 2-5mes. vsetko sa mi tam zda o dost vacsie ako je napisane. ale do toho prides. vzdy sa da dokupit 😉
ale zacni univerzalne, po 5kusov zo vsetkeho v kazdej velkosti ( babo sa prekaka, precika, ogrcne), a ked nebudes mat plnu pracku, tak dolozis svoje veci ( ved si s babom non stop v telesnom kontakte, tiez ti neuskodi oprat si v deckom prostriedku

darka2001
28. jan 2013

Ja o nakupoch ak mam pravdu povedat nemam ani sajnu,vsetko nechavam az na nejaky 5 mesiac,najprv vacsie vecicky a potom oblecko,okolo mam plno kamosiek ktore sa uz chystaju co vseko mi nabalia po ich detoch.a vyzera to tak,ze dovolenka tohto roku nebude tak sa tieto financie presunu na nakup pre babo a vybavene.

borocka
28. jan 2013

@marin.frist na kociku si daj zalezat, ak planujete aj dalsie baby. a k nemu hned mozes mat autosedacku, fusak, kojenecku tasku. to je najvacsi vydavok 😉
hojdacie kresielko si skus od niekoho pozicat, kopa deti to neznasa. zbytocne vyhodis penaize. s kojeneckymi flaskami neprehanaj, kup si jednu malicku ( ved snad budes kojit a flase vobec nebudes potrebovat 😉 . overal na zimu nekupuj, nevies ako babo narastie.
a vacsi vydavok je este postielka, ale aj tu vies kupit uz za 50eur, ale samozrejme aj za 200. zalezi len aku chcete

rybca
28. jan 2013

@borocka my sme hned planovali, ze budeme mat druhe, tak som po Matim odkladala hadam uplne vsetko, aj trosku flakove bodynka, vsak na doma budu dobre, horsie to bude, ak druhe bude baba...🙂 to povyberam len neutralne veci, ostatne necham sestre prebrat, co by sa jej lubilo a nech opat odlozim, vsak mam este 2 bezdetne sestry a jedneho brata...🙂))

zabavka
28. jan 2013

ja som kočík po malej predala lebo som vedela, že keď budeme čakať druhé baby, tak sa mi už páčiť nebude a ked sa tak zamyslím, mala som pravdu 😀 Po malej som tiež veci odkladala alebo väčšinou som ružové predávala a nechávala si len neutral farby... postielku sme mali požičanú, tú musíme kúpiť, kočík tiež, takže to sú také najväčšie výdavky, ale tie si nechám až na piaty mesiac, skôr sa toto trochen bojím kúpiť :D ale verím, že to ubehne rýchlo

marin.frist
28. jan 2013

@borocka jj, ved pozeram taky na nase rozbite chodniky, aby mal co najviac prislusenstva, co najvacsiu vanicku (nech zmakneme pokial mozno aj zimu v nej), otacacie predne kolieska, nech sa s nim vytocim (a aj zmestim 🙂) do vytahu atd atd 🙂
postielku a dalsie taketo veci chceme ist kupit do Ikea, to asi spravim vacsi nakup naraz, maju tam aj kopu dalsich veci, no ved uvidim. a dakujem za radu ohladom flasky, v takych veciach sa budem musiet asi krotit, aby som zas nerobila zbytocne velke zasoby vsetkeho 🙂

penelope111
28. jan 2013

Čo sa týka tých nákupov tak už 5 dni chodím po tescu, že kúpim aspoň body a tam som si to vždy rozmyslela, že je asi ešte skoro, ale teraz viem, že kľudne môžem ničo kúpiť 🙂

evkafi
28. jan 2013

@penelope111 úz si nieco kúpila? 🙂

penelope111
28. jan 2013

@evkafi Ešte nie 🙂 Ale večer pôjdem do tesca a niečo určite už kúpim 🙂 Majú tam nejaké body v akcii tak to musím využiť, no nie? 🙂 Som akurát nad tým rozmýšľa, že keď sestra bola tehotná tak sme jej kupovali postieľku tuším ešte skôr ako vedela čo bude mať takže skôr ako bola v 20 tt a nehovorím o tom že aj kopu oblečenia a všetkého možného. U nej som hneď vedela že bude mať chlapca 🙂

drnduliak
28. jan 2013

@lucialen no ja by som rada sla zas do ziaru ak stihneme...a u koho si tam rodila?aki su ti novi lekari? ked ja si ani tych starych nepamatam po mene 😅 akurat durkecha, u toho som rodila 😉 ja som inak z bojnic a nemocnicu mam priamo pred oknami bytu ale rada by som sa jej vyhla, ak to aspon trosku pojde 😅

drnduliak
28. jan 2013

baby, ked uz sme pri tej vybave, ja mam doma po malej skoro vsetko ruzove, alebo proste take dievcenske veci, ak to bude chlapec, mozem kupovat novu vybavu 😅 vela neutralnych veci nemam, lebo to som mala pozicane a ked som si nieco kupovala sama, tak len jednostranne-pre dievcatko...ale tiez chcem novy kocik, ale este sa mi zda skoro teraz pozerat 😅

marley7
28. jan 2013

Myslela som, že vybrať dobrý kočík bude ľahké, ale mýlila som sa. Bude to fuška. Všetko malé vaničky, aj šporťáky. Nemáte nejaký dobrý tip na kočík s väčšou vaničkou?!

drnduliak
28. jan 2013

@borocka ja mam tento fusak, akurat ruzovy 😝 ale moc som ho teda do autosedacky nevyuzila, skor do kociara som jej ho davala, ked uz nebola taka zima a nechcela som ju babusit do hrubeho zimneho fusaka 😝

marin.frist
28. jan 2013

@marley7 je to maturita. my mame zatial vybrany Cam Dinamico... ten ma taku relativne vacsiu vanicku.

penelope111
28. jan 2013

@marley7 To som si aj ja myslela 🙂 Zatiaľ u mňa favorit Dorjan 🙂

drnduliak
28. jan 2013

@zuzu188 @pasad mne dr. vravela, ze tie vlny z utz mozu vyvolat napr. spinenie a u mna to tak 2x bolo, ze na druhy den po sone som mala mierne spinenie... 😕 ale inak je to asi neskodne, hoci nerozumiem, preco sa to tomu mojmu babu ani trochu nepaci 😨

drnduliak
28. jan 2013

@marin.frist aj mne sa pacia tie Cam, aj Concordy, ale tie malju malu vanu... 😝

marin.frist
28. jan 2013

@drnduliak Concordy mi prisli hrozne drahe na to, ze k nim nic nie je a maju z vacsiny male vanicky. Ten Cam Dinamico ma nejako 77x 32 vnutorny rozmer model 2013 a 80x 35 vnutorny rozmer model 2012... co som nasla, predavaju ho v 3kombinacii a tusim je k nemu aj taska, plastenka a prebalovacia podlozka.

lucka188
28. jan 2013

Toto som nasla na jednej stranke keby to niekoho zaujimalo http://www.bimbishop.sk/detska-vybava/

drnduliak
28. jan 2013

@marin.frist mne ostala po malej autosedacka concord-vajicko a teraz neviem, ci ju mam skusit predat a kupit novu s kociarom alebo sa to bude dat pouzit pomocou adaptera....nemate s tym skusenosti, baby? 😕

lucka188
28. jan 2013

@marin.frist Cam som aj ja pozerala, ale teraz sa mi zda prilis tazky.. Nechapem to, vsade pisu aky je lahky, ale svagrina ma Peg Perego gt3 ktory sa mi zdal strasne tazky a aj to vsade o nom pisu, ale podla udajov je ten cam este tazsi..

marin.frist
28. jan 2013

@lucka188 no ma cez 13 kil ☹ nie je najlahsi. ale napr co som pozerala tie Dorjany, tie maju cez 15...

lucka188
28. jan 2013

@marin.frist Ja som mala pred nim vyhliadnuty Peg Perego Book plus a o tom pisali ze ma 9. Akurat ze tu na konikovi je forum kde tento kocik baby dost rozoberali a potom sa zacali stazovat ze im vrzga..

marin.frist
28. jan 2013

@lucka188 to ale asi kazdy z tych kocikov nieco ma... jednak niektore baby mozno mali smolu na kazovy kus a jednak zalezi, kolko clovek moze do toho investovat. o tom cam som citala, ze zasa na niektorych sa vikla strieska na vanicke, ale vraj sa to da dotiahnut. takze pozeras iny tym padom?

lucka188
28. jan 2013

@marin.frist Povedala som si ze internetovych prieskumov asi nateraz stacilo a najblizsie si ich pojdem niekam osahat osobne, potom mozno budem mudrejsia. Mas pravdu ze dokonaly asi neexistuje, ale tak napriklad to vrzganie by bol dost pruser, to uz radsej mat rozviklanu striesku alebo kosik s malou nosnostou..

marin.frist
28. jan 2013

@lucka188 to mas pravdu, lepsie si ho osahat, kazda baba ma ine ocakavania od kocika a vadia jej mozno aj ine veci. 🙂 potom daj vediet, pre ktory si sa rozhodla.

darka2001
28. jan 2013

Tak som si poobzerala spomenute kociky,ale takto si naozaj vybrat neviem asi si najprv dam poradit od kamosiek ktore rodili nedavno a potom si to pojdem poobzerat do obchodov,ale vyzera to ze asi budem dost spekulovat ved je tolko moznosti

pasad
28. jan 2013

@drnduliak ak si mala vaginalne usg, je prirodzene, ze to moze vyvolat spinenie, tak ako sexik, ci vysetrenie gyndosom zo spodu. proste tym, ze sa nieco do vaginy strka, moze sposobit spinenie. a nepaci sa to babu preto, ze mu tam niekto saha na jeho "domcek" predsa a na jeho maminku 😀

pasad
28. jan 2013

dievcata, je to normalne, ze zajtra zacinam uz 14.tyzden a stale este vraciam? ☹ uz ma to fakt nebavi. mate este tieto nevolnosti?

evkafi
28. jan 2013

@penelope111 ja este pockam, zda sa mi to hrozne skoro 🙂)