icon

Termín pôrodu august 2013

dadka33
20. nov 2012

Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂

borocka
31. jan 2013

@lucka188 ak budeme mat dievca, tak aj ja vsetko podedim po sestrinych. ale to neznamena ze sama si nemozem nieco kupit. aspon cumle, flasu, krebebienok, vanicku, fusak, hraciu deku,..... ono sa toho nazbiera.
latkove plienky a osusky. kozmetiku, kremik na zapareniny,

barchee
31. jan 2013

@borocka aj tu v bratislave fučí jak divé, ale je ale 9 stupňov...ale nepríjemný je ten vietor, nevadí, veď musí vyfúkať tú vodu čo ostala po snehu 😉 ja tak milujem jar, že už by aj hneď mohla byť 😵 čo mi pripomína, že v marci mám 30-tku 😀 😀 😀

tie placky: 2x malá smotana kyslá, 3x celé vajká , ja som dala 3 strúčiky cesnaku a jednu veľkú cibuľu, cesnak pretlačím, cibuľu najemno nakrájam, cca 200g syr tvrdý nastrúhaný, cca 200g šunka - ja ju "nastrúham" na tom strúhači nerezovom na také jemné kúsky, soľ, vegeta, čierne korenie, majorán, trocha oleja a špaldová múka - neviem presne koľko, dávam od oka, tak aby malo cesto konzistenciu cesta na placky 😉 cibuľu +cesnak si dáš podľa chuti, aj koreniny samozrejme, ale treba dať tak, aby bolo cesto slanšie, lebo samotné placky nie sú také slané, takže cesto musí mať výraznejšiu chuť, placka je potom akurát chuťovo 🙂 ja ich robím na kokosovom oleji - všetko robím na kokosovom oleji, iný na panvicu nepoužívam, je zdravý, rýchlo sa zohreje, nepripáli sa a nesmrdí 😉 kupujem ho v bio obchode.

@lucka188 neistá si budeš furt, pokiaľ nebude bábo kopať, to neuveriteľne ukľudní, keď ho budeš cítiť a vtedy začína to najkrajšie obdobie tehotenstva 😵 🙂

pasad
31. jan 2013

@barchee no poviem ti uprimne, ze klobuk dole pred vami vsetkymi, co cakaju druhe popri malom dietatku. ja som v podstate len v praci (konecne od vcera) a doma, takze sa naozaj mozem venovat sebe, oddychnut si, kedy sa mi zachce a podobne. neviem si predstavit, popri tych stavoch mat na starosti druhe... viem, ze sa to da, ved vela zien tak funguje, ale uvedomujem si to, ze to maju tazsie.
tak vam vsetkym drzim prsty, aby ste mali dost energie.

pasad
31. jan 2013

inak tie vase obavy chapem. mne uz konecne doslo z ebay ten angelsound, takze sa neviem dockat, ked si ho vyzdvihnem a prvykrat pustim tlkot srdiecka dnes. vzdy ked ma pochyti strach, si ho proste na chvilku pustim, aby som sa upokojila, ze vsetko je ok. neviem, ale fakt neviem sa uz dockat pohybov....tak sa drzme, o chvilku uz nebudeme mat obavy, lebo to budeme citit, ako je nasim babatkam fajne!

kilian
31. jan 2013

@pasad ja cakam piate,pri styroch...😀 😀

lucka188
31. jan 2013

@pasad Moja skoro svagrina je prvorodicka v 14. tyzdni a prisaha ze uz citi bublinky. Tak co ty vies, mozno uz coskoro 🙂

lucka188
31. jan 2013

@kilian Cooo no tak to klobuk dolu 🙂 A to planovane? Kolko maju rokov tvoje deti?

kilian
31. jan 2013

@lucka188 vsetky planovane.tri dievcata vo veku 10,9 a 2 roky ,jeden chlapec 4 roky... 🙂

pufa
31. jan 2013

@evkafi áno som, len pass si zaktualizujem až neskôr, keď budem mať po jednom vyšetrení. Už dva krát som totiž musela z passu tehotenstvo vymazavat...

eestimlha
31. jan 2013

@darka2001 pridavam sa k augustovkam. Aj ja som bola vcera na sone na NT, tiez je vsetko ok. Aj rozmery mame podobne v 11tt plus 3 dni, velkost babatka 4,9. S kilami som plusova, zatial 2 kg navyse.

borocka
31. jan 2013

@lucka188 urcite neciti pohyby. to su creva, mocak teoreticky. aj tlkot svojho srdca si moze nahmatat. ale neverim ze by uz pohyby baba citila.

lucka188
31. jan 2013

@borocka No mne sa to tiez nezda velmi pravdepodobne, ale presviedcat ju nebudem, aj tak by to nemalo velmi zmysel.. A ked som sa jej spytala ci to nie su creva tak povedala ze urcite nie a myslim ze sa aj trochu urazila. Takze som si povedala ze jej radsej budem verit.

misulka_x
31. jan 2013

@lucka188 dakujem za ozrejmenie 😉

borocka
31. jan 2013

@lucka188 dobre tak, nechaj ju. potom ked zacne citit naozajstne pohyby tak si sama uvedomi. lebo nejake bublinky.........no neviem.
mne sa obcas zda ze citim take vydutie prudke, akoby kopanec cely telom. ale sa presviedcam ze to este urcite nemoze byt.
a maternicu ako sa mi hybe vidim non sto, to od patovho porodu mam v nej take akoby stahy, a teraz si ich trochu viac uvedomujem aj jej ich vidno. ale to tiez nie je male

barchee
31. jan 2013

@lucka188 no ja som večer pri olejčekovaní v 15 tt ležala na chrbte a mastila si bruško a keď tu zrazu, vypuklina sa mi spravila na brušku na pár sekúnd 😀 sa asi vtedy malý vzpriečil alebo sa zaprel nožkami...bohvie, ale viem na 10000%, že som ho cítila 🙂 potom v 16tt som dostala jeden fajný silný odpich, až ma myklo a potom v 17 tt už som cítila jemné kopkanie 🙂 a tiež som bola prvorodička...ono je to strašne zaujímavé, či a kedy môže žena cítiť kopančeky 😉 teraz som zvedavá ako to bude 🙂
@pasad sú dni ako dnes, že malý úplne v pohode, pekne sa hrá, poslúcha, dnes sa dokonca vypýtal prvýkrát vykakať a aj sa podarilo, tešila som sa jak hovado 😀 😀 a potom sú dni, kedy by si najradšej zmizla niekde na samotu do lesa 😀 kedy má aj dieťa blbý deň, nič ho nebaví, kričí, trieska...to sú zaberáky, ale samozrejme všetko sa zvládne, keď sa chce 🙂 večer som hluchá, slepá..konečná proste 😀 😀 ale všetky nervy razom zmiznú, keď si položí večer v posteli hlavičku na moje bruško a zavelí, že ide počúvať bábätko 🙂 😀 to je najkrajšie čo môže byť, mať svoje pokladíky pekne pri sebe 😵 😵
@kilian ci pána, moj obdiv máš 😀

zuzu188
31. jan 2013

tak vám tu teda hodím foto bruška aj ja 🙂...fotené bolo dnes ráno a ani moc nepodrástlo od soboty

drnduliak
31. jan 2013

@kilian waaau, klobuk dolu, ze 5. tehu 😉 ale aj ja mam doma 4 surodencov 😵 😵

drnduliak
31. jan 2013

@zuzu188 moja a tie cervene pasy na brusku, to mas strie? 😅 ci sa tak skriabes? lebo mna niekedy strasne svrbi brucho a veru by som sa aj do krvi doskriabala 😅 😅

zuzu188
31. jan 2013

@drnduliak to mám strie ešte z prvého tehu..ale už nie sú červené..naživo mi ich vidno iba ako také lesklé ranky

drnduliak
31. jan 2013

@zuzu188 ja tak vyzeram ked sa doskriabem 😅 ale strie nemam, uvidime ako pri tomto tehu 😅 😝

zuzu188
31. jan 2013

@drnduliak mne sa prvá urobila až v 28tt a to som podctivo krémovala bruško každý večer 😖

drnduliak
31. jan 2013

@zuzu188 ono je to asi fakt hlavne genetika, urcite nieco spravi aj krem, ale neviem ci ma v tom hlavne slovo...moja mamina po 5 tehotenstvach nema ziadne strie tak sa nadejam, ze ani ja by som nemusela mat, ale kto vie? 😅

henriett19
31. jan 2013

@darka2001 to som práveže ráno fotila 😀

drnduliak
31. jan 2013

@lucka188 citi akurat tak creva 😀 😀 aj ja ich citim a niekedy poriadne 😀

nasta197
31. jan 2013

nas adruha laska 13 tt 🙂 dnes sme boli v poradni tak si plavalo v brusku vystieralo ručky aj nožičke cmuuk 🙂

miciluci
31. jan 2013

dievčatá,chcem sa opýtať,či aj niektorá z vás máva mokré nohavičky? ja mám každý deň silný výtok,číry,len takú vodu,akoby som si "cvrkla". je to normalne?ďakujem za reakcie.

rybca
31. jan 2013

@miciluci ja to mavam pri dlhej chodzi, sa potom neviem dockat kym dojdem domov, skontrolovat, ci to nie je krv

miciluci
31. jan 2013

@rybca som rada ze v tom nie som sama 🙂

penelope111
31. jan 2013

@miciluci Ja to mávam tiež 🙂

zuzu188
31. jan 2013

@drnduliak takým je fajne,keď nemajú ani jednu..ale mne to nejako moc extra nevadí